Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (89)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Ce vroiam io sa mai spun:
Nu am fost deloc incantata de chiloteii de la Libero..abia am asteptat sa-i termin..Au prea mult elastic..avea urme si pe picioare si pe burtica si parca s-a iritat mai des de cand i-am luat din astia.
Na..mi-am dat si eu cu parerea..

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

quote:
Originally posted by Lavinia_P
Bambo,

Sa nu te superi ,dar fontul verde era mai vizibil..asta roz-lila abia se vede!
Si eu mai vreau filmulete ci fulguleti umblatori!Tare rau imi pare ca nu ne-am vazut!

Lavinia, mamica lui Mihaita (26.11.2006)
minunea mea

nu ma supar tocmai vroiam sa-l schimb la loc cu verde ca e mai fain
si eu tare vroiam sa ne intalnim,dar am avut ghinion,poate sapt viit deci aveti jucaria de la Quelle cat a durat pana a venit?
de la noi

BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 11
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

shsi d e supernervos, dar din cauza maselelor. f irascibil. si el a plans ieri dupa tac su, dar nu ma stresez . stiu ca plange dupa el pt ca stie ca pleaca. zilnic..si nu l mai vede mult timp. dupa mine de ce sa planga? stie ca in max 5 min sunt langa el. asa a fost mereu, de cand s-a nascut. cred ca nici nu si inchipuie ca as putea pleca. adica pt capsorul nu exista varianta asta. doamne ce drag imi e de el...
aka daca sunt multi si aposi apa de mare nu face NIMIC. mi s a recomandat colrgolul pe motiv ca ii intareste. insa nu am gasit in nici o farm. fetele sin bucuresti unde ati gasit colargol?
deea d mai mananca sigur la 4-5-6 dim, in f de zi, si cateodata la 12.
desiretu zici dl maseluta, eu zic dl maseluta....
bebinuta pai daca gatul e un pic umflat, nu mai bine nurofen decat paracetamol?
dandusa, desire eu l am invatat ca atunci cand sta la san sa il mangai usor pe spate, cateodata ii soptesc cate ceva....cand nu mai vrea tzi si se intoarce si incearca sa doarma, il mangai in cont pe spate si eventual vb cu el tot asa soptit, din ce in ce mai incet...si obligatoriu: tin ochii inchisi . ca daca se hotaraste ca nu reuseste si ma vede cu ochii deschisi..gata... a, si mai are mom in care se trage de la san si incepe foiala...da' rau. atunci trebuie sa il ridic sa ragaie (inca!), si de abia apoi poate sa adoarma...
dayanara multa sanatate!
yagmur un ca de mult n am mai vb...si unul maaare pt asiza. i-l trimiti tu ?

s a trezit....

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

quote:

Nu am fost deloc incantata de chiloteii de la Libero..abia am asteptat sa-i termin..Au prea mult elastic..avea urme si pe picioare si pe burtica si parca s-a iritat mai des de cand i-am luat din astia.

minunea mea

Eu ii folosesc doar noaptea. De cand ii folosesc nu a mai facut pisu noaptea pe ea. Cu pampersul se intampla cel putin o data pe saptamana, pentru ca se foia mult si cred ca il puneam gresit. Nu a facut nici o iritatie, dar asa e , se vad urmele de la elastic pe burtica.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Dianocica, a doua pediatra mi-a spus ca nurofenul nu e bine sa-l ia pentru ca e dulce si nu ii face bine la stomacel :a avut si scaun moale vineri ( azi se pare ca s-a repetat). De aceea a ales sa ne dea panadolul. Si mai spunea ca nurofenul nu e bine sa fie administrat mai mult de 5 zile pe luna ca cica provoaca o boala, nu am retinut numele, dar scrie pe prospect pe care eu nu-l mai am.
Deci, Ada nu a mai facut febra, nu a tusit,dar are scaun moale. Azi i-am dezinfectat toate jucariile, pe cele de plus le-am bagat in masina de spalat, ca zau nu stiu de unde are iar scaun moale. De ieri mananca iar doar cereale cu apa si orez cu legume. Azi i-am dat smecta. Sa vedem ce urmeaza....

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Nu mai pot deloc sa o las singurica vrea sa fuga se impiedica si cade aseara si-a facut un cucui azi a dat cu gingia de marginea de la dulap si ia curs sange nu stiu ce sa mai fac in patut nu sta deloc,nici cand a inceput sa mearga nu cadea asa des

Roxanica-si noi suntem in greva foamei aseara nu a vrut sa pape,cu greu a papat putine cereale, azi a mancat la 6 dim 200ml laptic la ora 12 2-3 lingurite de paste cu branzica si la ora 4-150 ml lapte

Kikineata-mai mai ce papuci super aveti tot mai frumoasa Sara

Lavinia-poate ai luat prea mica marimea si il strang(am auzit ca sunt si de la happy chilotei dar inca nu am gasitpana la urma tot la pampers revenim)ma bucur ca Mihaita e bine si tu ai scapat de raceala

luna 11
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by kikineata

Iaca poze cu papuci si cateva sunt poze vechi de prin telefon
http://picasaweb.google.com/kikineata/11Luni04

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

http://picasaweb.google.com/kikineata

vaaaiiii kikineata, mooooor!!! si dupa cizmulitele alea roz (mi-as lua si eu daca s-ar exista marimi..industriale...) dar mai ales dupa ochii lu' sara... e scumpa scumpa rau

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

quote:

minunea mea

oare ii trebuiau un numar mai mare..???? habar n-am, zic si eu.. motanului i-am pus o singura data, de proba, sa vedem si noi cum sunt, si au fost super ok... dar nu mai stiu sa-ti spun exact ce numar erau, sau cum aratau.. ceva cu iepuras parca..si oricum, da, cu mult elastic la burtica, arata cam ca o salata creata :) dar nu i-au lasat urme.....

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

m-ati inebunit bre cu jucarelele de pe quelle... iaca ma duc sa bag si eu un ochi :))

Mergi la inceput

Cum sa reactionam in fata unui copil care nu mananca?

Intre 1 an si jumatate si 3 ani, se intampla ca micutul sa refuze sa manance. Un refuz care se poate inscrie in "criza de impotrivire" pe care copilul o traverseaza, frecvent, la aceasta varsta. Dar care exprima, uneori, si o profunda aversiune pentru hrana. Si intr-un caz si in celalalt, este esential ca adultul sa evite sa se enerveze din cauza acestei probleme, deoarece exista riscul sa accentueze ostilitatile. Cuvintele cheie: relaxare, inventivitate si vigilenta...

Afirmarea sinelui... sau "teama" de hrana

Ana, 3 ani, este in fata farfuriei sale de aproape o ora. Mama sa i-a pregatit cu grija, felurile de mancare preferate, dar micuta Ana intoarce cu incapatanare capul, spunand raspicat si accentuat "nu"-uri hotarate.... Dar, la sosirea tatalui sau, micuta fata incepe, in mod misterios, sa-si infulece mancarea pana la ultima imbucatura.

Intre 1 an si jumatate si 3 ani, copilul se afla in plina criza de impotrivire. El spune "nu" la toate#8230; pentru a se afirma. Si prima "tinta" a acestei impotriviri este, bineinteles, mama, care intretinea, pana in acel moment, relatii aproape "fuzionale" cu copilul sau. Acest fenomen se observa destul de repede, deoarece, in principiu, micutul mananca foarte bine cand este cu o terta persoana, la cresa sau la bunici... Dar refuzul de a se hrani poate sa exprime, de asemenea, la aceasta varsta, o adevarata tulburare in care hrana devine sursa de neplacere... Copilul o "vede" ca pe o violenta, o agresiune. El se teme sa nu ii faca rau, dupa ce o inghite. Faptul de a o face sa dispara genereaza, de asemenea, o anumita spaima: ce va deveni hrana in interiorul corpului sau il intriga.

Ce atitudine sa adoptam?
Si intr-un caz si in celalalt, nu trebuie sa ne "focalizam" asupra problemei. Nu trebuie sa intram intr-un sistem de opozitie si de lupta care risca sa fie perceput de copil ca o "agresiune" suplimentara si sa facem din "nu" un ritual la ora mesei, pe care sa-l instalam pe termen lung. Ideea?
Nu va aratati rigizi - evitati "vei manca!" - ci "dezamorsati" conflictul dand dovada de inventivitate, favorizand jocul, de exemplu.. Pentru ca ora mesei sa redevina un moment placut si de relaxare. Pentru aceasta, mama nu trebuie, in nici un caz, sa se simta atacata de provocarile copilului sau; ea trebuie, din contra, sa stie sa se distanteze.
Atitudinea adecvata: sa va aratati mai atenta la reactiile copilului, sa remarcati momentele cand este mai relaxat, de exemplu, si sa decalati, in functie de acestea - chiar daca acest lucru este, uneori, dificil - ora mesei.

Oricum, nu intr-un climat tensionat isi va putea gasi rezolvare problema. Si nu trebuie sa ezitati sa cereti ajutor persoanelor din jurul dumneavoastra (familia, pediatrul...) daca ora mesei devine un veritabil moment...; de teama, atat pentru adult cat si pentru copil.

luna 11

Mergi la inceput