Piticlonti de iulie-august 2004 (234)
Raspunsuri - Pagina 19
Dorsilia spune:
Andrea, multumim, sanatate Stefaniei si lui Matei la fel, sa fie si cuminte pe deasupra. Cum te descurci acum ca a trecut de acusica face 2 luni, v-ati acomodat bine toti 4 ? te ajuta cineva?
g_ioana spune:
LA MULTI ANI SOT DE ANDREAM!!!!!

Auuuuzi Noricicoooo,are cine manca atatea bunatati?,......daca nu,ne oferim voluntari
...baga reteta de tort,poate o fac si eu maine....da' sarbatoriti ceva???...insanatosire grabnica lui Rares!!!!
revin
www.dropshots.com/emig" target="_blank">filmuletze,www.youtube.com/profile?user=gorodika" target="_blank">filmulete noi,gorodeii,
aripile mele
Andries spune:
La Multi Ani! sot de Andreea!!
Vreau si eu reteta de la prima rulada, de fapt le vreau de la ambele!!
Ioana, mie imi place in continuare Nichita, dar nu ma pot intelege cu husbandul, nu stiu frate ce are cu numele asta, cred ca ii aduce aminte de cineva... nu stiu ce sa mai spun.
Urmatoarele sunt in lista:
Mircea
Cezar
Andrei
Mihai
Vlad / Vladimir
Nu stiu la care ma voi decide....
Andries
Nora__ spune:
Andreea La multi ani! sotzului tau!!Sa fiti fericiti cu totii si sa ne vedem cat mai des la gradinita
Sanatate Stefaniei!!
Lia...multumesc...ii dau sid e imunitate,Septilin,dar cred ca nici un medicament nu face fatza invaziei de virusi de la gradinita.Sanatate copiilor!
Ioano...La multi ani! cu anticipatie sotzului. Exista un tort in forma de minge si l-a facut mama odata,dar nu mai stiu reteta.Dar o scriu pe asta noua:
Tort alb
Blat:(cantitatile sunt pt o portie....nu stiu cat inseamna portia asta,cat de mare e,dar stiu ca se inmultesc cantitatile cu 4 sau 5,sa iasa un tort cat de cat...Eu am inmultit cu 5,deci tort de 10 oua.Vecina a facut din 8 oua si l-a facut patrat,dar iese mai mic.
2 oua intregi
100 g zahar
100 g faina
3 linguri apa rece
praf de copt pus in faina
Se separa albusul si se bate tare.In galbenus se oune apa si se bate,se pune zaharul in ploaie si faina in ploaie.Se agauga albusul batut spuma,se amesteca si se da la cuptor la foc nu prea tare.(Ar trebui sa iasa alb,dar la mine cam arde cuptorul si s-a rumenit)
Dupa ce s-a racit,se taie in 2 sau 3 parti si se insiropeaza cu apa+zahar+esente
Crema de vanilie
6 oua
1 l lapte
350 g zahar
160 g faina
vanile (baton sau esenta)
Se freaca galbenusurile cu 2/3 din cantitatea de zahar pana se obtine o crema spumoasa.Se adauga 3-4 linguri lapte si se amesteca.Se adauga faina si imediat se toarna compozitia in laptele clocotit cu vanilia.Se invarte continuu pana se dau 2-3 clocote.Se ia de pe foc si se lasa la racorit 3 minute si apoi se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar.Se da la rece.
Crema de nuci
300-400 g nuci
400 g smantana
zahar dupa gust
esenta de rom si vanilie
Se amesteca zaharul cu smantana pana se topeste zaharul.Se adauga nucile macinate.Se da la rece.
Amendament: asta e retea originala.Eu nu am facut crema de nuci,ca nu-i place fetei.Deci in loc de crema de nuci,am facut o improvizatie. Am facut o crema de cremsnit de la Dr Oetker,amestecata cu un pudding de vanilie de la Dr Oetker
.Dr doar de nevoie,ca nu-mi ajungea doar una.Si cu aceasta crema am umplut inauntru.Crema de vanilie din reteta mi-a ajuns sa ornez tot tortul,dar a fost multa doar pt ornat.Vecina a umplut un strat cu crema de nuci,unul cu crema de vanilie si a uns pe deasupra,fara laterale,ca l-a facut dreptunghiular. (V-am ametit).
Sfat personal: daca vreti sa folositi doar crema de vanilie si inauntru si pe dinafara,ar trebui dublate cantitatile de la crema.Sau sa faceti alta crema pt un strat interior.Sau faceti reteta originala care e foarte buna si aia.![]()
Rulada Rostogol
E si asta o adaptare dupa urmatoarea reteta:
http://oana.genom.ro/index.php?title=rulada_de_carne&more=1&c=1&tb=1&pb=1
Eu va spun cum a facut sotzul,inspirat de acolo:
Am avut niste pulpa de porc si a desfacut-o in asa fel incat sa iasa foaia aia intins.Dar pt ca nu a fost muschi si lung,a facut-o din bucati.Deci a taiat bucati de pulpa cat mai mari,le-a batut si le-a lipit una de alta,incat sa iasa o foaie.A condimentat foaia (aici puneti ce condimente vreti,deci nu a urmat retea intocmai.)
Apoi a taiat bucatele un piept de pui marisor si impreuna cu ceapa taiata marunt,ciuperci taiate marunt,mezeluri taiate tot asa,le-a calit in ulei,apoi a adaugat apa cat sa le acopere si le-a lasat sa fiarba. A adaugat foi de dafin si condimente din alea din pungutza (n-a pus enibahar,oregano,maghiram si busuioc) Dupa ce a fiert carnea,a strecurat compozitia si a pastrat zeama.La compozitie a adaugat niste ardei rosu,bucatele de usturoi si verdeata si 3 oua intregi,batute.
Peste patura de carne intinsa se rade cascaval si se pune compozitia (in reteta din link,toate astea se dau prin masina de tocat,dar el le-a lasat asa,taiate doar) Se ruleaza patura de carne si se leaga cu atza.Noi ne-am chinuit un pic,fiind patura facute din bucati de carne. Se pune rulada intr-o tava cu ulei,apa si zeama ramasa dela fiertura compozitiei.Se da la cuptor si din cand in cand se toarna zeama din tava peste rulada.Peste rulada se pun alte bucatele de usturoi.
Dupa ce mananci rulada,te dai de-a dura de durere de burta de cat ai mancat![]()
Rulada David Copperfierd (alice)
Un aluat foietaj,o rotita cascaval,2 cutii ciuperci,sunca (salam),putina smantana
Se mai intinde foietajul un pic si se taie in doua (era prea lung pt tavile mele) dar se poate face si dintr-o bucata.
Foietajul se unge un pic cu smantana,se rade cascaval cat sa o acopere,se presara ciupercile taiate marunt si sunca taiata marunt.Se mai rade putin cascaval deasupra. Cantitati...din ochi,dupa cum va place.Dar eu am pus destul,cat sa se acopere foaia,cu fiecare ingredient in parte.Se ruleaza si se mai unge deasupra cu putina smantana si se rade cascaval,ca sa se rumeneasca frumos si sa nu crape.Se da la cuptor,la foc nu prea mare.(fiecare isi stie cuptorul,in cat timp si la ce temperatura se coace foietajul)
Sa vezi ce mi-o iau acum....ce ma injurati ,ca nici o reteta nu e foarte clara si fixa...am improvizat pe langa alta reteta.
Oricum,ies bune,deci nu va temeti sa improvizati,mai ales la rulade.
Eu va doresc pofta buna!!
Nora
Comorile Norei
Noutati 2007
www.dropshots.com/Nora" target="_blank">Filmulete 2006
-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!
Nora__ spune:
hahahahaha...Rares imita pe Bibi Bloksberg (de la desene) si face incantatii: "ini-mini,sa zboare ochearii....hocus-pocus!!" (sa-mi zboare mie ochelarii adica
)...poate raman precum cartitza![]()
Nora
Comorile Norei
Noutati 2007
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!
carmenp spune:
la multi ani, oana barosana!
la multi ani, tata lu` stefi! 
revin dupe ce beau cafeaua poate devin mai intelijenta;))
Nora__ spune:
quote:
Originally posted by carmenp
la multi ani, oana barosana!la multi ani, tata lu` stefi!
revin dupe ce beau cafeaua poate devin mai intelijenta;))
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3...anii cei mai buni sunt cei care-or sa vina...
ehhh...macar ai o sansa cu cafeaua aia...io bag si juma de litru si tot asa raman...ca inainte de cafea
Nora
Comorile Norei
Noutati 2007
www.dropshots.com/Nora" target="_blank">Filmulete 2006-------------------------
cristalina spune:
Neata!
Sa-ti traiasca sotul Andrea, ani multi si fericiti cu sanatate!

Norocul meu e ca bagam micul dejun cand am citit ce a scris Nora ca altfel lesinam p'acilea...:)))...Nora, nu ma infiati si pe mine!?
Eu m-am mai cerut si la Roxana si la Alice dar vaz ca ele nu m-au vrut...:)))
Declar ca am avut un weekend spectaculos de linistit!![]()
Am stat in casa ieri, John e mai panicat (sau lenes..!?
) si a zis ca pe asa vijelie nu scoatem galustile afara.
Numa' ca ma dispera mucii aia din gat ai Mariei...in nas nu's, ca i-am cautat si eu si John...:)
Trebuie ceva sa-i fluidizeze, ea nu e racita, nici nu stiu ce sa-i dau...
Azi ma duc cu Barosana la doctor sa o cantareasca si masoare, o sa-l intreb pe el (parca vad ca-mi zice ca asa ceva nu exista...:)))
O saptamana frumoasa tuturor!
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
Andries spune:
Neata' tot 2 in 1
Cristal poti sa-i dai Ambroxol picaturi (e un flacon de la Glaxo, micut e mai bun decat ambroxol sirop pentru ca e muuult mai gustos), 15 pic dimineata si 15 seara si sa ai grija sa bea ceai, suc..ma rog aport suficient de lichide. La Victor merge de minune.
Andries
Nora__ spune:
cristalule....io te iau...dar esti responsabila cu show-ul,bunadispozitie si regenerarea neuronului prin ras![]()
Apropo de poze...vede husbandul ca pun pozele pe net si ma intreaba: "auzi...dar gravide nu-s pe-acolo?Ca or pati ceva daca se uita!..treaba ta!"
Am zis ca sunt gravide...si e clar ca mi-o iau, dar eram sigura ca si 'negravidoasele' ma injura daca le prind flamande
Bine ca am uitat sa fac poze si la pizza,ca sigur ma fugareati p-acilea...si imi cereati sa inchiriez husbandul,ca el e vinovat cu prestatia![]()
Pasariq...ai bagat cafeaua aia sau acum ghicesti in zatz?![]()
La ce show va urma la job,cred ca mi-ar trebui un diazepam cu campari,a la Andries...sa ma doara la basca
Nora
Comorile Norei
Noutati 2007