Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (225)
Raspunsuri - Pagina 20
Biancas spune:
I-ar m-am gasit in seama sa imi spun parerea cand ar trebui sa ma doara la 11 m departare cine ce face.

Mergem afara...la plimbare sa ma recreez
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Ana_m spune:
Bianca, nu cred ca ti-ai zis aiurea parerea . Daca nu raspund imediat e pt ca nu eram la comp. Of , pai daca nu se da cu lingurita
, nu stiu . II aiurea sa ii torni asa direct in gura , nici nu vezi daca a cazut picatura
, si apoi pe rospect zice sa fie combinat cu apa sau lapte . Eu tot timpul ii pun si putina apa sa nu fie doar uleiul ala . Bianca tu vezi daca ii cade picatura ?
Deci se de si Calciu pe langa vigantol . La medic nu am cum sa merg aici sa intreb pt ca medicul din Ro mi-a dat sa ii dau asta. daca ma duc la astia si le zic iar o sa zica ca sunt
, ca ii normal sa nu fie inchisa .
ANy, poate ne lamuresti si tuu. Eu am niste picaturi VI-Sol (care cred ca e calciu). E ok sa ii dau impreuna cu Vigantol ?
Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m
monica70 spune:
ANA eu si cand ii dadeam zilnic,ii dadeam tot cu linguritza,doar ca in loc de 3 picaturi puneam vreo 4-5 ,sau in loc de 2 vreo 3 .Vi-SOl are calciu deci e ok asa.Vi SOL eu n fel de "multivitamine".
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> VACANTA 2007
www.dropshots.com/moni1" target="_blank"> FILME
monica70 spune:
http://www.romedic.ro/boli/Rahitismul_0516/Semne_si_simptome_0969.html
Din cate am citit,nu cred ca are Clara rahitism,probabil e cam ce a zis ala de Diana,adica inceput de ... sau predispozitie la ... asa ca e suficient cred sa ii dai vigantol si calciu din multivitamine.Eu pana pe la un an i-am mai dat calciu,dupa aia nu prea,doar o tura de VI-sol din ala ,poate mai cumpar odata.Analize de sange nu i-am facut decat din deget, pentru anemie si a iesit ok.
Problema nu e atat calciul,cat fixarea lui,care se poate produce si prin 5 minute de iesit la soare zilnic,la cine e ok fabricat.
Eu in sarcina si dupa,am fost cu toate analizele ok,,doar calciul a fost tot la limita de jos.Dar am luat multivitamine incontinuu.
Pe de alta parte,am citit chiar zilele trecute un articol despre calciu,ca s-a constatat recent ca suplimentele de Ca date copiilor n-au nici un efect bla bla.De aia ziceam ca naiba mai stie .... si mai bine ii dai din amandoua,sa previ,doar ca nu in doze uriase.
BEE tot te-am mai intrebat,dar poate n-ai fost pe faza,Anei nu i-au dat nimic d-astea? ca stiu ca tu te plangeai de rahitism.Ma gandesc ca poate aveti vreun pediatru mai de doamne ajuta pe-acolo ...
Bee spune:
Ana, eu zic de Vi-Sol ca e ok sa-l dai cu vigantolul impreuna, daca tu crezi de Clara ca ar fi rahitica. Mai ales ca nici nu prea mananca ea grozav, poate-i creste si pofta de mancare. Cu Fontanela neinchisa, eu ti-am mai zis ca si Ana mea o are maricica. Si doctorul in care eu la ora actuala am mare incredere, mi-a spus ca e ok. E posibil, nu e grav, nu e neaparat semn de mare rahitism. Doctorul de care spun are 3 copii si mi-a spus ca la piticul nr 3, a avut fontanela deschisa pana la 2 ani si 4 luni! Nu mai spun cum m-a consolat pe mine cu racelile pline de secretii. Eu ce sa mai spun, ca Anuta mea e mare fan laptic, la soare am tinut-o la greu ( sa asimileze calciul), vigantol ii dau. CAlciu nu prea i-am dat, nici vitamine, ca eu nu prea sunt adepta suplimentelor artificiale. Si cu capul mare si fontanela neinchisa m-am mai calmat, desi eram cam disperata intr-o vreme. Are ea capul maricel, dar in nici un caz exagerat. Si ce-am observat e ca nu i-a mai crescut din primavara, de cand nu a mai crescut mult nici in inaltime. A mea la un anisor avea 85, acum s-a inaltat maxim 4cm, dar a acumulat 2 kg! O fi bine, o fi rau? Eu sunt multumita s-o vad vioaie si sanatoasa.
Moni, ziceai de cantarul de acasa. Pai si Ana, pe cantarul nostru are 12 kg. Ca de o duc la doctor, cred ca nici la 11 nu ajunge si-o mai face aia si subnutrita, desi numai asa nu e. Important e si ce crezi tu, felul in care ii merge copilului. Datele astea exacte gen inaltime, greutate, nu-s foarte relevante intotdeauna.
fetele.
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
maraki spune:
quote:
Originally posted by Ana_m
Ii dau 3 picaturi pe zii de vigantol . Calciu ? Nu . Pai parca calciu vara si vigantol in lunile de iarna (cu r). Eu asa stiu din ce am citit aici pe forum . Cine ma lamureste ?
Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m
Ana eu cand am spus dr. ca nu-i mai dau Vigantol pt. ca este vara, a zis ca este pacat sa intrerup pt. ca nu sta copilul la soare 12 ore pe zi. Sorry fetele, e a treia oara cand scriu.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
monica70 spune:
BEE aparusi 
Apropo,lasati mai cu fontanela,macar va consolati ca o sa creasca mai mult creierul=inteligenta la fete
La Diana saraca a ramas la nivel de 8-9 luni,ca atunci i s-a inchis fontanela ![]()
(Bianca nu te-am
,da a foost super distractiva faza aia ce ai citit-o )
MARAKI pai lasa,mai scrie inca odata,ca nu te dor degetele,lumea e atenta la chestii tehnice mai mult cand le intereseaza chestiile alea,e normal asa,nu?
maraki spune:
Eu tot cu lingurita dadeam Vigantolul, dr. a zis ca din 3 pic. ramane 1 pe lingurita. Sa va spun drept, din iulie nu i.am mai dat deloc 
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
monica70 spune:
BEE pediatra mea nu e genul ala,ea e muult mai relaxata,poate prea mult.Va amintiti de laptele de vaca recomandat de pe la 3 luni? Acum si daca i-l dadeam,nu crapa fata,ca doar pe la tzara asa se da inca ![]()
Inca ceva - la cei ce consuma lapte praf,si ala e imbogatit cu vit D.Deci se da mai mult vigantol la cei alaptati natural sau care beau lapte de vaca .Cum e cazul Dianei de exemplu.
monica70 spune:
M-am mai gandit la o chestie.Cand a controlat-o pe Diana medicul ala,era dupa faza cu diareea si varsaturile,slabise mult in doua zile,asa ca poate de aia a remarcat coastele alea doua iesite.
Ca si pediatra ei ,de cate ori a consultat-o,chiar nimic sa nu vada
?