Copiluti de mai-iunie 2005 (48)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Unguent din acela a folosit si mama pentru artroza la genunchi si pentru monturi dureroase, si zicea ca e bun. Eu i l-am cumparat de la farmacia veterinara si zicea si tipa de acolo ca îl cumpara multa lume pentru reumatism si alte chestii din astea de oase.

Andrei dupa multa munca de convingere sta cu sosete in picioare prin casa.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Gabitza, am auzit si eu ca e bun, citisem in "formula as" de el si l-am testat pe pielea mea...in vestul RO tare greu se gaseste...abia am reusit sa fac rost de 2 tuburi si acu' ma uit catre ele doara-doara se maseaza singure!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Gusta-sanatate multa la toti trei!

Andra-sanatate lui Dragos!

Tdi-mai si Maya are un fix. Nu vrea deloc sa poarte papuci si acum vine frigul. In parc, este suficient sa vada un singur copil descult ca vrea si ea. Si ea a invatat sa-si puna o singura pereche de sandale. Cu restul incaltamintei este mai greu. Si sandalele astea le poarta mereu. Arata urate si le-as arunca, dar pentru ca numai pe astea stie sa le incalte, numai pe ele le vrea. Vai de capul vostru cu somnul. Nu stiu cum rezistati. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat copil care doarme bine.

Gabitza-eu am gasit un link pe prima pagina, pus de tine, dar acolo nu sunt pozele Carinei. M-am dus si pe Webshots ai am incercat username-ul si parola de la contul comun, dar nu mers. Am inteles eu gresit cumva?

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

OlgaM, am bolduit sa se vada mai bine, linkul este linga Pozele noastre si te duce la http://www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/
Asta este locul unde am mutat toate pozele din contul comun de poze de la yahoo. Deci acolo la flickr te duci si te loghezi cu userul 'copiluti_mai_iunie' si cu parola cunoscuta. Pozele Carinei sunt private, se vad doar daca te loghezi.
Puteti folosi cu incredere contul acesta daca vreti sa puneti poze de-ale copiilor. Se pot face private sau publice. Cele private se vad doar fiind logate.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ce rau imi pare sa citesc despre atitia copilasi bolnaviori! Si chiar si mamici si tatici! Va doresc sanatate multa la toti, sa scapati cit mai repede si bine de virozele astea pacatoase. Mie mi-e groaza sa ma gindesc ca vine frigul, deocamdata sintem bine, desi oamenii cu care intram in contact si copilasii de pe la gradinita si scoala sint deja raciti, ale mele nu au luat inca nimic. Dar de scapat sint sigura ca nu scapam, si cum stiu ca vine si un pitic mic si fragil... prefer sa nu ma gindesc, poate nu ne imbolnavim!

Acum hai sa va spun ce fac eu din august cu fetele, in incercarea mea de a le feri de eventualele (sigure!) boli pe care le pot lua.
In primul rind, pentru prevenirea infectiilor respiratorii, am luat din Romania, la indicatiile pretioase ale unui medic homeopat, un siropel din care ii dau Agatei in fiecare dimineata cite o lingurita, una de miere si o canita de suc de portocale, in care pun si un pic de suc de lamiie (portocale si lamii stoarse de mine). Este pentru copii peste 5 ani si adulti bineinteles (eu nu iau, ca nu sint gravida si prefer sa nu risc, dar ii mai dau si lui tati cind binevoieste sa ia) si se numeste Imunostimulent - sirop natural cu echinaceea si ginseng. Si scrie ca are ca efect cresterea rezistentei organismului la infectii ale aparatului respirator, este un tonic general cu actiune psihotonica, anxiolitic. Se pare ca are totusi un efect pentru ca Agata a intrat in contact cu multi copilasi bolnaviori, dar ea inca nu are nimic, a fost o zi racita si m-am speriat, dar era de la gheata, pentru ca a fost prima zi de patinaj. Iar Tudorei ii dau la fel, o jumatate de lingurita de miere de albine, suc de portocale cu citeva picaturi de lamiie si in loc de siropul de mai sus ii pun alt siropel, tot cam o jumatate de lingurita, tot natural, din muguri de brad. Cica mugurii de brad au vitamina C si de aceea sint foarte buni si in tratarea infectiilor respiratorii, dar si in prevenirea lor si imunizarea organismului in general.
Pentru caile digestive (virusi, intrusi), acum citiva ani, cind eram gravida cu Agata, m-a invatat o matusa de-a lui Octav, sa iau usturoi in fiecare dimineata. E bun si pentru prevenirea racelilor. Si anume, curat usturoiul, il tai bucatele si il inghit ca pe niste pastile. Am luat si in sarcina cu Tudora si acum. Si am inceput sa le dau si fetelor, nu chiar in fiecare dimineata, dar macar de trei ori pe saptamina tot le bag pe git cite doua-trei bucatele mici de usturoi. Agata ia ca intelege, i-am explicat, iar Tudora ia ca ia Agata... si zice ca ia si ea pastile, chiar cere citeodata daca eu uit. Nu miroase nici gura, nu te ustura stomacul, poate scaunul sa aiba un miros aparte, dar nu iesit din comun, fiind atit de putin usturoi.

Nu stiu daca vor avea intr-adevar efect, ca nu am trecut de iarna, dar am zis ca incercarea moarte n-are. Iar pentru otite, mi-a spus o alta prietena, sa le pun fetelor in urechi, in fiecare seara din anotimpurile friguroase, cite o picatura de ulei de masline caldut (am cumparat si o solutie otica din Romania, dar cred ca preventiv e mai bun uleiul). Nu am pus inca, dar am de gind sa incepe si acest tratament. Si inca ceva: vitamina D in toate lunile cu R (septembrie-aprilie). Nici asta nu am facut-o, dar am de gind sa le dau cite o jumatate de lingurita de vitamina D incepind din octombrie, ca deocamdata septembrie a fost luna destul de calduroasa, mai ales pentru Canada. E ceea ce se numeste pe aici vara indiana.

Hai, ca am zis ca nu am timp sa scriu, dar pina la urma am umplut pagina. Ma duc la citit... sint superstresata!

Edit - am uitat sa va spun ca in seara asta ies cu iubitul meu sot in oras, prima data singuri dupa aproape 7 ani de zile!!! Mergem la spectacolul cu Suzanne Vega si poate avem timp sa bem si ceva (simbolic) intr-unul din renumitele baruri din Vieux Montreal, in care nu am apucat sa intram de cind sintem aici. Fetele vor sta la o prietena, vor adormi acolo si noi le vom lua asa pe la 12 noaptea... pentru ele va fi distractie ca mai sint trei copii in casa respectiva, daca reusim sa le aducem si adormite acasa, ar fi nemaipomenit. Altfel, miine dimineata nu stiu cum le trezesc. Dar am zis ca nu se mai poate, daca nasc, iar nu mai iesim doi ani... imbatrinim tot asteptind sa creasca copiii.
Iar duminica am vrea sa mergem sau macar tati cu fetele (depinde cum stau cu lucrarile pina atunci) la cules de mere... Si intre 6 si 8 octombrie, weekend lung aici pentru ca este ziua Recunostintei, mergem la marea intilneala mare a DC-ului canadian, undeva la granita cu SUA, la 1000 de insule se numeste locul... Sint vreo 30 de familii inscrise si merg si prietenii nostri, nasii Tudorei adica. Abia astept!!! Si apoi, spre bucuria fetelor vine Halloween-ul, cu probat si cumaparat de costumatii si cite un mic spectacol si la gradinita si la scoala. Daca ar fi si temele terminate si bine facute, si casa terminata cu totul pus la punct... as fi chiar fericita gindindu-ma la ceea ce urmeaza!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">28+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Anky, mai avem un pic cu renovatul, apoi asteptam mobila si usile. Cred ca la final de oct. ne mutam. La Cj ne mutam peste cativa ani daca nu se schimba planurile.

Tdi, noi am trecut prin faza in care nu vroia nimic in picioare. Arunca cat colo orice incaltaminte. Se descalta in mijlocul strazii, se incalta cu pantofii altora. Acum suntem in faza in care nu mai umbla desculta sub nici o forme. Ok, ok, dar ce te faci cand intra in casa dupa plimbarea in parc si nu reusesti sa-i dai jos tenisii sau coboara din pat sa-si ia apa care este la 1 m de pat si urla ca n-are papuci si nu face 2 pasi desculta...E o nebunie intreaga problema incaltatului. A mea sare din senin de la joaca si se duce sa se incalte, se impopotoneaza cu diverse accesorii si ma anunta:"Plec la munca!" Dimineata imi cere"Dami, da-mi servetel umed" si-si sterge papucii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ah, da, problema cu incaltatul am avut-o si o mai am inca cu Agata. Tudora sta incaltata, o mai imita pe maimuta mare si se descalta, dar cere sa fie incaltata la loc, ca nu-i place sa mearga desculta cu talpile ei de printesa finuta. Dar Agata... nu sta incaltata nicaieri, ar merge si pe strada daca ar putea fara nimic in picioare. Nici iarna cu papuci de casa sau macar ciorapi, nici in curte afara, nici in parc, nicaieri... Si in clasa se descalta din cind in cind si sta asa cind stau la masute - ea mi-a spus, cica nu se poate concentra daca e incaltata. Si nici cu imbracatul nu stam mai bine, ca e mai mult dezbracata decit imbracata si asta mai tot timpul. De asta i-a placut la mare atit de mult! Si asa a fost de mica, de la 7-8 luni! Tudora, in schimb, mai nou, face alta chestie. Se aseaza in fund unde te astepti mai putin, se descalta de pantofiori si de ciorapei si isi curata cu mina degetele de la picioare, adica intre degete. Exact ca taranii... Si apoi isi pune tacticoasa inapoi ciorapeii, incearca sa-si puna si incaltamintea, daca nu reuseste cere ajutor, se ridica, se scutura de praf si spune nu-i nimic si pleaca mai departe. Si asa face peste tot, si in parc, si pe strada, si in magazin, si la gradinita, si in casa... si la in casele prietenilor. Nu stiu ce sa-i fac sa o dezvat de acest obicei si nici nu stiu de unde l-a luat.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">28+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Gabitza-multumesc! Eu le vedeam numai pe cele publice.

Chris-am reusit sa o vad pe Carina si mi se pare atat de lunga si atat de blonda!!!!

Nelia-can am fost in China, asta cu cautatul intre degetele de la picioare era sport national. Peste tot ii vedeai stand pe banci si facand treaba asta de ti se intorcea stomacul pe dos.
Si mie imi trimite acum soacra prin cineva un vaccin homeopat parca, pentru Maya care intareste rezistenta la infectiile bacteriene, nu neaparat la virusi.

Laura-nasol cu dermatita asta. Cam asa fac eu iarna la maini. Ceva ingrozitor. Si pana nu vine vara, mainile mele arata ca o crusta sangeranda. O pup pe Delia sa-i treaca buba, cum zice Maya.

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Danelutza, casa de Piatra pentru azi 25 septembrie. Sa fiti fericiti, sa va iubiti mult si sa aveti parte de intelegere.

Laura, iti zic si eu cu intarziere. Cred ca m-am aiurit. nici nu stiu daca am zis sau nu. Te pup si sa fii sanatoasa!

Eu azi am terminat cu fizioterapie si pot zice ca a facut tipa minuni cu masajul. Foarte putine dureri asa care na, sunt suportabile mai am. Ea zice ca ma vor lasa de tot. Ca simtea un muschi nasol care era prins. Acuma zice ca a masat foarte bine locul respectiv.

Alex, este bine, ii trece usor, usor si machiajul de la ochisor. Mai are o urma mica de negreala. Bine ca am rezolvat-o si cu asta. Mai avem 2 sapt de stat cu ghipsul si gata...

pup la fete ca am venit de la sala si ma duc sa bag o salata!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Olgutza daca ar trece cu pupatul cred ca m-as lasa de servici si as pupa-o pana ma satur...din pacate se pare ca nu-i de-ajuns ...si citind ieri pe net alte jdemii de informatii legate de dermatita asta vad ca pana si imunostimulatoarea declanseaza boala...si atunci ce-i fac?!

Tdi e pe col chistul nu pe uter...eu am avut ruptura de col la nastere si reconstructie...ar putea fi un chist functional sau nu( adica ...)... sperantza moare ultima zic io,desi i-am facut pomana de acum citiva ani

De cand a inceput Bianca scoala nici nu mai bag de seama ca face Delia saraca...nici ea nu sta cu "pupuchi" in casa ,cu "ciocete" doar daca i le lipesc cu adeziv...in schimb afara nu aveam probleme de dezbracat prin parc...ce-i drept asta cu parcul e mai mult problema femeii ca eu cand vin deja e tarziu si trebuie sa o iau si pe Bibi d ela scoala la 18...cu chiu cu vai am facut-o sa accepte patura noaptea ca este frig totusi peste noapte...

Azi a avut Bibi tema la mate 26 de exercitii....profa aia ori e cretina ori e tampita...pai cum pana mea sa le faca bietul copil ...scrie de 4 ore incontinuu ... si la restul materiilor nu mai apuca ...doar maine daca are timp...sa mor de nu ma duc la scoala ca-i bataie de joc...

sa aiba bolnaviorii o noapte usoara...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput