Copiluti de mai-iunie 2005 (53)
Raspunsuri - Pagina 3
Tdi spune:
Cornelia, poti sa le faci pasapoarte copiilor daca asa "vrea mushkiu' tau"
, nu trebuie sa justifici nimic. este insa nevoie de consensul ambilor parinti, deci ori mergeti amandoi la depunerea actelor (preferabil) ori aduci procura de la notar ca celalalt e de acord. copiii nu-i musai sa-i duci, pozele sunt suficiente. Acuma sincer nu mai stiu ce acte si taxe se cer, poate stiu alte fete.
Cornelia spune:
Tdi,
!
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze
monu spune:
Cornelia, copiii sunt adorabili. Ai un cavaler balai tare frumusel iar dra - care mie mi se pare ca seamana toata cu tine - este .... superba.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
nelia spune:
Beatrice, sa stii ca la un moment dat mi-am pus si eu intrebarea de ce aici nu se da nimic, niciodata, cind vedeam cite se prescriu copiilor din Romania. Si nici acum nu stiu raspunsul si inca ma mai roade intrebarea... cert este ca eu am ajuns la leacurile babesti pentru ca daca nu-mi prescrie un doctor, mie personal mi-e frica sa le cumpar eu si sa le dau cu de la mine putere. Aici nu se da nici pentru nas (picaturi), nici pentru git, nici macar frectiile nu sint recomandate - pericol de intoxicare la copiii mici (cu substante cumparate, nu ma refer la otet indoit cu apa cum le fac eu), siropurile calmante care se mai dadeau pina acum sint acum cu bulina neagra si nu mai indrazneste nimeni sa le dea dupa scandalul din State legat de ele... In afara de baie calda, unde se curata si nasucul bine, de lichide si antitermice in caz de febra si aer curat nu se prescrie niciodata nimic. Dupa trei-patru zile (si pina atunci, daca situatia se agraveaza - daca e laringita, ca tot a venit vorba, se spune clar sa se vina la urgente la orice criza in care copilul nu poate respira sau sa se cheme salvarea acasa) in care organismul micutului este lasat sa lupte, daca nu se vede nici o ameliorare, atunci e indicat sa se vina la doctor. Ce am observat aici, cu f mici exceptii, este ca intr-adevar trece in trei-patru zile, raminind sechelele, adica tusea, lipsa poftei de mincare etc. Daca nu a trecut, intotdeauna a fost altceva, nu viroza, ori vreo infectie cu streptococ, ori altceva mai grav decit un virus oarecare. Dar tot imi ramine intrebarea: oare cum e mai bine!?! Pentru ca eu nu am incredere nici in medicii de aici, ca prea trateaza totul cu indiferenta, nici in cei din Romania care prea pun pe roate afacerile bazate pe vinzarile de medicamente. Va intreb pe voi, ca mamici, cum credeti/simtiti ca e mai bine (nu cum faceti, pentru ca si eu daca medicul imi spune sa dau, dau, de frica si din cauza faptului ca nu stiu mai bine decit el cum e mai bine pentru puiul meu)!?! Omustata, soacra ta ce spune? Nu stiu de ce am incredere in raspunsul ei, poate ca de cite ori am citit ceva spus de ea mi s-a parut mai mult decit pertinent... Aici nici adultii nu iau nimic, dar absolut nimic pentru raceli, viroze si alte lucruri din astea considerate simple. In afara de un lichid cald, imbracat bine si hrana sanatoasa, plina de vitamine, nimeni, cel putin dintre cunoscutii mei, nu ia medicamente. Noi nu sintem bolnaviciosi, nu racim chiar asa usor si nici in Romania nu luam medicamente, eu sint clar impotriva a tot ce e chimical (chiar si impotriva vitaminelor pastile daca nu e cazul si organismul sta bine cu toate), de cind sintem aici cel putin nu am luat decit cite un Paracetamol pentru cap... Dar noi sintem adulti, putem lupta cu bolile, dar cei mici!?! E mai bine sa le lasam organismul sa lupte sau sa-l ajutam cu diverse medicamente, inofensive pina in prezent, dar despre care putem afla peste ani ca au nu stiu de efecte secundare!?! Serios vorbesc, este o intrebare care ma macina de mult timp, pentru ca am doi copii si urmeaza al treilea si imunizarea lor e departe de a fi definita, deci inca mai avem de luptat mult si bine de acum incolo.
Copiii mai mari de aici nu sint bolnavi! Dupa 7-8 ani toti rezista de trei ori mai bine ca un adult. Copiii mai mari din Romania, cei care au acasa sau printre rude si vecini, se imunizeaza? Ma refer la faptul ca cei de aici nu iau medicamente si dupa 7-8 ani au un sistem imunitar foarte bine pus la punct, cei din Romania iau si se poate ca rezultatul sa fie acelasi, sau nu... Luati-o ca pe un sondaj daca vreti, poate asa aflam si noi, mamicile, cum e mai bine.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
36+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
nelia spune:
Cornelia, am vazut pozele!!! Vai, ce dulci sinteti toti trei! Niste frumosi! Maria seamana cu tine de ziceti ca sinteti surori, iar Stefan e un cavaler frumos si arata mult mai mare decit virsta. Oricum mie imi e drag pentru perlele pe care le scoate (pina si sotul le stie pe de rost, la cit i le-am povestit), dar cind il mai si vezi... e un pusti pur si simplu adorabil. Mi-e teama sa-ti cer sa ne incuscrim, ca nici Tudora si parca nici Dragos nu au pereche pe aici, ca daca o facem, va voi sa vina in vizita si... nu stiu zau daca chiar nu va gasi nimic de comentat.
Dar intreaba-l totusi daca ii plac fetele mele, ca eu am si una bruneta si una mai blonda...![]()
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
36+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
Cornelia spune:
Monu, multumesc!
Nelia, eu sunt in tabara celor car enu dau medicamente copiilor decat in cazurti extreme. De fapt, nici eu nu iau. Copiii mei au mucii in gura mai mult de jumatate da an
. Eu recunosc, nic macar nu ma obosesc sa ajung cu ei la medic pt. o raceala usoara. Sa speram ca in final ei isi construiesc imunitatea si nu se dovedeste ca eu sunt iresponsabila
.
Tdi, vroiam sa te intreb, cum te simti in Italia, in ultima vreme? Nu de alta, dar eu am exclus din planurile mele de calatorie Italia, de rusine. Rusine ca sunt romanca. Poate sa spuna oricine ce o spune, imi e rusine sa merg ca turist in Italia
, cu toate nenorocirile care se intampla pe acolo.
Va pup,
gusta spune:
Nelia uite eu am sa iti raspund din punct de vedere a unei mamici care isi creste copilul intr-o tara europeana.De cand e Mara am avut racele cred ca intre 15-20 .Am avut un episod de raceala la plamani care s-a lasat au aerosol si ii dadeam la copil de 8 ori pe zi cu aparatul ala in nas si nu vroia si eu lupte cu ea si urlete lucru care cred ca se rezolva mai repede cu un antibiotic si nu traumatizam copilul in halul ala.Apoi am avut de 2 ori otita una constatata si ne-a trimis acasa cu spray de nas si noaptea mi-a urlat mara de dimineata eram in gat cu ea la spital si s-a rezolvat imediat cu antibiotic.In Romania se da antibitic pentru ca asa sunt invatati dar din ce a scris Gabitza ca i s-a prescris lui Andrei numai unu e antibiotic restul sunt diferite produse pe care le foloseste pentru a desfunda nasul si nu contin antibiotic(corectati-ma daca gresesc).Iar despre salvare iti spun sigur ca exista 112 si vine acasa .Numai ca la romani ei imediat cheama salvarea in schimb ce aici pana suna la 112 se incearca altceva.Iar cu vitaminele eu le votez cu 2 maini.Uite acuma dupa ce am patit eu am discutat cu medicul cu analizele in fata si mi-a zis ca organismul meu e super slabit si ma intrebat daca mananc sanatos si crede-ma ca am destule fructe si legume mancate dar nu vrea organismul sa le accepte si atunci trebuie sa cer un supliment din alta parte si daca singura cale sunt pastile asta e le iau si pace.
Eu de cele mai multe ori cand ajung la medic m-au invatat ca vin numai chiar ca numai stiu ce sa ii fac si atunci ei imi dau un ajutor.Nu spun da ca trebuie prescris imediat antibiotic dar cand trebuie si nu e prescris ce e de facut. Nu stiu cat am fost de explicita dar tara in care traiesc acum mi se pare un mic prea drastica in privinta sistemului sanitar si sunt destui olandezi care au acum la o varsta probleme cu plamani de la raceli netratate si tot asa.Asa ca eu daca o sa cred de cuviinta am sa ii dau Marei vitamine pastile si deja ea e calita la stilul asta de viata dar nu vreau nici sa exagerez si mai tarziu sa regret ce am facut.
Cornelia frumosi copii.
Marilena si Mara Augusta
gusta spune:
Cornelia daca tot ai adus in discutie ce e in Italia pot sa iti spun ca am fost intrebata de vecini mei ce parere am despre asta si sa mor de stiam ceva si am ramas muta de ce mi-au zis.Plus ca noi ca romani aici in olanda suntem cunoscuti dupa fetitele de la vitrina din Amsterdam.Asta e chiar nu am cum sa le explic ca romania nu inseamna numai asta.
Marilena si Mara Augusta
Cornelia spune:
Nelia
, multumesc.
Mie Stefan mi-a declarat, cand a auzit un comentariu ca or sa vina fetele la noi la usa, ca el nu vrea sa vina nici o fata
. Oricum el ma iubeste pe mine, dar e dragoste cu nabadai
.
Fetele tale sigur ii plac. Se si indragostise de Agata in scurta noastra intrevedere
. Vad ca preferera domnisoarele mai maricele. Dar nu pot promite nimic eu
.
Va pup,
monu spune:
Eu sunt pentru medicamente dar date cu cap. Din sacosa enuntata anterior ati vazut ca am mentionat ca am klacid in casa (ca asa ne-a zis o tanti dr) dar nu il dau. Restul chestii de nas, gat, muci. Acum dupa cate am patit cu ale mele zic ca fiecare copil cu organismul lui.
E aiurea sa chinui un copil mic cu febra sa nu ii dau nimik doar ca asa zice dr. Daca are gen 38.5-39-40. Iar cazul fetitei cu laringita m-a marcat profund. Si acum in si eu cu o intrebare pt Canada. Copilul raceste nu il duci la dr si daca nu e tratat si ajunge la laringita? De unde stii daca va face sau nu laringita? :( Eu nu as rezista la un asa sistem medical.
Sa va spun ca Alexia a inceput sa tuseasca cu secretii? Ii dau stodal care e din plante si i-a facut bine ultima data.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.