Copiluti de mai-iunie 2005 (51)
Raspunsuri - Pagina 14
Danelutza spune:
Buna seara si de la mine.
Monu, Gusta, Nelia va multumesc pentru raspunsuri. Am vrut sa ma duc la doctor, dar nu l-am gasit, asa ca am aminat intilnirea, daca-mi trece bine, daca nu, o sa-i fac o vizita.
Nelia as vrea sa fiu
... dar nu-s ![]()
Aurasa foarte frumosi baieteii tai, iar cel mic e asa scump cum sta la pieptanat.
Mercedes la televizor o las, se mai uita la desene animate din alea domestice, nu violente, iar la calculator sta doar in spatele meu cind mai vizionam poze, altfel nu o las. In general lasa televizorul si se joaca, are o ferma cu animalute si numere, iar cind vrea sa auda cum fac animalele, inchide televizorul.
Ca sa-i citesc nu are rabdare, imi ia cartea o invirte, se uita la poze si dupa aia o inchide, iar de vorbit, vorbim suficient, ba chiar ne si certam, bineinteles ca fiecare pe limba ei
, desi mi-as dori sa ma joc mai mult cu ea, mereu am cite ceva de facut 
Ioana pune-i apa in biberon, asa o dezveti de papat noaptea. Eu i-am taiat de mult macaroana cu papatul, desi imi cerea si brinza noaptea, numai ca il am pe sot care se trezeste de-o suta de ori sa se duca sa manince, nu-mi mai trebuie unul
. De trezit, se mai trezeste si Isabella, dar doar atunci cind viseaza ceva si ma striga.
ChrisDun si a mea are camera plina cu tot felul de jucarii, bineinteles primite cadou, ca eu nu i-am luat decit o papusa, tricicleta si masuta pentru scris. Pe mine ma enerveaza, persoanele care-i dau dulciuri, in general cu jumatate de ora inainte de masa, iar dupa aia ... pa si pusi, urla si nu mai vrea sa manince, asta bineinteles cind pleaca cu tatsu la plimbare, ca in prezenta mea nu indrazneste nimeni s-o indoape cu ceva.
Cuscra cum se mai simte Dragos, nu mai zici nimic de voi ? 
Gusta sanatate multa sotului, iar tie multa, multa putere, sa le poti duce pe toate 

Danelutza spune:
Ioana si Isabella vrea in brate, desi cind era micuta am evitat pe cit am putut sa n-o invat in brate, acum e smechera si nu rezist sa zic nu, doar ca... la noi e o diferenta, cintareata este ea. ![]()
Elisor unde-ai disparut ?
Laura cum te mai descurci cu intrusa de peste noapte ?
Am uitat sa ma pling la voi, problema mea cu Isabella e, ca de cind ne-am intors acasa din Romania, a reinceput cu culesul mucurilor de tigari. N-ar fi nimic, daca ar fi doar cele de prin gradina casei, dar ieri cind am dus-o la copii in parc, m-am trezit cu ea cu mucul de tigara in gura. Asa ca... i-am explicat soatei, ori lasa tigarile, ori
ii sparg capul, ca cine stie ce bolnavi/drogati au fumat tigari prin parcul copiilor ![]()
dispar ca ma cere terorista, vrea sa-i fac "baita la pasaica" si mai noi e foarte incintata cind se joaca cu papusile si-mi explica, ca fac pirt ![]()

loreen spune:
Daniela si Delia e fericita cand o intreb :"ce-ai facut...vai ce rusine... pardon se spune" iar ea fericita nevoie mare imi zice "patz"...
Cu violurile nocturne am facut un pas inainte...nu mai vine ea la mine ,ma duc eu la ea...ieri noapte a fost cosmar...nu stiu daca am apucat sa dorm 4 ore continuu...si mai nou imi zice femeia ca halaiduieste si ziua prin casa ...a dormit azi la pranz 2 ore la ea in camera si inca una la sor-sa in pat...
Monica hai la mine ca si numa singura is de cand ma stiu femeie maritata...o punem si pe Bianca sa ne ajute si boierim...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
monu spune:
Loreen, esti o draguta. Daca va "invadam" sa nu se supere Delia pe noi.
Eu nu prea am dormit. Ba bagaje de facut, ba urlete de dinti si tot asa toata noaptea.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Oana C spune:
Tdi, la multi ani pentru aniversarea casatoriei! Sa traiti fericiti si sanatosi impreuna, pina la adinci batrineti!
Daneluta, si eu am patit la fel cu sinii dupa ce Eva a refuzat sa mai alapteze. Chiar daca asta s-a intimplat treptat, tot am mai avut mult timp senzatia de sin plin (furnicaturi, sin umflat si cu picaturi de lapte cind ii stringeam). Deci cred ca-i normal.
Televizorul, si Eva se uita la tv, dar doar la cerere, adica nu stam cu tv-ul deschis toata ziua. Si cind se uita, doar la showuri pentru copilasi, de maxim 30 de min fiecare, gen Caillou, Dora, Mickey Mouse Clubhouse, Wiggles (danseaza si cinta), Barney (cinta cu ei), Sesame Street (de aici a invatat fiica-mea sa recunoasca numerele 10-20!!!) ... de-astea scurte. Uneori, adica de cele mai multe ori, ma bucur si eu ca am citeva minute libere si sar pe calculator, asa mai prinde si ea vreo 2 showuri la rind.
La calculator, doar ca sa butoneze de-aiurea cind prinde scaunul liber si calculatorul deschis sau cind ne uitam impreuna la filmulete cu ea sau alti copilasi si la poze.
Cadouri, cum nu primeste de la nimeni de pe-aici, o cadorisim noi cu o gramada de jucarii. Stiu ca nu e bine, dar eu cred ca fiecare jucarie sau joc ii dezvolta diferite capacitati, asa ca ii dau prilejul sa le descopere.
Vorbitul ... depinde de chef, daca sint odihnita, vorbesc cu ea mai mult, daca-s obosita, mai putin. Citim multe carti in timpul zilei si seara, inainte de culcare, iar ea mai vorbeste si cu showrile de la tv, adica da raspunsuri la intrebarile din show. Eu nu sint genul vorbaret, dar ea este, asa ca daca trec vreo citeva minute fara sa-i vorbesc incepe ea sa ma cicaleasca.
Am inceput si noi gimnastica de saptamina trecuta si Eva este innebunita de asta. Sta agatata de paralele o gramada si se balanseaza acolo la nesfirsit (zice ca-i maimuta). Ii place si la birna, plus alte alergaturi, mingi, hula-hoops si activitati ce mai fac ei pe acolo.
Asa ... acum sa va spun de cuvintele noi din dictionarul Evei: "end" si "stuff". Fara sa purtam absolut nici o discutie pina acum despre sexe si diferente, in afara de baiat si fata, pe care le diferentiaza de fff mult timp, Eva mea a descoperit singura ca baietii au "end", iar fetele au "stuff".
Astea sint numele pe care le-a dat singura "obiectelor" din dotare.
A vazut fratiorul batausei Amelia schimbat de diaper, apoi mi-a zis ca "Amelia's brother has an END. <where is the end?> In his diaper."
Iar cind am intrebat-o ce are ea, mi-a zis ca are STUFF
Si ca toti baieteii au END, iar fetitele au STUFF.
Gata, am terminat cu educatia sexuala. 
Ce a mai invatat nou? Culorile de la semafor. Stie ca pe rosu ne oprim (cu masina sau pe jos), la verde mergem, iar la galben marim viteza ca sa apucam sa trecem ![]()
monu spune:
Oana, haioasa Eva. La gimnastica asa de mica? Jianu - ortopedul ne-a spus ca pentru gimnastica ar fi prea mici (ca am intrebat pt Alexia) pt ca isi pot distruge coloana.
Cu tv sa nu credeti ca la noi Tv sta deschis asa aiurea. AL nostru deschis numai la Barbie.
, mami de printese
Antonia - avangardista
Oana C spune:
Monu, mai, asta nu-i gimnastica de performanta. Au aparate de gimnastica acolo, adaptate pentru inaltimea lor, dar ei mai mult se joaca, adica asa cum am zis si de Eva, se balangane la paralele, merg pe birna, arunca mingile la basket, alearga dupa cercuri pe care le rostogolesc pe jos, merg prin niste tunele si alte obstacole de-astea, danseaza, baloane de sapun ... ceva de genul asta. Normal ca nu se supun la toate activitatile si fac ce au ei in cap, dar e miscare pentru ei, relaxare pentru noi, mamele (fiecare mama cu copilul ei in clasa) ...
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
http://community.webshots.com/user/oanaevac
monu spune:
Superb asa. Pacat ca la noi nu se gandesc sa faca asa ceva. Iar franciza e scumpa rau.
, mami de printese
Antonia - avangardista
Mercedes spune:
Multumesc tare mult fetelor pentru raspunsuri.Ideea e ca am primit observatii sa nu o prea las sa se uite la calculator ca e nociv... si cat mai putin posibil.
Printre altele ieri am avut sedinta cu parintii si a venit si consilierul scolar ( psiholog).Deoarece copiii au primit vreo 2 chestionare cu intrebari de genul cum va ocupati timpul liber? majoritatea copiilor raspunzand ca se uita la tv sau calculator am intrebat si consilierul sc. cat timp poti aloca max. fara sa afectezi copilul? desigur nu mi a raspuns... ceva de genul ,, nu a citit nici o statistica ref la ac lucru.... ok pana la urma dna invatatoare a scoso si a raspuns ca maxim o ora pe zi.
Nu stiu ce vreme e pe la voi dar la mine ploua incontinuu de ieri de pe la 18 si e asa nasol...
gabitzam spune:
Am niste emotii de fac pe mine si am stomacul si inima in gat. Azi ma duc la medic prima data sa vad ce e cu sarcina.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla