Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (225)
Raspunsuri - Pagina 19
Biancas spune:
Ana, aici sunt subiectele dar cel de azi nu e pus. Probabil cel de azi va fi pus maine, asha ca mai trage cu ochiul:
http://www.csid.ro/tv.html reportajul din 22.09.
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
monica70 spune:
ANO noa ce pricepusi d-aci? La scafarlie nu-mi dau seama cum e Diana,dar fontanela e inchisa,picioarele nu-s in paranteza,cu coastele nu pricep care-s ultimele doua de sus sau de jos
,dar parca la partea de sus a apasat-o la ultimul rand se vedeau un pic mai tare.Lapte bea si alte lactate la fel,deci calciu are de unde lua,cred ca raman la vigantol,pana depistez ceva info mai clare.Si cica sa nu i-l dam cu linguritza,iar pediatra ei asa a zis - dacat 7 picaturi cate una pe zi,mai bine o lingurita odata pe saptamana,vad ca nu a avut probleme digestive de la chestia asta pana acum.In concluzie,naiba mai stie 
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> VACANTA 2007
www.dropshots.com/moni1" target="_blank"> FILME
Biancas spune:
Nu contest decizia nici unui medic. Pe vremea cand eram noi mici ni se dadeau la 6 luni cred ( am sa ma interesez daca trebuie) vaccinuri cu vitamina D. S-a spus ca nu era bine, pe perioada cat primeai doza de vaccin si inca maxim o luna erai acoperit...apoi oraganismul ducea lipsa de vitamina D pana la urmatorul vaccin.
S-a descoperit ca cel mai indicat e sa administrezi regulat aceeasi doza pe zi, pt ca vigantolul sa nu fie in exces in corp, oricum excesul se elimina si ramai descoperit.
Varianta dat o lingurita o data pe sapt...hmm 2-3 zile are vitamina D , apoi ea se elimina. Adica cred ca asta e explicatia logica, altfel ne-ar fi pus pe toate mamicile sa dam o data pe sapt vigantol si nu zilnic.
Prietena mea cea mai buna si acum e cu coastele in afara cand se intinde jos. Purs si simplu i se vad costele foarte tare, cosul pieptului e foarte iesit in afara. Daca e in picioare nu se vede nimic, e normala. Nu stiu ce e acolo, dar pare fi o lipsa de vit D din copilarie.
Bianca
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Biancas spune:
Daca un copil bea lapte zilnic nu inseamna neparat ca organismul lui asimileaza si calciul din el. Sunt organisme si organisme, daca are arderile foarte rapide s-ar putea sa nu ramana cu prea multe vitamine in el.
Si Dani bea zilnic lapte si a baut intotdeuna, a mancat branzeturi si alimente care contin calciu dar asta nu inseamna ca ii e suficient. La ultimele analize facute la 9 luni avea lipsa de calciu.
Nu stie nimeni de cat calciu are nevoie un copil, cat e doza recomandata pt copilul meu care cu siguranta nu e ca alt copil. Ei spun ca e DZR (doza zilnica recomandata) dar o fac ma modul general, nu in cazul copilului meu.
Bianca
Biancas spune:
Ana eu te sfatuiesc sa consulti medicul sa vezi ce parere are. Am citit ca pana la 2 ani nu e problema asha mare daca nu ii e inchisa fontanela, dar am auzit ca copiilor carora li se inchide greu fontanela vor avea capul mare . Si inca ceva...tot acolo am citit ca creierul are mai mult loc sa dezvolte la copii la care nu e inchisa fontanela devreme si ca majoritatea au fost si sunt copii foarte inteligenti.
Din carti si reportaje nu iti poti da seama ce va fi, asta e ceea ce am citit.
Bianca
Biancas spune:
Inca ceva,,,eu nu beau lapte aproape deloc, iaurturi nu mananc decat rar de tot (de cateva ori pe an), barnzeturi mananc in cantitate normala (cred),dar nu zilic.
Si nu am lipsa de calciu![]()
Analizele de calciu e bine sa le faci regulat, la varsta asta e foarte important calciul pt organism. Si nu trebuie sa ne culcam pe ureche cu expresii" al meu bea lapte deci are calciu" ca nu e chiar asa uneori.
Sunt copii (copilul prietenei mele) care nu bea lapte de la 1 an, il prosteste noaptea in somn si acum (si are 3 ani) cu o sticla de 100 ml lapte dar alizele de calciu i-au iesit bune intotdeuna. Cum e posibil? Nu stiu.
Pe vremea nostra nu ne facea nimeni analize sa vedem cum stam cu vitaminele din corp dar s-a cam schimbat moda.
Nici eu nu i le-am facut lui Dani demult, dar el a mai primit calciu suplimentar pt ca vedeam la unghii pete albe.
Sandra si Nelu si le-au facut luna trecuta cu programul ala...ca a fost ziua lor si le-au iesit bune. Eu le-am facut prin primavara cand mi-a iesit colesterolul putin crescut.
Bianca
monica70 spune:
Calciul exista si in legume si in fructe. Si mierea de albine are un continut foarte ridicat de calciu.Si galbenusul de ou.
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> VACANTA 2007
www.dropshots.com/moni1" target="_blank"> FILME
Biancas spune:
Calciul exista in multe,trebuie sa stii de unde sa il iei. Ideea era ca poate organismul nu sintetizeaza calciul.
Eu nu beau nici lapte si nu mananc nici fructe pt ca nu ma incanta. De unde am calciu atunci?![]()
Si Dani care mananca de 10 ori mai multe fructe ca mine, bea o jumate de litru de lapte nu are calciu suficient. De ce? Poate si pt ca e in crestere dar si poate pt ca orgasmul lui e altfel decat al meu.
Bianca
Biancas spune:
Dani bea zilnic ceai indulcit cu miere de albine nu cu zahar![]()
In unele seri mananca paine cu unt si miere.
Chiar sunt curioasa cum sta cu calciul, am sa ii fac niste analize pt cultura mea generala.
Bianca
Biancas spune:
Moni acum am vazut ce ai scris acolo "sa nu se administrze vigantolul cu lingurita". Stiam demult de asta, pe celalalt forum a fost isterie mare pt treaba asta. Si lui Dani tot cu lingurita il dadeam la inceput(sincera sa fiu exact asha il dadeam si Sandrei..cu lingurita), ii puneam 2 picaturi si i le bagam in gura. Dar dupa ce am citit mai multe am decis sa il torn direct in gura zilnic, fara sa mai folosesc lingurita pt ca ramane pe ea si din 2 picaturi poate o jumate de picaura ramane pe lingurita. Acum sunt mari si stiu sa si linga lingurita dar cand sunt bb nu cred ca stiau sa o faca. Dar de ce sa ne complicam cu lingurita cand sticla e special facuta pt asha ceva? Eu ii spui lui Dani "hai sa facem unu-doi" si deja a cascat gura. Si asta demulttt
Bianca