Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (94)
Raspunsuri - Pagina 16
dayanara spune:
donia, dianocica - asa e , mi.am activat si eu acum pm,eu trimisesem si am primit reply doar, nu.l aveam activat :)
ivan si dayanara
bebinuta spune:
quote:
Originally posted by dayanara
bebinuta - acu o vad pe scumpa ta. e grasuna,n.ai treaba cu mancatul, cam ce meniu aveti voi?
azi i.am facut legumele la cuptor , si parca a mancat un pic mai bine, de fapt si mie mi.au placut mult mai mult decat alea fierte
ivan si dayanara
Dayannara, Ada e grasunica de cand o stiu
Meniul nostru arata cam asa:
intre 7.00-9.00 -tzitzi, in functie de cat vreau sa dormim
10.00-11.00 - cereale cu fructe
14.00-15.00 - legume cu carnita/spanac+ou/peste+orez+morcov/conopida+brocoli+branzica+ou
18.00-19.00 - branzica+fructe/borcanele de fructe/borcanel cu iaurt sau branzica de la Hipp
21.00-22.00 - tzitzi
Noaptea tzitzi
Completam cu tzitzi mesele cand nu papa bine sau cand cere, iar la fiecare somnic papa tzitzi.
Bebinuta
de
Ada(30 nov)poze Ada
varsta Ada
dayanara spune:
ivan, dupa epidemia asta de circula pe aici , cu diaree si voma, mananca asa
6-7 - 180 lapte cu cereale
9-10 - 1 iaurt cu cereale
14-15- cateva lingurite de piure apoi 300ml lapte cu cereale
18-iaurt
22-23-300 ml lapte cu cereale
lapte baga la greu, mancare solida f putina, mi s.a spus ca pana isi revine stomacul nu prea o sa manance solide, de fapt si mie dupa 3 saptamani de cand am avut aceeasi boala, inca mai mi.e greatza cand mananc
ivan si dayanara
Donia spune:
Atentiune: poveste lunga despre spitalizarea pe meleaguri ontariene.
Am tot zis ca va povestesc cum a fost in spital... am zis eu ca a fost ca la hotel. Acum sa nu va imaginati mocheta si tapet asortat, baie in culori pastel, nici vorba, ba chiar din contra
Pe jos era un linoleu ordinar iar peretii ar fi beneficiat de o zugraveala cam acum 5 ani... dar vorba sotului, astia in loc sa se apuce sa zugraveasca un spital atat de imens si de populat, mai bine construiesc altul
... ceea ce se si intampla, de altfel.
Deci am ajuns noi la urgente... coada mica la triaj unde te ia o asistenta la intrebari si la primele verificari. Asistenta a intrebat o colega daca au vreun pat liber la urgente-pediatrie, la care cealalta, cu un ras deloc vesel, i-a raspuns: "Glumesti?!"
Dupa triaj am trecut in sala de asteptare, cu promisiunea ca primul pat care se va elibera va fi al nostru, tinand cont de seriozitatea cazului. Deja ma gandeam ca o sa asteptam vreo 2-3 ore, dar in aprox. 20 de minute am fost cheamti inauntru... cu catel si purcel, adica toata familia cu tot bagajul. Inauntru, adica in camera lui Cristi de la urgente, tocmai se uscau podeaua, scaunele, oglinda, etc, caci tocmai ce fusese spalata toata camera, din cap pana in picioare. Patul ni l-au adus dezinfectat si cu asternuturile schimbate, iar Roxana s-a instalat imediat in el
, s-a descaltat si si-a desfacut sacosa cu creioane, carti si hratii, se simtea fata ca acasa.
Si am stat... si am asteptat... si iar am asteptat...am stat de vorba... ne-am jucat cu Roxana, am colorat cu ea, am mai baut un suc, unii, o cafea, altul, am cumparat un biscuite, o praji, Cristi adormise... si deja ne gandeam ca am avut ocazia sa petrecem o sambata frumoasa in familie, ca altfel acasa am fi avut o mie de lucruri de facut si n-am fi avut timp de toate astea.
Cand ne simteam si noi mai bine a venit o asistenta care ne-a pus aceleasi intrebari ca si la triaj, i-a masurat temperatura lui Cristi, saturatia in oxigen, i-a adus niste Paracetamol... si am asteptat din nou sa vina medicul.
Peste vreo ora a venit un medic care iar l-a trezit pe Cristi, ne-a pus aceleasi intrebari, l-a consultat pe Cristi si a spus ca vom face o radiografie si ca va chema pediatrul sa-l consulte.
Peste vreo jumatate de ora a venit o tipa sud-americana maruntica si batranica, cu o fusta infoiata si cu o sacosa colorata pe brat... ma gandeam ca vinde ceva... era de fapt doctorita pediatra, dr. Zapata, o tipa tare draguta. Ne-a pus aceleasi intrebari (a cata oara... a patra?) si ne-a anuntat ca ne vom interna.
Peste inca vreo jumatate de ora au venit doua asistente care i-au luat sange lui Cristi si apoi au plecat. A mai venit tehniciana de radiografie care l-a luat pe Cristi si pe sot si au mers la radiologie.
Peste vreo alta jumatate de ora a venit o tipa cu formele pentru internare.
Peste inca vreo ora a venit o alta tipa care ne-a inhatat una dintre sacose si care ne-a dus la etajul 1 unde era sectia de pediatrie. Si uite asa, dupa vreo 6 ore petrecute in urgente, am ajuns in salonul lui Cristi. La internare cerusem camera "private", asa se cheama camera cu un singur pat, desi sotul are asigurare semi-pivate (doua paturi), dar am hotarat ca vom plati noi diferenta de 25 de dolari.
Deci camera cu 2 paturi avea de fapt un patut pentru bebe si un pat normal. Asistenta careia i-am spus ca vreau "private" a spus ca oricum ei nu vor interna pe nimeni cu noi, ca asa fac intotdeauna cand interneaza bebei cu mamici, indiferent de asigurare, asa ca a vorbit ea direct la biroul de internari ca sa nu ne taxeze pentru diferenta de bani.
Am trecut iar prin acelasi set de intrebari, plus altele legate de dieta lui Cristi, orele de somn, auz, vaz, mobilitate, primul zambet, prima data cand a sezut in fundulet, etc. Foaia de internare o fac asistentele si de fapt ele au in mana sectia, sunt super-profesioniste, acolo medicul vine doar la vizita de dimineata. Daca au nevoie de medic suna la medicul on-call, adica medicul de garda (care poate sa fie sau nu in spital la momentul respectiv) sau cheama un medic din urgente daca e ceva foarte grav.
Dupa formele de internare, Roxana a spus ca e ii e foame... iar asistenta ne-a dus la bucatarie unde mi-a aratat dulapurile cu autoservire: cereale pentru bebei si copii mari (adica Roxana
), borcanase cu pireuri de legume si fructe, biscuitii, pachetele de unt si gem... apa sterila si lapte pentru bebeii mici, frigiderul cu lapte pentru copiii mari... boluri, pahare si farfurii de unica folosinta, lingurite... tot ce nu aveau erau linguritele pentru bebei, ca zicea ca oamenii au o tendinta de a pleaca cu ele
si au ramas fara.
Dupa ce i-a dat sa manance Roxanei a inhatat un scaun de masa pe care ni l-a adus in camera pentru Cristi. Acolo aveam si telefon gratuit (la fiecare pat), si TV cu plata... cand am spus ca vreau sa platesc (in medie cam 12 dolari pe zi) mi-au adus un dulapior pe roti (box ii spuneau ele) in care exista un TV si un video plus o mie de filme pentru toate varstele.
Mai tarziu am plecat cu Roxana sa caut o toaleta... asistenta a fugit dupa noi si si-a cerut scuze ca a uitat sa ne arate baia din camera... fara dus, doar toaleta si chiuveta, sapun, prosoape, sampon si crema de maini...Pentru dus trebuia sa ne deplasam in alta parte... au si ei neajunsuri ![]()
Altceva... nu mai tin minte... camera de jocuri, cu jucarii, TV, carti, creioane colorate...
In prima zi asistentele au venit si l-au verificat pe Cristi din ora in ora... ascultat la plamani, saturatia oxigenului, puls, temperatura... Din cand in cand bagau capul pe usa sa intrebe daca totul e OK, apoi noaptea au venit la 2 ore, se miscau atat de incet sa nu ma trezeasca...
Peretii si linoleul la fel de nevoiase, dar in camera aveam in schimb un poster... un afis mare pe care scria "Prietenii vin in toate formele si marimile" si erau desenati copii de toate rasele si culorile, mici si mari, animalute de companie, Roxana spunea ca au si la scoala posterul asta. Foarte bun.
Dar... toate suprafetele erau dezinfectate zilnic, masa, pervaz, noptiera, linoleu, etc.
Nu stiu ce sa mai povestesc, ii spuneam asistentei ca acolo de unde vin eu n-am vazut asa ceva... iar ea imi zicea ca sunt destui canadieni care fac reclamatii pentru conditiile din spitale. Le-am sugerat un sejur in Romania.
Scuze pentru povestea lunga, sper ca n-ati citit-o daca nu ati fost interesate ![]()
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Dbunny spune:
quote:
Originally posted by Donia
Dbunny, sanatate si voua! Suntem frati intru AmoxicilinaCat v-a costat consultatia la cabinetul privat?
25 de euro. M-a tratat ca pe un rezident. fusai la un privat clinic on a Golf Course...deci deloc scump, dar nu era pediatru tipul ci medic general.
Dayanara da-m ite rog detalii, ce simptome a avut Ivan si cu ce v-ati tratat? Cat v-a tinut ? ca vad ca mancarea inca n-a revenit la ritmul normal la voi...deci la noi o revenii peste o luna

ma apuc de cetit povestea spitalului ontarian...doar gasim vreum pompier ratacit prin poveste...

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
kikineata spune:
Donia, m-am lamurit ... adica Sara are hemoglobina 12,5 ceea ce e super bine. Vroiam sa intreb ce indica asta! Hemoglobina tre sa fie undeva intre 10 -14 la varsta lor dc e prea mica indica anemie severa.
Eu am citit toata povestea ta. Tare e bine cand ai conditii parca treci mai usor prin momente din astea grele. Mie ce nu-mi place ca nu se odihneste copilul deloc...mereu e cineva care vrea sa-l controleze sau sa-i faca ceva. Oricum mediul din spital nu e benefic nici celor maturi daramite lor.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
http://picasaweb.google.com/kikineata
marani spune:
Multumesc celor care mi-au raspuns la intrebare.
In casa nu avem probleme caci mereu e ceva ce sa-i distraga atentia, iar interdictii prea multe nu are decat la aragaz, masina de cusut, gunoi, priza..Si se comporta bine, zic "nu-i voie" si nu se duce...fara sa mai maraie.
Afara in schimb....e super incantata ca poate exploata totul pe picioarele ei, nu mai sta la cheremul meu..s-o duc eu unde vreau, acu se duce unde "vrea muschii ei".
Dimineata hranim porumbeii. E un bosche ( amarat ce cersheshte ) in fata magazinului, ii dau parale sa ia o paine ( cand uit graul acasa sau raman fara ) si hranim impreuna porumbeii. Se aduna vreo 20-30 si spectacolul e nemaipomenit pt fata mea: e in extaz, nici nu stiu daca respira de bucurie. Si stau fetelor cam 40 min in fata magazinului, uneori ma simt naspa ca se uita lumea chiorash la mine probabil cred ca cershesc ( cu freza pushcariash, imbracata sumar, copil in brate, vb cu bosche ). Si dau sa plec si atunci sa te tii...ce show megashow face.....pot sa-i zic de caini, pisici, dinozauri, peshti motzatzi ca nu tine nik! dar ma gandesc ca totusi e ok sa se manifeste asa, caci doar frustrarea tre sa si-o arate in vreun fel, nu?
DBUNNY, imi pare rau pt pui, eu nu i-as da antibiotic decat daca face temperatura. Pt diaree vezi ce-i scris pe prima pagina, noi nu ne-am confruntat inca cu problema asta dar stiu ca regim musai ( desi Spania zice altceva...), saruri hidratare si multe lichide.
INGERASA, imi pare rau pt ce se intampla...soacra mea a avut sarcina extrauterina si in urma interventiei a ramas fara un ovar...acu 50 ani. Sanatate multa si sa se termine cat mai repede!
DONIA, bine arata forumul acu cu tine! a papat Cristinel! m-am amuzat citind cum se instalase Roxana in patul de spital si-si scoase si creioanele de colorat. Imi amintesc cand eram mai mica m-am dus la tatal meu la spital si nimeream numai la ora de masa. Ce mai mancam mancare de spital, doamne ce-mi placea! stateam flamanda acasa si ma duceam acolo sa mananc! nu mai zi nimanui...
Povestea cu uniforma e si mai frumoasa de-atat...!atunci am inceput sa traiesc!
Primit azi telefon foarte important...extrem de important...de la YAGMUR alias MANU! pupam mamica si pe Luchitza, putere multa dorim!
Ajutati-o pe Sonia
marani spune:
quote:
Originally posted by roxanica2006
aaaa, si mai vreau sa-ti zic ceva, ca am citit cum o laudai pe Marani, ca-i fata faina, n-am nimic de zis, perfect de acord, da' cica ziceai ca nu-i din aia "pupacioasa" sau asa ceva??!! Da ce-ai, duamnaaaaa, cu noi , astea doritoare de afectiune, sensibilicoase, pisicoase, care tanjim dupa pupici si frezii??? Ce ai???Ha?
ROXANAsi
DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu

esti belea...doamne ce am mai putut rade! hai ca si mie-mi place pupata...
Ajutati-o pe Sonia
marani spune:
FLORE, doar pt rosu in gat nu as da antibiotic. Mai ales ca nu are febra. Bubamara avu un pic de rosu in gat prin vara si i-am dat vitamina c si panadol. Era si eruptia dentara la mijloc. sanatate multa!
DIANARUS, nu zi de 2 ori ca ma vezi pe 30 dec la voi la usa...Glumesc, o sa ma betzivanesc singura, dupa ce adoarme puiul, ori poate i se face mila lui ACS de mine si bea cu mine un pahar on line. Chiar asa, daca toate-or fi bune si frumoase, ce faceti de sarbatori?
LAURA, drum bun!
Ajutati-o pe Sonia
marani spune:
HA, HA, HA, sunt membru junior, 2 stelutze la activ, 501 mesaje! sa se lege careva de mine..pup, merg la bucatarie ca-s de servici!
Ajutati-o pe Sonia