Colectia de toamna-iarna 2005 (157)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Fetelor, vacanta noastra a fost de vineri dupa-amiaza(m-am invoit la ora 14 de la serviciu) pana azi la ora 14. Nu am mai stat ca ploua mocaneste si nu aveam ce face cu ili pe astfel de vreme.
Am stat la Hotel Alpin, f.frumos, cu priveliste superba dar mancare cam grea Pozele facute seara sunt de la cina festiva la restaurantul "acasa la Dracula". Acolo a si dansat Ili de a rupt, dar pe de alta parte m-a durut sufletul cand am vazut ca copiii mai mari nu mai voiau sa se joace cu ea.
La un moment dat mi-au adus "ca nu stiesa danseze si tipa tot timpul" Si ea e foa
rte sociabila, ar sta cu copiii mereu. Dar sa speram ca isi va face prieteni in viata si nu va fi ranita foarte rau cand o vor respinge unii oameni (of, of, ce-o sa mai sufar eu pentru copilul asta!).
Toti adultii au adorat-o si bineinteles ca ea a priceput ca e "mascota" grupului si zambea la toata lumea.
Insa a fost si o parte negativa (nu se putea fara, nu?) - nasii au venit cu ambele fetite virusate cobza Si a fost cam penibil sa-i evitam dar asta e! Ei voiau sa stam la aceeasi masa, sa se joace fetitele impruena, ca deh, nu e decat o raceala, "le-a prins curentul", dar daca le vedeati cu ochii rosii si cu cearcane nu stiu cum va simteati. Sper sa le treaca supararea pe noi (ca da, s-au cam mofluzat amandoi) dar altfel nu puteam face.
Anda eu in locul tau i-as face o urocultura lui NIc sa stai linistita. In cateva zile scapi de o suspiciune.
Si la infectie urinara nu e neaparata febra. primul semn e durerea la urinat. Daca se ajunge la febra e cam nasol. La ambele crize Ili n-a facut deloc febra.
edit: vad ca ai lamurit problema, raspunsul e tardiv.
Oricum intentia conteaza, nu?

Sanatate copilasilor bolnaviori, aveti grija ce faceti

Noki noi folosim dn aceea de la depozit. Si nu iese decat f.f.rar, cred ca au fost maxim 5 ori intr-un an. Sunt multumita de ei, dar asta stii ca ti-am mai zis. Cred ca depinde si de constitutia copilului, poate nu se muleaza bine scutecul?
Ma bucur ca bunica e bine
Gradinitza era o camera cu jucarii Chicco si 2 tinerele care se jucau cu ei. Aveau grija sa nu se bata, sa nu strice jucariile... deci niste supraveghetoare mai degraba. Si da, era serviciu gratuit. Si piscina era gratis, dar imi venise rusii

Madau bineinteles ca e geaca redoutista, ca numai de acolo ii mai cumpar. Si poncho era redoutist, si helancile... Doar soacra mea ii mai face pulovare dar o las ca ii ies misto.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

osteffy, cand ii dai antibiotic, pune-i si biotics baby in laptic. Folosesti jumatate de plic dimineata, cealalta jumatate seara. Bioticsul il dai pe toata perioada cat ii dai antibiotic + o saptamana dupa ce intrerupi. Alte sfaturi nu stiu ce sa-ti dau.

Sanatate la toti puiutii bolnaviori. Noi am scapat de muci+tuse doar cu sterimar+stodal+imunorezistan dar dimineata cand am pus-o langa noi in pat ardea. Am dat antitermice, a trecut si a revenit. Daca nu-i trece si maine cred ca iar nu scapa de atibiotic .
Succes in noul an universitar la mamicile studentele.

Cristina & Elise-Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Pumba, Ripley,Anda, Mada, Leea, Noki, Gandacica, Lavi, Catutza, Roxi va multumesc pentru sugestiile voastre vizavi de intimplarea de la cresa. Vad ca majoritatea ma sfatuiti sa renunt la soacra si sa continui cu cresa, asa ca o sa mai cuget fiindca stiu ca aveti dreptate ( cu soacra-mea, in special). Of!
George este si el de pararea sa continuam cu cresa, dar decizia finala imi apartine, si vreau sa fiu sigura ca am luat-o pe cea mai buna pentru fata mea. Nu vreau sa regret peste ani ( ca daca o las la cresa mi-o traumatizeaza alea pe-acolo sau daca imi aduc soacra o rasfata si pe urma nu ne mai intelegem cu nici una, nici fata, nici soacra).

Anda, nu am cum sa o dau la alta cresa pina pe la anul viitor, prin vara, nu mi-o primesc pina atunci.

quote:
Copiii nostri vor trai in societate, nu vor fi mereu in sanul familiei iubitoare si ocrotitoare

Lavi, de acord, fiindca din pacate nu am cum sa fiu umbra ei tot timpul, insa acum nu stie sa spuna cine si ce-i face, deci trebuie sa fiu vigilenta.
Nu ne-ai mai spus perle de-ale Silviutei. Cind ea pleaca la gradi Nati sta cu bona?

Cuscra, Leea, Meems, Pischi, Madutza, Miri, insanatosire micutilor.

Noki si noi am avut probleme legate de somn si am descoperit ca ii era frica de greieraii pe care ii auzea pe-afara. I-am repetat de sute de ori ca sint “mici-mici si nice “ si acum nu mai face nazuri la somnic. Se poate sa fi si visat urit Saraliciul mic.
Cind Rachel plange rau merg la patutul ei, o mangai pe spate, ii vorbesc in soapta si de obicei adoarme la loc. Uneori o iau in brate si stau in fotoliul din camera ei, o mangai si apoi o pun la loc.
Sper sa treceti rapid de fazele astea.

La intrebarea despre pampers: noi folosim din vara Pampers chilotel pentru varsta de 3-4 ani ( ca sa nu o stringa la picioruse) si uneori mai avem accidente. Nu si daca procedez dupa metoda Andei, adica sa dezlipesc elasticul de pe margini , dar mai uit citeodata.

Leea, tare rau imi pare pentru mamica si fetitza.
Auzi, ma gandeam la tine; ai avut citeva zile de conced sa-ti tragi sufletul si sa mai respiri, si acum tragi cu boala lui T. Of-of.

Gandacico mama, ai mai pus poze cu Stefania si cu Bogdanel? Vroiam sa vad cit a mai crescut gandacica mica.
Apropo de cresa, stii ce m-a durut foarte tare? Cind a luat-o cu forta si i-a urlat in ureche, ea mititica nu a mai reactionat in nici un fel, statea acolo, ca un mic animalut prins in capcana. Zau ca imaginea aia ma bantuie.

quote:
ina, cuscra, vezi ce se potrivesc copii astia: se imbolnavira amandoi in acelasi "loc", in acelasi timp si din aceeasi cauza pe deasupra...

vazui, preferam sa se asemene la altceva mai bun. ei se imbolnavesc in acelasi timp prin simpatie, dragii de ei.

Mona, arati superb! Asta ti se trage de la multe drumuri si stress sau ai tu asa, gene bune?

Cata, nu gasesc femeie, sint toate “luate” – eu vreau romanca, de-a noastra.
O sa pun citeva poze in contul nostru – daca imi mai amintesc care este- .
Pina la urma ce decizie ai luat, o lasi pe Bia la ai tai?

Mada, sa ne spui ce bunataturi ai pregatit din pestii aia! Mie imi sta gandul acum la saramura cu mamaliguta.

Roxi, a trecut roseate, multam’ fain de intrebare.Alexuta ta ce mai face?

Feli, ce inaltuta este Ili! Imi place caciulita ei , parca este Scufita Rosie.

Osteffy bine ai venit pe la noi,sper ca data viitoare cu vesti bune! Sanatate lui Rares!

Mima, pupa Rianna bolnavioara. Ai incercat cu renumitele siropuri pentru tuse Tylenol, Benylin, Motrin?

NegaraC in ce faza mai sinteti cu casa? Au avansat muncitorii sau ati luat o pauza?

Va pup dulce,

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Pumba, saru' mana mult de urari!!!

Noki, cred ca e o faza trecatoare, decat cu urlet prelungit si eu as lua-o in pat pana adoarme, dupa care sa o tranfer in patutul ei. A mai avut si Maria asa zile si daca am vazut ca nu se potoleste am apelat la metoda asta. E greu de dat sfaturi. Sau inceaqrca sa stai cu ea in camera pana adoarme, pe covor, langa patut. Poti sa o mangai, sa-i povestesti ceva. Pe intuneric.

In, grea decizie, dar sa stii ca si eu as apela la varianta cresa, decat soacra.

Sanatate multa, multa la copiii bolnaviori!

