Copiluti de mai-iunie 2005 (53)
Raspunsuri - Pagina 4
Tdi spune:
am revenit...
in legatura cu excesul de medicamente, am observat ca in RO cota majoritatii doctorilor e in functie de cat de lunga e retzeta si cat de la moda sunt medicamentele prescrise...unii sunt chiar mandri de asta, parca ar fi la concurs!
in IT se practica exact invers, adica te duci rupt la doctor si iti spune sa mai asteptam sa vedem ce si cum...adica "rabdare si tutun"
.
as prefera o cale de mijloc insa din cele 2 variante enumarate mai sus sigur o aleg pe a 2a! desigur, cand copilul e bolnav si ma duc la medic cu el ma astept sa primesc o solutie, un tratament, ceva care sa-l faca bine in 2 timpi si 3 miscari vorba aia, ma simt neputincioasa si chiar revoltata cand nu i se da nimic si pe moment nu realizez ca e spre binele lui...pana la urma toate medicamentele astea nu sunt altceva decat chimicale si chiar daca fac bine intr-o parte sigur strica in alta! bine, nu discut cazurile de efectiva necesitate unde antibioticul sau cortizonul e obligatoriu, insa la chestii gen raceli, curatatul nasului cu ser fiziologic sau apa de mare si un antitermic (paracetamol) in caz de febra debilitanta mi se pare mai mult decat suficient. nu sunt de acord cu cei care prescriu imediat antiinflamatoare pentru orice stranut, ca sa nu mai vorbim de antibiotice! cred ca organismul trebuie lasat sa lupte si sa se descurce singur la orice varsta, dupa posibilitatile fiecaruia evident, si sa intervenim numai atunci cand e nevoie...e usor de zis, oare cand e nevoie?! noua ca patinti nu ne ramane decat sa stam cu okii pe ei ca pe butelie, sa ne informam cat mai mult si sa gasim o cale justa intre recomandarile doctorului, instinctul nostru si necesitatile copilului.
Tdi spune:
tot eu...
m-a intrebat Cornelia cum ma simt in Italia dupa tot ce se intampla...prost ma simt, dar nu pentru ca cineva m-ar face sa ma simt prost sau m-ar privi altfel decat pana acum, din punctul asta de vedere sunt norocoasa pentru ca sunt inconjurata de oameni calumea si nu e cazul. <ma simt prost pentru ca fac parte dintr-un popor de care odata eram mandra si acum a ajuns rusinea europei. e trist dar asa e. tigani sau nu, infractorii si criminalii astia care ne fac de ras sunt cetateni romani, din cauza lor s-a ajuns ca nu numai ti-e frica sa mai iesi din casa dar ti-e frica si in casa ta ca vin peste tine la furat si nu se multumesc sa te fure dar si bat cu bestialitate si omoara fara rost....scuzati divagatia dar m-am descarcat si eu putin...sa trecem mai departe>. Cornelia, nu e cazul sa renunti la turism, aici sunt oameni primitori si deschisi si nu ti-ar face probleme, in plus asa cum "raii" fac impresie proasta e nevoie si de oameni buni ca sa faca impresie buna asa ca veniti cat mai multi ca sa salvati imaginea Romaniei!
Androix spune:
Ca ati adus in discutie un subiect fierbinte: medicamentele. Ce sa va spun si eu am avut si inca mai am impresia ca uneori medicii romani prescriu prea repede antibiotic. Si fara o analiza prealabila. Problema cu analiza este ca pana iese antibiograma se poate agrava boala. La polul opus sunt tarile civilizate si mai bogate decat a noastra unde medicii nu dau mai nimic. Daca vorbiti de aceeasi fetita cu laringita de care v-am povestit eu (care btw era in franta!) atunci salvarea pica pentru ca fetita a murit la ora 6 dimineata, iar cu doua ore inainte s-a trezit, mama a schimbat-o de pampers, fetita a sarit in pat si febra scazuse, deci starea ei generala era mai buna, iar nenorocirea s-a intamplat in somn. Deci cum e mai bine???
Asa cum am banuiala ca medicii romani promoveaza (alaturi de farmacisti) medicamentele cele mai scumpe, pentru care reprezentati de firme importatoare de medicamente vin si le fac prezentari in cabinete, si ii MITUIESC, ca asta e adevarul, cu diverse comisioane ca sa recomande aceste medicamente si nu altele, tot asa am banuiala ca in strainatate este tot o problema legata de bani, asigurare medicala, medicamente care probabil si acolo sunt gratuite pentru copii pana la o anumita varsta. Spuneti-mi voi daca asa este ca nu stiu si s-ar putea sa gresesc. Deosebirea fiind ca ei au un respect mai mare pentru bugetul lor, sau sunt constransi prin diferite metode (de ex. daca au prescris si au depasit limita platesc de la ei sa zicem, sau nu stiu o masura care sa-i puna la respect pe ei personal, nu asa ca la noi "a... nu mai e plafon, so fucking what??? nu e problema noastra" sau cezariene la cerere pe banda lasa ca iau ei spaga ce conteaza ca costul operatiei e suportat de la buget)
Cum o fi mai bine de facut nu stiu. Eu m-am hotarat sa merg la medic mai repede decat o faceam pana acum si in cazuri mai grave merg cu ei direct la spital si nu ma dau dusa de-acolo doar cu un sirop de paracetamol.
Andreea
gusta spune:
Androix eu despre acea fetita am zis si crede-ma ca mi-a intrat bine morcovul si nu cred ca mai tratez problema cu asa usurinta.
Iar despre asigurari iti raspund eu de olanda.Olandezu are la serviciu o asigurare medicala si amandoi suntem din nou asigurari si platim lunar 240 de euro (Mara e gratuit dar numai ca unul din noi are asigurare)si suntem asigurati numai pentru anumite lucruri si sunt lucruri pe care le platim singuri dar iti spun sigur ca aici nu am auzit vreodata sa se termine fonduri sau la fel la analizele de sange nu conteaza in ce data a luni ma duc mi le face si gata gratuit.
Marilena si Mara Augusta
Danelutza spune:
Cornelia pot sa-ti spun si eu ca ma simt rau, nu pentru ca sint romanca, asta nu voi nega si nu_mi voi ascunde niciodata originile, mi-e rusine ca sint oameni care fac tara de ris si sufera ceilalti care muncesc cinstit si pe brinci. Abia acum am inteles, de ce nu ma lasau italianii sa plec asta toamna in Romania. Anul trecut n-am avut probleme, dar acum pentru ca nu eram trecuta pe pasaportul Isabellei, nu ma lasau sa plec, desi era sotul linga mine, declara ca e de acord, nu si nu, pina a gasit intr-un final unul care a inteles situatia, m-a lasat sa plec, altfel... 

Scuze, sint off-topic, dar am simtit nevoia sa-mi spun of-ul.

gabitzam spune:
Ia uitati ceva dragutz www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf" target="_blank">aici ![]()
Iar aici il vedeti pe Andrei ce face cu ce gasiti pe linkul acela ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
loreen spune:
Cornelia cu pasaportul e in felul urmator...te duci la prefectura acolo unde sunt cei de la pasapoarte.Intre timp treceti amandoi pe la notar si dati reciproc declaratie notariala cum ca sunteti de acord ca si copilul sa aiba pasaport separat,care declaratie se da de fiecare cand minorul paraseste tzara neinsotit de parinti.Apoi ori te duci cu pozele gata facute ,mai ales pentru Stefan daca crezi ca nu sta acolo,daca nu va duceti cu ei acolo si cu copii dupa toate actele lor si ale voastre...Si acolo veti completa cererile pentru emiterea pasaportului...ca sa evitati enervarea luati formularele le completati acasa si va duceti cu ele gata scrise...
Si cam atata...dureaza 10 zile lucratoare eliberarea...si nu ai nevoie de nici o motivatie sa le faci pasapoarte...e decizia voastra...
Acuma ca sa-mi dau si eu cu presupusu in problemele ridicate de voi...
In problema medicamentelor,daca in Romania am fi tratati cu mai multa responsabilitatea si respect chiar as fi multumita pentru ca prefer sa am in casa orice poate insemna mic ajutor...medicul prescrie nu este neparat nevoie si administrat,dar nu strica in casa...si da eu am dat cand a fost cazul copiilor antibiotic si cu toate astea sunt foarte imuni...Bianca a stat in focar de hepatita si de varicela si nu a facut nimic...eu am mai spus si in alte dati ...comparatiile intre natii nu sunt bune...ar trebui inainte de a face o statistica vazut modul de viatza,clima,alimentatia,socialul si apoi restul...dar cum spune Gusta ca este la ei mi se pare un fel de joaca cu soarta...adica daca scapi pana la control bine,daca nu soarta...
In ceea ce priveste romanii peste hotare hai sa privim putin la rece...suntem noi intrati in UE ca si natie ... si a nu se confunda rromi cu romanii...primii au in sange violenta ...asta nu inseamna ca toti sunt asa...de clanurile chinezesti din Bucuresti nu zice nimeni nimeni si nu expulzeaza nici un chinez...cand a facut Pasaris grecul crima de la casa se schimb nu s-a generalizat nimic...cand bulgarii vandalizeaza la drumul mare iarasi atitudinea este undeva ca si inexistenta...
Eu zic ca fiecare tzara are "tiganii" ei ,fiecare tzara are getouri si aurolaci insa atata timp cat s-a permis ca imediat dupa revolutie sa fim aratati lumii ca o natie de aurolaci, drogati si tigani atunci sa nu ne mai miram ca acuma mai au putin si vor sa ne extermine in masa...
ne meritam soarta ca mereu am fost o natie care am luat-o ca atare si nu ne-am luptat sa ne aparam imaginea...
Gabitza nostima foc imaginea cu Andrei ca acel caine n-as zice ca e pe placul meu...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
nelia spune:
Gusta si fetele care au raspuns, nu ma refeream la sacosa Gabitzei sau a lui Monu, ci asa, in general. Si nu de pe o pozitie clara, ci tocmai, pentru ca nu am una, teoretic sint impotriva chimicalelor, practic habar nu am cum e mai bine, adica atunci cind e copilul sanatos spun ca nu as fi de acord, dar cind il vad bolnav, i-as da-o si pe bunica daca asta il face bine. Nu suport sa-mi vad fetele bolnave!!! Pentru otita si alte infectii, aici se da imediat antibiotic. Androix, nu cred ca e vorba de bani neaparat, pentru ca mi s-a intimplat sa cred ca ar fi nevoie de antibiotic si i-am spus pediatrei ca il platesc daca a depasit norma, numai sa-mi dea reteta si nu mi-a dat ca nu e nevoie sau stai, sa mai vedem, sa vin daca se agraveaza si atunci vom hotari ce si cum. Cum spunea si Tdi, aici, in afara de apa de mare pentru nasuc si paracetamol nu se da absolut nimic in caz de raceala sau viroza. Daca se aude ceva la plamini, daca e o infectie, daca e altceva la mijloc, iti da reteta de antibiotic sau de ce e nevoie, dar nu te sfatuieste sa-i dai imediat, ci intii iti da trimitere la analize. Daca pina vin rezultatele (1-2 zile) situatia copilului se agraveaza, atunci incepi sa-i dai direct antibiotic si fara acele rezultate. Si iti mai spune ca daca rezultatul indica alt antibiotic, sa te intorci de urgenta. Cel putin pediatra mea asa face... Dar eu nu ma refeream numai la antibiotice, cu care sint de acord atunci cind e nevoie de ele si nici de vitaminele necesare atunci cind se cer luate (cum ai spus tu Gusta). Eu vorbeam in general de medicamente aparent inofensive care se dau imediat pentru a ajuta bolnavul (genul celor din sacosele mai sus amintite, adica picaturi pentru nas, siropele de tot felul si multe altele de genul acesta), ajuta sau nu ajuta, e bine sa le dai sau nu e bine!?! De exemplu, cind a fost Tudora bolnava in tara, am fost la o doctorita care a facut-o bine in citeva zile, dar pe linga antibioticul respectiv si un sirop fff bun din care am mai cerut sa-mi cumpere din tara, ca aici nu am gasit un echivalent (Mucosin se numeste si ajuta la eliminarea secretiilor care ajung in stomac si intestine si care pot agrava boala initiala si impiedica copilul sa manince normal), mi-a mai dat inca vreo 5 medicamente, pe care nu i le-am dat pentru ca nu am crezut ca avea nevoie, erau si asa prea multe pentru dispozitia Tudorei de a inghiti ceva (unul din ele era acel Klacid de care vorbea Monu si care nici acum nu stiu pentru ce e). Ei, daca m-as fi dus aici la doctor, probabil ca nu capatam nimic sau mi se dadea cel mult antibioticul pentru ca infectia din git era destul de vizibila cu ochiul liber si febra nu scazuse dupa 48 de ore cum e prevazut pe aici. Intrebarea mea, ca sa fiu bine inteleasa, este: trebuia sa-i dau tot ce mi-a prescris medicul sau trebuie sa mai lasam si organismul copilului sa lupte!?! Sa stiti ca e o intrebare care pur si simplu ma macina de fiecare data cind se imbolnaveste copilul si nu mi se da nimic sau nu stiu daca mi se da suficient, prin comparatie cu Romania, ca alt etalon nu am. Singurul lucru pe care il fac este sa ma duc dupa fiecare raceala sau infectie sa le consulte bine (insist pentru ca aici nu vad rostul) ca sa fiu sigura ca nu a ramas nimic la ureche, la plamini, in git... Am si platit analize dupa anumite boli, ca sa fiu sigura ca le-a trecut si nu au ramas cu sechele, pentru ca cerute mi-au fost refuzate pe motiv ca e copilul sanatos. Problema asta cu medicamentele, ca si cea cu fluorul, vitaminele (inclusiv D) si altele au ramas nerezolvate pentru mine, desi copiii au crescut cit de cit si nu mai sint atit de acute... dar le-am reactivat pentru ca vine altul mic si iar o iau de la capat.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
35+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
nelia spune:
Gabitzam, am vazut filmuletul, ce dragut e Andrei! Abia astept sa i-l pun si Tudorei, sa o vad cum reactioneaza.
Ma duc sa citesc si mesajul lui Loreen despre medicamente, ca sigur a avut ceva interesant de spus pe aceasta linie.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
35+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
loreen spune:
Asta seara mi s-a intamplat o chestie care nu stiu ce-a fost...instinct sau providenta...mergeam cu fetele la cumparaturi si era aglomerat ca de fiecare data...trec pe langa un accident ma uit si-mi zic "cat de bou tre sa fi sa nu te uiti"...ajung spre Carrefour si in fractiune de secunda am tras de volan in asa hal incat nu mi-a venit sa cred ...mi-au intrat toate functiile masinii in actiune...am evitat in ultima clipa un impact frontal la 80 km la ora...in urma mea am auzit frane si o pocnitura...nu am avut curaj sa ma uit in oglinda retrovizoare ...si acuma tremur si sunt plina de nervi pe situatie gandindu-ma ca puteam sa fiu moarta ...eu ca eu sa ma ia naiba daca conteaza,insa erau copiii in masina...Delia a simtit ca ceva nu-i in regula ca-mi spunea ca masina are buba...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"