Copiluti de mai-iunie 2005 (47)
Raspunsuri - Pagina 9
gusta spune:
Tdi la multi ani sotului si spunei ca mai sunt si alti care au varsta asta
.Si crede-ma cu problema ta te inteleg foarte bine si sincer incearca sa iti spui punctu de vedere ca mai tarziu o sa iti para rau ca nu ai facut-o.Ti-o spun din proprie experienta.
Marilena si Mara Augusta
simona_filipas spune:
Tdi sa-ti traiasca sotzul, sa traiti fericiti 1000 ani.
Bea multa sanatate Pifosului.Tu cum te mai simti?
Multa sanatate tuturor bolnaviorilor si multi
din partea noastra.
Ma scuzati ca sunt asa expeditiva dar merge netul mai incet decat o caruta si sunt plina de nervi nervosi.
P.S.
Elisor 

bine te-ai reintors.
Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta
Simona si
Dragos Octavian
loreen spune:
Tdi sa-ti traiasca bunatate de italian sa aveti ani multi si fericiti impreuna...
Elisor,Olgutza io stiu la ce-i bun sodoul,dar in disperare de durere incerc orice imi ofera alinare...pur si simplu nu mai pot lua medicamente...
Elisor nu-mi face nimeni statuie stiu...si nu din cauza muncii nu merg eu,mai mult din cauza de lene si de medici de care tre s am arog sa-mi dea trimitere...iar azi ma simt foarte rau,abia stau pe scaun si evident medicul este plecat in co...
Oana lu'Alex cred ca vine o varsta cand au toate un inceput inclusiv crizele lor...conteaza insa rezistenta noastra la stres si presiune...
Monu fa-i o coprocultura Alexiei...daca nu cedeaza diareea sa nu fie altceva...
Gabi le trageti si voi acuma pana peste ...
Toti scolareii vor inapoi la gradinita sau daca se poate direct la servici numai la scoala nu...si Bianca ar vrea
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Tdi spune:
hai ca nu ma pot abtine, sa va zic o faza de duminica si sa va dati cu parearea daca vreti...cica-s exagerata...oare sunt eu nebuna?!
deci era ziua de nastere a socrilor, am facut tort si aperitive si ne-am dus toata trupa (noi 2, pitika, juniorul si maica-mea, deh, e de neconceput ca ea sa lipseasca de undeva!
), ajungem si dam sa intram in casa prin garaj unde lasasem masina ca e mai practic...eu eram ultima si cand intru in garaj o gasesc pe maica-mea cotrobaind de zor, nu apuc sa intreb "ce cauti?" si o vad victorioasa cu un cutit in mana. ma da la o parte si iese in curte, clar ca m-am luat de ea ca ce vrea sa faca cu cutitul si-mi raspunde cu nesimtire si sictir "nu-i treaba ta!"...m-am enervat si am insistat si ea o tot tinea ca face ce vrea si s-o las in pace, era cat pe ce s-o iau la bataie...pana la urma ce voia: sa taie niste flori din gradina socrilor ca aduse (pe ascuns!) o chestie din ceramica, un fel de vaza si voia sa i-o dea cadou soacra-mii. i-am zis ca nu e la ea acasa sa taie flori cum are chef, asta m-a deranjat ca putea sa spuna frumos si se rezolva, mi se pare inadmisibil cum s-a comportat. si mai rau e ca nu vrea sa priceapa, zice "si ce daca?!", adica te duci la cineva si faci ce te taie capul, nu te intereseaza de impresie si consecinte?!
bonus: se baga in toate discutiile chit ca nu o privesc si ii umbla fleanca toata ziua cu rost sau fara de te dor urechile.
loreen spune:
Tdi cand era maica-mea sanatoasa numa circ draci si nervi imi facea ...numa ea crestea copii si-mi toca existenta bucatica...la dat din gura era prima...mi0am spus oful si din momentul ala fie facea ca mine fie eject...
La Delia in momente ca astea cand imi est erau de mor simt nevoie sa plasez copilul cuiva,dar mai bine ma lipsesc decat sa mi se scoata ochii ca la salai...asa ca vezi ce si cum faci dar prioritatea de baza e italiano vero tu si mandretea voastra...restul toata stima si mandria dar mai la coada...
Simona nervi cu gradinitza?!
Beatrice vai bietu' baiat cate s-au adunat la el...va doresc sa va treaca cat mai repede betesugurile...
Elisor esti fenomen in viatza ...cat de bine te exprimi...la mine vad ca ascendentul combinat cu zodia mai mult ma incurca decat ma ajuta a sunt balanta sadea cu sange albastru...
