Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (94)
Raspunsuri - Pagina 19
danita spune:
interesant despre piatra numita AGATA ( eu stiam AGAT ) :
Agata raspandeste seriozitate, stabilitate si echilibru. Ea ajuta in solutionarea emotiilor negative si protejeaza esenta interioara. Ea trezeste pretuirea fata de propriul corp si are un efect constructiv asupra organelor de reproducere. Discuri de agata cu o intarzie de cristal ofera vietii ce se dezvolta in tine - fie ca e un copil trupesc sau unul sufletesc siguranta si protectie. Agata da incredere si usureaza nasterea.[/i]
bebinuta spune:
Ingerasa si sora mea a avut o extrauterina, doctorul nusi-a dat seama
, din cauza de sangerari i-a administrat injectii de pastrare sarcina
, a stat 2 sapt in chinui groaznice, i-a facut chiuretaj, iar la 3 zile dupa chiuretaj a ajuns la urgente, operata laparoscopic si ramasa fara o trompa. A fost groaznic, dar, la un an dupa, a nascut-o pe nepotica mea care are acum 4 anisori. Asa a, chiar daca se taie o trompa, exista sanse mari sa mai ramai gravida. Iti doresc sa te refaci cat mai repede.
Dandusa, Ada suge de fiecare data cand se trezeste; uneori mai mult, alteori mai putin, in functie de necesitati
. Asa ca , de cate ori ma culc, sper sa se trezeasca cat mai rar, de trezit oricum stiu ca se va trezi. Problema e ca nu prea stie sa adoarma fara tzitzi si daca e satula, nu mai poate suge si incepe foiala;
Vreau sa incep sa o intarc, dar stiu ca singura nu voi reusi, imi e tare drag sa alaptez si imi va fi foarte greu. Sa vedem cand voi incepe...
Donia primesc cu placere
si va transmit si eu unul:
. Ma bucur ca sunteti mai bine.
Pup bb-ii bolnaviori.
Bebinuta
de
Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada
danita spune:
Gānd
Dac#259; vrem s#259; fim fericiti, trebuie s#259; fim gata de orice suferint#259;.
(Alfons de Liguori)
dayanara spune:
dbunny - uite aici mai clar, imi lipseste o foaie, acum n.o gasesc
http://community.webshots.com/album/561067237jUgCjV
ivan si dayanara
mamaana spune:
prezenta la datorie...
ingeras imi pare rau ca treci prin asa ceva
donia sa aveti o noapte cat mai linistita 
de la fete pentru Cristinel; mi-ai adus aminte cu povestea ta de colindarile mele la urgente in primele luni de sarcina si apoi de noaptea de dinainte sa nasc; asa e, noua ni se pare extraordinar, dar sunt multi care au ceva de zis impotriva sistemului sanitar de aici
danita de mult tot tin sa-ti zic, dar nu am apucat: imi plac tare mult citatele pe care ni le dai 

noi: au dormit azi numai dupa masa de pranz (2.5h) si acum sunt in plina joaca; sa va zic de aseara: imi era tare frig si am dat drumul la fire place pentru prima data - fetele bineinteles ca au fost cu ochii numai pe foc si s-au dus sa puna mana pe geamul din fata lui; le-am zis ca frige, degeaba. I-am laut mana lui Isabelle si i-am atins-o un pic de geam (nu era fierbinte, numai putin mai cald) si s-a potolit: s-a asezat in fund langa foc si s-a uitat; in schimb Stephanie, pana nu a pus mana de vreo 5-6 ori incet pe geam si a luat-o singura de acolo nu s-a potolit; sunt firi complet diferite, sa le vad cum or evolua cand or fi mai mari
cat va scriam au luat-o la pe scari si le-am gasit la ele in camera - un etaj si jumatate mai sus de unde sunt; le-am inchis usa si se joaca cuminti acolo acum
dianocica, da' alex munceste 24/24 ??
sa aveti o noapte linistita
Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
doradora spune:
am intrat repede-repejor, cat sa prind scutecul, sa vad ce s-a mai scris ieri seara si sa trimit mesajul pe care il incepusem-evident, unul lung, dar am avut surpriza sa constat ca a trecut alexandru pe la calculator...mai grav e ca ori ca trece ta-su, ori ca trece fi-sa, ma apuca toate alea, ca amandoi inchid tot ce vad, unul din mouse, celalalt de la buton...
chris +
alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
marani spune:
PRESA si invitatie la 
Program de prevenire a sindromului de deficit de atentie
Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD) impreuna cu tulburarea de spectru autist reprezinta doua dintre cele mai intalnite afectiuni psihologice si psihosociale la copii si adolescenti.
De aceea, sanatatea mintala este o problema care nu trebuie neglijata, simptomele manifestandu-se inca de la varste mici. Printre semnele afectiunii sunt incluse inabilitatea de a initia si dezvolta relatii sociale, de a exprima interes si emotii, incapacitatea de a folosi limbajul si comunicarea precum si prezenta unui repertoriu comportamental repetitiv. Astfel, in scopul tratarii afectiunii, in cadrul Programului National de Sanatate Mintala a fost introdus un program de profilaxie in patologia psihosociala a copilului si adolescentului cu ADHD.
Un copil cu ADHD este distras cu usurinta, isi duce cu greu sarcinile la bun sfarsit si are dificultati in reluarea unei activitati daca este distras. Pentru prevenirea si tratarea timpurie a acestor afectiuni psihiatrice, in cadrul clinicilor de psihiatrie din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara se vor dezvolta programe de includere a copiilor bolnavi in tratamente psihosociale specializate. Pentru o mai buna intelegere a acestor probleme, Ministerul Sanatatii Publice va finanta redactarea si editarea de brosuri destinate parintilor si copiilor si va instrui specialiiti īn astfel de probleme.
Ajutati-o pe Sonia
marani spune:
PRESA - continuare
TEST - Afla-ti gradul de dependenta de tigari
Majoritatea fumatorilor, cu exceptia unei treimi dintre acestia, nu se gandeste sa se lase de fumat sau considera ca este un gest oportun peste mai mult de 6 luni. Aceste persoane ar trebui sa faca initial un test simplu (testul Fagerstrom) care arata gradul de dependenta.
a. La cat timp dupa ce va treziti fumati prima tigara?
3 puncte la mai putin de 5 minute
2 6-30 de minute
1 31-60 de minute
0 dupa 60 de minute
b. Vi se pare dificil sa va abtineti sa fumati in locuri in care este interzis (cinema, biblioteci)?
1 da
2 nu
c. La care tigara renuntati mai greu?
1 la prima
0 la altele
d. Cate tigari fumati pe zi, in medie?
0 10 sau mai putine
1 11-20
2 21-30
3 31 sau mai multe
e. Fumati la intervale mai scurte la primele ore ale diminetii fata de restul zilei?
1 da
2 nu
f. Fumati si atunci cand sunteti bolnav si trebuie sa stati aproape tot timpul la pat?
1 da
0 nu
Daca testul este sub 5 - dependenta este joasa, iar intreruperea fumatului este mai usoara.
Un test intre 5-7 indica o dependenta medie.
Un test peste 7 arata o dependenta puternica si necesita adesea o interventie medicamentoasa.
Ajutati-o pe Sonia
marani spune:
PRESA - continuare ( daca tot am fost ticaloasa si am adus vorba de fumat, sa va redau ce zic ziarele despre cum sa te lasi de fumat )
Ce trebuie facut pentru ca sa te lasi
Daca te-ai hotarat sa intrerupi fumatul trebuie sa faci urmatorii pasi. Astfel, trebuie sa alegi ziua intreruperii intr-o perioada cand esti linistit, fara stres acasa sau la serviciu. Conf. dr. Florin Mihalsan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie (SRP), spune ca pentru a te lasa de fumat este necesar sa elimini toate sursele potentiale care pot sa-ti aduca aminte de fumat (scrumiere, pachete de tigari, chibrite etc.); sa eviti, pe cat posibil, pauza de cafea si daca nu poti, sa te ridici repede de la masa, dupa consumarea acesteia, pentru a nu fi atras de a relua fumatul.
Daca vrei sa te lasi de fumat este important sa bei foarte multe lichide (cel putin 2-2,5 litri apa plata) de fiecare data cand simti acea foame dureroasa care apare dupa intrerupere. Trebuie stiut ca exista o serie de fenomene de sevraj ca, de exemplu, agitatie, tremuraturi, lipsa de concentrare, tulburari de tranzit, cefalee, apetit crescut etc., care cu cat te indepartezi de momentul ultimei tigari se estompeaza. De asemenea, acesta trebuie sa stie sa refuze prima tigara; sa aiba un regim alimentar care poate evita luarea in greutate, care sa contina multe cruditi, legume, fructe, fara dulciuri.
De asemenea, se recomanda mesele mici si dese. Medicul mai spune ca trebuie sa evite cercurile de prieteni care sunt adesea de fumatori; sa stie ca banii pe care-i dadea inainte pe tigari, acum poate sa-i foloseasca pentru alte prioritati, cum ar fi cumpararea de alimente, haine sau chiar sa-si permita sa-si faca daruri cu lucruri pe care si le-a dorit. "Vointa nu este suficienta asa cum multi sustin, fiind nevoie ca medicul sa inlocuiasca tigara, doctorul devenind astfel cel mai bun prieten al pacientului aflat in impas. Exista medicamente si la noi in tara care pot sa-l ajute.
O data cu indepartarea de momentul intreruperii, persoana care s-a lasat de fumat poate regasi o serie de beneficii legate de sanatatea sa pe care le-a uitat, cum ar fi: pierderea halenei, recapatarea mirosului si a gustului, scaderea riscului de a face boli precum: infarctul miocardic, accidentele vasculare, cancerul pulmonar, emfizemul pulmonar etc", explica medicul primar pneumolog. Seful SRP mai spune ca, in unele cazuri se mai impune si o serie de teste. Printre investigatiile care se pot face se numara: o radiografie pulmonara, care ajuta la identificarea unei eventuale tumori sau semnelor de emfizem; o spirometrie - pentru a observa reducerea functiei respiratorii; o gazometrie -oxigenarea organismului si o hemoleucograma care arata inmultirea globulelor rosii.
Ajutati-o pe Sonia
marani spune:
Va rog eu mult daca vretzi s-o votatzi pe bubamara mea ( Cazacu Ana Maria ) apasand pe stelutza http://www.vedeta.himalayaherbals.ro/index.php?page=galerie&pagina=5. Multumim si
!
Ajutati-o pe Sonia