Strumfi de iulie-august 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 11
lorinaoo1 spune:
Eles caderea parului cred ca e inevitabila in perioada asta. Eu iau si vitamine (la recomandarea medicului) si tot imi cade parul ceva de speriat. Dar n-oi ramane eu fara par, se regenereaza el cand o avea chef ![]()
Mihaela sa-ti spun ce fac eu cand mi se intampla sa planga Lorinuta fara sa stiu de ce (cel putin pe moment): o asez pe pat si ma indepartez putin de ea si ii spun ca o las sa planga. In urmatoarele momente se opreste singurica din plans, se uita curios la mine si dupa aia imi zambeste asa de frumos de ma topeste - stie ea cum sa ma faca sa ma intorc la ea ![]()
, smecheruta. Si eu cred ca ai nevoie de odihna, asa ca dormi si tu la amiaza cu ea un ceas acolo ca n-o fi foc.
Deni sanatate multa frumosilor tai 
Simo ce-ti mai face dolofanul?
Lia mai scrie, mama, si pe aici ceva cand te lasa Miruna.
Ile, Irinusha unde-ati disparut?
Lavi -
fericita de
Lorina Maria (5 iulie 2007)
Luna1 spune:
Mihaela nu-ti face procese imense de constiinta, acum ca stii ca e periculos sigur te vei calma decat sa reactionezi. E normal, aici e printre primele lucruri pe care ti le spun moasele, ca vei fi foarte extenuata, ca e posibil ca bebe sa planga aparent fara motiv si decat si cel mai bine il pui in patut si pleci. Deci stai linistita ca e ceva comun sa simti din cand in cand ca vrei sa dai cu el de pamant. Cine nu recunoaste asta ori are copil prea cuminte ori nervi prea buni.![]()
Si noi avem o seara dificila, nu a vrut sa adoarma la ea in patut, eu sunt impotriva adormitului in brate seara, o pun in patut inainte sa adoarma, daca plange o iau o linistesc apoi o pun la loc tot treaza caci vreau sa stie sa adoarma singurica si pana acum asa a facut mereu insa in seara asta a plans destul de mult, de obicei mananca si cum o pun in patut cum adoarme. Deci am tot linistit-o de vreo 5 ori si cum o puneam la loc cum urla. Pana la urma s-a linistit si a adormit. Mai au si ei zile proaste.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3683" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3813" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!
monicabo spune:
Buna seara,
Multumesc pentru raspunsuri. Incerc sa nu renunt la alaptat, de fapt nici nu vreau lucrul asta, daca ar mai lua si in greutate, ar fi super ok.
Paticut, ziceai de fetita lui Valen...a trecut si ea prin ce trecem noi acum? La ea s-a remediat de la sine, sau a facut ceva in sensul asta? opate imi raspunde chiar ea...
Jade, multumesc frumos pentru link, la capitolul anterior chair nu-l gasisem. Am activat PM-ul. Asa ca va rog, care poate sa-mi transmita si mie parola de l adresa de mail comuna.
Multumiri inca o data
Monica
nikole spune:
fetele!
Mihaela si eu zic ca "iesirea" ta e foarte fireasca, plansul isteric al unui bebe e mai mult decat suficient sa te aduca in pragul unei crize de nervi!Mie mi s-a intamplat de doua ori, noroc ca era soacra-mea la mine, ca imi venea sa ma dau cu capu de pereti( pe bune!) de nervi ce aveam, ma trecuse toate caldurile.Cum l-a luat socrela, in 5 minute, pe ceas, era deja in lumea viselor, radea omuletu prin somn...
Respira adanca si...de la capat, vb Lunei au si ei zile si zile...
strumficu plangacios!
Fetelor intreb poate stie cineva...lui Kevin nu i-a trecut candidoza din gurita, drept ptr care mi-a trimis soacra o solutie NIFATIN, care are ca subs activa NISTATINA.Problema e ca am pierdut prospectul si nu stiu cum sa il administrez.Am cautat eu pe net ceva dar mai rau mi-am prins urechile, am gasit inf diferite.
Nu stiu cum sa fac...sa curat locul afectat, prin frecare usoara cu solutia?
SAU
sa pun pe limbuta 1 ml de solutie?(asa mi-a zis soacra ca se face)
Va rog daca stiti spuneti-mi si mie, ca imi prind urechile in ploaia asta informationala de pe net(vb cuiva de aici, nu mai retin cine-i autorul).
Problema e ca e dulce remediul asta , si ma gandesc ca are zahar?!...e normal sa inghita bebe asa ceva?ca daca ii pun pe limba, logic ca si inghite...nu-s cum sa fac, si mi-e frica sa nu ajunga candida in gatutz,ca atunci ma vede D-zeu.
In alta ordine de idei, ma bucur ca bebe a luat in greutate 1057gr intr-o luna, desi la unmoment dat stagnase si el, dar se vede treaba ca a recuperat in ultima sapt a lunii.
N-m crezut vreodata ca bubitele mele pot creste un bebe...
acu merg si eu in pat langa el, e ora 8:05 , si-s chioara de somn...
Pupici la toata lumea....
poze Kevinutz
loredana_76 spune:
Bune dimineata.Nikole eu il sterg cu o compresa fara sa frec tot cu o solutie cu nistatin.El oricum cind prinde degetul incepe si-l suge si se curata f bine.
David Alexandru 16.07.2007
http://community.webshots.com/user/loredana76100
ghinetz spune:
quote:
Nu ia in greutate deloc, inseamna ca laptele meu nu este bun deloc, e o procarie care nu o mai ajuta la nimic.
No comment! Adica s-a discutat/comentat atat aici incat...chiar nu stiu ce sa-ti mai spun. Eventual...incearca sa-i dai si lapte de-al tau si formula. Daca decizia e finala, fa si tu un compromis. (eu zic in favoarea laptelui de mama, tu...zi cum vrei)
Oana, Stefan
si Victor 
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ghinetz spune:
quote:
u nu cred ca ai depresie postnatala, ci doar ca esti obosita, de aici si irascibilitatea. Este normal, dar cel mai important in momentele astea e sa te controlezi. Zgaltaitul copilului este destul de periculos pentru el la varsta asta, si nu doar pentru ca l-ar speria ci pentru ca ii poate provoca leziuni interne grave.
Cand am fost la cursurile prenatale, ne-au spus ca vom ajunge la limita rabdarii si ca vom fi tentati sa il zgaltaim sau orice altceva ca sa taca. Dar ne-au dat si o solutie care chiar daca pare dura, este cea mai sigura pentru tine si copil: aseaza copilul asa urland in patutul lui sau intr-un loc sigur, inchide usa de la camera si du-te undeva sa nu-l mai auzi si linisteste-te pentru 5, 10 minute. Daca simti ca nu mai poti, cheama pe cineva din familie, o prietena sau chiar o vecina sa stea cu bebe o jumatate de ora cat sa faci o plimbare si sa te linistesti. Mie mi s-a intamplat deja, si a functionat, o sa vezi ca lasandu-l sa planga va tacea singur pana la urma si mult mai repede decat atunci cand incerci sa-l linistesti. Si nu uita, starea ta i se transmite si lui, daca tu plangi si el va plange !
Si inca un lucru, este foarte bine ca te descarci, ca spui ce ai pe suflet, daca le-ai lasa sa se acumuleze, asta ar fi un pas spre depresie. Dar nu te mai gandi la asta, priveste-ti bb-ul si bucura-te de el !
Succes !
Diana, ai scris asa frumos! Chiar nu mai am ce sa adaug la subiectul de ieri. Cred ca postarea ta ar trebui citita de toate mamele. Eu nu m-am confruntat inca cu plans isteric, de aceea - asa, teoretic - nu prea sunt de acord cu lasatul sa planga, dar tu ai explicat f bine. Asa o fi. Oricum, e bine ca BB sa nu simta agitatia noastra, ca nu mai reusim sa-l linistim in veci.

pentru tine, Diana.Dar si pentru toate fetele care trec prin depresie. Sau care o simt ca bate la usa.
Oana, Stefan
si Victor 
ghinetz spune:
quote:
N-m crezut vreodata ca bubitele mele pot creste un bebe...
Nikole esti asa simpatica. Imi vine sa te pup. Si chiar o fac.
. Nu stiu sa-ti raspund la intrebarea cu medicamentul pentru candidoza. Imi pare rau. Poate alta mamica.Oana, Stefan
si Victor 
ghinetz spune:
Asa, am reusit sa raspund la cald unor postari citite acum. E cazu sa dau cafeau
. Nu de alta, dar is chioara de somn si daca nu beau - cu voi, cum altfel - cafea, nu o sa pot face nimic azi. Si am enorm de multa treaba!
Am vazut si poze. Minuni adevarate, parol! Pai albumul nostru ar trebui sa fie revista de colectie. Luna, m-am topit dupa Adelise cu caciulita, dar cand o sa-i pui si cizmulite...
Pupam bebelusii bolnaviori. jadi cred ca te simti groaznic, dar simt la tine putere. Si optimism. Bravo. Am sa ma gandesc la tine cand imi sunt copilasii bolnavi. Ca eu, in momentele alea sunt o leguma. Si cum mai spunea cineva...ma tem teribil de boala copilului asa mic, cum sunt ai nostri. Si, desi "cel mare" e trecut prin diverse boli, orice muc care ii curge ma sperie si acum.
Dar, o sa treaca ele toate. Nu ne lasam, nu! Si ne sustinem aici.
Oana, Stefan
si Victor 
ghinetz spune:
Sa va povestesc si eu din capitolul "mame
" (desi mai ca a m-as numi incepatoare)
Spuneam mai zilele trecute ca Victor s-a obisnuit cu suzeta, mai ales atunci cand ramane fara mine sau cand treaba nu ma lasa sa stau cu el. Or cand trebuie sa le acord atentie amandurora si nu am cum. Si din motive intemeiate aleg sa ma ocup de Stefan. Nu l-am obisnuit insa cu ea noaptea, pentru ca nu vreau sa ma trezesc sa-i dau suzeta. Asta chiar mi se pare o prostie. Si de unde imi dormea acum o saptamana de la 9 la 5, de vreo doua zile se trezea si la doua ore. Manca si apoi, cand consideram eu ca e satul, si ca la san doar suzeteste, il puneam in cosulet. Dar el...plans frate! Iar eu
, cred ca si de somn, ii dadeam suzeta si tacea. Mai adormea doua ore si iar se trezea. Asa ca ajunsesem la un program mai ceva ca in maternitate. Manca si mai des de doua ore. Azi noapte am zis ca cedez. Si ma gandeam ca plange pentru ca vrea suzeta - e drept, cand i-o dadeam se linistea cam o ora. Dar am refuzat la un moment dat sa i-o mai dau, asa, cam pe la 3. Si am zis ca daca are de suzetit, sa suzeteasca sanul meu. ca decat sa am culc si sa ma trezesc iar opeste jumatate de ora, mai bine stau asa. El sugea si dormea. Dar cum ii scoteam tzatza din gura...plans. Si la un moment dat ce-mi vine... zic: hai sa-l pun si la celalalt san. Si suge si de acolo cu nesat (era deja 4) apoi adoarme. Si doarme si acum. Saracutul, lui ii era foame. Dar eu, mama denaturata, nu m-am prins ca nevoile lui alimentare au crescut. De acum vrea la doua tzatze. Bine ca m-am dumirit. Cam tarziu, dar...
Oana, Stefan
si Victor