* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (43)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Catrinutzo din spatiul fara frontiere, nu ma uit urat la tine ca stiu ca stii si stiu cum esti si mi-esti si dragaai inteles ceva din ce bajbai aici? oricum, vroiam sa zic ca imi place ideea ta cu pusul pe canapea; eu sunt cam anti time-out intr-o camera 1 minut sau 2 sau 3, cu usa inchisa, ce sa mai spun de pusul la coltul propriu-zis, cu spatele la lume. Dar asta cu canapeaua pare ok metoda. Nu stiu daca ar sta Bia, dar e de retinut. Ar mai functiona si cu un covoras special, unde sa stea 1-2 minute sa se gandeasca la ce a facut. Vorbesc in general,ca metode de """"""disciplinare""""""

back to work, pupe fetele si multumiri pentru gandurile bune si urarile de sanatate

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

fetelor, multumim pt. urarile de sanatate.
azi l-am dus pe Marc la cresa, c-am observat dimineata ca e mult mai bine, mucisori mai putini, era vesel, nerabdator sa iasa pe usa...
...asta bineinteles pana am ajuns la cresa, unde a inceput circul!
nu mai stiu ce sa inteleg, pana acum a fost totul ok, de luni zici ca nu stiu ce i s-a intamplat, il las acolo cu istericale, nu doarme, vai si amar! il iau cu istericale, afara se mai potoleste, dar cand venim seara de la plimbare o ia de la capat, urla cand intram in casa, off...chiar in halul asta nu a mai facut niciodata ca in ultimele zile... Cica si la cresa se ma potoleste, apoi iara o ia de la capat, plange, se opreste, iara plange...Dar de mancat mananca, vad eu ca e satul cand il aduc acasa, aaa, si marea premiera: se cere la olitza si dimineatza chiar a facut caca pe olitza!!!
Catrinutza, bravo Mariucai ca s-a acomodat cu cresa, nu stiu, cred ca noi facem parte din a doua categorie, adica aia la care la inceput totu-i in regula, pare ca s-a acomodat, apoi se prinde ca totusi nu mai are scapare si incepe protestul! Aseara de ex. mi-a facut circ ca nu voia sa doarma, normal, s-a nanit mult dupa-masa, a stat acasa, am avut programul obisnuit de dinainte de cresa, deci ora veche de naneala, ar fi explorat casa in loc sa se culce, a scuturat patutul, s-a tavalit pe jos de nervi, etc.
La noi cu laptele e invers: ultimele 3 nopti mi-a cerut lapte(noaptea trecut de ex. la 4 a trebuit sa-i dau oiara lapte, a suflat 300 ml), iar la 8 a baut din nou inca 250! culmea!
Mihaser, vezi, nu esti singura in situatia asta de criza...asa face si Marc: nu-i convine ceva, se arunca pe jos, se da cu capul de usa (serios!!!) , se isterizeaza, iar eu nu mai stiu ce sa-i mai fac!!! asta de cateva zile. Ieri am fost cu el intr-o farmacie, mi-a facut un circ si acolo, ca nu l-am lasat se culeaga de pe rafturi cutiile cu medicamente, a si rasturnat cateva...
Si, ca sa fie setul complet, azi mi-au venit si uratii cu intarziere de 2 sapt. si ma simt "excelent"
fiasco pe toate planurile: examenul picat, Marc imi face zile frpte, bb2 nu mai vine...
cred ca am slabit cel putin 2 kile zilele astea...
iertati-ma ca ma plang atata, dar chiar sunt necajita rau...

Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre

Mergi la inceput

Alina, , parca zicea Catrinel mai demult ca exista o perioada de criza dupa 2-3 saptamani dupa ce incepe cresa/gradi..chiar daca a inceput totul ok, dar trece si asta. Voi de cand gradinariti?

Ce mai citim noi
The moment scatters.

Mergi la inceput

Micaalsa, ne putem lua de manutza la capitolul asta: medicii pediatri si rosul in gat! io cred ca schimb doctoritza, desi habar nu am unde gasesc un dr. mai ca lumea, ca deja ma dispera cu tratamentele ei. Plus, m-a luat peste picior ultima data, vezi Doamne de ce l-am dat la cresa pe Marc, uite de aia s-a imbolnavit saracul, nu esti responsabila, de parca eu n-am fost racita cobza de 2 saptamani si de parca n-ar mai fi fost bolnav inca de vreo 10 ori anul asta (de vreo 3-4 ori cu antibiotic) plus episodul din august cu febra 40 si tot tacamul...si mi se pare chiar exagerat augmentinul daca nici macar nu a facut febra! acuma i-am dat ceai de tei, cum a zis ea, dar o sa incerc si varianta cu cimbrisor, mersi!

pozele noastre

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Noe

Alina, , parca zicea Catrinel mai demult ca exista o perioada de criza dupa 2-3 saptamani dupa ce incepe cresa/gradi..chiar daca a inceput totul ok, dar trece si asta. Voi de cand gradinariti?

Ce mai citim noi
The moment scatters.

Noe
asta-i a treia saptamana de gradinareala, cu ziua de ieri pauza...
da, imi aduc aminte ca a zis Catrinel ca si Oana a fost cam la fel!
voi sunteti bine?
Bia s-a acomodat cu bona?

pozele noastre

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alinaalex

quote:
Originally posted by Noe

Ce mai citim noi
The moment scatters.

Noe
asta-i a treia saptamana de gradinareala, cu ziua de ieri pauza...
da, imi aduc aminte ca a zis Catrinel ca si Oana a fost cam la fel!
voi sunteti bine?
Bia s-a acomodat cu bona?

pozele noastre

da, s-a acomodat cat de cat, insa numai cand nu sunt eu prin preajma; ca daca sunt eu, n-o mai baga in seama si vrea numai la minedar acum a inceput Dr sa vrea altceva, adica o bona mai nu stiu cum, ce imi descrie el mi se pare ideal dar imposibil de gasit...
deocamdata, insa, Bia e ok cu bona, chiar daca au mai spart una, alta (inclusiv o veioza primita de mine cadou de nunta acu 2 ani), de aici nemultumirile lui Dr, ca cica nu ar supraveghea-o bine
eu sunt de parere ca nu exista oameni perfecti, sau bona perfecta, asa ca incerc sa iau ce e mai bun, in niste limite
m-am cam intins...

Ce mai citim noi
The moment scatters.

Mergi la inceput

Noe, tot e bine si asa, ca s-a acomodat cat de cat!
asa e , nimeni nu-i perfect!
io incep sa bag in calcul deja si varianta bona, daca chiar nu merge cu cresa, pt. ca va trebui sa ma intorc la servici si ca sa pot sa ma intorc linistita tre sa ma asigur ca e totul ok. Si mi-e o ciuda imensa ca maica-mea nu vrea sa se pensioneze, desi cam are varsta, mi-ar fi usurat mult munca...asta e!

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

quote:
Originally posted by Noe

Catrinutzo din spatiul fara frontiere, nu ma uit urat la tine ca stiu ca stii si stiu cum esti si mi-esti si dragaai inteles ceva din ce bajbai aici? oricum, vroiam sa zic ca imi place ideea ta cu pusul pe canapea; eu sunt cam anti time-out intr-o camera 1 minut sau 2 sau 3, cu usa inchisa, ce sa mai spun de pusul la coltul propriu-zis, cu spatele la lume. Dar asta cu canapeaua pare ok metoda. Nu stiu daca ar sta Bia, dar e de retinut. Ar mai functiona si cu un covoras special, unde sa stea 1-2 minute sa se gandeasca la ce a facut. Vorbesc in general,ca metode de """"""disciplinare""""""

back to work, pupe fetele si multumiri pentru gandurile bune si urarile de sanatate

Ce mai citim noi
The moment scatters.

Nu stiu daca la voi tine metoda asta ... dar a mea n-ar sta locului nici s-o omor. Cred ca in fiecare secunda ar trebui s-o tot pun in locul respectiv in urletele de rigoare. Poate mai tarziu ... nu stiu

JUCARII PENTRU COPII CUMINTI ... SI NU NUMAI

www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru inimioara lui Sosonica

Bubulina mishelina

Anamaria lui Iulia (23.03.2006)

Mergi la inceput

Nici la noi nu tine metoda asta cu time-out, chiar am incercat...
io cred ca la varsta asta nu prea fac ei diferenta intre bine si rau, nu inteleg inca termenul "nu e voie" si de ce nu e voie. parerea mea.

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Deci....

nu va inchipuiti ca la noi merge struna metoda cu time-out-ul...cam tot la fiecare secunda trebuie sa o intorc si eu din drum...dar...exsita un dar...am observat ca totusi chiar daca coboara de pe canapea nu mai indrazneste sa se departeze prea mult de ea...iar in momentul in care ii zic ca pedeapsa s-a terminat si poate veni o ia la fuga la mine in camera...deci ceva ceva tot s-a prins ea...
Oricum la varsta asta e vorba mai mult de o intrerupere a activitatii "gresite" ...nu va ganditi ca nu pricep sau nu fac legatura intre bine si rau...asa e...dar cu timpul o sa vina si intelegerea...o sa faca asocierea...o sa inteleaga...
Din nefericire trebuie nervi tari si consecventa... asa vor "intelege" mult mai mult decat va inchipuiti voi ...

Alina...nu renunta inca la cresa...doar daca bona te-ar costa mai putin si crezi ca ar fi mai bine pt el...
E posibil sa fie asa si din cauza cae bolnavior...acolo nu mai sunt cocolositi cum erau acasa...si a mea e maraita atunci cand se simte rau...sper ca ea sa mearga in directia buna si dupa 3 saptamani sa nu o ia pe urma lui Marc...

Diana...hai sa iti pove ceva de bone...de doua zile merg in aprc cu fata...la locul de joaca mai vine o bona cu o fetita de vreo 2 ani 4 luni si alta cu un baietel de aceeasi varsta...sa vezi dialoguri intre ele referitoare la copii...pe bona cu fetita am vazut-o mai mult si am vorbit cu ea...faptul ca fumeaza in prezenta fetii, ca nu isi misca fundu' de pe banca sa se duca dupa fata daca se indeparteaza si nu raspunde la "comenzi"...doar urla dupa ea...nu se joaca cu ea, nu o da in leagane (ii intretine frica de leagane cred ca sa nu fie nevoita sa se miste prea mult)...in majoritatea timpului dezleaga integrame (deci e cu ochii in revista)...noroc ca e o fetita cumintica si poate de asta e mai putin atenta...dar o vad saracutza cum se bucura ca ne vede si le dau pe amandoua in leagan...
O vad implicandu-se doar daca nu se mai poate si trebuie neaparata sa ii atraga atentia fetii la altceva...

Macar pe alea de la cresa le inteleg...au atatia in "subordine" si imi inchipui ca nici nu au salarii extraordinar de mari...

Multam fain Diana...ca nu ma crezi o terorista de bebei......sa stii ca e o metoda fff buna asta cu time-out...ce zici tu cu paturica e aceeasi treaba...spatiul de "pedeapsa" il alegi tu...dar trebuie sa fie un spatiu neutru ca stimuli...si pe care sa il stie ca e pt asta...nici eu nu zic ca e bine sa inchizi acolo copilul (desi mi s-a intamplat o data sau de doua ori pt ca de pe canapea vedea direct televizorul din camera celalta...ori vroiam sa inteleaga ca e pedeapsa nu vizionat de filme...drept care am mutat un pic tv-ul si acum stam cu usa deschisa...).. nus unt de acord cu inchisul undeva pt ca nu poti supraveghea ce face...si doamne fereste dai in alte belele...plus ca poti sa il intorci pe "inamic" din drumul de evadare de cate ori e nevoie...plus ca ma vede ca eu imi continui activitatile nestingherita de plansul ei si intelege ca degeaba plange...a comis-o e pedepsita...

A si in plus daca cineva a fost "ranit" (de ex daca a muscat pe cineva)...o pun sa "ceara iertare"...sa faca mai-mai (stie exact locul fara sa ii arat...deci sa nu ziceti ca nu face legatura) si sa dea pup persoanei vatamate....

Aaa...si inca ceva...nu faceti cum face socra-mea...o trimiteti sa se duca singura...daca ea isi inchipuie ca fimea e masochista si ii place sa se duca singura la pedeapsaaaaaaaa.... no coment....

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput