Copiluti de mai-iunie 2005 (49)
Raspunsuri - Pagina 10
Florentina G spune:
Salutare!
Tocmai ce mi-a adormit Patrick in brate si profit de ocazie sa scriu si eu 2-3 cuvinte cu o mana!
In sfarsit suntem bine, copii au inceput sa manance binisor, Patrick mai ales a recuperat bine, acum ma straduiesc cu Maya ca arata ca o umbra... mi-a fost si frica sa o cantaresc.
Maya de cateva zile face pipi in pat... cred ca e racita, nu stiu ce sa zic, cand o trezesc nu vrea sa faca si la cateva zeci de minute o gasesc uda... mai ca imi vine sa ii pun pampers din nou ![]()
De vorbit spune vrute si nevrute, azi a ciufulit-o taica-su ca de cateva zile i-o servea "prostule ce esti! esti un prost mare si urat!".
Zilele trecute i-a dat vreo trei scatoalce lui Patrick in cap cu o maimuta de la ou kinder de am zis ca i-a gaurit capul. I-am explicat ca bebelusii au capul moale si nu e bine sa fie loviti acolo si s-a dus la el "Patrick, ai capul moale, vino sa te probez"!
Alta data am certat-o si i-am spus ca nu o sa mai vorbesc cu ea pentru ca este rea si ea tot intrebandu-ma de vorba si vazand ca nu ii raspund mi-a spus "n-auzi, vorbesc eu cu tine"! si apoi a iesit din camera si mi-a trantit-o "esti o mama vitrega si urata"!
Vorbeam si cu Loreen pe mess - e greu ca mi-am iesit din ritm si nu mai reusesc sa tin pasul cu voi. De citit reusesc sa mai citesc seara, inainte de culcare dar de scris.... e greu!
Androix, Casa de Piatra! si felicitari pt iepuras! Patrick intentionat ma musca si se uita cu coada ochiului sa-mi vada reactia in timp ce il infunda rasul!
Teddy, imi pare rau ca a trebuit sa treci printr-o situatie asa de neplacuta. Tocmai pentru ca urasc situatiile de genul asta m-am retras de la subiectul de mamici de noiembrie in urma unei furtuni creeate de aceeasi persoana!
As fi avut cate ceva de spus pentru fiecare insa trebuie sa ies... (aseara am pierdut un raspuns cu o oferta care trebuia trimisa unui client, mesaj pe care al meu sot ar fi vrut sa il si salveze ca template si am promis ca o sa il refac eu - acum m-a vazut ca stau la calculator si ma roaga sa-mi tin promisiunea
)
Va pup mult mult!
Tina, mami de
Patrick si
Maya
elisor spune:
Mercedes la Quelle au puzzle-uri din lemn cu animale, autovehicule, litere, puzzle-uri cu voce de la Eichhorn, foarte faine, din lemn.
Adina si eu pateam la fel cu Bianca, daca dormea la pranz seara era foarte greu s-o adorm, dde fapt nici n-o adormeam ca se culca ultima, dar de cand merge la cresa s-au mai reglat lucrurile. Se trezeste devreme, la pranz doarme, seara ramane in continuare problematica dar unul din noi (de obicei pe mine ma vrea) isi sacrifica vreo 20-30 minute si sta cu ea in pat pana adoarme ca altfel nu se mai putea.
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
elisor spune:
Florentina ce mi-a fost dor de mesajele tale...Maya ta nu numai ca vorbeste dar scoate niste perle mortale, par ale unui copil de 3-4 ani. Nu stiu voua cum va pica ce spune dar e tare soada cum se exprima. Nici eu nu vreau sa te intreb cate kg are Maya ca iti faci tu destule griji, dar avand in vedere prin ce-ati trecut nici nu ma mir de ce spui. Chiar ma uitam la poze cu Bianca de pe la un an si vedeam ce caltaboase avea si acum stagneaza, ba a dat si inapoi, la 12,5 kg. Iar la apelative dragute ne inscriem si noi, Bianca ii face pe toti "BOU" daca nu ii convine ceva. In tren cand am venit din vacanta se uita o doamna la ea cam mustrator ca se dadea in spectacol si ca raspuns la privirea cuconetului i-a trantit un "tanti e bou", trag nadejde ca n-a priceput madama ce zicea fiica-mea ca parea nemtoaica.
Mercedes nu plec nicaieri, ma refeream la mami al meu
, nu al ei.
gata, plec dupa Bianca...
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
monu spune:
Flori, Elisor, am ras cu lacrimi la "bou". Alexia nu foloseste decat "mama ma-sii!!!!" si a inecput sa loveasca. Am certat-o, i-am tas o palma la fund, dupa care plangea dupa mine "iubitica!!! iarta-ma nu mai fac data viitoare" Ha! ca iar mi-o iau de la ea data viitoare.
, mami de printese
Alexia Ioana si
Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
nelia spune:
Am citit tot, dar nu mai am timp si putere sa si raspund la toata lumea. Nu credeam ca voi ajunge vreodata sa nu scriu eu pe DC... dar sint, asa cum am mai spus, depasita de situatie. Sanatate la bolnaviori, chiar daca e vorba doar de mucisori sau febra fara motiv. Noi am scapat pina acum, pe aici deja sint copiii si oamenii bolnavi, toti tusesc si stranuta... mi-e groaza de ce va urma, mai ales ca va veni si un pitic, pe care va trebui sa-l port peste tot dupa mine si dupa fete. Astazi Tudora are a doua ora de patinaj, am uitat sa va spun ca s-a comportat surprinzator de bine vinerea trecuta, nu-mi vine sa cred, ea caruia ii este frica sa se urce pe aparatele de la gimnastica, sa intre in apa si de multe alte lucruri, pe gheata nu avea nici o treaba. Mergea in patru labe, sa stringa mingile, se ridica, pica in fund, iar se ridica... nu tu plins, nu tu tipat, nu tu mama, sica (adica frica). Si cind e intrabata daca i-a placut si daca mai vrea, spune foarte sigura pe ea: daaaa! Asa ca i-am mai luat inca doua ore de incercare, astazi si vinerea viitoare, daca tot asa se comporta, ii platesc pentru tot anul. Mai stii... ce campioana va iesi din ea!?!
OlgaM, daca dimineata cind o duci nu are febra si nici un alt simptom, eu zic sa o duci, ca sa nu faca pauze prea lungi si sa o ia de la capat cu acomodatul. Aici, nu ai voie sa-i duci cu febra peste 38 si diaree, iar daca face in timpul zilei, te suna imediat. Am semnat la inceput ca dau voie sa i se dea antitermice daca face peste 38 si sa ma sune imediat... si atit, ca nu am fost de acord cu restul (pentru diaree si inca alte citeva medicamente). Deci, daca face in timpul zilei ma suna, lasa mesaj pe net, suna sotul la servici, suna prietenii de pe lista de urgente, pina cind primesc un raspuns de la noi si ne cheama sa venim sa o luam. Tu cum esti acasa, eu zic sa o duci sa te suna ei daca e ceva... Ce vaccin ii dai Mayei!?!
OlgaT, imi pare rau ca nu veniti. Abia astept sa vedem cum va fi. Nu-mi vine sa cred ca ne vom aduna atitia! Vom fi vreo 60 de adulti si peste 70 de copii!!! Miine dimineata plecam si ne intoarcem luni dupa-amiaza. Atita doar ca eu nu ma simt deloc relaxata, sint stresata cu tema pe care trebuie sa o predau joi, ca nu am terminat-o si nici ce am facut nu mi se pare bine... pur si simplu nu stiu sa o fac. Dar, pe de alta parte, imi prinde tare bine iesirea asta! Si faptul ca voi cunoaste in carne si oase persoane pe care le stiu atit de bine virtual ma emotioneaza tare de tot.
Elisor, imi pare bine ca mai auzim de tine! Cum e la servici, te-ai acomodat? Dar Bianca la gradinita?
Adina, ti-am mai spus de zeci de ori, de cite ori vorbesti de Ema ta, parca ai vorbi de Agata mea. Zgitia mea nu mai doarme de la 2 ani si pina anul asta, sculata la 7.30-8.00, la ora 11-12 noaptea era cea mai fresh dintre noi. Dar lucrurile se schimba in timp, stiu ca e greu acum, si mie mi-a fost, dar va veni si o vreme cind te va ingrijora cind vei vedea cum ii scade energia pe zi ce trece, pe an ce trece. Agata, de cind a inceput clasa I, la ora 8.30 pica, nu te mai intelegi cu ea. Este adevarat ca are un program plin, se scoala in fiecare dimineata la 7, la 8 incepe scoala, acolo nu mai e ca la gradinita, si e solicitat si altfel, i se cere atentie, stie ca a vazut la alti copii ca poate lua note mici daca nu e atenta si nu raspunde cind e intrebata sau nu face exercitiile si nu vrea acest lucru, a plins numai pentru un chip trist desenat in agenda ca un avertisment ca a uitat niste hirtiute acasa, pe care trebuie sa le poarte cu ea zilnic... La 3 iese, apoi urmeaza o ora de parc si relaxare (unde ea alearga, bineinteles), acasa dupa ce maninca urmeaza o ora sau o ora si jumatate de lectii, aproape in fiecare seara cite o activitate... la 7.30 ii dau sa manince, la 8 e in cada, povestea de seara, la 8.30 sting lumina... si la 8.35 sforaie!!! Si doarme profund toata noaptea, pina la 7 dimineata, citeodata o gasesc pe la 2-3 in aceeasi pozitie in care a adormit. La inceput nu-mi venea sa cred, Agata, care ani de zile ne-a chinuit cu adormitul si sculatul noaptea, sa adoarma in 5 minute si sa nu se trezeasca ea macar o data!?! Dar acum imi pun intrebarea daca nu e suprasolicitata, ei ii place tot ce face, si la scoala (e cucerita de scoala si de profesoara si de colegi) si extrascolar, nu o oblig sa faca nimic, le face din placere... dar la cum pica de oboseala atit de devreme, ma gindesc ca poate e un pic cam mult. Deci, trebuie sa aveti rabdare, sint sigura ca se va potoli si Ema, cind va incepe gradinita, apoi scoala, nu va fi chiar tot timpul asa. Si, sa stii, ca vei vrea sa o vezi asa.
Si legat de somnul copiilor - eu sint o fericita de vreo doua luni, nu credeam ca ajung sa spun asta, dar fetele mele dorm de la 8.30-9.00 (Tudora se cam framinta pina adoarme si trebuie sa stau linga ea, dar ea doarme doua ore pe zi la gradinita, chiar daca se trezeste la 7, tot nu pica la 8.30 ca Agata) pina dimineata la 7, neintrerupt. Foarte rar se mai trezeste Tudora si cere apa sau, mai noi, sa faca pipi. Cred ca vom scapa si noi in curind de pampersul de noapte, ziua i-l mai pun doar cind si cind, la gradinita, ca acasa sta fara.
Androix, casa de piatra si sa fiti fericit in continuare. Nu te consuma ca nu si-a adus aminte, bine ca iti mai aduci aminte tu, ca noi anul asta era cit pe ce sa uitam amindoi.
Hai, ca tot nu am raspuns la toata lumea, dar de scris am scriiiis...Va pup si va urez un weekend placut, ca nu stiu daca mai apuc sa intru, iar miine plecam.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
32+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
nelia spune:
Am zis ca am citit tot, dar acum imi dau seama ca eu nu vedeam ultima pagina... Elisor, tocmai ce spuneai de adaptarea la cresa si eu te intrebam in mesajul de dupa... Florentina, imi pare bine ca vad ceva scris de tine, de mult ori m-am intrebat ce mai faci si cum iti este. Mai, voi ma speriati din nou, cind va aud ce spun copilasii vostri, iar mi se pare ca Tudora nu vorbeste. Adica ea spune multe in bebeluseasca ei, noi intelegem tot ce spune, la gradinita la fel, dar poezii si vorbe ca ale Mayei... inca nu am auzit din gurita ei. In schimb, cinta... si cum ca spuneam intr-o zi ca mi se pare ca are ureche si voce, ca prinde bine melodiile, imi dau seama imediat ce lalaie, ieri mi-au spus si de la gradinita cam acelasi lucru. Au o ora de muzica pe saptamina si vine o profesoara si ii familiarizeaza cu intrumentele muzicale, note si ii invata cintecele scurte, iar Tudora se pare ca le prinde imediat linia melodica si le-a spus educatoarelor acest lucru. Nu stiu cu cine ar putea semana din familie, ca nu prea stiu pe nimeni cu talente muzicale... dar imi place sa aud acest lucru despre ea. Oricum, la tipat nu o intrece inca nimeni, si are o linie melodica cind o face si poate urca atit de sus, ca iti vine sa ii indesi ceva in gurita, numai sa taca.![]()
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
32+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
monu spune:
Roza scleroza!
Androix casa de piatra!!!!! si noi tot 5 ani! Sa aveti parte de fericire, rabdare si iubire.
, mami de printese
Alexia Ioana si
Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Tdi spune:
...sa mor de inima cand intru si vad o gramada de pagini noi! am crezut ca iara m-au "avertizat" astia
, scrisesem azi unei fete la "clinica virtuala" ca, deh, nu ma pot abtine.
Florentina, imi aduc aminte ca au fost conflicte pe acolo da' nu mai stiam ce si cum, deh, se pare ca respectiva nu a avut doar o zi proasta asa cum am crezut io atunci cand s-a luat de mine.
Mor cat de vorbareata e Maya! La fel si Teodora! Si Bianca! Abia astept sa inceapa si a mea sa turuie!
(apropo, "bai putza" nu mi-a mai zis demult!
).
Nelia, imi dai sperante ca o sa apuc si eu sa mai dorm vreodata...vorbeam cu sotzul ca poate cand s-o marita Alyssa o sa fim si noi linistiti, asta daca n-om fi deja bunici in campul muncii!
Va doresc petrecere faina si sa va bucurati de asa week-end festiv!
Ma pun sa incarc niste poze ca demult nu ne-ati mai vazut!![]()
Tdi spune:
he he...deseara pun parola la usha...daca nu-mi zice sotzer "3 iezi cucuieti" in romaneste nici nu ma gandesc sa-i deschid!![]()
![]()
nelia spune:
Parola - ma gindeam acum ca ar trebui sa punem si o parola, poate chiar trei iezi cucuieti, la betiveala canadeza!
Eu sint atit de prinsa de cresterea copiilor, ca ma trezesc citeodata vorbind cu sotul, sau si mai grav, cu prietenii cam asa: ia minuta, ai papat... plus ca daca vad vreun adult ca se repede sau ca face ceva periculos si s-ar putea lovi, imi vine tot timpul sa sar si sa-l avertizez: ai grija, sa nu cazi, e periculos...![]()