Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (89)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

dandusa eu folosesc calculatorul pe post de amortizzor pt zgomote. ca haraie sursa tare si mai trec neobservate..un caine..o usa care scartaie..care in mod normal ar face ravagii...mai nasol cu boii cu picamerele care schimba borduri de 2 luni...d nici macar nu mai doarme in carut, de adormit nici gand..afara sub nici o forma, se trezeste in 2 minute...doar in masina mai merge...asta e..la ora x suntem in casa. care nici nu mai stiu cand e ca de la 3 somnuri in timpul zilei trecem la 1-2...si e o mare varza..programul e dat peste cap..da' ma rog...deviem de la subiect..

intrebam de pers I/a IIIa, pt ca ma gandeam ca mie nimeni nu mi zice 'mama', eu nu i vb cu 'mama', deci de unde si pana unde sa se gandeasca el ca eu sunt mama?

mirona ce vaca am stat, am recitit, m am uitat mai in urma, am ridicat din spranceana, pana la urma, cu greeeu, m am prins nu eram eu

danita. daca nu dai de baut...ai pus-o..

roxanica Sa speram ca e de la dinti, e super inflamata gingia, uda zece bavetici pe zi si urla noaptea. cum adica, sa speram?!?!?!?! pai spui toate chestiile evidente, si bagi un 'sa speram[/i]? moooa, jap jap iar. da-o-ncolo de obsesie cu mancatul. hai, da-ti doua palme si vino la mine . pe bune, acum. te rog din suflet, asculta-ti capul. e totul ok, nu e inceputul unei noi ere de nemancat. david e sanatos, e vioi, consuma multa energie, va manca. dar dupa ce trece de perioada asta. [omuletul doniei care te scutura un pic de umeri]

teutz am tot zis ca zic si n am zis. dar tu ma ierti, ca sti ca ma gandesc la voi (mai ales la alexia ). multa multa sanatate, veti trece si peste asta

ki parcul in care sunteti e ala de langa academie? super ghetutele, iar la hainute o concurati pe sefa

bebinuta eu am zis de nurofen pt ca e antiinflamator. mai mult nu stiu. si oricum, nici de paracetamol si nici de nurofen nu ar trebui sa fie nevoie atat de mult timp, mai ales daca le dai oarecum preventiv. adica la f inceput, deci o prind din fasa si o linistesc. pe viroza

bambo of, tare greu tre sa fie...si sunt sigura ca si pe noi (toate) ne asteapta acelasi lucru...mi a placut articolul

dandusa sapun?!? funny, n am ce zice, dar cred ca totusi ar trebui sa suni dr...adica..nu stiu...mie mi ar fi cam frica..o fi de al iei dar..tot sapun e...brrrr...

danutz sa mai zic, ..? sa nu mai zic.... de cumnata adica...nu mai zic..sa ti fie sanatoasa

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Doniei
poze cu noua frizura..., sa vedem si noi mamica frumoasa,aranjata,necercanata si fardata...,sa te admiram
scump domle'cursul tipei care te-a aranjat...,,dar si 10 luni...,da' stai ca n-am retinut...,10.000 de canadieni sau de dolari americani?
al meu este 1100 de euro,patru luni de zile...,da' te fac giugiuk...si de nu ti-o place un ban sa nu-mi dai...,las ca vezi tu cind oi fi soacra mica...,ti-am promis ca vin sa te fac la par...,promisiunea-i promisiune...

Marani,
tinem pumnii,da-i tinem degeaba...,sint sigura ca te vei descurca de minune...,simt asta...,abia astept sa ne povestesti...
Dianocica,
offff,prin ce treceti si voi...,sper sa treaca repede...si sa uitati...

pentru fetele care n-au fost la romexpo...

www.tinkerbella.ro/index.php" target="_blank">carti si jucarii foarte interesante
www.patruace.ro/" target="_blank">lenjerie patut

Faceti ceva...orice/oricit
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Seara buna......wwoooww ce dor mi-a fost de voi...

no, nici nu stiu de unde sa incep si unde sa termin, asa ca daca vi se va parea haotic mesajul...intelegeti voi ...

io va scriu tot din butoi, dar nu mai sunt chiar la fund...am mai itit capul si p-afara ...

Noi suntem bine...relativ...Azi, sub supravegherea mea "atenta" Denis si-a spart buza...si i-a curs ceva sange de-am zis ca lesin cat pot fi de idioata, ca doar eram langa el ...lui i-a trecut repede, dar eu inca mai am remuscari! Apoi mi-a dat un cap in gura de-mi venea si mie sa plang, da' eram ocupata sa-i distrag lui atentia de la lovitura ...asa ca, pentru azi cel putin, I claim the prize "Idiot mom!"!!!

Adina, iti sta super de super cu noua freza.....Pupici la Alessia
Dandusa, ce dulce-i fiica-ta...auzi la ea, a mancat sapun...sper ca nu prea mult doar!
Dianocica, primit pupici...direct de pe forum ...pupam maselute de d

Am citit foooarteeee pe sarite, asa ca fie-mi iertata ignoranta! nici nu stiu daca voi putea fi asa des alaturi de voi, dar incerc cel putin!

Danita, sa ne traiesti 1000 de ani!
Kikineata, ai incaltat pitica, am vazut! ...
Mirona si Teutz, ma bucur ca vestile nu sunt rele...pup piticele voinicele!
Bambo, multumim pentru articole...ce roz ti-ai tras!!!!

Cam atat ma duce neuronu' la ora asta...mai erau si ceva teme parca...nu mai retin...mai "viu" mai "viu"...

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

dragele mele ,
VA MULTUMESC ! va doresc si voua sanatate si bucurii alaturi de cei dragi ai vostri , sa aveti rabdare si intelegere, sa aveti parte de bine !!

e primul an cand daca contabilizez fatza de anul trecut ......am realizat ceva ! stiu, totul cu ajutorul lui DD dar este o minune vie mai ceva .....decat mi-am inchipuit ca o sa fie ! si slava Domnului am avut ani multi de visare la aceste clipe ;)
a asterne aici cuvinte a devenit o obisnuinta si un viciu .....dar stiu ca in spatele cuvintelor sunt niste mamici minunate si niste copii pe masura ! va doresc ce imi doresc si sa fim impreuna, sanatosi si bucurosi !

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

dandusa ai si un pret orientativ pt aia cu lenjeriile de pat? cartile sunt f tari, dar siteul nu ii prea ajuta....

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Asiza-m-am inverzit la loc
Denis sa treaca buza si mama sa iasa de tot din butoi
si Antonia a dat cu gurita de mobila azi cand am vazut ca-i curge sange nu stiam ce sa facdeci si eu "idiot mom"

BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 11
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006

Mergi la inceput

Da, da Dianocico, o stiam pe aia cu "Nu face asta!"
Canadiencele noastre se distreaza la ora asta!!! Bravo lor!!!! Sa veniti cu poze si cu povesti ca altfel vai de voi!

Tema lu' Katrinel care de fapt nu era o tema, da' s-a transformat in tema...adik aia cu blugii ...de acord cu tine, desi si noi avem blugi...sa incep sa-ti spun si eu povestea cu super-comozi...nu, nu...blugii sunt blugi si clar nu sunt asa comozi ca "trelingu'" ...da' io recunosc ca l-am mai imbracat si l-oi mai imbraca cu ei......Bafta la noul job!!!
Bambo, iar te-ai facut verde ...ma bulversezi ...

www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Ora 11 a sosit....Alexandra a venit...am chef de glume...la cat is de obosita...!
Una bucata copil face nani...eu am facut un dus si am venit la povesti!
pentru mami Danita...multa fericire si bucurii alaturi de familie...!
Yagmur......eee...daca ne inviti in "garsoniera ta" mergem......sa stii ca avem in plan...imi doresc sa te cunosc si pe tine si pe Oana!
Bamboletta...hai baga un film cu Antonia...doamne pe ala il ador in care cara ea papucii de casa...
Marani...ce m-ai lovit cu lista aia cu nume haioase...ei afla ca si numele meu de familie e acolo......nu e chiar asa de deplasat....dar nu va spun...va las in suspans...!
Dianocica....sa iasa cat mai repede dintii lui D sa scape de durere!

alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alexandra_25

Yagmur......eee...daca ne inviti in "garsoniera ta" mergem......sa stii ca avem in plan...imi doresc sa te cunosc si pe tine si pe Oana!

alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

No daca aveti in plan , ia pune tu mana frumusel si faceti-va bagajele, hopa sus in masinoi si via Cluj...repejor repejor...eu va astept...numa' sa nu-mi creasca barba pana veniti ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

mai am un articol interesant daca mai aveti rabdare sa cititi

Cum sa faceti fata furiilor copilului?

Furia este o manifestare normala si curenta la copil, inca de la cea mai frageda varsta. Orice bebelus tipa sau se infurie pentru a exprima o emotie pe care nu o poate manifesta inca prin vorbire. Apoi intre 1 si 3 ani, devenind constient de propria sa personalitate, el incearca sa se afirme impunandu-si altora vointa. Confruntandu-si cautarea placerii cu realitatea ... Chei pentru a intelege mai bine unele din ratiunile (evident multiple) ale furiei sale pentru a-i face fata, cu rabdare si fermitate...

Incercarea de a "decodifica" ratiunile furiei
Furia copilului poate fi expresia unei indispozitii. Trebuie determinate mai intai ratiunile acestei furii. Are febra, este obosit sau este vorba pur si simplu de un capriciu pentru a-l testa pe adult ? Un sugar plange sau chiar face mici crize pentru a exprima o nevoie, o dorinta, o durere, o suparare sau o teama.

Cand unui bebelus ii este foame, tipa. El raspunde principiului placerii prin opozitie cu principiul realitatii, altfel spus el nu se gandeste decat sa-si satisfaca dorintele si foloseste spontan acest mod de exprimare pentru a-si atinge telul. Bebelusul este "atotputernic" si nu cunoaste inca realitatea, cu limitele sale... El traieste in simbioza cu mama sa : amandoi nu formeaza decat o singura fiinta.
Apoi, intre 1 si 3 ani, el devine constient de existenta altora si de propria sa personalitate. Vrea atunci sa-si impuna vointa si se revolta impotriva tuturor lucrurilor. La culcare, refuza sa se dezbrace sau sa-si scoata incaltamintea... Un "nimic" il enerveaza. Se tavaleste pe jos, rosu de furie... A face o criza de furie reprezinta pentru copil parte din strategia sa de a castiga ceva. Isi provoaca parintii pentru a le testa gradul de rezistenta. Daca obtine satisfactie ca urmare a crizelor sale, de ce s-ar opri?

Impunerea autoritatii cu rabdare si fermitate
Astfel pe la 16 luni, cand copilul incepe sa mearga si sa vorbeasca, el trebuie sa faca fata principiului realitatii (in opozitie cu principiul placerii mentionat anterior); altfel spus el trebuie sa-si confrunte cautarea placerii cu realitatea. In aceasta etapa a vietii, parintii trebuie sa-si impuna autoritatea si sa nu cedeze capriciilor lui sub pretext ca el se infurie ! Calmul si fermitatea sunt obligatorii.
Atitudinea parintilor este primordiala - subliniaza psihologii - intrucat ei au misiunea de a stabili limitele ramanand receptivi fata de copil. Un gest amical sau o dezmierdare bogata sunt cateodata suficiente pentru a calma un pusti. Nu trebuie sa ne concentram asupra furiilor sale copilaresti, caci acest mod de exprimare face si el parte din dezvoltarea normala a copilului care trebuie sa se situeze in raport cu altii. Copilul dovedeste ca exista ca individ. Aceasta, desigur, cu conditia ca furiile sa nu fie foarte frecvente sau circumscrise unui context particular, de exemplu in mod sistematic dupa scoala sau cresa...
In sfarsit, dificultatile de comunicare in familie (cu parintii sau cu fratii si surorile) pot sa se afle si ele la originea furiilor prea dese. In legatura cu aceasta, parintilor le revine sarcina de a fi vigilenti... nepierzand din vedere ca daca furia este un obicei familial, si copilul va folosi la randul lui din plin acest mod de exprimare!

Cum sa se defineasca furia ?
Este un surplus de excitatie, o descarcare emotiva pe care copilul nu o poate exprima prin cuvinte.
Intorsi acasa, anumiti copii devin monstri, in timp ce la gradinita erau adorabili. De ce?
Acesti copii fac adesea la ei acasa ce vor. Parintii "absenti" au partea lor de responsabilitate in acest comportament, cedand, atunci cand sunt de fata, tuturor capriciilor.

Ce se intelege prin stadiul de "nu"?
In jurul varstei de 16 luni, copilul zice la toate nu. El devine constient de propria sa independenta si o manifesta in stilul sau, refuzand tot ceea ce-i propune anturajul sau.
Aceasta perioada creaza uneori "conflicte" intre copil si parintii sai...

Care sunt motivele care pot provoca furia unui copil?
Dificil de spus, caci ele pot fi multiple... Un criteriu este varsta copilului. Mai trebuie stiut si daca are frati si surori : la originea acestei furii se poate afla gelozia. Situatia economica a parintilor este si ea un criteriu.
Daca unul din parinti este in somaj, aceasta poate avea consecinte asupra comportamentului copilului (furie, tristete)

BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 11
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006

Mergi la inceput