Maria(29.11.2005) si Ioana 35+

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an
Septembrie07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Buna ziua draga colectie.
Bai mie nu imi place anotimpul asta; vremea e naspa, virozele bantuie, eu sunt depresiva etc.
Uram sanatate maxima puilor bolnavi, sa se faca repede bine.
Anda sa stii ca nici eu nu i-am vazut puta lui Titi sus-sus, ca sa zic asa, decat o data, sambata dimineata la 6. a facut kk si a inceput sa mieune si cand l-am schimbat am vazut puta ridicandu-se iar el avea o privire contemplativa-visatoare. eu niciodata nu l-am schimbat noaptea de scutec, marog de pe la vreun an asa, si am concluzionat ca se intampla noaptea faza cu ridicatul si de aia am ratat-o la vedere.
Feli te rog sa imi spui si mie lui Ili cum i-a iesit sumarul de urina la infectie? I-au iesit leucocite in urina. ca la noi nu au iesit desi urocultura a dat infectie cu Coli/ Azi am mai dus o urocultaura la Emilia Irza, la recomandarea pediatria si a lui Lavi, sa vedem ce o iesi. Apropo Lavi zici ca ai facut scoala impreuna cu pediatra noastra, ca in proportie de 90% dati sfaturi extrem de asemantoare.
Gata ma duc sa imi ingrop melancolia intr-o cana de cafea.
Vecina ieri mi-ai tras clapa dimineata. Am batut aleiele parcului singuri si tristi....
Mihaela

album dn Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Buna!

Ina si Roxi, ca de obicei voi scrieti pentru absolut toata lumea. Nu stiu cum reusiti, dar va admir din tot sufletul!
Ina, o sa-ti treaca imaginea aia din minte, ca or sa vina altele si altele si altele. Sper eu ca le vei inlocui cu unele placute, nu urate. Sa stii insa ca daca o mai tii acasa doar cu tine pe Rachel, va fi iar foarte dificil sa schimbi situatia. Ia o hotarare repejor.

Osteffy, ti-am raspuns la subiect.

Pentru restul fetelor nu prea stiu ce sa zic, decat sanatate multa, bun venit Feli, Noki... de pat nu stiu ce sfat sa-ti dau. N-am trecut prin asta. Noi in schimb avem alta "problema". Voi cam toate v-ati plimbat foarte mult cu copiii inca de mititei, tocmai pentru ca dormiti cu ei. Ca sunteti toti obisnuiti sa dormiti gramada, cand sunteti plecati tot la fel va descurcati. Noi in schimb, ca sa nu stricam bunele obiceiuri, am evitat sa stam peste noapte in alta parte. Escapadele noastre au fost mereu doar de dimineata pana seara, cu renuntarea la somnul de dupa-amiaza la Bogdan, ca Stefania doarme in orice loc (ca si el cand era mic). Deci avantaje si dezavantaje... Probabil daca am pleca cu ei sa stam noaptea undeva s-ar gasi si Bogdan in situatia sa ne ceara asta si acasa, ceea ce vreau sa evit. Pe termen lung, nu mi-ar fi de folos. Asa ca astept sa inteleaga de logica si bun simt, adica mai exact spre 3 ani cred ca o sa incercam marea cu degetul, sa faca diferenta intre statul acasa si conditiile "speciale" din calatorii, care asa sa ramana, doar speciale si sa-i bucure, dar sa nu-i faca dependenti.

Imi cer scuze, ca trebuie sa inchid acum, ca Bogdan tipa din toti plamanii, iar Stefania tocmai s-a culcat.

Va pupicesc.

P.S. Voiam sa va zic ca baiatul meu este laudat pe oriunde mergem cat de cuminte si ASCULTATOR este!!! Si pe buna dretpate. SUnt foarte mandra de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

neata..

nu am apucat sa citesc si nu stiu daca apuc...l-am luat ieri pe vlad...s-a cmportat extraordinar de bine. il mangaie si face gigea si "mai mai"...dar este lipit de mine, parca-m fi siamezi.

azi dimineata il schimbam pe vlad si alex maraia in dormitor. si ii zic: hai mamai ca i-auzi, plange alex. si vlad mm-a luat imediat in brate si m-a tantuit cu putere si a zis: NU NU NU.
adica sa nu ma duc la el...

in rest...destul de complicat cu culcatul. alex plangea, vlad nu vroia sa doarma, s-a dat jos din pat si abia abia am reusti sa-i adorm pe amandoi, eu la mijloc si de-a stanga si de-a dreapta cate un baiat pe bratul meu.
pe alex il leganam usor c amaraia de la burtica si pe vlad il mangaiam prin par.

fug ca se trezeste alex.

PS: cu socrella acasa, este naspa ca io am pus masa, io am strans-o io am spalat bibe si vase...ea l-a mai tinut pe alex cand si cand in brate nitel
am fugiiiiiiiiiiiiiit

Joy de Vlad Andrei (1 decembrie 2005) & Alex Gabriel (19 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

madau ,multumesc pt. raspuns ,am sa incerc sa procedez ca tine insa nu stiu daca Sorana va fi la fel de intelegatoare ca Miruna ,nu m-am speriat prea tare insa sunt constienta ca nu e bine sa o iau cu noi in pat dar vad ca istoria se repeta in fiecare noapte.

Felicia,e foarte frumoasa Ili , mi-au placut mult pozele unde e imbracata in poncho ii sta foarte bine,a crescut mult ,m-am regasit in fraza"of.of ce-o sa mai sufar eu pt copilul asta" ,am patit si eu in parc a venit la mine plangand ca nu-s ce fetite nu vor sa se joace cu ia !asa mila mi-a fost!

sanatate copilasilor bolnaviori!

SOSO (20 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Hello !

In primul rand insanatosire grabnica tuturor copilasilor bolnaviori Tudor, Nichita, Alex, Orlando si David! Dragi mamici sper din tot sufletul sa veniti cu vesti bune despre pitici!

Multumesc din suflet Madau si Cata pentru ca v-ati gandit la noi! Am avut o perioada mai "plina" cu de toate (printre altele imi caut si un job mai bun .. ca sa fiu in trend) si nu am apucat sa mai scriu dar am citit si m-am gandit mult la toti copilasii boilnaviori, rugandu-ma la Dumnezeu sa le dea sanatate!
Noi suntem bine, am scapat de muci si speram sa nu se mai lipeasca de noi prea curand vreo belea! Acelasi lucru il dorim tuturor copilasilor!
Duminica am fost la un botez de copilas dragalas si grasunel, pe nume Vlad Cristian, care la 2 luni cantareste 8 kg!!! Iata si poze .

Joy, eu nu stiu ce sa zic, si eu eram foarte stresata cu alaptatul la inceput, dar am avut noroc, ca Daria nu cerea totusi foarte des tzatza, adica nu mai des de 1 ora jumatate - 2; si ea era destul de solicitanta, ca nu o prea puteam lasa singura, trebuia sa stau in preajma ei mai tot timpul (ii cantam , ii povesteam tot ce faceam). Ce pot sa-ti spun e ca sunt alaturi de tine cu un gand bun si sunt convinsa ca vei gasi solutia de a-i impaca pe voinicii tai! Oare cate putin ceai din cand in cand nu l-ar linisti putin, ca sa nu-i dai sa suga mereu cand e marait?

Ina, grea situatia de la gradi!!! Sunt si eu de acord cu tine!

Ioana, superbe, absolut superbe pozele voastre! Maria este o adevarata domnisoara!

Feli si pozele voastre mi-au placut foarte mult! Chiti e o dulceata, care parca s-a maturizat destul de mult si s-a si inaltat! Suuper gecuta si poncho-ul, e fata eleganta ce mai!

Gandacel, felicitari pentru Bogdanel cel cumintel! Esti o mamica grozava si i-ai educat foarte bine pe copii! Bravo!
Acelasi lucru il pot spune si Laviniei si inca catorva mamici din colectia noastra! As vrea si eu sa fiu ca voi!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Gandacel noi suntem un contraexemplu la ce ai zis tu: desi nu dormim cu fetele in aceeasi camera, le-am tot plimbat.In plimbari: au fost ocazii cand am dormit in aceeasi camera, in alte ocazii separat.

Camelia nu exagera nici tu cu complimentele, toate ne educam bine copiii!

Ina Nati e cu bona dimineata de la 9.30 la 14 sau usor variabil cand am eu ore. Silvia e la gradi pana la 16.30-17.
Peste vara mai mult n-a chemat-o pe bona.

Noki grea problema, grea intrebare. Eu cred ca totusi Sarah are o problema. Cosmarurile cica pe la 3 ani incep.
Ori e o tensiune la voi in familie pe care o simte, ori vreun fleac precum greierii lui Rachel... si eu zic cat poti sa eviti sa o iei in patul conjugal.

Mihaelutat

Feli nu te stesa asa tare ca uneori nu vor copiii sa se joace cu Ilinca. Copiilor mai mari nu prea le place sa se joace cu unii mai mici, mai ales daca sunt in grup. Cel mic nu le urmeaza scenariile, samd. Iar ei nu au notiunea de politete, se joaca cu cine au chef.
Observat in diverse situatii pe fetele mele, nu mai detaliez ca ma lungesc.

Roxi multumesc! Trebuie sa ma apuc iar de cautari...

meems sanatate multa Riannei!
Si Nati a avut muci vreo aproape 2 saptamani, din fericire alte simptome nu au fost si vad ca i-au trecut de vreo zi-doua.
Si eu sper sa nu fie sinuzita la voi! DF!

Mergi la inceput