PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (59)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Chiara aici nu se face vaccin antigripal mai mult la batrani se face cei peste 65 de ani sau ceva de genul.
Nico eu nu ii dau ou prea des ca nu se omoara cu el carnitza papa in genere de pui si de curcan am incercat si peste dar nu prea ii place gustul. Acuma de retete si ce ii dau eu sa pape sincer inventez si eu ca nu mai stiu ce sa ii fac sa ii placa ca de caertofi si piureuri e satula si am observat ca mia mult ii place ce e cu sos si ii mai dau puiutz cu sos sau paste cu sunca si cu sos azi i-am facut de ex un fel de salata orientala cu niste cartofel fiert, niste ardei gras taiat mic pe care l-a simtit si a vrut sa il scuipe afara si niste pulpa de opui facuta la cuptor. Am pus putina smanatana si putin mustar asa cat sa ii dea un gust si a papat numai ca am observat ca e lenesa s-a obisnuit cu ce e pasat mic mic si daca tai de ex ardelul de azi bucatele mici dar care le-ar putea mesteca nu vrea si ori isi face greata ori le scuipa dar daca tip la ea mesteca. Deci poate dar nu vrea.
Si asta ma aduce la intrebarea mea voi cat de mic le pasati sau taiati la copii?
Eu de ex incerc sa ii ofer si legume crude si fructe aiate fasii sa rontaie ea dar ia doua guri si cand vede ca tre sa mestece mai mult nu mai e bun.
Aici am mai vazut si eu prin resvistele de mother and baby pt vasrta ei de ex fish pie facuta la cuptor cu peste si piure deasupra sau taietei cu legume in stil chinezesc sau cottage pie carne tocata cu sos si piure deasupra facuta la cuptor, am zis ca am sa incerc sa vad poate poate. Daca fac papa pt noi orice fac ii dau si ei dar de multe ori nu vrea sa pape, adik gusta doua trei guri si gata .

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

fetele am intrat rapid sa va pup
sabina m-a impresionat pana la lacrimi povestea lor...sanatate multa si sa va traiasca finii
mamanati Sanatate multa si multe, multe bucurii!
babee e mortala
anasia vita se gateste la fel ca puiul
chiara eu nu ii fac nici lui si nici mie vaccin antigripal...lui ii dau imunogrip
nico la mine s-a mai intamplat sa ii dau si ou si carne in aceeasi zi...
fetele va pup ca ma pregatesc sa plec acasa...azi am avut o zi ...cred ca depresie scrie pe mine dupa cum ma simt

bulinuta mamica de bulinel dragutel

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Ajutati-o pe Sonia,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Genie spune:

Asa...sa o luam cu inceputul
Chiara, eu nu ii fac vaccinul antigripal, nici eu nu l-am facut niciodata si nici nu cred ca il voi face. In schimb i-am dat vaccin homeopat care se ia pe gura si se administreaza lunar cate o doza in anotimpul rece din cate am inteles(medicul meu de familie are specializarea in homeopatie si de la ea stiu)In plus ii dau ulei de catina care e un imunizant foarte bun.
Anasia, eu fac supa de vita asa: dintr-un os de vita cu carne(rasol) pe care il pun la fiert in apa cu sare la oala minune pana se desprinde carnea de pe el. Apoi adaug legumele pentru supa si fierb fara sa mai pun capacul si iese foarte yummy. Se poate face si din carne de vaca fara os dar mie imi place ca si osul ii da un gust bun. Poti sa o faci cu galusti, fidea sau orice alte paste iti pofteste inima.
Nico, eu ii dau ou si carne in aceasi zi de pe la 1 an. Dar avand in vedere ca ou ii dau cam o data pe saptamana simplu (adica dimineata la micul dejun) si max inca o data in diverse combinatii la gustarea de dupa masa sau in perisoare, galuste sau mai stiu eu ce altceva nu cred sa fie vreo problema.
Mada, in legatura cu bucatelele. Mie imi era tare teama de trecerea de la mancarea pasata la cea cu bucatele. Drept urmare i-am dat pasat pana aproape de 1 an. Soacra-mea e medic dentist si cand a vazut cat de pasat ii dau sa manance copilului a sarit cu gura pe mine ca trebuie sa o obinuiesc cu bucatele pentru ca nu isi va dezvolta maxilarul si o sa fie mai greu mai incolo. Asa ca m-am last pe mana ei si am inceput incet-incet sa ii dau bucatele (de la mici - mici de tot pana la mai marisoare in prezent). Carnea i-o tai cat pot eu de mic iar legumele le zdrobesc cu furculita sau i le dau asa intregi, de ex mazarea. Acuma stiu ca la voi e mai dificil cu vomatul, trebuie sa ai grija pentru ca si fii-mea se ineca destul de des dar incet incet s-a invatat. Asa mananca morcovi fierti intregi, banana, para musca din ea si tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

bulinuta, genie, multumesc
babee, ce mititei erau!

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

Motzata
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Genie ms de raspuns, curios e ca ea banana, piersica sau sunca de ex le papa muscate si paine prajita musca din ea si papa fara sa se innece, dar mancarea din farfurie daca e cu bucatele mai mari isi face greata sau le da afara sau se apuca de tusit dar e fortat ca daca ii zic sa nu mai faca se opreste deci nu stiu de ce face asa.
Bulinutza pupici si incearca sa think pink si sa nu te lasi acaparata de depresie ca e tare nasol.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

Mada eu nu ii mai pasez nimic..poate doar fructele mai tari pe care nu le poate manca singur, i le dau prin razatoare.In rest, musca singur din aproape tot(paine, mezeluri, pizza , etc), insa nu ii dau carnita sa o pape singur.Am vazut ca fetele fac asta deja, si chiar ma gandeam ca nu am incercat si eu, ca nu mi-a trecut prin cap.
Asa am patit si asta vara cu Muuh, cand ne-am intalnit, Alexeiu manca singur din fructele taiate felii, eu inca ii radeam lui Razv..pentru ca nu imi trecuse prin cap sa ii dau sa muste, asa ca bineinteles ca l-am pus la treaba cand am ajuns acasa, si am fost surprinsa sa vad ca poate.
Deci incercati, ca veti fi surprinse.Asa cu copanul..maine o sa i-l dau si eu intreg, sper sa se descurce..adica sunt sigura ca va fi bine, ca le are cu mestecatul doar ca eu sunt prea ametita sa ma mai gandesc la evolutie..si las copilul asa...bine ca mai citesc si eu de la voi de una de alta, ca altfeeell..
Da' lasa ca de poimaine(dupa ce papa singur copan) il pun sa isi si gateasca singur mancarea, sa fim si noi evoluati..sa nu mai ramanem de caruta.....si sa isi spele si farfuria, ca bonus!
Acum lasand gluma la o parte, mai scrieti si de progrese, de astea, ca eu parca sunt de pe planeta Abracadabra, nu prea il stimulez, am impresia, in ultimul timp, si nu vreau sa ramanem in urma cu poeziile si cu astea...
Si cu riscul de a ma lungi, mai scriu inca una si ma duc : Am fost cu Razvan(care are un vocabular destul de limitat-vreo 15-20 de cuvinte) la cineva, care l-a intrebat cum il cheama(apropos, el zice ca il cheama Adi, o sa va pove alta data de ce). El pe atunci nu zicea cum il cheama, nu raspundea la intrebarea asta(asta acum vreo 2 luni).Si bineinteles ca nu a raspuns, iar noi i-am explicat persoanei respective ca nu zice inca.La care ea:Pai fata mea la un an zicea:"Mami,vleau pane!"
Ce facee??M-a cam socat pe moment, dar dupa aia m-am gandit mai bine si am ajuns la doua concluzii:
1. Fie a mintit(sau a exagerat)
2. Fie copila era vreun geniu, right?
Adica...parca prea de tot..la un an sa faca fraze...
In fine...cam atat pentru azi..ca m-am cam intins..
O seara buna!Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

Sarilla sigur minte ca si socrela mea care zice ca primul copil al ei si unicul,inegalabilul si preferatul ei spunea povesti la un an si recita poezii , brr au inghetat apele . Apoi despre copilul no.2 adica sotul meu ca a inceput sa vb bine la 2 ani si pe urma a uitat ce a mintit si a zis ca la 1 an jumate facea fraze..
Pai al tau spune o gramada de cuvinte, al meu spune multe dar pe limba lui mai mult.

emilia cu 24+ si Alexandru Paul(16.08.2006)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

Multumesc fetelor ptr. raspunsuri. vazusem un medic pediatru care vorbea de vaccinul antigripal la TV si de aceea am intrebat.
Apropo...de vorbit...ma gandeam oare noi cun ii vom lauda pe ai nostri nurorilor, ginerilor Vor ingheta apele si atunci?
Referitor la mancat Andrei mananca morovi fierti intregi nu are probleme. Probleme avem cateodata cand vrea sa manance din marul intreg...de obicei se ineaca cu coaja de aceea cand vrea sa manance din marul intreg prind cate un moment si i-l curat de coaja sau rod eu repede cu dintii din coaja de pe el in rest il mananca singur pana la cocean. La fel mai are probleme cu ardeiul crud(eu nu ii dau dar daca ma vede cu vreun ardei in mana il vrea neaparat).

Chiara
http://www.flickr.com/photos/10056360@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bysko spune:

Sarilla, pai Razvan al tau este un mic geniu, ca Busra habar nu are sa-si spuna numele. Si am observat inca o chestie nu stie sa pronunte litera P- in loc de pa-pa zice ta-ta. De stiut stie sa ceara ce vrea, dar fara sa pronunte cuvinte, mai mult prin gesturi.
Da' nu-mi fac probleme ca o sa vina si vorbitul mai incolo. Vad ca ei fac progrese uimitoare intr-o luna, asa ca ma gandesc ca la 1 an si 3-4 luni o sa inceapa si Busra sa vorbeasca. Acum stie sa ne strige pe noi( mai ales pe buni si pe matusa-mea), stie da, carnitza(teti), iaurt(katik), cal(at), caine(kuci) si extraordinarul ta-tacand plecam sau vrea sa plece ea la plimbare.
Si e innebunita dupa branza- i-a dat bunica-su sa guste o data si de-atunci cand vede branza este

PS: Acum am vazut ca isi spune Adi- hai spune de ce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

quote:
Originally posted by Piersicutze

doniro trebuie sa ii dai de mai multe ori pe zi cu apa de mare
ii face ff bine, iar nasul trebuie sa fie permanent curatat de mucisori...am inteles ca se duc in plamani si nu e bine (nu stiu de la persoane avizate)

suzeta noi nu am mai vrut de pe la 5 luni... i-am dat-o pe la 11 luni sa vedem ce face cu ea si a scos-o din gura si se uita la ea ca la un ozn ...a fost super simpatica
eu as fi vrut sa mai suga suzeta ca sa adoarma si ea singurica...

nico

Ideea e ca in timpul zilei nu are absolut nimic, nu are deloc mucisori. Doar cand doarme sforaie si i-am pus seara apa de mare, dar nu are absolut nici un efect, nici macar Vibrocil. O sa consultam pediatra, ca deja sunt aproape sigura ca nu e trecator...
Ref trezitul noaptea, si Daria se mai trezeste, dar eu ma duc la ea in camera, ii dau suzeta, o mangai, ii vorbesc si in cateva secunde adoarme. Ies incet din camera si gata.

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si cu Victor Mihai

POZE

www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILME

Mergi la inceput