Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (45)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Spune-mi si mie ce pret au? Imi pare tare rau. Am fost la ziua nepotelei mele si nu am avut timp sa citesc. Eu vreau sa cumpar si pentru nepotelele mele. Sigur mai vin?Multumesc pentru raspuns.

Mihaita 31 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Ela, eu am fost sfatuita sa nu-i dau carnea impreuna cu cartofii ca nu se absoarbe fierul si sa nu se combine branzica si biscuitii ca nu se asimileaza calciul.

Doar atat, sunt din nou intr-o pasa proasta, sunt stresata si nervoasa, nu vreau sa indispun pe nimeni.

Va pup.

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Roxi, referitor la mancare la noi a fost asa: dupa o perioada in care in sfarsit se obisnuise cu legumele si ma bucurasem a urmat o alta in care parca era satula de orice fel de combinatie ( probabil in per asta sunteti voi), dupa care a inceput iar sa le manance;
-Masa de legume la noi nu depaseste 100 gr
- si domnita mea face brrr cu mancarea in gura , se distreaza asa de tare , dar mai pe la sf cand e satula
-dupa masa de legume de la ora 13.30 urmeaza la ora 15 inca 180ml lapte
- fructele care le manca mai pe la 11 asa, le-am scos pt ca nu manca legumele si le dau pe la 18.30
-cerealele le-am scos pt ca aruncam cutia aproape plina fiindca expira

Kitty, bafta in rezolvarea pb-lor

Amma, la noi astia nu stiu de marimea 71 la haine de copil , si eu am pb pt ca sunt ori mici deja 68 ori prea mari 74

Paula, sa fie totul bine luni tinem pumnii!!!

Diana, data aviatoare vreau si eu pijama, erau alea cu Mos Craciun, din ce material sunt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Buna sara fetiliiiiiii

In sfirsit am gasit o bucatica de timp sa raspund si eu

Facem nani acum - dupa baita - papat 250 ml laptic - si sper dormim binisor fara mutari la mami in pat si pe tati la podele.

Fetelor au dat si la noi caldura - Ilinca ziua intreaga cu obrajii roshii, chiar daca toaaaate ferestrele deschise - au dat astea la maximum - nu se uita ca afara sunt vreo 10 grade. noaptea nici nu mai vorbesc - e prea cald - doarme doar in bodi cu minecuta scurta - prea cald - am in vedere 21 grade.Si aerul uscaaaaat.

Roxanici - noi papam asa -

- daca cereale - 150 ml apa + 5 masuri lapte Nan 2 + 8-10 masuri cereale (depinde de fel). Dupa, daca mai vrea poate sa manince juma borcanele de fructe - adica vreo 60 gr.

-daca sunt legume - asta la ameaza - aici din borcanel maninca tot(125 gr.) + mai papa 150 ml laptic - nu vreau sa-i dau mai multe legume, poate ar minca - pina la un an nu voi inlocui masa de lapte, s-apoi la noi aceasta este trecere lenta la somnicul cel lung. consider lapticul cel mai important aliment pina la un an - de aceea las si la aceasta masa. Daca ii fac eu ceva - tot ma stradui undeva 100-125 sa fie - nu mai mult

- daca papam brinzica - fac brinzica din 150 ml lapte + 100 ml chefir - si nu o pun pe toata - doar in jur de 30-40 gr(am mai spus - pazesc rinichii) + putin zer ce a ramas (asa cind e fierbinte) pentru ca sa pot pune si 2-2,5 masuri(de la lapte) de cereale + juma de borcanel de fructe, dupa ii dau fructele pina termina tot borcanelul.

Iaca ashe papam noi - si lapte reiese ca papam de 2 ori doar laptic, la amea si mai avem obligatori in cereale. Nu-mi plac cerealele gata cumparate cu lapte - pentru ca eu nu stiu cit lapte exact contine si cit papa bebelina.

Si inca ceva - daca nu vrea legume -atunci ii dau mai mult lapte - de aceea din start prepar 210 ml laptic - ea maninca cit vrea.

Cu scaunul de masa - in sfirsit azi am vazut clar rezultatul - adica reflexul conditionat(ca la Pavlov cu cinii) - cum o asez in el - miriie fix asa ca atunci cind o culc in patuc sa-i dau laptic - stie deja ca Acolo primeste papa.

Prepararea legumelor la abur - eu doar la aburi i le prepar(cind nu-i borcanel) - mai nou si tati(are ulcer) - papa doar facut la aburi. Legumele le diluiez cu apa fiarta fierbinte si gata. Am sa pun poza la aparat, aparat mult spus - e o cratita, deasupra are alta cugauri si capac - o pun pe aragaz - astfel este si o economie de curent electric.

Raspund la intrebarile adresate stomatologului-Roxanici mi-a placut titulatura - dintisorii atit noi maturii cit si la bebelusi se spala cei de sus - de sus in jos si cei de jos - de jos in sus - cum spune sotul ,, pcu miscari de parca i-ai matura,, . El nu recomanda pasta de dinti - cel putin pina nu invata copilul sa scuipe, desi, spune el, nu pasta de dinti este cel mai importanta ci insasi periajul dintilor.

Iunita - e normal dintele tau de lapte - adica - se mai intimpla astfel de cazuri. mai rau este cind cade un incisiv de lapte sau canin la virsta asta - ex. prietena mea la 26 ani i-a cazut un canin de lapte si a fost nevoita sa poarte brachet pentru ca sa traga dintele matur in jos.

Rebiana27de la noi pentru Luca - fa-ti mama timp mai des de noi.

Activitati cu bebe - mai nou - dansatul si cintatul cu ea prin casa - face o mutrita superrrrr srerioasa si satisfacuta cind ,,danseaza,, cu mami. Si cint facem muuulti mofturi - mami baga ,, Un elefant se legana pe o pinza de paiangen....,,

Despre spalat bebe- spre rushinea mea - cam o data la 3 zile, pe cap o data pe saptamina, de fapt cu gel o spal doar o data pe saptamina si tot atunci o dau cu cremut - vad se usuca pielea dupa gel.

Fetelor - pina vreo doua zile eu ii dadeam Ilincute sa rontaie din marul nostru - si observam ca musca mici bucatele- pai citisem la un medic - in ce consta pericolul la o virsta atit de frageda - nu in faptul ca nu ar inghiti bucatica ci ca ar putea sa se sperie de ceva sau vazindu-l de ex. pe tati intors acasa - sa exclame de bucurie - si fara sa vrea sa se inece cu bucatica. Si gata eu nu-i mai dau sa rontatie pina ce nimic - ea la noi prea se agita cind il vede pe tati, badea - are pe multi cine vedea si pericole la tot pasul.

Magdutah- tu spuneai ca sotul tau e din Chisinau, asa-i? - pai la noi nani se aleg asa - nanii principali sunt nashii de cununie si restul tot nani se numesc - cite perechi doreste sufletul lu mami si tati sa ieie pentru odorul lo. la noi , mai ales la sate - se ajunge la absurd - se iau si 18 perechi de nani, unii si 50 perechiSi se mai intimpla - ca sa fie scris la biserica o persoana ca e nan - dar el sa nu fie - si dupa ii duc colacii acasa -.Situatia care o descrii tu - nu este corecta - pentru ca nu poti sa iei o persoana de cumatru fara sa fi fost scris in lista ceea la biserica - asa ca fii pe pace.

Mare timpenie sunt cu traditiile astea - si cu cit mai multi cu atit mai mare fala Noi avem - nashii de cununie si 6 perechi - prieteni apropiati.

Biky- te asteptam cu mare drag la Chisinau - punem de o intilneala - tu numa zi cind vii si facem

Sfaturi de parc - mai mult ne plimbam singurele - in special acum toate mamicile tin copii in casa - vezi draga ca e frig. dara daca mi se spune ceva - pai eu in dependenta de persoana spun ,, nu v-am cerut sfatul,, sau ,, eu doar nu va intreb daca copilului dvs. nu ii este cald - va rog ma lasati in pace,, - si functioneaza de minue. mai am o chestie - le mai trintesc - consider ca sunt o mama perfecta, dvs. nu sunteti un exemplu pentru mine deci nu accept vreun sfat dat fara sa-l cer,, - asta cind replica adresata mie este f rautacioasa.

Da sa va spun ceva - la noi este un forum moldovenesc de mamici - m-am bagat sa citesc la copii de aceasi virsta cu noi - si cind colo gasesc o mamica care are un copil nascut cu Ilinca intro zi si plus la asta mai suntem vecine. Pai - scrie mama aceasta - ca lor li se spune - in cercul nostru de mamici - cel mai dezbracat si calit copil - am ramas tablou - la cit este de incotosmanat, si a racit de citeva ori - de ce sa minta, oare nu crede ca cineva care o cunoaste poate citi - si taman eu am citit. De aceea am evitat si evit sa scriu - deoarece fetele se lauda si mint pentru ca sa arate ca ai lor copii sunt ceea ce de fapt nu sunt - foarte urit. Mai ales cind stiu - ca noua ni se spune cel mai dezbracat si calit copil - sa inteleg ca fiind nascute in aceasi zi suntem ce ...concurenti - prostie.

Sa vedeti ce face Ilinca azi - de fapt in fiecare zi - daca nu-i place ceva - pozitia sau ca nu danesz cu ea sau ca nu vrea s-o imbrac - s-o dezbract - face maaaaare galagie, chiar tipa - si nu e cazul ca nu-i este incomod, nu o doare - ci doar face Mofturi. Pai azi la tati in brati a inceput scena - toti in jurul ei - fata lu buni, fata lu badea - trebuia dezbracata de o rochita. aici sa ma laud - vine mami, adica eu - si pe un ton Raspicat ,, ce sa intimplat ilinca, tu acum trebuie sa te dezbraci su doar dupa asta iti continui activitatea si nu altfel,, - fetelor, Ilinca a tacut, in liniste am dezbracat-o si o data cu ea a amutit tot familinul de performanta mea in a a calma mofturiiGata m-am laudat

Tzuna - ai sa gasesti mamico putere si timp sa sustii lucrarea - si sa vezi ce satisfactie vei avea - cind fiind mamica atit de ocupata ai facut-o si pa Asta. Noi iti tinem pumnii de pe acum, dar in februarie iti facem galerie

Fetelor trimit mesajul neterminat - mii frica sa nu apas pe vreun butor si sa sterg mesajul cit vara

Puiul mamei la ,VI , VII lunite

Aliona , mami de printesa Ilinca (6 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

neata.....

Suntem bine..sperietura mea a fost mai mare.....ea a cazut pe spate si dupa ce a ajuns jos a lasat si capul pe parchet deci nu a adat prea tare...m-am speriat eu fiind prima data cand zboara jos....

Multumim pt raspunsuri in special iunitei

Va

Carmina de MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007

Luna 8

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Winnie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Am citit, n-am raspuns, am uitat

Roxana si noi avem perioade cand dam inapoi... grevaaaaa.... inclusiv la lapte... Ori ca le dua dinti, ori ca au fost raciti... nu stiu...
Cand nu mananca legume, fructe, cereale etc. le dau lapte... n-am alta solutie... ca nu pot sa-i las nemancati... dupa ei, ar sta cu cateva lingurite la bord inca cateva ore...

Paula pitica. Multa sanatate! Si voua, distractie placuta diseara...

kmi78 ai mie stranuta cu mancarea in gura... imi pun si pe ochi

karra

Despre noi...
Andrei se ridica in picioare cu tot cu sacu de dormit pe el
Mihai nu, in schimb sa mult mai bine in fund...
Andrei nu prea reuseste sa stea in fund nesprijinit...
Mihai are viteza mai mare la mers in 4 labe...

Asa ca fiecare copil are ritmul lui... chiar si asita care's identici (cica)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

hehe, Aliona, chiar imi inchipui cum suferiti de cald la 21 de grade. Noi suntem din aia care trag mai la caldura, mai spre 22 de grade asa.
Multumim de sfaturi legat de spalat pe dinti, oricum acum is prea mici sa imi perfectionez miscarea de sus-jos, jos-sus, asa ca o sa ma multumesc sa ii prind la periat cum pot. Cand or mai creste ma chinui mai mult.

Karra Winnicu si mamica speriata.

Incep sa ma lamuresc cum e cu mancatul asta....e greeeeeeuuuuuuuu, uf de-ar manca odata calumea....

Kitty, mamico, nu mai fi nervoasa, stresata poti sa fii dar nervoasa nu. Ia uita-te in stanga/dreapta sa vezi ce copilasi dulci ai. Si vino si varsa-ti nervii aici, macar sa te desarci

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Buna dimineata!

Incerc sa citesc tot, mai am vreo 20 de pagini din urma, dar nu ma dau batuta!

Vorbind de cel mai calit copil... al meu sigur nu este in top. Obisnuiam sa o imbrac destul de lejer... dar dupa ce mi-a fost racita o luna de parca nu se mai termina, acum ii curge iar nasul si e miorlaita... sper sa se faca bine odata si sa terminam cu racelile. Acum o imbrac dupa cum m-ar sfatui orice baba, cu caciulita in cap inclusiv in casa - doar-doar i-o trece. Am vrut sa nu mai bag medicamente in ea... dar nu pot s-o las sa se chinuie cu raceala la nesfarsit, asa ca am trecut iar pe nurofen...
Dr. mi-a spus sa ii fac baita in fiecare seara chiar dc e racit, inclusiv pe cap dc nu are febra... ceea ce am si facut... noapte nedormita, nas infundat, mucii cat casa! Deci: puteti sa dati cu rosii, eu voi avea un copil infofolit, ne-scos afara dc e prea frig, spalat pe cap saptamanal... Daca i-o trece poate ma razgandesc, pana atunci... cocoloseala maxima.

Inainte de patania asta credeam ca , copilul il ai asa cum il inveti. Acum cred ca unii copii chiar sunt mai sensibili pt ca asa sunt ei... din pacate, si cu ei tb avuta mai multa grija. offf... m-am saturat sa fim bolnaviori...

Hai ca iar v-am facut capul calendar, merg sa ii dau papa si poate mai intru!

sa aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput

roxanici si elyanne.
Nici noi nu mancamn mai bine...ieri de ex doar lapte.la toate mesele iar la cea de seara i-am dat si cereale...si dimi o manvat4 lingurite de fructe.....poate papa legumele dar am stat mai mult in oras si cand am ajuns ii ear si somn si foame...si cand e in starea asta nu vrea decat lapte....asa ca nu ma mai stresz....
Tin minte ca citeam acu vreo 2 luni la mamaici de nov-dec ca aveau aceleasi probl...si acuma sunt la ele fulguleti care nu papa decat lapte cateodata la un an....refuza orice....si chiar azi citeam ca un bebel la 10 luni nu papa mai mult de 120g legume cu carne.....deci n-mi mai fac griji

KmI nici noi nu papam mai mult de 100g ....atunci ii mai dau si lapte si mai baga 80-100ml...daca papa din intamplare 150g numai vrea altceva.....Si noi facem brrr cu mancarea...sau stranutam si ma umple toata......

La noi s-a rezolvat cu caldura si sunt 24 grade in camera.....eu sunt super incantata ca sunt mai friguroasa...dar Winnicu nu...doarme doar in body+ pantaloni subtiri.....La winnie ii placeac la 21 era super pt ea...asa ca mai deschidem geamurili.....

Am citit la mamicile mai mari......daca sunt mucosi trebuie aspirati fff bine si fff des ca altfel mucii care raman trec cumva la ureche si fac otita...asa ca mai bine aspirati decat otita.....
Fiica-mea nu o stiut ca s-a dat ceasul innapoi si sa mai doarma o ora in pls....asa ca ea se trezea la 9 azi a dat desteptarea la toti la 8
Plus ca de la dinti iar face kk exploziv si multttttttt si s-a umplut pana la gat.......

Stam prost la capitolul spalat pe dinti ca nu ma lasa sa ma apropii cu nimik de gura ei...i-am luat periuta mica pt 6+ abia reusesc si daca incerc o fac cat timp ea ula....
Cam atat astept sa se trez...sa plecam in piatza....

Luna 8

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Winnie

Mergi la inceput

Am gasit la mamicile mai mari asta.....

Te prezinti la iubitu seara cu o tavita pe care se
gasesc doua aspirine si un pahar cu apa. Iubitu iti
zice:
- Pentru ce sunt astea iubita, ca nu ma doare
nimic?!
Iar tu concluzionezi... INSEAMNA CA AZI FACEM DRAGOSTE

banc

Luna 8

Mergi la inceput