LMA!! -Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (102)
Raspunsuri - Pagina 18
eri_ka spune:
La multi ani Crina Maria!
La multi ani Antonia Gabriela!
Semnificatie nume:
Numele Crina sugereaza o persoana cu multa incredere in sine, mandra, putin orgolioasa. O persoana cu numele Crina este deosebit de autocritica si isi doreste foarte mult sa fie cea mai buna in numeroase domenii. Aceasta persoana are standarde deosebit de inalte si este in general foarte puternica.
Maria de la Miryam, nume ebraic insemnand "copil dorit". Altii interpreteaza prenumele ca insemnand "rebel" sau "multa amaraciune".
Antonia - de la "Antoniu" (nume de origine latina care inseamna "a fost pierdut") sau de la cuvântul latin "antius" ("avangardistul" ) Numele Antonius fiind probabil de origine etrusca si fiind apropiat de substantivul `anthos` - `floare`. Vechile documente romanesti atesta, in Tara Romaneasca, formele Andonie, ca nume de sfant, si Antonie din 1425. Dupa 1500, numarul formelor creste continuu, ajungindu-se astfel la o serie destul de bogata (imprumuturi sau creatii romanesti), care apartine bazei Anton.
Gabriela de la "Gowriel", nume ebraic ce inseamna "Dumnezeu e puterea mea".
Sa aveti o zi frumoasa si senina!
Revin.
SONIA
www.protv.ro/petitie.php" target="_blank">Salvati animalele!
Fericirea nu e o destinatie. E un mod de a trai. Burton Hills
alexandra_25 spune:
Multumesc din suflet fetelor pentru incurajari....si eu am zis ca a fost de vina faringita...apoi dintii si uite asa au trecut zilele si e la fel!
A_deju...ai reusit si de data asta sa imi aduci zambetul pe buze...multumesc...
alexandra
de
Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
mamaana spune:
La multi ani Crinuta!
La multi ani Antonia!
Sa cresteti mari, voioase si fericite ! Sa umpleti sufletele parintilor de bucurie toata viata!
Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
eri_ka spune:
quote:
Originally posted by Mironaquote:
Originally posted by Ktrinel
asa e, suntem prietene ...hai sa reactionam ca prietenele.
chiar te rog - mesajul tau era mai mult decat instigator.
Nu - nu era vb de mine.
Nu vreau sa va certati din vina mea, dar eu chiar nu cunosc pe nimeni personal. va citesc si v-am descoperit singura, inca din aprilie 2006, cand am aflat ca sunt insarcinata. mai fusesem in 2005 pe la miresici , asa ca stiam de site. Va pup si va trimit si

SONIA
www.protv.ro/petitie.php" target="_blank">Salvati animalele!
Fericirea nu e o destinatie. E un mod de a trai. Burton Hills
crykett spune:
TIBERIU-MIHAI
MARIO-GABRIEL
MATIA -STEFAN
CRINA-MARIA
ANTONIA-GABRIELA
SA FITI SANATOSI SI TOT CE E MAI BUN LA VOI SA FIE.
.SI o
pentru mamici si tatici,sa aveti sanatate si putere sa va cresteti copii.
cristina
de
Antonio 20-11-2006
Andrei 31-08-2004 pozici
mamaana spune:
am fost aseara la colindat cu Tudor si fetele, dupa care am facut schimb cu Mihai (am ramas noi fetele acasa la impartit bomboane...); aseara s-a apucat Tudor sa-si sorteze tot ce a primit, si-a notat intr-un fisier .xls si avem voie sa luam maxim 3 itemuri pe zi, cu conditia sa scriem in fisier... am avut noroc cu vremea ca nu a plouat si nu a fost nici atat de frig ca in alti ani; ce mi-a placut foarte mult, a fost ca chiar daca nu aveau casele decorate, toti vecinii aveau luminile aprinse si usa de la intrare deschisa asteptand copiii
avem ceva poze noi incepand de aici (de maine schimbam albumul...)
donia vazut pozele 
a_deju nu ne uita cu reteta de ciulama, ca nu am mai mancat de la mama de acasa si pe atunci nu eram interesata sa fur retete...
Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
Mirona spune:
eri_ka stai pe pace ca nu ne certam - a fost doar o neintelegere. Ne mai intepam noi una pe alta - dar asa e intre atatea femei.
Dbunny am o intrebare la tine. Mi-ai scris intr-un mesaj precedent ca sa-i dau Karei mar oxidat. Esti sigura ca ai scris cuvantul potrivit?
Oxidat??? Pai daca e sucul de mar maro - ala insemna ca e oxidat ... si e bleahhh pt mine - daramite pt ea ... e acru. La fel si marul cu biscuite - cand e oxidat ... nu mai pune gura pe el. Plus ca la mine da in cufureala. Deci???? Stii tu ceva ce eu nu stiu? La ce e bun marul oxidat?
Alex
daca e vb de nemancat - HOP! si eu. Ai incercat sa faci pireul de legume atat de moale incat sa curga prin biberon?
Sa-ti explicitez: pireu de legume cu carne (care-i placea lui inainte de greva - pui sau vitel) il mixezi cu atata lapte cat sa fie ca un aluat mult mai subtire de clatite. Un biberon Bfree ar fi de super ajutor aici - dar mai sunt super tetine de genul pentru cereale - in x, in Y - in ce vrei tu - numa sa curga acel lichid. Eu una - am masluit i tetina - am taiato cu caterul si i-am largit gaurica. ![]()
Asa - te inarmezi cu 2 biberoane - in unul lapte simplu - si in unul acel lichi gros - si i le servesti pe rand. Eu am reusit astfel so pacalesc pe Kara - pana am trecut de criza.
Incearca si varianta asta.
si nu mai fi suparici.
sa-ti spun un secret??? - mai cauta pe la fundul butoiului ... vezi ca mai e una pe acolo care da din coate ... dar nu prea mai gaseste iesirea ... io is ... da sa nu mai spui la nimeni. 
Miro
a_deju spune:
mirona, hopa sus si mataluta, ca mai am o craca de mana disponibila :)) nu ma faceti sa-mi bag si picioarele (
), ca le vazurati dimensiunile, daaaa???? :))
boooon... reteta de ciulama (aia originala, de la danita citire, din cartea de retete pt bebe):
Ciulama pentru bebe
Pt 6 portii: 600g carne pasare, 80g ceapa;, 50g morcov, , 50g rad. de patrunjel, 5 lingurite unt (ulei), 2 lingurie faina; 100ml lapte, zeama de carne.
Bucatile de carne se fierb împreuna cu zarzavatul tocat. Separat, într-o cratita, se incinge untul, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu lapte si cu zeama de carne, amestecând mereu cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Se fiebe pâna cand capata consistenta unei smantani groase, se adauga bucatile de carne si se mai da un clocot. Se serveste fierbinte cu mamaliguta.
considerand, si anume, faptul ca anumite aspecte s-or aplica ceva mai incolo (vezi zeama de carne), voila si "adaptarea zilei":
o "felie" de unt (luat cu cutitul, cam cat as pune sa ung o felie de paine) pusa in craticioara la topit, aruncat deasupra o lingura rasa de faina, amestecat putin si venit repede cu laptele preparat dinainte (130 ml, lapte praf de care bea bebe in mod normal - eu am folosit humana; cantitatea de lapte nu e batuta in cuie, puneti si voi pana ajungeti la o consistenta dorita, dupa cum stiti ca papa bebe, mai gros, mai lung...) - toata chestia asta amestecata bine cu telul pana se face o pasta (repet, mai lunga, mai groasa, dupa preferinta). apoi am pus o lingura de almette (se poate pune o lingura de smantana, sau.. nimic, daca considerati ca e suficient cu lapte si unt), putin patrunjel maruntit si carnea (piept de pui, portia pe care stiti ca o mananca de obicei, fiert separat, blenduit, si apoi adaugat in pasta respectiva). fara mamaliguta, si asta o lasam pt mai incolo :)
cam asta ar fi... in ceea priveste reteta "ca pt oameni mari".. se pot face multe variatii pe tema, se pot baga destul de multe chestii in pasta, fiecare..dupa gust. dar baza e aceeasi :)
haida, pofta mare s-aveti :)
Deea, mami de
Eric(15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica 
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
Donia spune:
Multumesc ca v-ati uitat la poze si ma bucur ca v-au placut, acum imi pare Halloween un obicei din ce in ce mai dragut.
Tema cu TV. La noi merge mai rar, spre deosebire de primul copil. In rarele ocazii cand e deschis cu Cristi in camera, el e ori total neinteresat, in majoritatea timpului, ori se ridica in picioare si linge protagonistii... ceea ce nu pot permite, totusi
, asa ca ori inchid Tv-ul, ori ii distrag atentia. Ca daca se uita Roxana la desene nu pot sa-l inchid.
m_monique, unii copaci sunt de-a dreptul chei, a batut vantul cateva zile si a luat multe frunze, iar altii sunt inca verzi... vad niste plopi in curtea vecinilor care sunt verzi de-a binelea (plopii
), multi vecini au inca flori... n-a fost prea frig pana acum.
bebinuta, pe noi ne invidia lumea ieri ca aveam caruciorul
, ca Roxana tot golea sacosele in cosul caruciorului... alti copiii carau din greu la niste saculeti. De altfel caruciorul nu l-am prea folosit la altceva, ca pe Cristi il duceam in brate din usa in usa, sa isi ia si el portia.
Iar el era innebunit intre pungutele de bunatati, incerca sa bage totul in gura... nu de pofta de dulciuri, ci de curiozitate... l-au innebunit amabalajele si culorile...
anateo, sa mai pui poze ca nu v-am vazut de mult, tin minte ca seamana baietii nostri.
ramsan, ce baietel mare si frumos ai! Si ce gene lungi si intoarse are!
Dbunny, ce program de noapte aveti
Fuuugi, sa nu se ia!
Trebuie sa trimit mesajul asta ca imi pare ca o ia razna calculatorul.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
Baaaai! Acum m-am luminat eu... voi de aia nu scrieti pe forum ca va conversati intr-o veselie pe mess...
Rusine! ![]()
Dia, ce idee buna cu alba-neagra!
Doar ca nu la masa, merci, ca nu vreau sa ii stric bunele obiceiuri.
mamaana, ce organizat e Tudor, ce-mi place cum si-a inventariat bomboanele
Cum s-a costumat?
Ce minunate sunt pozele cu fetele
, mai ales in scaunele de masa, dar nu numai!
Uite asa urca si Cristi pe scari, tot zic sa-l filmez, are deja o viteza!
Hai ca m-a iertat PC-u de data sta, dar cred ca nu ma mai iarta Cristi...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.