Copiluti de mai-iunie 2005 (52)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

monu- si multumesc ca te gandesti la mine.

gusta-ai mare grija de tine. Nu retinusem ca sotul tau trebuie operat. Sper din tot sufletul sa fie ceva benign si totul sa se termine cu bine. Iar legat de tine, te rog mult sa te menajezi. Eu am avut o cadere ingrozitoare de Ca cand eram in facultate, ramasesem cu gatul inclestat si crede-ma, ai mei ziceau ca semanam cu fetita din "Exorcistul". In fine, ce vroiam sa spun este ca de atunci stiu ca nu este bine sa bei cafea (desi eu beau acum). Cofeina scade Ca in sange si face foarte rau, mai ales cand esti in criza sau ai avut o criza. Eu te-as sfatui, macar o saptamana sa reduci cafeaua. Vorbesc serios.Poti sa cauti si pe Internet sa vezi ca este adevarat ce spun. Iar tu bei chiar multa din cate stiu.

fran-iti tin pumnii. Este revoltator ce spui tu acolo despre sefa ta. Ce face tatal tau, cum se simte? Cum mai evolueaza Iepu'?

Laura-stiu ca nu-i musai sa fac ce a facut mama, dar cand am simptome similare cu ce a avut ea ma apuca panica. Nu de alta, dar cancerul uterin este unul dintre cele mai tratabile, pentru ca are simptome inca de la inceput, deci poate fi luat din vreme. Toti se mira aici cand le spun ca mama a murit de asa ceva. Mama avea simptome de ani de zile (este un cancer care evolueaza foarte incet), dar ea avea si un fibrom si tot zicea ca de la ala este. Si doctorii ziceau la fel . Scuze, acum imi dau seama, nu stiu de ce ti-am spus toate chestiile astea. Tu mi-ai zis o vorba si eu ti-am spus povestea vietii de la Adam si Eva.

Gata, trebuie sa merg sa scol copilul. O tot aud prin monitor ca tuseste. Sper sa nu o luam de la capat cu boala, ca innebunesc. Culmea este ca pana acum scapase fara antibiotic. O zi buna!

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Olgutza din America ma bucur sa poti povesti ...ne ajuta sa ne infruntam temerile...ceea ce ne este scris la nastere se va intampla mai devreme sau mai tarziu...dar este bine sa fim prevazatori si responsabili.Va fi bine cu tine si tu stii acest lucru

Femeia azi iar mi s-a plans de Delia...este excesiv de nervoasa si iritabila...plange dupa mine,mai bine zis se smiorcaie,iar apoi daca nu o lasi sa faca ce vrea incepe cu urlatul,trantitul,pocnitul...etc...eu nu ii las la dispozitie decta posibilitatea de a alege intre 2 situatii probabile si atat...evident ca o alege pe cea corecta si pe care o vreau eu,lasand la indemana ei alegerea ca apartinandu-i,insa femeia ori nu poate face asta,ori nu stiu ce sa inteleg.Ea saraca chiar se consuma insa mie imi vine sa rad penntru ca stiu cat de jalnica poate fi Delia cand testeaza limitele...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

TDI: bonjela e gelul ala de dat pe gingii la ulceratii.

Azi-noapte alex s-a trezit la 3jumate urland dupa lapte.Si i-am adus apa si nu si nu...el lapte.fetelor a plans pana la 4:30 dupa lapte, se mai oprea, iar incepea.L-am intrebat daca ii este foame...el tot dadea cu laptele.Sunt in impas ca habar nu am ce sa fac.Sa il dau daca insista? Il dau de la inceput sau il las sa planga si dupa aceea ii dau.Ce ii transmit copilului prin asta?Ca daca plange ..capata.Sunt confuza...si azi-noapte l-a enervat si pe taica-su(care el este calm intre noi 2) de la pus pe naughty step.Auzi?Naugthy stept noapte?Asta e nebun ma gandeam azi-noapte dar nu m-am bagat in "educatia" lui.Cica l-a pus pe naughty step ca sa nu mai planga.E adevarat ca l-a avertizat de 2 ori ca il pune acolo daca nu inceteaza cu nervii.Plangea la nervi si se vedea asta.Oricum una peste alta am plans si eu in pat in timp ce plangea fii-miu pe hol noaptea(ca era pedepsit pe naughty step).Am sfarsit prin ai da lapte la 4:45.Morala la toate astea?Sa mor daca stiu!!

NU STIU CUM SA PROCEDEZ?NU IMI ZICEA CA ESTE FOAME..EL ZICEA DOAR LAPTE.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna dimineata, la cafea... stiu de povestea cu calciul, dar nu ma pot abtine sa nu beau, este singurul lucru la care nu am avut nici taria, nici puterea si nici macar nu am vrut in totalitate sa renunt pe perioada sarcinilor si a alaptarii. Am redus-o la o cana pe zi, dimineata, cu lapte mult, fff rar am mai baut cite una dupa-amiaza, dar de renuntat la ea nu pot! Adica eu stiu ca omul poate face orice isi propune, sint sigura de acest lucru, dar eu nici macar nu mi-am propus, e intr-un fel una din singurele placeri si tabieturi care mi-a ramas intacta. Si, mai nou, am citit, ca are o influenta nefasta si in cancerul la sin... ma rog, fiecare cu drobul lui de sare.

Va spuneam de fete si de simptomele lor, tot nu au altceva, nu sint racite, nu le curge nasul, dar amindoua se pling de dureri de cap, sint smiorcaite si aseara Agata mi-a spus ca nu poate minca, pentru ca o doare gura. I-am luat temperatura, avea ceva, 37.3 si am zis ia sa ma uit in gura, sa vad de ce o doare. Si am ramas surprinsa sa vad ca ii ies maselele, ultimele, toate patru! Una a iesit aproape in intregime, iar celelate se vad prin gingia rosie si umflata. Atunci am zis ca poate si Tudora trece prin acelasi proces si ma uit si in gurita ei. Si da, si Tudorei ii ies masele, cele de dinaintea ultimelor care ii ies Agatei (nu stiu cum se numesc nici unele, nici altele, scuze) si pe care nici nu am stiut ca nu le are inca. Una o avea jos, asta stiu cind i-a iesit, ca am vazut-o intimplator, acum i-a mai iesit inca una pe jumatate si are gingiile rosii si umflate in dreptul celor de sus. Oare asta sa fie cauza la amindoua pentru starile cu care m-au speriat in ultimele zile!?! Ieri Agata ma sperie si mai tare si imi spune pe un ton firesc ca e normal sa o doara capul pentru ca s-a lovit alaltaieri cu el de un stilp de fier de la poarta scolii, in timp ce alerga. Si ca sa nu va spun, ca tot ce ma laudam ca dorm neintoarse, ca amindoua au cosmaruri noaptea: una pe cele de la 3 ani, se trezeste si urla si plinge: maaami, taaaati, nu veau peci, sica (nu vreau sa pleci, frica), desi eu sau tati sintem linga ea. Iar Agata se trezeste urlind ca a visat urit: ori ca e singura undeva in padure si cade intr-o groapa, ori ca zbura si la un moment dat nu a mai putut si cadea in gol (pe astea le stiu, mi le aduc aminte de cind eram de virsta ei, sint groaznice), ori ca era intr-un oras si si-a dat seama ca nu avea pe nimeni, era singura pe lume, toti ai ei... murisera - ... si tot asa. Ca urmare, de trei seri, dorm amindoua cu unul dintre noi, in patul mare din dormitorul nostru, pentru ca efectiv le e frica de ceea ce viseaza.

