Copiluti de mai-iunie 2005 (51)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao fetele!
Aurasa, ce tare seamana baietii tai! mai putin sa creasca si Alexandru si or sa para gemeni!
TV - la noi merge cam toata ziua si imi fac griji pe tema asta, avem multe filmulete dar pitik se uita doar la teletubbies si dvd-urile cu ea personal, de fapt alea ii plac cel mai tare, cultul personalitatii e in floare! ca durata nu stiu sa zic, se uita cu multe pauze de sarit, jucat, demontat casa, inundat baia, terorizat computerul - apropo de comp, seara imi cere sa vada pisici, catei si cleopatra pe youtube si pe ai mei din Ro pe mess.
Vorbit - vorbesc cu ea dar nu cat as vrea, pur si simplu nu pot sa turui toata ziua de ma doare capul cum am vazut ca fac alti parinti/bunici. eu nu sunt o fire vorbareata, la fel nici sotul, vorbim cu placere doar in conversatie adica daca avem cu cine. Aly nu e interesata deocamdata de prea multa comunicare, nu vrea sa-i citim povesti ci doar sa-i povestim imaginile, daca incerc sa-i zic vreo poezie sau s-o invat ceva ma trezesc rapid cu o palma peste oki si urletele de rigoare, nici nu vrea sa auda...asta e.
Ioana, ma gandesc ca cine a inventat munca poate o fi fost masochist...da' cine a inventat statul acasa sigur a fost sadic!
na, s-a plictisit printesa de tv si vine sa ma dea jos de la computer! offff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Salutare dragelor si LMA celor care au avut de sarbatorit
Eu, ca de obicei, n-am citit prea mult, poze n-am apucat sa vad... :(

Vroiam sa ii raspund lui Mercedes:
* TV nu servim, sau daca apuc sa il deschid, ii dau pe Animal Planet "Sa vedem animalutze" Uneori chiar ea imi cere, dar incerc sa o deturnez sau o las sa se uite 10'. Daca cumva vrea sa vada TV seara, mut pe BebeTV si ii arat ca "doarme" :) - acolo e o ratusca cc care se baga in pat si doarme linistita (cred ca dupa ora 20.00).
* PC - ne uitam la desene animate, maxim 30' pe zi. De obicei 2-3 episoade din Tom si Jerry sau un episod de 1/2 de ora din altceva. N-am vizionat pana acum filmulete decat cu Cei 3 prucelusi si 101 Dalmatieni. La dalmatieni a plans cand i-a vazut pe catei singuri in zapada ...
* totusi, deschidem PC-ul ca sa ne uitam la poze sau sa ascultam muzica - pozele i le pun pe slide show; iar cutiutele muzicale tot la PC, pentru ca in casa n-avem combina sau cd-player, ci doar un radio prapadit.
* ii citim destul de des din carti, mai ales ca socrela ii cumpara zi de zi diverse chestii Apropo: ati putea sa imi spuneti unde pot gasi referiri la faptul ca unui copil mic nu i se aduc zi-de-zi cadouri, ci numai la ocazii speciale ?. Asa, deci carti avem garla, si ne tot pune sa ii citim povesti. Practic, seara dupa 18.30 - 19.00 ajungem acasa, si pana la 21.00 - 21.30 ii citim, ii punem filmulet (daca cere), ii facem baie si ne jucam cu ea (cu cuburi). Dimineata pana plecam la serviciu mai stam cu ea la "povesti", dar daca ne cere sa citim aruncam pisica moarta la bunica in gradina :))
* socrela vorbeste tot timpul cu Emi, tot-timpul, tot-timpul De cand ajunge acasa la noi, pana cand pleaca, inclusiv cand merg la plimbare, ii spune vrute si ne-vrute, o intreaba pe strada ce e aia, ce e ailalta, ce culoare e masina cutare, etc. Ii zice poezii si o pune sa repete (cum e cea cu Cutzu cutzu na Grivei sau cu Rica nu stia sa zica, sau Zdreanta, etc.).

Va pup, sa aveti o zi frumoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Chris "Apropo: ati putea sa imi spuneti unde pot gasi referiri la faptul ca unui copil mic nu i se aduc zi-de-zi cadouri, ci numai la ocazii speciale ?."

Poate noua ne spuneti o referire la venitul bunicilor la nepoti la ocazii speciale cu cadouri.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Monule, ti-as trimite-o pe socrela ...Vrei ? Da' doar la ocazii speciale

Pe bune, citisem undeva ca unui copil nu i se dau toata ziua-bunaziua cadouri, pentru ca se obisnuieste cu a fi cadorisit si nu le va mai aprecia ... Dar Carina primeste aproape zilnic - in zilele cand vine socrela - cate ceva de la ea Eu maica-mii i-am interzis sa vina cu cadouri, dar socrela se lauda ca "e placerea ei" sa ii aduca fetii Nu stiu ce sa ii mai fac, deja am inceput s-o iau la misto ca daca ar face o socoteala simpla de cati bani a bagat in funduletul Carinei ar constata ca si-ar fi putut face dantura cu ei

@edit: si v-am mai zis eu ca-s de calitate indoielnica, inclusiv cartile pe care le cumpara [:P]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Am vazut o gramada de poze care mai de care mai frumoase.
Elisor superba mireasa, superba domnisorica ta iara tu arati...fara cuvinte.

Bea intotdeauna ma delectez cu pozele voastre frumoase.

Cuscra, nora mea sper ca s-a distrat pe cinste.

Tdi, cu scuzele de rigoare pentru intarziere "Casa de piatra si ulti ani impreuna fericiti"

Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta

Simona si Dragos Octavian
www.flickr.com/photos/11906214@N03/sets/72157602435413985/" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Mai deja imi vine sa imi streangul in gat si sa ma intreb cate mai am de dus ca mie imi vine sa imi las casa si sa plec pe strada.Nu era deajuns cate aveam acum i-au mai gasit si olandezului un chist nazal(ceva un pic mai nasol ca un polip) care trebuie scos pentru ca nu stiu de ce natura e si mie imi vine sa urlu si sa intreb cu ce am gresit sa primesc toate astea.De dimineata plang de suparare si plus ca el e mai speriat ca mine si eu numai am putere sa-l incurajez ca sunt mult prea multe.

Monu noua deja ni se spune de neamurile olandezului ca Mara are prea multe jucarii.Da cui sa ii sumpar daca nu ei plus ca nu a primit nimic de la nici unul dintre ei.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Cadouri - noi nu ii cadorisim toata ziua. Bunicii stiu lectia desi nu au inghitit-o usor initial.Catalin nu cere si nici nu ramane lipit de vitrine. Cand mergem undeva, spun de la inceput azi cumparam ceva daca vrem dsa cumparam. Altfel... lista de cumparaturi in gura mare, repetata de cateva ori si la intrare in magazin si atat. Azi -- in timpul plimbarii - voiam sa merg la posta sa pun un plic si aiurita si transpirata dupa alergat sa imbrac 2 pitici am uitat. Ajungem la usa si Catalin: Mami-mami, ai uitat picul pus posta. A zbughit-o in casa si l-a adus de pe masa. ma mai supar eu pe el, dar observ ca toti sunt asa "iezi" , deci nu e singurul copil care pune nervi pe moatze.
Ma mai plang pe la Monucand imi esueaza neuronul. Monule drag, multumesc.
Loreen - si pe mine ma intreaba colegii de serviciu daca mai pot. Sigur ca pot, trebuie sa pot. Stau cu cana de cafea pe masa si tot nu ma las.

Aurasa - mami de Catalin si Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Asaa, ziceam de ailalta problema cu care ma confrunt. Poate nu e totusi o problema...
Mogaldea ma tot pune seara la culcare sa o iau in brate ca pe bebe si sa o legan cand bea laptele. Mai nou a prins gust sa ii si cant (ma mir, ca la ce voce (n-)am ar trebui sa-mi astupe gura). Asa ca ma execut, bine, fiind ditai capra picioarele nu mai stau in brate la mine, dar o tin asa la piept si ii fac pe plac (recunosc ca nici mie nu-mi displace, desi n-am mereu chef sa fiu calarita). Nu stiu ce poate insemna intoarcerea in timp si dorinta ei de a fi bebe ca iubita e, neglijata nu e. Barbatul zice ca din contra, lui i se pare un progres, constientizeaza ca era si ea bebe si cere sa fie din nou (azi-dimineata ne povestea de un nene care avea un bebe in brate, cine stie unde l-o fi vazut). Una peste alta, sper sa nu fie vreo problema, ci doar faptul ca ii este dor de noi si in felul asta se simte ea iubita si protejata. Astept provincia pentru interpretari.
In ceea ce priveste batut, muscat si aruncat cu lucruri, slava Domnului, nu avem parte. Daca musca, o face exclusiv de drag, adica prinde o bucata de carne pe care o are la vedere (un umar care iese din maiou de ex.), ne strange in brate si da sa muste. La fel si cu lovitul, uneori dupa ce are un acces de iubire fata de mine imi da si cate o palma. Iar de aruncat a aruncat o data sau de doua ori cu cate ceva pe jos de suparare ca n-am lasat-o sa faca te miri ce.

Gusta - multa sanatate olandezului si putere tie sa treci prin toate.

Monu - ai fost mortala cu cadourile.

Aurasa - tare draguti baietii, iar Catalin ma uimeste mereu cu cate stie. Eu cred ca are influenta faptul ca stai acasa si petreci tot timpul cu el si vorbiti.

Chris - sunt tare curioasa cu ce vine la noi socrela saptamana viitoare. Si ea are o slabiciune pentru lucrurile ieftine (o inteleg pe de o parte caci nu prea au ei bani) - daca mai primesc o fata de masa sintetica ma arunc de la balcon (mai ales ca acum ne-am luat masa de sticla si nu mai punem fata de masa si l-am si avertizat pe barbat sa-i comunice sa nu ne mai cumpere fete de masa) si chiar pentru lucruri pe care le gaseste prin propriile dulapuri (este o fire foarte strangatoare, are inclusiv caciulite de-ale barbatului acasa pentru ca nu se indura sa le arunce si mereu le scoate, se uita la ele si ofteaza "Cand era Ionut mic...". Insa a blagoslovit-o pe Ana cu niste carti dragute vara asta, iar rabdarea ei este infinita. Iar cel mai tare punct al ei este faptul ca vorbeste incontinuu - obisnuiam sa detest acest obicei, dupa cum bine stiti - dar acum pica bine la ce mutulica e Ana si contez pe asta in saptamana in care va sta la noi ca sa-si mai dea drumul la vorba. Si mereu ma innebuneste cu recomandarea ca ar trebui sa-i sugerez bonei sa verbalizeze ("ma amuza verbul") mai mult ca numai asa va invata Ana sa vorbeasca.

Gata, plec si eu acasa la maimuta rasfatata. Of, nu mai trece odata saptamana asta ca m-am plictisit de munca (a se citi vazut sute de poze din Israel si rememorat excursia, ca munca propriu-zisa, mai subtire). Seara buna!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Ale mele chiar nu au primit cadouri decat de ocaziile consacrate,zile de nastere,iepurasi, Craciun ...nevand bunici nu exista alta sursa de cadouri...vorba aia decat sa-i duc dorul mai bine lipsa...

Ioana ti-as face un comentariu pe text dar nu ma duce inteligenta mai mult de juma de metru in fatza...mai ales acuma dupa ce am facut probleme de mate...

Aurasa aia cu trebuie nu-mi iese mie...de ce trebuie asta-i intrebarea...una din marile mele enigme...vorba lui Daniel Iancu doar nu m-am insamantat singura pe mine...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Am fost la Cora unde era lejer deoarece "toata lumea a fugit la Real" asa am auzit pe acolo. In fine, am fost si am lichidat banii pe mancare.

Pana sambata fara tatiO sa fiu cu nervii muci.

Ioana, daca nu e cu suparare e vorba de tine in povestea Anei cu bebelusismele. O vrea pe mami.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput