Colectia de toamna-iarna 2005 (157)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Salutare si de la noi !

V-am urmarit discutiile din ultimele zile, din pacate nu stiu ce sfat sa dau in problema gradinita vs. bona vs. bunici caci la noi situatia e stabila deocamdata si nu ne-a dat batai de cap. Sa vedem cum ne descurcam de la anu'...

Cu interes maxim am citit toate sfaturile catre mamicile cu bebei mai sturlubateci (Joy in special, dar si Noki si nu numai)... Aici ne arde tare si pe noi. Probabil a fost si vina mea, dar cert e si faptul ca avem un copil mai solicitant decat media. Si nu pot decat sa sper ca urmatorul va fi ceva mai cuminte, altfel am incurcat-o clar.
Imaginati-va ca fazele astea pe care voi acum le patiti accidental (nu vrea sa doarma in patutzul lui, nu doarme la pranz decat 30 min si numai cu mama etc.), la noi sunt regula, si asa au fost dintotdeauna . La fel cu mofturile la mancare si cu toate celelalte.

Am incercat inca de la inceput sa stapanim situatia, tin minte ca avea puiul cateva saptamani, aveam probleme mari sa-l calmam, si cand va spuneam ce tratament ii aplic m-a intrebat Anda daca sunt "nemtzoaica" cumva .

Intre timp m-a dat pe brazda. Sunt (si de fapt suntem toti) toata ziua dupa el, noroc ca avem si ajutor si putem supravietui destul de bine
Chiar nu cred ca e chestie de rasfatz, ma bucur ca puiul s-a dezvoltat bine, stie o gramada, e vesel si sociabil etc, etc...
De anul viitor se va schimba placa, de nevoie daca nu de voie. Sper sa supravietuim si atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Sa va zic de Stefania. Ca m-a intrebat Roxi, parca. E mai solicitanta acum, vrea atentie, nu sta locului o clipa (parca ar fi frati, cei doi copii ai mei ), mananca f bine doua mese solide pe zi, pe langa care inca mentin cinci mese de san (dar mai cu frana dupa solide, pentru ca se cam satura). Cred ca nu voi ajunge la 9 luni cu sanul in cazul e, desi nu se stie niciodata. Zic asta pentru ca e cam distrasa la san si daca nu suge constant, o sa se duca productia. Dar, ce stiu eu? Poate raman cu mesele de dimineata si seara. Altfel, e foarte hotarata in a refuza borcanas, am incercat sambata trecuta si ieri, nu a vrut si pace! Asa ca a fost la cura de slabire, doar mese de san, ca n-am avut unde sa-i fac papa pasata.

Joy, sa nu crezi cumva ca copiii asa de mici se vor iubi si se vor purta frumos unul cu altul fara ceva efort din partea noastra. Si multa atentie. Sfat important: e absolut normal sa le arati aceeasi atentie, impartita in mod egal cand sunt impreuna, dar e muuult mai bine sa-i jughinesti pe fiecare separat, ca sa simta fiecare in parte ca te are exclusiv pentru cateva momente. Deocamdata e mai important asa. Eu reduc cat de mult pot dragalelile "la doua maini", le am in program, dar mai mult il tavalesc putin pe Bogdan si numai pe el, dupa care o tavalesc pe ea. Dat fiind ca cel mare oricum vine dupa tine peste tot, e cu atat mai important ca atunci cand el doarme, sa-ti faci ceva timp pentru stat cu cel mic.

Lavi, voi oricum erati obisnuiti cu calatoriile, noi nu prea am avut parte de ele, asa ca nu ne-am incumetat si cu copiii mici dupa noi. Dar va veni ea vremea... Gabi abia asteapta sa doarma cu Bogdan din cand in cand. Eu abia astept cu amandoi mititeii. In camere separate de ei nu am curaj sa dorm, pentru ca nu cunosc camera si nu pot sti ce ar face noaptea singuri.

Apropos de anotimpul asta, si pe mine ma apasa. Iar astazi parca doar as rontai ceva si as dormi. Dar pot?! Cand ma gandesc ca la noapte la 4 pleaca si tati si ne lasa singurei doua zile... ma apuca disperarea.

Gata, ma duc sa incarc bateriile consumate. Abia astept sa le si schimb peste cateva luni, sa ma intorc la serviciu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

i-am zis lui Nichita ca daca mai varsa biberonul cu lapte si-l mai arunca pe faianta, ne vede Doamne Doamne care este sus si ne bate ca laptele se mananca, nu se arunca, e pacat.
Acum varsa biberonul si cu cealalta mana imi arata cu degetul spre tavan sa ma uit: Doamne Doamne. o fi inteles ca pe mine ma bate cand varsa el, nu pe el
Imi dau demisia din postul de mama: m-am vazut cu prietena mea cu gemeni. gemenii sunt nascuti in 26 iunie 2006. fiecare geaman are 13 kg. nichita are 12,400 kg, de jumatate de an, intepenit la 12,400
fac eforturi sa nu slabeasca la gradi, nici nu pot spera la ingrasat anul asta. nu mai poooot. vreau copil mancacios, va rog....

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fumeie! Andaa! gemenii-s obezi!
Nati are 12 kile jumate si o consider numa' bine.
Greutatea normala la 2 ani e pe la 12, 12.5 kg. CATE sute de mii de kile vrei sa aiba Nic???

Lasa copchilu' in pace ca e mumos, sensibilos, finut, una peste alta un domn!

Silvia are 19.5 kg la 5 ani si jumatate. 1-2 kg in minus, dar fiind sanatoasa si voioasa a zis dr ca nu ne facem nicio problema. Si nici nu-mi fac. Uneori mananca bine si cu pofta, alteori ba si asta e.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gandacel
Joy, sa nu crezi cumva ca copiii asa de mici se vor iubi si se vor purta frumos unul cu altul fara ceva efort din partea noastra. Si multa atentie. Sfat important: e absolut normal sa le arati aceeasi atentie, impartita in mod egal cand sunt impreuna, dar e muuult mai bine sa-i jughinesti pe fiecare separat, ca sa simta fiecare in parte ca te are exclusiv pentru cateva momente. Deocamdata e mai important asa. Eu reduc cat de mult pot dragalelile "la doua maini", le am in program, dar mai mult il tavalesc putin pe Bogdan si numai pe el, dupa care o tavalesc pe ea. Dat fiind ca cel mare oricum vine dupa tine peste tot, e cu atat mai important ca atunci cand el doarme, sa-ti faci ceva timp pentru stat cu cel mic.

Gandacel, citit, placut, notat sfaturile pentru mai incolo !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

[quote]Originally posted by lavi02

Fumeie! Andaa! gemenii-s obezi!
Nati are 12 kile jumate si o consider numa' bine.
Greutatea normala la 2 ani e pe la 12, 12.5 kg. CATE sute de mii de kile vrei sa aiba Nic???

nu mai tipa la mine ca si-asa sunt suparata in fiecare zi este o lupta pentru aceste 12,400. cand nu s-a mai luptat nimeni cu el a ajuns la 12,100. l-am adus inapoi, dar mai mult nu se poate. cate o ora stam la fiecare masa pt kg astea. voi mai stati vreuna cate o ora la o masa?

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Anda, eu nu stau atat ca ma lasa nervii, dupa 30 min incheiem reprezentatia, indiferent cat a mancat. Si urmatoarea masa va fi evtl mai repede si mai consistenta.
Dar ce am observat la el: mananca ceva mai bine cand suntem toti la masa, relaxati. Recordul absolut e in diminetile de weekend, cand avem un adevarat ritual, umplem masa cu mancare, fierbem ou, el il ciocaneste si il cojeste, apoi gusta cate putin din toate... La fel si la marile mese in familie (dupa care, cateva zile, e cam greu sa-l lamurim ca nu mai punem masa in sufragerie )
Ca tot e Nic artistic din fire, poate reusesti sa trezesti si micul gurmand din el cumva, pana la urma...

Mergi la inceput

Gandacel super de acord cu tine in ce i-ai zis lui Joy!

Ultima mea bucurie e ca mi-am cumparat cartea Francoice Dolto - Cand apare copilul, parca o mai avea cineva, e super!

Scrie acolo ca daca la fratiorul mai mare n varsta de 18 luni - 4 ani nu apare gelozia la nasterea unui frate mai mic - ceva nu-i in regula!

Joy trebuie sa ai grija sa-i acorzi lui Vlad timp in care te ocupi numai de el - de ex va jucati cu un lego, ii citesti/descrii poze dintr-o carticica, etc, la nivelul lui!

Fratii - trebuie sa ne purtam cu ei si colectiv (ca sa-si faca o solidaritate de grup) dar si separat, individual, ca sa aiba fiecare o constiinta de sine, sa stie ca e iubit el insusi si prin ce se diferentiaza de fratele lui.

Gandacel noi aveam deja experienta deplasarilor cu Silvia, de-asta nu ne-am temut sa facem pasul in 4. Lasa ca o sa vina vremea, si o sa fie frumos.

Mergi la inceput

Anda daca iti zic parerea mea o sa ma impusti asa ca tot n-am facut nimik.
Bine, o zic totusi.
Eu cred ca ar trebui sa fii tu relaxata in ceea ce priveste mesele, daca nu mananca la masa asta va manca la urmatoarea; sa nu-l mai cantaresti non-stop si mai als sa nu te mai vada/simta ca esti prea preocupata dfe asta. Se poate ca el sa faca mofturi pentru ca vede ca asta e o metoda de a-ti atrage atentia asupra lui: la masa esti la dispozitia lui, te rogi de el; te are la degetul lui mic: dispozitia ta depinde de capriciul lui. Multi copii aplica strategia facutului de mofturi pt a atrage parintele in jurul lui.

Mai bine te-ai arata mai indiferenta daca si cat mananca si te-ai focaliza pe altceva in ceea ce-l priveste: adica sa-i acorzi atentie multa dar la altceva, nu la masa.

Moftu Silvia mananca foarte bine daca suntem si noi la masa dar conversam despre altceva. Daca ramane singura in bucatarie nu-i place si se opreste din mancat. Daca incepe cineva s-o piseze la cap sa manance, clar nu mai mananca.

Mergi la inceput

Da, am vazut si eu ca s-a (re)tiparit cartea lui Dolto, chiar ma batea un gand... Pe de alta parte, am o retinere fata de psihanalisti, daca nu esti suficient de versat cu tehnicile lor de analiza si jargonul, tinzi sa interpretezi aiurea afirmatiile lor. Care neavizatilor (inclusiv mie) le par cam prea obsedate sexual

Mergi la inceput