Fran, am citit mesajul tau cu nesat, ma bucur ca ne mai dai vesti. Tinem pumnii la interviu si imi pare rau ca situatia de la serviciul actual este atit de incordata. Iepu' e bine? Dar tatal tau?
Gusta, imi pare ca nu te simti bine, mai ai si tu grija de tine, ca numai probleme si stres ai avut in ultimul timp si astea lasa urme. Eu am scapat mesajul cind ai scris despre olandez, acum am aflat ca are ceva, ii doresc sanatate multa si sa fie totul cit mai usor de tratat. Te inteleg pentru ca sora mea trece cu sotul ei printr-o chestie asemenatoare, de fapt sper din tot sufletul sa nu fie, pentru ca el a fost deja diagnosticat si are o forma de cancer foarte avansat si periculos, iar in Romania spitalele sint total lasate in voia intimplarii, nu gasesti nimic in regula, daca au una, nu au alta si tot asa. Si pentru el, orice secunda pierduta poate fi fatala! Off! Sanatate multa la amindoi.
OlgaM, eu zic sa nu-ti faci probleme, nu e musai sa ai si tu ce a a avut mama, m-am gindit la tine ieri, sper sa fie totul bine! Sa intri si sa ne spui ce si cum, dar eu sint sigura ca e bine.
Gabitzam, am citit despre ingrijorarile tale legate de sarcina, si pe tine te inteleg pentru ca si eu am aceeasi virsta si am stat si mai stau inca cu sufletul la gura si cu inima undeva, in... Dar uite ca pina acum a fost totul bine si abia astept sa-l nasc, sa iasa cu bine si pentru el dar si pentru mine si sa-l tine in brate, sa-l vad cu ochii mei ca e intreg si sanatos. Sint inca bintuita de ginduri negre, mai ales ca tot aud de cazuri care de care mai dramatice... dar incerc sa nu ma las prada lor.
Loreen, sotul meu sigur te intelege cu manualele, cind era redactor pe stiinte exacte in tara si lucra la manualele alternative, apela tot timpul la cele vechi, de pe vremea noastra, ca sa-l ajute sa inteleaga logica autorilor si parerea lui era nu neaparat ca cele de pe care am invatat noi erau excelente sau bune (ca nu erau), dar ca cele de astazi sint pur si simplu groaznice si ca sint scrise pe coltul biroului sau pe genunchi, cum zice el, in ultima noapte inainte de a fi tiparite. El a lucrat direct cu autorii si stie si cam cine le scrie... Deci, el s-ar putea sa le mai abia pe acasa, printr-o lada, un boxa, dar nu cred ca sint totusi de clase chiar atit de mici, probabil de la a 7-a incolo. Dar s-ar putea sa le gasesti in anticariate, pe tarabele pe unde se vind carti vechi (in Bucuresti sint citeva locuri unde se vind), ai cautat prin oras!?! Daca nu sint la vinzare, intra in vorba cu ei si afli sigur vreo sursa. Sau da search pe google si poate gasesti ceva, sint multe forumuri pe care oamenii vorbesc despre diferite subiecte, poate si despre acesta si asa te duce acolo unde se discuta problema respectiva. Uite, ca am dat eu intre timp si iti dau un exemplu de site la care poti sa ajungi:
http://www.cartea.ro/bursaC.html

Sigur nu am raspuns la toata lumea, dar ma opresc aici, ma duc la treburi, ca astazi m-am trezit mai bine si ma simt mai usoara... poate nasc, ca tot imi vin cuvintele obstreticianului in minte ca nasc cind ma voi simti f bine. Va pup!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">35+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

nelia-nici eu nu am putut niciodata sa renunt la cafea, decat in perioada sarcinii cand am baut numai fara cofeina, dar nu vroiam sa spun ca trebuie sa ne lasam. De fapt cica in moderatie face foarte bine, are o multiume de antioxidanti. Eu ii ziceam gustei poentru ca ea are acum probleme cu Ca. Cat despre chestia cu sanul, eu stiam ca de la cafea poti avea dureri mai mari la mastoze si noduli (ceea ce am patit pe pielea mea), dar nu stiam nimic de legatura cu cancerul la san.
Ciudat cum le-a apucat pe fetele tale odata chestia cu dintii. Dar eu cred ca este posibil sa se simta asa de la asta, mai ales daca au acum o explozie (parca ziceai ca sunt mai multe, nu?).

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao! acuma ne-am adunat si noi de pe drumuri, am fost la Conegliano sa caut ludoteca!...logic ca degeaba, m-am plimbat cu pitik in brate ca n-a vrut neam pe jos in oras, am transpirat in ultimul hal si m-a deselat complet si nici n-am rezolvat nimic...singura faza pozitiva e ca m-am dus cu masina in oras la ora de varf si am ajuns cu ea intreaga acasa!

Olgutza, mi se pare un semn bun ce ti-a zis ginecologul, daca ar fi avut vreo banuiala sigur te controla...la eco intr-adevar se vede totul foarte precis...sunt sigura ca o sa fie bine! eu am o prietena italianca de 40 de ani care are sangerari aiurea, o tzin cu lunile si la control oncologic nu i s-a depistat nimic, au zis medicii ca pur si simplu din cauza stresului i se intampla, fiecare avem puncte slabe si in perioade de stres totul se descarca pe ele.

Nelia, pupam fetitze dintzoase! molari se numesc maselele alea...o sa mai fie o tura, "maselele de minte" care ies in adolescenta apoi ati scapat! bine ca le ies acuma si nu peste cateva luni, altfel ai fi avut 3 cu eruptii dentare in casa! cu cosmarele e nasol, imi aduc aminte parca ar fi fost ieri ce chinuita am fost in copilarie de ele, incontinuu visam serpi, gropi in care picam si alte minunatii...pe Aly cand o simt ca viseaza urat o trezesc, o mangai si-i vorbesc incet si se culca linistita inapoi.

Gusta, te-as urechea si eu dar au facut-o suficient fetele, in plus cam pe acolo sunt si eu, kilele mele in plus fac diferenta...iti doresc multa sanatate si ai grija de tine!

Loreen, imi pare rau da' eu am fost "tufa de Venezia" la matematica... si acu' tot aia sunt dar la propriu si pe toate planurile! ce ti-e si cu viata asta... ah, ziceai ca Delia e pasionata de dotarile tale...la fel si a mea, cand ma prinde cu obiectele la vedere face "oaaauuu maaaammaaa!" si musai sa puna mana si sa ma butoneze putin!

Onixone, eu i-as da laptele rapid si as incheia balciul...stiu ca nu e solutia cea mai indicata insa te scuteste cel putin momentan de destule batai de cap...si-apoi n-o sa ceara pana se insoara, poate chiar l-o fi luat foamea sau l-a durut buza...cine stie.

Fran, bafta mare la interviu si sa fie mai bine decat ai sperat! Sanatate tatalui tau, sper ca se simte bine.

Danelutza, nici Alyssa nu s-a adaptat la ora noua, se culca tarziu si se trezeste devreme...ieri m-a trezit la 4 in loc de 5, noroc ca eram deja treaza din alte motive (tot legate de ea) altfel imi faceam harakiri.

Gabitza, ma gandesc la voi si te admir ca mai ai puterea si curajul sa mai faci un bebe...o sa fie totul bine, nu-ti mai fa ganduri aiurea! si Aly imi sare in spate daca ma prinde in 4 labe, de multe ori imi arunca jucarii sub pat sa ma aplec si apoi se catzara pe mine si se distreaza tare, eu o mai duc si "la galop" prin casa sa ne mai treaca vremea.

Monu, voi cum mai sunteti?
Cuscra Olgaaaaa...nu mai zici nimic???
Florentina???
Simona Filipas???
acusa strig catalogul!

haideti fetelor si dati un semn sa stim ce-i cu voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Seara buna!

In 5 minute plec, dar pana atunci:

Saryta - fetele tale sunt absolut superbe, te cred ca e greu, dar rasplata e imensa, cred ca mi-ar creste inima numai uitandu-ma la ele (au ma gandesc cu groaza daca il mai fac si pe al doilea si ma tem cateodata ca nu - ma bucur ca sunt tanara si mai am ani buni pana pot sa decid, dar... ce bine ar fi sa am deja 2).

Fran - ma bucur ca ai mai scris. Treaba cu sefa o inteleg perfect, Doamne, de la ce sefa nebuna am plecat si ea chiar era sefa, ca era sefa cabinetului. Bafta multa la interviu, vezi ce-ti ofera si apoi decizi. In orice caz daca e vorba sa va mute la Campina e de-a dreptul revoltator.

Gusta/OlgaT - multa sanatate va doresc! Sper sa nu fie nimic grav.

Gabitza - asa face si ANa cu tac'su cu sculele, il isterizeaza pur si simplu cand are de montat ceva (si el face parte din categoria priceputi si doritori), ii fura suruburi, surubelnite etc. Dar si ea se teme de bormasina.

Onixone - ia-te de mana cu mine cu laptele. EU sunt fericita ca zilele astea cat a avut probleme cu burtica nu i-am dat lapte deloc si chiar daca a cerut noaptea nu i-am dat si dupa ce a urlat un pic a inteles ca o doare burtica daca ar bea. Problema e ca acuma nu i-as da deloc desi s-a restabilit pentru ca mi-e ca iar o ceara noaptea. Cel mai bine ar fi sa fac trecerea la canita, dar cum ea nu bea lapte de vaca ar trebui sa-i fac lapte in bibe si apoi sa-l vars in canuta. In fine, mai las sa treaca o noapte, ca sa fiu sigura ca a uitat de laptele de noapte. Cu ALex problema insa pare serioasa daca a plans asa de mult; eu nu am lasat-o niciodata sa urle mai mult de 3 minute pentru ca volumul crestea tot mai mult, iar in creierii noptii mi-e jena de vecini. Ma intreb cat ar urla daca as lasa-o. Eu as zice sa-i mai dai o vreme chiar daca e chin, la ei acum e o chestie de confort, ca foame (mare) nu cred ca le e, asta e asigurarea lor ca sunt bebelusi si iubiti.

Teddy - nu-mi fac griji cu soacra-mea, nu pierde ea ocazia sa stea cu Ana si sa-i faca ccapul calendar ca asta e mica si nu stie sa o ia la fuga cand o aude tutuind non stop.

A, sa nu uit: cred ca Mogo nu s-a stricat la burta, ci s-a constipat. Deci refuza sa faca kk de sambata (cu mici exceptii cand s-a scapat in chilotei sau in cada), cere kk, dar cand ne vede ca venim cu pampersul refuza (ma gandeam ca o fi din cauza ca am schimbat Pampers cu Happy, arata altfel si textura e diferita); la wc este exlus sa faca evident ca nu facea nici inainte, desi pipi face de luni bune. Cred ca a ajuns sa-i apese intestinul pe vezica de se tinea de pasarica. Una peste alta aseara la baie a facut unul mare si gras in cada, mama, cat a putut sa urle nu stiam ce are initial. Unde s-a mai pomenit sa ai fobie de propriul kk (desi parca stiu ca exista o astfel de boala)? Sper sa fie doar o faza ca nu o putem tine asa.

Gata, a venit barbatul, plec. Seara buna!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Tdi, ne-ai dus dorul? Avem rino-faringita. cu muci galbeni, hapciu si usor rosu in gat. tocmai am venit plina de nervi de la policlinica minunata a noastra unde am dat peste cea mai medioacra dr posibila. (a noastra fiind de dim). pt usor rosu in gat si pentu ca i-am zis ca prima mea grija era sa nu fie laringita ne-a dat klacid. nu-i dau.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Seara buna.
Sunt o caruta de nervi, am scris un mesaj de la servici, cand sa-l trimit mi-au dat mesaj ca nu mai am acces la net, am incercat sa-l salvez cu chiu cu vai ca si calculatorul e o relicva ce nu le-a mai trebuit altora si l-am adus pe discheta sa-l postez de-acasa, dar discheta nu vrea sa mi se-arate...nu renunt si pace, maine incerc iar dar tot il pun, chiar daca nu mai e de actualitate, dar ma seaca la ficati situatia...scuze

OlgutaM imi pare foarte rau de mama ta, e atat de dureros cand stii ca se putea face ceva, ca ar mai fi avut zile daca...te inteleg perfect cu spaima ta si faci foarte bine ca te investighezi. Sper sa nu puneti de-un pui de boala ...care sunt simpotomele?

Monu sanatate la fete!

teddy ce-i aia Iudoteca?

Nelia ti-am spus de lipsa de Ca cu ceva mesaje in urma, dar probabil m-ai sarit din schema

Am vrut sa scriu mai multe dar mi-a pierit cheful, mi-e rau cu gatul, capul asa ca pot sa ma bag in pat neobservata

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Elisor , multa sanatate. Ai racit?

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput