PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (57)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Bulinutza noi suntem aici si va asteptam daca va hotarati cu cea mai mare placere.
Miruna aici playgroups sunt organizate de mamele din zona ori la biserica ori la scoala locala in una din salile de sport sau ceva si se aduna jucarii pt diferite varste si intr-o anumita zi din sapt se aduna mamele si copii din zona si copii se joaca cu jucariile si mamele pun 1 lire fiecare sau 2 ca sa cumpere apa suc ceva de rontait cafea etc. Si principiul e sa iesi sa cunosti alte mame si copilul sa socializeze. Sunt zone unde este f fain si zone unde nu, depinde de comunitatea din zona respectiva. Unde am stat inainte in Londra era la scoala din cartier si erau cateva jucarii cam maurdare si vreo 3 -4 copii si trei patru mame cam plictisite, de asta nu m-a impresionat dar sunt zone unde este f frumos mamele si copii sunt multi vin de fiecare data si mai organizeaza playgroupuri prin rotatie la fiecare acasa sau plimbari activitati etc.
Alte activitati gratis sunt la biblioteca locala se organizeaza sesiuni de citit carti si cantecele pt copii o data pe sapt pt jumatate de ora sau o ora.
Ce ziceam eu de clase de muzica gimnastica sau dans sunt urm: clasa de muzica este la centrul sportiv (leisure centre) si copii invata sa foloseasca instrumente muzicale, invata despre ritm si melodie si la sf se canta cate un cantecel impreuna dureaza 45 de min si e 4 lire o sesiune; gimnastica sunt astea http://www.tumbletots.com/our-programmes.php si e 5 lire o sesiune si dans maj sunt de la trei ani in sus de balet si dans sportiv, dar am gasit aici la o academie de arte si dans un grup de dans de la 6 luni in sus si unul de la 18 in sus unde se asculta muzica si copii sunt incurajati sa se miste in ritm si sa faca diferite miscari de dans pe muzica respectiva. E si free style si miscari impuse.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

anasia ca te gandesti la noi.
io sunt pe aici ,va citesc din 2 in 3 zile cam ashea . vorba lui katik ,cred ca nu mi ar ajunge timpul nici 48 din 48 ..de cand e urat afara si zgaiba mika nu si mai consuma energia( si are ffffff mult ) la aer,e si mai jale in casa ca nu sta o clipa .numai in picioarele mele ...mi ar trebui si mie un weekend numai ptr mine
hehe ma bucur ca mada_mxm si a intrat in mana,asa imi place cum pove tu mada
va pupik pe toate si promit sa mai intru din an in paste
mami si cu Ari(4 august 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

Mada ce zici tu am facut si noi pana nu de mult...ne intalneam la una dintre mamici acasa, copiii se jucau intre ei..interactionau, noi mai schimbam impresii...era tare frumos...dar a plecat una dintre mamici(cu tot cu copil, evident) si noi, restul, nu ne-am mai vazut...
Si tare imi pare rau, pentru ca mi se pare ca acum Razvan e cam ciudatel cu copiii...bine, ca le zice la toti bebe, fie ei si de 10 ani, nu e important.....dar pe fetite le strange in brate si le pupa pana le sperie, iar pe baietei ii musca...
Nu prea imi place faza asta cu muscatul , dar sper sa treaca repede...parca mi se pare cam salbatic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Sarilla macar tu ai avut unde sa mergi cu el sa interactioneze cu bebe noi nu prea avem experienta cu bebeii de asta zic ca vreau sa merg cu ea unde sa fie multi copii si sa vad ce face cum reactioneaza sa se obisnuiasca asa pe strada zambeste la copii si fuge dupa ei se uita mirata sau se alinta la ei. A avut contact numai cu verisoara ei bebe mai de varsta apropiata si se lasa cam condusa de Ylenia nu stiu de ce era mai timida cu Ylenia.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaalex spune:

Multumim de rapunsuri, sunteti niste scumpe

Se pare ca nu au mai aparut alte afte si cea existenta e deja mai mica. Se pare ca am scapat fara probleme mai mari. Alex mananca bine indiferent ce are. Se mai intampla acum sa planga cateodata cand mananca, ma gandesc ca se loveste la gingii dar dupa 2 lacrimi csca iarasi gurita.

Gingiile ne sunt umflate de stau sa puste dar nu se zareste nici un dinte sau masea la orizont. Cred ca o sa ne mai chinuie un pic. Aseara a adormit si dupa o jum de ora s-a trezit plangand. Mi-a luat o ora sa-l linistesc si sa adoarma.

Nico nici noi nu bem ceai deloc, desi in vara cand am fost acasa a avut diaree si era bun niste ceai de menta, numai ca nu am avut cu cine. Era in stare sa stea o zi fara sa bea nimic decat sa ia o gura de ceai.

Anasia, eu nu am avut probleme de genul (din contra pot zice ca aproape nu am avut lapte deloc ca dupa 3 sapt nu mai era nici urma de el fara sa fac nimic), insa am o prietena buna care a avut din belsug insa bebele a fost alergic la lapte. Ea se lega strans peste sani si si-a pus frunze de varza.

Ma duc sa mai strang un pic de prin casa ca acum a reusit Alex sa adorma un pic ca pe urma nu mai pot face nimic de el.

Oana si bb Alex(05.08.2006)
Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Geliza si Consi
cu o mica intarziere

Am fost duminica la circ. Spre surprinderea mea, care imi imaginam ca voi sta majoritatea timpului in afara salii , alergand dupa Alexia, pitica a fost fascinata de spectacol. A stat la mine in brate si a aplaudat tot spectacolul. Din cand in cand, nai rontaia un biscuite sau mai bea putina apa...Dar n-a coborat de pe scaun si nici nu a plans! Mare minune, mare!

Sabana: ma bucur ca sunteti sanatosi!
Nico: in cazul nostru, Vlad nu s-a trezit niciodata noaptea din cauza plansului Alexiei. Pt mine, o problema a constituit-o faptul ca se trezeau alternativ
Mada, Genie: am vazut 2 printese superbe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutze spune:

mada stai linistita ca nu ma necajesti.....doar esti curioasa ha haha
si mie imi place patul pus de tine cu poza....dar protectie in romania nu am vazut...o sa ma uit mai atenta
de cazut cred ca e doar frica noastra, eu am observat la bianca atunci cand doarme cu noi ca nu cade niciodata din patul mare - se mai rasuceste ea dar tot pe acelasi loc o gasim
asta se intampla rar asa ca nu sunt 100% sigura
ce ziceai despre vizita in ROmania? vii in ianuarie si ramai aici? sa nu te superi dar nu am apucat sa citesc tot
nico bianca (31.07.2006) si +

Mergi la inceput

oanaalex de momentele astea mi-e si mie teama...tare as vrea sa bea un ceai cald cu miere si lamaie cand este bolnavioara...si nu numia si un ceai de menta la alte probleme...dar se pare ca trebuie sa ne descurcam prin alte metode netraditionale
mada sa stii ca am mai auzit de genul asta d intalniri de la o prietena care sta in belgia si numeau aceste intalniri "cofee-morning"
noi avem parcurile aproape si probabil de-aia nu am organizat intalniri de genul acesta, desi vad ca sarilla zice ca a participat deja
sarilla ai mare grija cu muscatul - incearca sa il faci sa inteleaga ca nu este bine - eu iti spun din prisma unei mamici al carui copil a fost muscat.
bianca se juca cu un baietel si il mangaia ...genul mai-mai mai-mai
si el i-a prins degetul si a muscat-o atat de tare ca am crezut ca i-a retezat degetul , eu nu am putut sa fac nimic dar nici nu mi-a convenit.
eu acum o pedepsesc pe bianca cand ma bate - ca a inceput sa imi dea niste palme peste fata de imi muta nasul si ochii din loc
ii explic ca nu este voie si o trimit la colt. de fapt o pun eu sau se duce singura si plange la colt 20 de secunde ca nu vrea si pe urma pleaca. dar o sa insist cu pedeapsa pana intelege.
voi ce parere aveti de metoda asta? sau ce alta metoda as putea adopta - pentru ca nu este normal sa fie asa dura si salbtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

oanaalex,
martta, ne gandeam si noi sa mergem la circ, dar ne-a fost teama ca , tot asa, o sa alergam prin sala dupa d-ra;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

Motzata
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

ce jucarii le-ati mai luat copiilor la varsta asta???
noi avem cercuri de diferite dimensiuni si le pune p eun suport in ordinea marimii...ma rog as vrea eu ha ha ha
se mai joaca cu o galetusa care are un capac cu forme geometrice: cerc, triunghi, patrat....stelutze
recunoastem tot felul de animale si cum fac acestea din carti,
isi pune muzica si danseaza - cu jucaria ei chicco
si tot alearga o mingiutza.
ce as putea sa ii mai iau la varsta asta?

Mergi la inceput