Inimioare de iulie - august 2005 (16)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Buna fetelor si din tot sufletul transmitem si noi LA MULTI ANI SI TOATE CELE BUNE CELOR CE SI-AU SERBAT ZIUA DE NUME SAPTAMANA ASTA!
Am intrat mai rar pt ca am avut probleme cu fetele,Codruta rosu in gat cu o tuse tare urata,iar Stefi a reusit sa faca bronsita.Luam antibiotic si speram sa treaca,saptamana viitoare trebuie sa-i facem vaccinul de 4 luni.Vreau sa va zic ca domnisoara "bufli" cum ii zicem noi are 8.250kg si 64 cm la 4 luni neimplinite....Trage capul sa se ridice si vorbeste continuu.Cat de spre zana mea cea mare...pe de o parte zic ca trebuie sa dam militaria jos din pod ( fetelor,cred ca e depasita faza cu personalitatea...Face ca toate alea cand nu faci cum vrea ea),pe de alta parte sunt topita dupa ea.Sa vedeti ce-mi zice intr-o seara.Tin sa va precizez ca se uita la filmul de pe acasa cu tiganii "Inima de tigan" parca.Si doar ce ajung acasa,caci si eu am parte de un program nebun,in jur de 19 ajung si o aud pe fiica-mea "mami vei sa ne pupam ca baietii?"eu o intreb ce zice si fata completeaza "sa ne pupam ca doctou' si 'ubita".Si va dati seama ca eu am incuviintat si vine sa ma pupe.Mai,si-a frecat buzele de gura mea,mai mai ca ziceai ca urmeaza un sarut adevarat.Pe moment imi venea sa ma tavalesc de ras,apoi am stat si m-am gandit oare cand am inteles eu ce e ala sarut?Copii astia cu atatea posibilitati la indemana cred ca ne vor surclasa din toate punctele de vedere.
Ma bucur ca sunteti bine si tare as vrea sa intarm mai des.Eu am posibilitatea la serviciu sa intru de cateva ori pe zi,dar cum pe aici nu se misca nimic...nu prea imi vine sa scriu.
Va pup dulce,merg sa descarc niste poze si poate am timp sa le si pun.

nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

fetelor, pe pagina a 3-a?
eu sunt acasa, virusata :o), miine iar plec pt 3 zile si sper sa nu se imbolnaveasca si asta mica a mea.nu am vaccinat-o de gripa.
oare ar trebui sa fuzionam cu pruncii de mai-iunie sau cu cei de sept-octombrie, poate se mai animeaza discutiile, ca vad ca subiectul asta abia mai respira?
va pup
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Hello fetelor,

Nu am mai intrat de foarta multa vreme pe acest forum dar acum vin si eu cu o intrebare : Cum mananca copii vostrii??

Am si eu un baietel de 2 ani si4 luni, iar acum ma confrunt cu o preblema. Nu mai sta la masa sa manance si daca-l las toata ziua nemancat, toata ziua nu mananca. Vrea doar sa manance numai biscuitei, batoane de branza si ceva fructe.
Efectiv nu mai stiu ce sa-i dau sa manance, nu mai stiu ce sa fac mancare care sa-i placa si lui.
Pana nu demult nu era asa de mofturos la mancare, manca cam orice singurel cand stam cu totii la masa. Acum este exact pe dos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Petra mi-e greu sa raspund la intrebare pt ca baietelul meu maninca bine mincare gatita de mama mea si iaurturi. Deocamdata singurul aliment la care a inceput sa faca nazuri este sucul de fructe. Atunci fac o pauza si nu-i mai dau suc timp de citeva zile iar apoi il pregatesc din nou. Il bea atunci bine. Probabil e doar o faza trecatoare a lui, mai ai rabdare citeva zile si apoi intreaba-l pe doctorul lui ce-i de facut.
Drum bun mamini! Nu cred ca daca fuzionam s-ar anima discutiile noastre. In plus eu va cunosc doar pe voi mamicile de iulie -august 2005 de pe vremea cind eram toate gravide si fricoase (majoritatea , nu aruncati cu rosii ok?). Mi-ar fi aiurea sa vorbesc cu persoane pe care nu le stiu deloc. Daca nu o sa mai intre nimeni pe aici acest subiect se va inchide probabil si vom intra sa-l vizualizam probabil cind vor creste pruncii sa le aratam ce discutam pe aici. Cu parere de rau dar asa ma gindesc ca se va intimpla.
Maine plec in Poiana Brasov cu puiul meu. Va fi prima data cind David va cunoaste zapada in adevaratul sens al cuvintului. Am emotii legate de drum, imi fac griji sa nu raceasca dar totusi sunt nerabdatoare sa plecam. Si e musai sa-mi laud baietelul care a dormit azi noapte cu mine fara pampersi si fara sticlele de ceai pe care le bea de obicei noaptea. M-am hotarit sa nu-i mai dau nici noaptea pampers pt ca ziua sta fara pampers de mult. Am reusit, m-am trezit de trei ori sa-l duc la pisu dar nu conteaza important e ca nu a facut pisu in pat ci acolo unde trebuie.
Inchei aici nu inainte de a va ura week-end placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

mamini si pe mine ma doare sufletul cand vad subiectul nostru care era asa de animat cum se duce de rapa. Probabil o sa vina ziua cand moderatorii o sa-l inchida de tot, pt ca nu o sa mai scrie nimeni . Eu il deschid zilnic, de catvea ori, dar nu-mi gasesca cuvintele, cand vad ca nimeni nu mai zice mai nimic de inimioarele noastre dragi.
Oricum, Sofia ta e o comoara si m-am distrat grozav cu perlele ei e o dulce. Shtrumphii mei inca nu spun chestii asa de alambicate , desi trancanesc non-stop (de fapt Rares, Bianca vorbeste doar intrebata). Avem si noi perle si "dude". Ex: lui Rares in loc de "sufli" ii iesie "futi" Asa ca te trezesti cu el "mami, futi!toate, toate" (ma punea sa suflu intr-o jucarie cu 3 moristi din hartie). Dupa ce suflase in lumanarea din tortul de Mihail si Gavril intreb ce a facut. Raspuns: "am futat" . Duminica trecuta striga la vantul ce batea tare" nu, vantu, nu futa!"

nicoll, eu avand doar experienta cu shtrumpii care au fost tare filiformi in primele luni, ma minunez cand zici de scumpa ta mica, ce frumos creste. Sanatate multa fetelor si tie

petra, inteleg ca manca deja cu voi la masa, asa ca recomandarea sa mancati impreuna nu tine. Mananca singurm sau ii dati voi? Daca nu mananca singur, pune-i farfuria si lingura/furculita in fata si incurajeaza-l sa manance. Si ai mei au avut o perioada cand m-au disperat cu biscuitii. Stiau un dulap unde ii tinem si ma duceau acolo cerand cu insistenta. Am "facut curat" eliminand tot de acolo si nu au avut de ales. Ai mei mananca bine la cresa, ca sunt cu copii si "spiritul de turma" e o chestie super la varsta lor. Acolo au invatat sa manace singuri, frumos, la masa. In we, mai fac figuri si atunci le distrag putin atentia. Ii las sa se uite la un desen animat si eu le bag in gura sau ii antrenez intr-un joc, sa hraneasca ei piticii, pe Alba ca zapada (avem niste figurine mici din plastic) si eu le bag in gura.
Am mai observat ca nu vor mancare gatita si nu prea au pofta de mancare in perioadele cand le ies masele. Atunci le dau mai multe fructe cu cereale (din alea praf, care se fac cu apa sau lapte), iaurt sau branza de vaci, le fac eu pizza cu carne de pui, legume si cascaval.

Vali felicitari puiului David pt performanta de a renunta la pampers. Noi inca nu si nici nu intrevad sanse prea repede. Distractie placuta la munte, sper sa va bucurati din plin de zapda si de weekend.

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

m-am intors mai devreme, din cauza ca sunt coapta de racita si mi-a pierit vocea...
he-he-he Laura, e total Rares ce te pune sa faci cu jucariile...am senzatia ca totusi strumfii tai sunt cumintei,desi incerc sa imi inchipui cum e cu doi... a mea ma stoarce de energie pina o imbrac sa o duc undeva- bine, noi avem de pus o circa de haine si strampi si salopete, se trinteste pe jos ca vrea rochie sau "pantalonii aia mai roz putin" sau pantofi de balerina in loc de cizme si afara e vreme de iti vine sa te bati singur decit sa iesi. si cu mincarea alta nebunie si jelit din te miri ce motiv de nu ma mai inteleg cu ea. si o pedepsesc cu ceva si ori e furioasa si spune: "vezi, pling de tine" asa imi spune si la telefon cind ii e dor de mine; ori spune "iarta-ma, mami, am facut prostie" "si mai faci?" "da" spune ea senina...
vorbeste bine si spune chestii complicate- pe unele le repeta stiind ce inseamna, pe altele doar le repeta ca un papagal mic si vad ca isi da drumul si la finlandeza din ce in ce mai mult.in schimb, cu olita suntem in urma, se mai nimereste cite un pipi, chiar si un kk din greseala, dar e departe...o cere cind a terminat.
nu sunt buna de dat sfaturi cu mincarea, ca e o nebunie...
in rest, asteptam vacanta de Craciun.
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!
Mamini, sanatate multa! Si ai mei mai fac figuri la imbracat, mai ales dimineata cand trebuie sa plecam la cresa si la servici (mereu intarzii). De celele mai multe ori reusesc sa le distrag atentia, sa-i conving prin negociere, mai cedez, imi mai impun punctul de vedere cu forta (a nu se crede ca ii lovesc, pur si simplu ii imbrac, chiar daca se zbat si tipa).
Cu olitza si noi stam prost. Bianca e cea mai evoluata. Ea cere olitza sau face numai cand o pun atunci cand vrea kk. Nu a mai facut in pampers de luni bune. Eu reusesc totusi sa-i pun pe oala dimineata cand se trezesc (ori vin cu mine in baie, ori ii pun pe oale cu tv-ul pe BabyTV si cat stau acolo ii si schimb de pijamale cu hainele de mers afara) si atunci de obicei fac de toate. Si mai spre seara, dar tot asa, daca au ei chef. Stiu ce e aia, la ce se foloseste, dar ... La cresa inca nu mi-e clar daca ii pune regulat la oala sau doar din cand in cand. Oricum, am vazut multi copii (fete in special) care nu mai au pampers deloc.

Comparand cu alti copii pe care i-am vazut, pot sa spun ca sunt destul de cumintei. Au si ei crizele lor de personalitate, dar in general reusim sa ne intelegem. Apropo de "ciorapii mai roz", fii'mea e in 'epoca rosie'. Vrea numai o caciula rosie, geaca de anul trecut, ca e predominant rosie (i-am luat geaca noua roz-lila si sta in dulap), noroc ca ii mai vine. La cresa si-a luat ca papuci de schimb o pereche de adidasi rosii (nici nu s-a uitat a pupucii de casa cu cap de catel pe care i-am cumparat, ca am facut eroarea sa-i iau galbeni ). Pe Rares il induplec mai usor laudandu-i imprimeurile grozave de pe bluza, capsele si fermoarele de pe pantaloni. El n-are preferinte cromatice (..inca).
Eu am observat (si recunosc ca exploatez situatia) ca le place sa 'ajiute', asa ca ii antrenez la strans hainutzele in dulap, dus pampers si alte mizerii la gunoi, strans patul,pus masa, imbracat/dezbracat. Rares se pune pe jos si striga "Bianca, ai, ajiuta a Zeazesh pupushii" si vine sora'sa si trag impreuna de fermoar si de papuci sa ii scoata. La fel fac cu pantalonii. Sa ii vezi cand vrea Rares sa o dezbrace si ea nu vrea, cum fug prin casa, Bianca tipand 'nu, nu!' si Rares dupa ea sa ii dea jos nadragii. tot timpul ii incurajez si ii laud si nu mai pot de mandrie cand termina treaba. Se aplauda unul pe celalalt cate 2-3 minute.

Vroiam sa va intreb cum va mai jucati voi cu copii, ca eu sunt in profunda pana de idei. Acum face puzzel, turnuri din lego, citim, mai desenam (cu creioane coloarte, sub stricta supraveghere, ca la cat am muncit cu tati la facut peretii frumosi, nu ma indur sa-i las sa mazgaleasca), mai dansam si cantam (alunelu, bate vantul frunzele, un motan cat un pisoi si frere Jaque sunt in top acum), se mai joca putin cu papitoi de plus, papusi (ii culca, ii hranesc) si se cearta de la masinutze (intotdeauna celalalt are una mai frumoasa )... si cam atat. As vrea sa le diversific gama, dar nu stiu. Aveti alte idei? Ajutati-ma si pe mine! (dar nu ma puneti sa cumpar jucarii cu pretul de la 150 RON in sus )

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Salutare, dragele mele!
Maah ma ia cu depresie ce ganduri va trec perin cap.....inchidere de subiect....mutat pe la alte topicuri...of of mai mai
Mai bine punem mana si mai zicem si noi 2 vorbe cand intram pe-aici .....ca si eui ...ca si Laura....bag un oki cel putin zilnic.......offffff......!

Petra...i-or da ceva dinti? dari nu-mi manca aproape deloc cand ii mai iesea cate ceva.....vezi ca e un topic pe la "La Bucatarie" Ce mai gatim pentru pitici sau asa ceva.....poate te inspiri de-acolo?

Vali ...felicitari pentru Baiatul mare care face la olitza!Noi suntem la stadiul .kk la olitza de vreo luna si , dar pipi mai nimereste si prin casa 1 data la 2 zile asa....ziua sta cu chilotzei si noaptea cu pampers.....ca ma-sii i e somn si ziua sa puna cupilu' pe olitza, dar sa se scoale noaptea s-o faca....asa ca dimineatza avem 1 pamp pliiiin oki!

Laura cred ca sunt niste scumpi gemeneii......si eu am visat sa am gemeni, da' se pare ca noi facem decat cate unu odata

Mamini, sanatate multa si sa te faci repede bine ca ai domnishoara Duracell cu care trebuie sa tii pasul!

Ma bucur tare ca suntem iar pe prima pagina.....cred ca asta m-a "motivat" sa si scriu acum......poate daca tinem subiectul pe prima pagina vom mai face "pofta" si altor mamici sa ne mai spuna cate ceva de puii lor!

Dari mi-a "decorat" dormitorul...cu cercuri rosii....vreo 10 asa de-am curatzat 1 ora la ele....
Eu: "Daaariiii....ce-ai facut mama....ai murdarit peretzii!!!!"
La care raspuns "Nu i-am murdarit i-am facut frumosi!!"
Si sa nu credeti ca am lasat-o de capul ei prin casa .....noo......am fost si eu ca amu' pana la baie si gata opera de arta!!! Gasise fata un creion rosu ratacit si-a bushit-o inspiratzia!

Pupicei mamicilor si copilashilor!

Irda Bebe
cu Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Buna tuturor!
Mai ies si eu din barlog putin.
Recunosc ca nu mai am timp sa intru in fiecare zi pe aici, dar am citit tot de fiecare data.
N-am mai scris pentru ca mi se pare ca nu am nimic nou de zis. Tudor creste, vorbeste din ce in ce mai mult, mananca tot ca un bebelus pasat cu furculita. Are foarte multe fitze la mancare. Daca il scoti din mediul lui nu mananca mai nimic. L-am dus in cateva ocazii la soacra mea si acolo n-a mancat mai nimic, ba chiar a convins-o pe bunica sa ii ia "ciocolata mika (milka)".
Cu olita nu facem nici noi progrese prea mari. Ziua sta cu chilotel, se abtine f. bine. Cand suntem noi acasa nu il aud sa ceara olita, il intrebam noi din cand in cand, si de cele mai multe ori refuza ca are lucruri mai importante de facut. In schimb nu face kk la olita, se abtine pana se vede in pampers. Nu stiu cum sa-l conving sa faca si kk la olita. La pranz si noaptea tot in pampers doarme. Zilele trecute a uitat bunica sa-i puna pampers la pranz si a facut pe el imediat dupa ce s-a trezit.
M-a amuzat Sofia lui Mamini cu "mai faci? - da", pentru ca exact la fel face si Tudor.
Din cand in cand mai notez perlute la subiectul de la semnatura. Dar pe cele mai multe le pierd pentru ca nu sunt acasa o zi intreaga.

Pup toate mamicile si toti copilasii!
Sa ne auzim cu bine!

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Hei nu va grabiti sa mi-l laudati caci face doar pisulica la wc, in rest adica kaka cum apuca in chilotei n-are nici un stres baiatul. Am observat ca atunci cind plecam pe undeva si ii pun pampers se abtine si el sa faca pisulica cind ajungem acasa primul lucru pe care il face e sa se duca la baie.
Noi ne-am intors ieri de la munte. A fost o vreme superba, simbata soare, duminica seara a inceput sa ninga. David a fost tare incintat de zapada. Alerga si chiuia prin zapada. I-am facut poze, cum am timp saptamina asta le postez aici. A fost cumintel si l-am rasfatat la maxim mai ales ca am fost plecati doar noi doi. in fiecare seara ne aruncam in pat, ne pupaceam si David ridea tare. Sper sa mai mergem la munte curind.
Va pupic si mai intrati pe aici, ok?

Mergi la inceput