Cirese de Mai-Iunie 2006 (62)
Raspunsuri - Pagina 16
miti2004 spune:
dragelor, sambata a venit la mine o potentiala bona pt Alex ( vecina cu o matusa de-a mea ). Mie mi-a placut de ea, ei nu prea i-a convenit programul 8-19 pe 8 mil. Sincer nu i-a convenit ora 19, ar prefera ora 18. Insa atunci nu as rezolva nimic, pt ca actuala bona pleaca la 17:30 iarna si 18 vara, deci eu tot nu ajung acasa de l aservici. Eu intru in casa la 18:45 in fiecare zi. Subiectul e f sensibil, mai ales ca bona pe care o am acum se intelege f bine cu Alex ( adica Alex o place f mult, cum intra pe usa vine si ii aduce jucarii, o pupa, s-a obisnuit cu ea, chiar daca ea e mai suparacioasa pe noi de multe ori..). Insa tot ea mi-a dat de inteles ca nu mai poate veni dupa sarbatori...Ma rog, si asa mai departe...of, sunt cu fundul in sus...In fine, fiecare om are sensibilitatile lui si chiar adca face figuri, si noi ne-am atasat de ea...doamne, ce amalgam de ganduri...
wapi iti multumesc pt linkurile despre imunostimulatoare. Nici nu sti ce sa mai zic. Acum o sa termin totusi sticluta de imunogryp si oscilococinumul...
Legat de mesele lui Alex:
-dimineata la 8:30 papa sunca de piept de pui si paine ( separat, ca impreuna nu sunt bune :) ), sau paine cu Almette, mar/para copate sau fructe din compot sau banana cu branza de vaci cu smantana, de 2 ori pe sapt omleta cu paine ( nu vrea pu fiert, doar omleta la microunde ).
- pranz la 13 ciorba cu perisoare/carne sau supa cu galuste/taitei si carne ( toate mai fara zeama, sau cu paine inmuiata ) sau mancare gatita de pui cu sos, sau ghiveci de legume,sau mancare de dovlecei/conopida cu pui; Iaurt neaparat la pranz :))
- gustare cand se trezeste pe la 4 niste gris cu lapte cu banana sau fructe, sau iaurt cu bicuiti
- pe la 8 seara niste cereale cu lingurita
- la 9 la culcare lapte intre 175-225 ml
- pe la 4 noaptea 180-200 ml lapte
Are zile cand papa bine si zile cand e mofturos.
Ii mai dau brocoli fiert cateodata in mancarea de la pranz si cateodata reusim sa-i dam ficatel sau peste ( nu prea ii plac ).
Mai papa cate un biscuite pe la 10-11 dimineata.
adib spune:
buna ziua.
vreau sa anunt ca am gasit o potentiala cresa pt Raluca (in ideea ca merge din aprilie 2008). sper ca entuziasmul meu sa fie de bun augur.
mi-a placut cum a vorbit cu mine tanti de acolo. si starea ei de calm si atmosfera din cresa, desi nu am fost decit pe coridor. erau la ora mesei cind am intrat eu, un singur copil plingea dar cineva ii vorbea frumos. am mai vizitat vreo 3 crese pina acum si doar una mi-a placut, dar probabil ca se va desfinta fiind intr-o cladire revendicata.
eram interesat sa aud aici povesti de la crese, in special cele din Romania. asta pentru ca la noi exista alternativa "cu bunicii", care mie personal nu-mi prea suride din diverse motive. inca mai astept povestiri de la crese. mamicile cu experienta, va rog ....
in special ce ar trebui sa intreb, ce sa fiu atent, ...
ce maninca Raluca?
dimineata la trezire 300 ml lapte
la ora 10.30. sunca de pui, brinza de casa, rosii, eventual salate de legume si piine, multa piine.
la ora 13 fructe cu brinza
la ora 13.30. - 14 vreo 100-130 ml suc de fructe inainte de culcare.
la ora 15.30. - 16 prinz: ciorba/supa de legume, cu pui/peste/vita, felul doi cartofi/mazare/spanac cu carne/ficat/ou...
la ora 18 o canita de iaurt de casa / danonino
la ora 20 cereale/mamaliga cu brinza/gris cu lapte
la ora 21 300 ml lapte
pe parcursul zilei 2-3 biscuiti
va salutam si nu va transmitem ce avem noi (muci, pardon de expresie). da avem toti trei.
numai bine
andruskandu spune:
Buna dimineata, Livada!
Dupa 4 zile de frig si ploi, a iesit soarele! De-abia astept sa ies cu Andrei la plimbare. Nici nu mai stiu de cand n-am mai stat atata in casa, si cred ca trebuie sa ma obisnuiesc.
Am uitat sa va spun ca sunt in concediu pana la sfarsitul lunii. Suntem numai noi doi acasa si ne plictisim rau. Seara, mai ales, e de groaza. Nu pot face nimic, trebuie sa-i acord intreaga atentie, ca altfel incepe sa planga, ma trage de mana - hai la joaca!
Alte cuvinte de care-mi amintesc:
buba
pa
tata pa- cand pleaca tati
da/nu - doar asa, fara un anume sens
Kikiki- la pescarusi
ma- maus (de la calc)
Andreea
lui
Andreiut Puiut
abibrinza spune:
Buna seara fetelor si tatic!
Ne-am intors si noi dintr-un concediu plimbaret, Cernavoda-Frankfurt-Cernavoda-Vatra Dornei-Cernavoda.Am vazut multe, Victor a primit hainute noi, iar acum incercam sa ne acomodam din nou acasa.
Pupici si pe maine cand va raspund caci azi sunt tare obosita,
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze
adriana spune:
Arabela, bine ai revenit
.. Cu ce ati calatorit? cu avionul, rutele sunt came departe una de alta...![]()
Andruskandu, sa stii ca nu vorbesti singura
, eu citesc, dar nu prea apuc sa raspund... e cam aglomeratie pe la mine..![]()
Stie careva un neurolog bun, pentru adulti? Pun si eu intrebarea la plesneala... poate imi raspunde cineva.. tatal meu nu se simte prea bine... offf![]()
Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
arleena spune:
adi ai tot respectul meu pt ca sti ce papa raluca
. eu cred ca sotul nu stie nici cati dinti are alex
meniul de azi:
md - paste tricolore+branzica
gustare - struguri, un biscuite 200 ml lapte inaintede somn
pranz - spanac cu ou
gustare - covrigei, pere
cina - tentativa esuata
inainte de somn 300ml lapte
is ff busy zilele astea si n-am apucat sa citesc numai ultima pagina
andreea concediu placut....arabela sa pui poze sa vedem pe unde ati fost
miti cum e noua potentiala bona??
de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea
adib spune:
arleena
multumesc pt lauda. dar ...
eu zic ca ar trebuie sa auzi si parerea nevestei. ca ....
dar vorba aia, fiecare barbat execleaza in ceva. eu am ales sa ma interesez permanent ce maninca fiica-mea. ca de facut mincarea numai mami stie sa o faca asa buna. ref. la dinti sa sti ca nici eu nu stiu exact citi are Raluca, deci ...
andruskandu
la noi azi e soare, dar mult prea rece sa putem sta pe afara dupa bunul plac.
va saluta trei mucosi.
numai bine va dorim.
CamiM spune:
salut ciresime!!
V-a fost dor de noi?...
siiigur ca da..![]()
Mai da slaba activitatea pe acilea in ultima vreme.. se vede ca nu suntem singurii chiulangii.. ia puneti mana si aruncati cu cateva vorbe despre cirese..eeeeee...
Asta din ciclul uite cine s-a gasit sa faca morala..![]()
Noi facem bine ( mami mai trage de una si alta dar supravietuim si moralul e inca bun asa ca mergem inainte).
Ieri am fost la control cu Sofia si totul e ok. Ne-au intepat de vreo patru ori dar vestea buna e ca se pare ca nu mai avem de facut nici un vaccin pana pe la 5 ani. La kg stam beton.. 14.400kg..niste imensi...si la inaltime stam ok si acolo..85cm.
Am cunoscut in cele din urma noul pediatru si pare tare de treaba.. are si el 4 baieti acasa asa ca intelege multe..
Ne-au facut si un fel de test sa vada cum stam cu bibiloiul si aptitudinile specifice varstei si am trecut cu brio( asta daca tot ne laudam nu nerusinare..
)
OK ma opresc aici ca deja v-am facut capul calendar si o sa ma poftiti sa iau o pauza si mai lunga..![]()
Cami
15+ &
Sofia Alexandra(8 mai 2006)
poznewww.flickr.com/photos/40365301@N00/sets/" target="_blank">1 si 2 si filme1, www.dropshots.com/camiM" target="_blank">2
Amonar spune:
Bine ai venit Cami! Mai poti, mai poti...?
Ma bucur ca Sofica e bine si se dezvolta bine. Trebuie sa spun ca e mai dezvoltata decat Kailan, dar mai este timp sa va ajungem din urma.
Vrei sa-mi spui te rog ce fel de teset i-ai facut lui Sofi? Ce intepaturi? Si ce abilitati? Aici in Germania se face un control mare la 1 an si dupa aceea numai la 2 ani. Noi ne-am mutat chiar intre aceasta perioada si nu avem nici un control. Ar fi bine sa stiu peste ce am sarit.
Multa sanatate si putere pt sarcina!
abibrinza spune:
Adriana, drumurile au fost facute cu masina.Dar in mare a fost tare bine.Aveam nevoie de masina in Germania si nu ne permiteam sa inchiriem una.Plus ca noi fiind din provincie, pana la aeroport, plus drumul, plus drumul pana la cumnati am fi facut 10-12, asa ca s-a lungit un pic drumul cu opriri prin Austria si Romania si a fost bine.
Arleena, uite pozele:
http://www.flickr.com/photos/11775702@N07/
Miti, eu dimineata stau cu bonele.M-au convins ca Victor va merge la anul la cresa.Ce ma deranjeaza pe mine e ca doar stau cu copiii.Sunt spalati, mancati dar nu se joaca cu ei.Si sincer mi se pare o crima.Plus ca marea majoritate barfesc parintii si multe altele.Din pacate e greu sa gasesti si o cresa buna.Eu sunt sigura ca vei gasi bona potrivita pentru Alex, chiar daca tie nu iti va placea prea mult.
Eu am fost azi la control si bebe e bine mersi.Maine fac triplu test si sper ca va fi bine.
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze