Copiluti de mai-iunie 2005 (53)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Aurasa am vazut copii care dorm...dintre toate prima este cea mai reusita...sunt niste ipostaze superb evidentiatze...

Cornelia eu nu am ce sa mai comentez despre copii tai...mi-am exprimat mereu admiratia,cel putin Stefan este rupt din basm...macar in poza este copil cuminte

Am niste mancarimi de cap de-mi vine sa-mi smulg parul din cap...oare o fi pe sistem nervos?!Ca sa nu mai zic ca-mi cade parul in draci...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Doamne fereste, Laura! Ma mir ca nu te mananca toata pielea de emotii si nervi si spaima prin ce ai trecut!!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Gabitza nu ma mananca dar am niste nervi de-mi vine sa-mi dau palme...ma tot gandesc si efectiv imi fac procese de constiinta pentru cei din spatele meu care nu au avut atata prezenta de spirit si si-au luat-o...n-au fost victime ca nu era nici o masina de politie cand m-am intors...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamar spune:

Ma bag si eu in vorba la discutia cu medicamentele, pt ca mi se pare f interesanta si pt ca n-a raspuns (inca) nimeni din US. De fapt este f asemanator cu ceea ce spune Nelia ca se intimpla in Canada, adica se dau antitermice la febra (si alea doar daca e febra mare sau daca copilul pare molesit, altfel febra e doar un semn ca organismul se lupta cu infectia si cica pina la un punct e buna). In rest, exista in farmacii over the counter (adica nu trebuie reteta) siropele de tuse/nas (acum sint foarte controversate si alea) pe care mie personal doctorii nu mi le-au recomandat niciodata, adica mereu mi s-a spus ca nu ajuta. Noi le-am mai dat citeodata anyway :) dar chiar nu stiu daca au mare efect.
Eu n-am reusit de gasesc postul cu fetita care a murit de laringita (unde e?) dar dupa cite am inteles din comentarii, doctorii o vazusera deja? Oricum, la cel mai mic semn de laringita se recomanda se mergi la emergency room.
Cit despre antibiotice, care se dau asa usor in Romania (inca!) asta cred ca e problema ff mare. Chiar daca noi nu ne dam seama, si copiii par OK, problema ca e se dezvolta niste microbi care sint rezistenti la antibiotice, si sint f periculosi. Acum e mare caz in America (desi nu e ceva nou) cu un fel de stafilococ care e rezistent la antibioticele normale, MRSA, si care recent a omorit copii/adolescenti pina atunci perfect sanatosi in doar 2-3 zile.
Off...multa sanatate la toti, mici si mari, si sa n-avem nevoie de medicamente deloc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Laura, schimba fata masina! du-o la biserica pt o baie!

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Buna!

Nu am apucat sa citesc toata dezbaterea despre medicamente si sincera sa fiu eu nu am o parere clara, dat fiind faptul ca mama mea ne-a indopat cu antibiotice si la un moment dat nu-si mai faceau efectul. Eu insa si acum, de multe ori cand am o raceala, pana nu iau antibiotic nu-mi trece. Pentru Maya rezist insa cu tarie sa-i dau antibiotice si ii dau numai cand raceala dureaza mai mult de o saptamana, 10 zile si nu vad nici un semn de ameliorare. Si acum aici greu ii convingi sa-ti dea, ii dau eu de la soacra putere.

Nelia-ma intrebai ce parere are soacra mea. Ea este genul de medic care personal, nu pune gura pe medicamente, dar la altii da. Care este "filozofia" ei. Pentru raceli, mai ales la copii, sustine ca ce rost are sa-i lasi sa se chinuie cand exista atatea mijloace sa le ameliorezi simptomele. De ex. ea sustine ca trebuie sa-i dau copilului un antihistaminic sau niste picaturi sa-l desfunde noaptea, pentru ca daca nu se odihneste ca lumea, nici corpul lui nu poate lupta eficient impotriva bolii. Cu asta sunt perfect de acord. Daca poti sa scapi cat de cat de starea mizera in care te aduce raceala, de ce nu. Apoi ea zice ca daca tusea, de ex., nu este insotita de febra, sau este putina febra la inceput si apoi trece, atunci se asteapta si nu se da antibiotic. Daca insa copilul face febra mare, sau dintr-o data febra incepe sa creasca, atunci trebuie dat antibiotic. Practic ea sustine ca din cauza asta sunt atatia copii astmatici in State (nu stiu cum este in Canada), pentru ca nu au fost tratati ca lumea pentru raceli. Si intr-adevar, aici sunt enorm de multi copii si adulti care sufera de astm.
Eu am in general incredere in aprerile ei, pentru ca rareori se inseala.

Cornelia-superbi copiii tai.

monu-simpatice pozele tale. Este atat de scumpa Antonia!

Flori-am cantarit-o si eu pe Maya. Are 15 kg. Imi pare rau ca Patrick nu mai este asa cumintel ca la inceput. Dar cred ca este dornic sa descopere, nu ca-i un copil nazdravan.

ioana-cu intarziere iti spun ca si eu stiu copii carora le este frica sa faca kk, dar acesti copii au fost rau cosntipati o perioada mai lunga. Sa le fie frica de propriul kk nu am auzit, dar parca am citit. Maya este fascinata, il studiaza si-mi da raportul legat de dimensiune .

Tdi-pe cuvant daca nu-mi este frica sa citesc mesajele tale sau ale monicai. Parca aveti parte de boala in fiecare saptamana. Sanatate multa, multa!

Olga-ce mai faci? Sunteti bine?

Gabitza-sanatate si voua.

Lamuriti-ma si pe mine, ce au mai facut romanii in Italia. Nici eu nu sunt la curent.

Wee

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

In primul si in primul rand va multumesc din tot sufletul pentru urarile frumoase, ca nu ne-ati, m-ati uitat, ca v-ati gandit la mine. Le-am citit si m-am bucurat mult de tot.
Va pe toate cu drag

O adevarata surpriza si bucurie sa gasesc si mesajele voastre pe telephone, Elisor, OlgaM, OanaC

Am citit tot pe sarite, am vazut multe poze, copii frumosi, unul mai frumos ca celalalt, caldura, fericire, implinire.

Din pacate am avut niste saptamani foarte aglomerate care nu se mai termina, pe toate planurile. Cu Patrick am trecut printr-un episod de boala, a avut un virus cu evolutie foarte rapida si profunda, dar acum Doamne iti multumesc e bine.
Am avut si perioade de schimbare de comportament in care nu ne-am mai putut intelege cu el, spre fericirea noastra suntem din nou back in business si e din nou un baietel ascultator. De ieri a trecut oficial in clasa de pre-school si din nou il vad tare micut, printre restul copiilor mai maricei cu cateva luni decat el.
A avut si prima zi de innot (joia au innot) iar martea gimnastica si n-a vrut sa intre in apa decat daca unul din educatorii lui l-au luat in brate si a stat numai cu el . E tot mai dulce, vorbeste mult si tot mai bine, dar la capitolul kk pipi la olita stam rau de tot. Sper ca puterea exemplului sa-si faca treaba si sa avem ceva rezultate mai remarcabile in curand.

Acum doua seri de Halloween, a fost atat de dulce, a mers trick or treat si a avut tare mult fun,am stat vrea-o ora pe afara, era atat de politicos si mandru de el ca si-a umplut galetuta. Cam asa a fost tot impul: [URL=http://good-times.webshots.com/photo/2123814200068274047POmxFE][/URL].
De la una din vecine a primit o carticica, i-a multumit, a trecut la a doua casa si si s-a asezat langa tanti care impartea bomboane si i-a spus" read it, please" .

Si cum nu ne era suficient ca suntem super ocupati amandoi, si ca tot vin sarbatorile am zis sa facem o curatenie si ordine mai mare si sa ne mutam. Si nu numai ca ne schimbam casa dar ne schimbam si tara. Nu departe de unde stam, dar vom locui in State. Eu imi pastrez job-ul in Canada si voi trece granita. Sper sa ne mutam dupa Craciun, maine mai merge o data sa o vedem, apoi inspectia si closing date e intre 10 si 20 decembrie. La asta ne-am oprit: http://homes.realtor.com/search/listingdetail.aspx?ctid=91119&mnp=23&mxp=22&bd=4&bth=4&typ=1&sid=cd9e6aaf54274f63b0fd887f821e1ebe&lid=1083426033&lsn=10&srcnt=13#Photo
Ne place mult de tot ca are un lot mare, PAtrick va avea loc sa tot fuga si sa-si conduca motoretele si masinile in voie. Iar cartierul e nou si aerisit, cu scoala noua la 10 minute de mers pe jos.
Asa ca dupa ce am luat decizia asta, repede am facut invitatie parintilor sa se prezinte la noi pana de Craciun, ca sa ne putem muta in liniste iar ei sa aiba ochii numai pe Patrick. Sper din tot sufletul sa primeasca si viza de Canada si de State (asta e teama mea) si daca nu primesc nu vor veni acum, ci numai in primavara dupa ce ne mutam

Suntem cam rupti de oboseala si de abia asteptam sfarsitul lunii sa plecam cateva zile intr-o statiune de ski cu indoor water park, sa nu facem nimi si sa dormim de cate ori doarme PAtrick :) si sa ne incarcam bateriile ptr. mutat.

Cam astea sunt noutatile de pe la noi, n-am disparut doar ca de la munca uneori nu apuc sa fac nici pipi, acasa petrec cat mai mult timp posibil cu Patrick caci si asa e tare putin. Cantam, desenam, ne jucam cu trenuletul, lego (inca nu e foarte pasionat), puzzle pe care le face foarte rapid). Stie aproape toate cantecele lui BArney (mare fun) si multe altele de la daycare. Ii plac foarte mult cartile sa ii citesc si apoi citeste el. Si rasfoieste paginile si numai din poze reproduce povestioarele aproape cuvant cu cuvand.

LAura, saptamana viitoare sper sa ajung sa scriu un mail mai detaliat, dar in mare poti comanda de pe Amazon cu shipping in Canada doar ca taxele de shipping sunt mai mari.

OanaC, sper sa ne vedem, daca mergeti inapoi in Florida suna tare tentanta oferta voastra. Vorbim.

Si cum va spuneam inchei caci dimineata la ora 10 trebuie sa fim la casa sa ne intalnim cu real estate dar inainte de aia trebuie sa-l duc pe Patrick la prieteni ca noi sa ne putem uita cu atentie si discuta fara a fi disturbati de micile nazdravanii ale fiului.

Noapte buna si vise placute.

Mergi la inceput

Ilinca-chiar vroiam sa-ti scriu sa te intreb ce mai faci. Ma bucur ca ai mai dat un semn de viata. Ai descris foarte bine sistemul american de abordare a bolilor. In general sunt de acord cu ei, doar ca vara asta am avut o experienta mai neplacuta cu Maya cand "sistemul" lor mi s-a parut complet gresit. Maya avusese febra mica timp de o saptamana si nu m-am stresat. Ma cam enerva putin faptul ca nu avea nici un alt simptom totusi, ca sa-mi pot da seama ce-i cu ea. M-am dus la dr dupa o saptamana de febra mica si mi-au spus ca probabil este un virus si m-au trimis acasa. Am mai stat cateva zile dupa care febra in loc sa scada, crestea din ce in ce mai tare, la fel, fara nici un alt simptom. Trecusera deja 10 zile. M-am dus iar la dr (altul de fiecare data, pentru ca pe pediatra ei nu o vad decat daca fac appointment cu mult timp inainte) si negasindu-i nimic au concluzionat ca probabil este un virus venit peste alt virus. O explicatie care pe mine nu m-a multumit deloc, dar am zis sa astept totusi. Cand se facusera deja 2 saptamani cu totul, i-am dat antibiotic la indicatiile soacrei mele si i-a trecut imediat si febra si tot. Deci ea avea clar o infectie, dar din cuaza tendintei lor de a trata totul ca virus o lasau asa. Soacra mea era foarte revoltata pentru ca zicea ca macar atunci cand trecusera 10 zile si era mai rau trebuiau sa-i faca o simpla analiza de sange care ar fi putut spune foarte clar daca este ceva virotic sau bacterian. Deci soacra mea nu zicea sa-i dea antibiotic aiurea ci sa-i faca o analiza sa fie siguri ca este virus. Nu i-au facut nimic, nici macar analiza urinei. Pe moment am vrut sa-i reclam, dar am renuntat. De fapt m-a temperat sotul meu, desi eu sunt convinsa ca trebuia sa ma agit mai mult. Ce vroiam sa spun este ca ei uneori sunt atat de obsedati de ideea asta cu virusii incat le pot scapa anumite infectii mai atipice.

gabitza-nostime filmuletele voastre.

Va las acum si noapte buna!

Mergi la inceput

Anca-foarte frumoasa casa si pretul nemaipomenit de bun. Sa aveti noroc si totul sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Salutare !
In fine am si eu net acasa, si am si ceva timp de misunat pe net :)

Am vazut pozele Corneliei , pe Andreiul Gabitzei lingand monitorul , pe Antonia cu copanelele grasuline, adormindu-l pe tatic , si pe Patrick Donald Duck, o scumpete ! ... in rest, am cantarit-o pe Emi - are 12.5 kg si 92 cm...
Am mai pus ceva www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/1837422479/" target="_blank"> poze cu Carina, pe contul comun, pentru ca ne-a lovit elanul creator si am costumat-o cu rochita facuta anul trecut de prietena mea, pana nu-i ramane mica.

In legatura cu sistemele medicale: am colege care imi recomandau sa o dau cat mai repede pe fata la gradi, ca sa isi intareasca sistemul imunitar. Ei bine, eu nu sunt de acord cu asta: eu am fost doar un an la gradi, si pana acum un an-doi nu raceam deloc. Singurele medicamente pe care le luam erau aspirina, vitaminele B1, B6 si C, si, ocazional, calciu sau magneziu. Atat! In rest, slava Domnului, am fost un copil sanatos, spre deosebire de sora mea, care a luat antibiotice toata copilaria, si chiar si la bolile copilariei facea forme mai grave decat mine.
Carinei, daca i s-a prescris antibiotic, imediat s-a mai completat lista cu Aerius, Ventolin, Ketof sau alte minuni pentru caile respiratorii, din care eu nu i-am dat deloc. Ba chiar am citit pe prospectul de la Ventolin ca exista riscul ca sa declanseze o criza de astm !!
La laringita cel mai viabil tratament este cortizonul... dar nu stiu daca si la cea virala, inca n-am apucat sa citesc link-ul dat de Tdi (dar cel putin mi l-am salvat in favorite). Nici eu n-am gasit subiectul cu fetita care a murit de laringita

Cat priveste incuscririle, si noi suntem pe dinafara... contam pe prietena mea cu baietelul, dar ea e nasa cumnatului meu, asa ca cica biserica nu da voie la alte aliante cu ei [:P]...

Gata, timpul mi-a expirat. Acum o sa ne plimbam prin cartier, dar dupa-amiaza probabil ca o sa mergem la Ikea... Week-end placut va doresc!

Mergi la inceput