Copiluti de mai-iunie 2005 (51)
Raspunsuri - Pagina 12
patriciaRO spune:
Teddy, casa de piatra. Sa va iubiti mult! Si noi joi, aniversam 4 ani de casnicie. Sa vedem ce surpriza imi pregateste sotul.. hihi
Ioana, bine ai revenit!
Beatrice, mami de
Alex pifos
Aurasa spune:
Buna!!!
Imi cer scuze, dar nu am citit decat pana la pagina7 din acest capitol. Scriu repede sa nu trezesc motzatzii. Citesc si imi dau seama ca nu numai ai mei sunt asa cum sunt. Unul urla, unul tipa, eu incerc sa fiu calma si cedez si tip si eu. Catalin imi raspunde "ca la carte". Alexandru, Slava Domnului, a inceput sa manance ca pana acum mi-a mancat mie ficatii incercand sa il hranesc si intalneam decat niste buzite tuguiate strans cand vedeau lingurita si care nu se deschideau decat pentru a slobozi oarece racnete sau "mmmmmmm"-uri nemultumite.
Azi noapte Catalin s-a culcat la 1, adica de dimineata, pentru ca a vrut sa danseze "Dansul broscutelor" din Maria Mirabela. Dar nu singur. Cu tati. Si racnea cat putea: Oake , Oake ce nooc! Da, Maria Mirabela din nou. Dimineata Chip si Dale, la amiaza Veronica se intoarce (Veioica ratza) si seara Maria Mirabela, adica Oake.
Avem discutii despre Mos Craciun. II scrie sa ii aduca... nu radeti, dar copilulmeu numai la papa se gandeste...oua, unt, pui si Pepito cu "stuiutza"(steluta), adica el mananca steluta, noi - biscuitele.
Relatia cu Alexandru e tot cu nabadai. Adica oscileaza intre "Nu pimesc Andu in patul meu" si "Andutzuuu te ubesc"(cu pupaceala de rigoare).
Il aranjeza pentru iesitul afara: La hairstylist
Pe cine iubeste cel mai mult ? Tati, mami si Andutzu - in aceasta ordine.
Uneori vrea sa fie iar bb mic, asa ca ii ia suzeta lui Alexandru dupa cum vedeti: Catalin cu suzeta.
Mai multe
Poze.
Pupici si o zi buna
Aurasa - mami de Catalin si Alexandru
Mercedes spune:
Buna dimineata!
Ce faceti , v ati trezit?
aurasa- ti am admirat copilasii sunt frumosi amandoi.
laura- gata, ai scapat?
Mai nou bianca dimineata inainte de a pleca de acasa imi ia pijamaua sau ma rog cu ce sunt imbracata noapte si o tine strans si mi o da inapoi sa o reimbrac sa nu plec.I am mai luat puzzle le face rapid si pe astea noi si mai nou hai sa ma repet ataca abecedarul lui cristi de anul trecut. Isi pune manutele pe poze si asteapta sa i explic ce reprezinta fiecare poza. Unde stie spune ea dar ... in cele mai multe cazuri ii spun eu.
Vroiam sa va intreb ceva -
1.cam cat timp pe zi acordati copilului pentru vizionarea filmuletelor sau a jocurilor pe calculator?
2. cat timp alocati copilului din timpul vostru sa vorbiti cu el, activitati cu copilul in care nu intra vizionarea tv , calculator, mersul afara in parc ci strict vorbit cu el , citit
Nu va suparati pe mine nu e chestionar... ci vreau sa vad unde gresesc eu cu bia.
Aurasa spune:
Mercedes - timpul la tv nu il pot contabiliza, deoarece la noi merg filmulete gen Veronica sau Maria Mirabela cat vrea el, numai ca nu se uita la ele decat rar. Se joaca si isi mai arunca privirea, dar nu cred sa stea in fata tv strict mai mult de o ora pe zi. II place sa auda muzica si dialogurile.
Timp cu el - destul de mult, dar impreuna cu Alexandru . Adica vorbim ca si cum i-am explica lui bb ce si cum. Gen: e frig, ploua, frunzele cad e toamna. Dupa toamna ce vine, spune-i tu lui Alexandru ca el nu stie. Si Catalin e incantat de "joculetele astea". Sau "citim" pe carticele. Numaram degetele lui Alexandru. Cantam impreuna, facem sport.
Aurasa - mami de Catalin si Alexandru
ioanailincam spune:
Buna ziua, sa traiti! Of, cine-a mai inventat si munca asta ca tare ma plictiseste
. Abia astept sa vina week-end-ul.
Nelia - multumesc de cuvintele de incurajare cu privire la somn, cred ca va veni si ziua cand va dormi neintoarsa toata noaptea, dar pana una-n alta, rabdarea mea a ajuns la limita. Culmea e ca azi-noapte nu s-a trezit sa bea lapte, mi-a cerut de 2 ori apa (ce fel de viata e asta in care iti este frica de propriul copil ca te trimite la bucatarie dupa lapte: de fiecare data cand se foia mi-a fost teama ca vrea sa bea, asa ca desi propriu-zis nu am efectuat operatiunea, tot m-am trezit in 3 randuri si am stat cu frica-n san ca ma duc
). Cat despre inlocuirea cu apa, crezi ca eu n-as vrea (chiar reusisem intr-o vreme, toata vara nu a baut decat apa peste noapte, desigur si ca sa-i dau apa trebuia sa ma trezesc, iar atunci dormea chiar in camera ei, deci tot faceam un drum)? Dar cand in toiul noptii incepe sa tipe (de la un nivel minim pana imi sparge timpanele) "paca" (lapte) si sa planga, nu-ti mai vine sa faci militarie cu ea. De fiecare data ii spun ca bem lapte de dimineata si uneori - rar - merge si se culca la loc; din pacate de cele mai multe ori nu merge si ma execut ca doar n-o sa trezesc tot blocul (stiti cum e noaptea, liniste de se aude si musca) ca sunt eu obosita.
Mercedes - e, bune intrebari ce pui tu acolo, iar eu voi iesi de departe codasa pentru ca tristul adevar e ca nu petrec destul timp cu Ana pentru activitati culturale (noroc cu tac'su, ca el ii spune povesti, iar saptamana viitoare vine soacra-mea sa-i mai bage o portie de culturalizare). Cu calculatorul vad ca s-a mai linistit, ei oricum nu-i plac desenele animate propriu-zise (gen Tom & Jerry, se uita un pic la Alba ca Zapada, dar cam atat, se uita intr-o vreme la Baby Eistein, dar acum a lasat-o mai moale. Jocuri nu cunoaste pe calculator. Una peste alta din partea mea nu pupa mai mult de jumate de ora/zi de stat la povesti, de la tac'su primeste ceva mai mult.
Mai nou ma confrunt cu alta problema, dar de asta va zic mai tarziu ca mai trebuie sa si muncesc... O zi buna sa aveti!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
Mercedes spune:
ioanaalincam- copiii mei sunt mari amatori de baut apa. Pot sa ti spun ca am aplicat cu succes atat la cristi(acum are 8 ani+) cat si la bia pusul apei in sticlute. Cand maraiau noaptea le dadeam apa. Acum sunt nopti cand bia nu cere defel dar o data cam pe saptamana totusi da. Nu stiu in ce masura mai bea ana din sticluta dar la noi asa functioneaza.
ioanailincam spune:
Mercedes - pai din biberon bea apa, ca as innebuni sa vrea din canuta sa se scoale in fund si sa-i vina alte idei, gen lapte si cateodata papa in toiul noptii
. Problema e ca nu vrea sa-si ia singura biberonul desi stie unde este (pe noptiera sau chiar la ea in pat, la perete, cand doarme in camera ei) si face vocalize pana ii mufez biberonul
.
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
loreen spune:
Buna dimineatza...
Flori ma bucur tare ca ai mai aparut putin,chiar frugal fiind.
Io nu stiu ce bafta aveti voi de luati asa repede de la Quelle...io nu am bafta asta desi uneori au lucruri care-mi plac...
Gabi fizic am terminat cu controlul... urmeaza implementarile si vaide viatza mea...oricum de luna viitoare vin esaloanele superioare in control ca au fost sesizate de audit...
Cat priveste intrebarile puse de tine eu sunt cel mai prost exemplu.Adica la televizor Delia are celmai mare embargou...i-am scos toate caile de vizionare a desenelor,la calculator nici nu s epune problema.Bianca sta la calculator cat isi cauta ce are nevoie pentru portofolii.Iar despre statul efectiv cu ele...aici e poezie multa.Cu Bianca stau de vorba ca tre sa-i fac temele care nu le intelege,altfel nu ma solicita la nimic.Delia la fel...cat as vrea eu sa o iau cu chestii inteligente nu vrea si nu sta...de citit povesti aiurea,de jucat cu ea sa ma joc eu ca ea demoleaza casa in timpul asta...si tot asa.Insa de cate ori sunt solicitata stau...mai nou noptile in ultima vreme...
Aurasa n-am avut eu pretentia la Bianca sa o iubeasca pe Delia fara nabadai,dar tu ce sa-i ceri lui Catalin...oricum ai niste baieti de milioane...
Ioana picaturile alea nu-s somnifere...sunt echivalentul pastilelor Sedatif PC de la Boiron,pentru copii agitati...m-as mira sa induca somnul...mai ales cel de noapte.
Ai incercat varianta stilul smuls cu apa,adica ea cere ori se serveste singura din canita sau biberonul care il lasi la dispozitie,ori nimic...ca pana la urma e suficient de mare sa aleaga...si eventual scoti laptele de noapte...seara la culcare ultima picatura...
Gusta ca sa iesi trebuie sa crezi ca poti fi in stare sa gasesti usa ...daca nu eu te astept pe canapea la cafeluta...
Cuscra da cu casa ai terminat, ca pe tine mai ai putin si te termini...
Am o colega la servici draga mie tare care ma intreba daca mai pot...si cu probleme la servici si acasa singura cu doi copii.Si ma intrebam daca are dreptate ca eu nu realizez sa fie greu...ori unde m-am obisnuit cu situatia precum cainele lui Pavlov...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
denisa73 spune:
Buna mamicutelor! Ce mai faceti? Eu sunt bine acum nu mai sangerez,insa am tot felul de probleme cu Cristian pe care nu stiu cum sa le rezolv.In primul rand isi baga degetul in nas pana se umple de sange,daca il cert le baga pe aamdoua narile dagetele.Apoi musca,musca orice,pe el,paturi perne,jucarii,pe noi.M-am uitat in gurita si are toate maselele.Ma gandesc ca isi musca falcile si de aceea o musca asa,caci daca ii dau cu crema de dinti(recesan)se poteoleste imediat.Arunca tot ce prinde in noi si in casa.Nu stiu de unde o avea comportamentul asta si daca or trece toti copii prin asa ceva,cat io tine?Ne-am interesat pt cresa,am zis ca poate s-o potoli insa e enorm de mult si nu ne permitem.Dar,avem si vesti mai bune,a inceput sa mai vorbeasca,macar primele silabe din cuvinte,unele chiar le inverseaza,cand ii cere laba lui Riki(catelul nostr) in loc de "laba" zice "bala"Ma duc ca nu ma mai lasa sa scriu,parca stie ca scriu rau de el.Va pupic dulce
11+ si
Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
monu spune:
Buna, ce frumos e afara!
Mercedes TV- si la noi mergem tv pe desene toata ziua dar se uita cand are chef. Mai nou Antonia e lipita de TV. Cu vorbitul - toata ziua stam impreuna toate 3 si cum Alexia nu stie sa taca
intebarile "da de ce" si alte cele merg la foc automat. Cu povestile am lasat-o mai moale. Ne mai uitam prin carti, mai desenam, facem puzzle, modelam cu plastilina. Dar asta se datoreaza faptului ca stand acasa cu ele alta activitate nu am cum sa am si de aceea astea reprezinta la noi activitati zilnice pe perioada cat este treaza. NU ma pot compara cu voi care mergeti si la munca. Adica pt voi e mult mai greu.
Denisa, ma bucur ca sunteti bine si bb creste. Muscat de toate cele inclusi si mai ales mobila o face si Alexia la nervi. Daca nu ii faci pe plac. Aruncat cu ce prinde la mana o face si ea si tot cand e suparata ca nu obtine ce vrea. Asa ca nu sunteti singurii.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.