Adina stiu ca nu tre sa-ti mai zic si eu dar sa mor de nu-i mult 2000 de euroi...pe mine in toata casa m-a costat 4200 euroi in 2005...atata ca nu am platit 19% ca deh traim ca sa speculam...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
nelia spune:
Buna! Astazi dimineata Tudora nu s-a putut trezi! Si eu nu am avut inima sa trag mai mult de ea, doar am vorbit un pic cu ea si am intrebat-o daca o duce tati odata cu Agata la gradinita sau mami mai tirziu, a mormait ceva si s-a intors cu fundul la mine. Asa ca, astazi o duc eu, poate imi boceste iarasi, ca tocmai ii trecuse. Ieri a stat fara pampers la gradinita si acasa, numai la somnicul de la prinz i-au pus si a facut o singura data pe ea, la gradinita. In rest, cere si face, fara probleme. Gata, am fetita mare!
Problema cea mai mare viata noastra vine de la lectiile pe car trebuie sa le fac cu Agata. Pur si simplu nu-i sta gindul la asa ceva... cind facem e bita, sta si se uita la o cifra sau o litera si nu stie care e, desi, in alte conditii le stie pe toate (daca se joaca, daca le vede scrise pe undeva...) si le stie de mult, de la trei ani - trei ani si ceva. Ei, dar cind ne asezam la birou si ne apucam de lectii... e jale! Nu mai stie nimic! Si nici nu e atenta, nu se concetreaza, casca, se gindeste numai la mincare, suc, desene, patinaj... Ce ma fac!?! Fetele cu copii mai mari, de scoala, asa a fost si la voi in clasa I? Si nu facem decit maxim o ora, cu pauze. Pentru ca in jumatate de ora isi termina ce are pentru scoala (aici nu prea se omoara cu temele acasa, dar macar de la scoala asta are in fiecare zi cite una sau chiar doua) si apoi facem un pic suplimentar si vreo 10 minute in romaneste. Dar sa va dau un exemplu despre felul in care se petrec lucrurile. Facem un exercitiu la mate, sa numere insectele sau fructele din fiecare imagine, sa scrie cifrele in colt, sa o incercuiasca pe cea cu cele mai multe si sa puna un x pe cea cu cele mai putine. Vreo patru exercitii de genul acesta, plus alte citeva asemanatoare facute suplimentar. Ei, nu va spun ca incercuia pe cea cu cele mai putine si punea x pe cealalta (clar din neatentie - nici nu ascultua enuntul, se repede, cica stie), nu mai recunostea cifrele, nu intelegea ordinea crescatoare si descrescatoare, desi anul trecut numara pina la 30 si inainte si inapoi. Si in timp ce imi venea sa ma dau cu capul de birou, ca i facusem schema cu cifrele, i-am arata cum cresc si cum descresc... nu intelegea si pace - asa, din senin, fara sa o intreb incepe: stii, ca 6 poate fi format in mai multe feluri - ori ieri doi de aici si patru de acolo, ori iei trei si trei, ori doi si doi doi... ori iei o poza cu 10 si stergi 4, ori iei 8 si scazi 2. Si era foarte incintata de descoperirea ei si s-a apucat sa faca asa cu toate cifrele... si 100 poti sa o formezi din multe, multe cifre, iti dai seama!?! Ca daca stii cifrele de la 1 la 9 le stii pe toate care exista in lume si chiar si pe cele care nu exista? Woau!!! Cool!!! Dar cifrele extraterestre sint la fel cu ale noastre? Ca daca sint si ei nu cunosc literele si nu pot vorbi, poate ca ar trebui sa vorbim cu ei in cifre...
Dar alfabetul ramine necitit ca se blocheaza pe litere, nu le mai recunoaste si pe cele supercunoscute, tema la mate abia am facut-o... in schimb gindirea ei e departe-departe. Tot timpul ma intrerupe ca cica vrea sa-mi spuna ceva si in loc sa-mi spuna ceva despre lectie, ma omoara cu gindiri din astea... profunde. Ziceti si voi... Ce sa fac!?! Ca nici nu o pot opri, e interesant ce spune si cum gindeste, dar notele la scoala i se vor pune pe temele alea, pe numarul de insecte din imagine si pe cum stie sa scrie litera i si o. Offf!
Tdi, la multi ani sotului! Si petrecere frumoasa, chiar daca e vorba de o masa in familie. Iar cu mama... ale mele nu sint chiar asa, dar tot am preferat sa ne descurcam singuri, ca stim noi cum e cu mamele. Iti dai seama ca as fi avut nevoie de ajutor ca de apa, va fi groaznic, ca toti trei copiii au nevoie de mine (si de tati, dar cum e mai mult plecat la munca, trebuie sa-l inlocuiesc cu succes), fiecare in felul lui. Nu mai spun de casa, de mincare, scoala, dus la activitati... Mi-e rau cind ma gindesc. Dar, cu toate acestea, am preferat sa nu chemam pe nimeni, vom trai, vom vedea si le vom face singuri pe toate. Sper sa se termine cit mai repede, sa plece acasa fara sa va paruiti prea rau (stii, nu le mai poti schimba si nu are rost sa faci eforturi in acest sens) si sa reintre lucrurile in normal in familia voastra.
Elisor, abia intru in 8 luni, mai am citeva zile si o inchei pe a saptea. Oricum, mai am doua luni si un pic si ne vine printul acasa. Si mie mi se pare ca a trecut foarte repede. Ce frumos scrii tu pentru toata lumea! Pupici Biancai ca sa se obisnuiasa la gradinita si bafta lui Andreas la scoala.
Gusta, unde sa ma uit la poze? Iar gura lumii... stii tu. Nu are rost sa te consumi. Imi pare rau ca te-ai certat cu ai tai. Sanatate olandezului. Stii ca daca era fetita, ar fi chemat-o Mara...
Gata, e timpul sa o duc la gradinita pe Tudora, sa ajungem pina in 10 macar si apoi ma intorc la rufele mele. Mai am si astazi, era imposibil sa le fi terminat ieri in cele citeva ore. Si poate aranjez si toate cele trei biblioteci, dar si acolo e migaleala, ca sint multe si adunate toate la un loc si trebuie sa le sortez, sa-mi fac ordine in hirtii... Dar oi termina eu odata!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
27+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
monu spune:
Laptele humana pt diaree are un gust oribil. bleah! m-am certat cu alexia o ora sa bea 2 guri.
, mami de printese
Alexia Ioana si
Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
loreen spune:
Tdi am raspuns in acelasi timp cu tine ...ce sa-ti pot spune decat ca toate astea sunt o sursa inutila si suplimentara de stres...e clar ca o masura trebuie sa iei,insa tu esti cea mai in masura sa stii care-i aia...eu una i-am pus pe toti inafara cercului din jurul familiei mele... au nevoie de mult tupeu ca sa intre...
Nelia eu nu am facut temele cu Bianca,nici macar cand era in clasa I...ca doar seful meu nu face lucrarile cu mine...am mers pe principiul ca scoala este serviciul ei... asa ca avea o responsabilitate ...si dupa masa de pranz venea somnul,1-2 ore, apoi se apuca de teme.Evident ca le verificam si de teama foii rupte din caiet era si atenta si ordonata,stangace fiind...foarte rar s-a intamplat sa-i rupt foaia din caiet.Apoi o ascultam la lectii si pe unde era o indrumam.Cand vedeam ca nu are chef sau era cascata ii spuneam ca asa va merge la scoala sa o certe doamna ...imediat se remonta.
Dar ceea ce a contat enorm a fost odihna inainte de teme...
Eu chiar nu am avut probleme cu ea...am responsabilizat-o de mica si doar faceam munca de coordonare...iar dupa ce am nascut-o pe Delia pot zice ca habar nu am cum a trecut prin clasa III...
Vrea sa se joace sau sa stea la tv sau calculator trebuie sa aiba temele si lectiile invatate ...nu le are ...asta e soarta...e greu inceputul...asa cum este si pentru a mea clasa V
Gusta ca doar nu traiesti cu lumea...stii bine ca ,gura lumii nu o astupa nici pamantul asa ca da-i inainte cu tupeu...sanatate olandezului ca are nevoie cu o asa dama bine langa el......
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
Androix spune:
Monu, mai nu mai sta asa cu fata daca face diaree de vineri si varsa. Daca zici ca se si albeste, m=ai speriat cu descrierea asta. Va tin pumnii s-o scoateti la capat. 
Tdy, nu esti exagerata. Faza cu florile e aiurea, am crezut ca e mai simpla situatia cand am zis ca e lipsa de comunicare. Tot ce pot sa zic e ca Loreen,
cuscra, te pup, d-aia suntem noi cuscre, prioritatea ta este italianu - sa-ti traiasca! - si Alyssa. Restul mai rarut ca-i mai dragut si daca asa rau stau lucrurile evita iesirile prin alte parti pana pleaca.
Filip e mucios si tuseste, iar soacra-mea...
e varza. Mihai e acolo acum si nu mai vine in noaptea asta. Nu stiu ce-o sa facem...
Andreea, mama de Filip si Georgia
monu spune:
Stati asa sa nu intelegeti gresit.
Alexia a varsat rau doar sambata. Cand am fost la Stanciu sambata i-am spus si ne-a zis sa ne asteptam la probleme de burtica. Sambata spre duminica a facut 37.7. De duminica face pe zi 1 sau 2 scaune apoase. Nu mai mult. Ce e drept dupa ce face e alba toata si slabita. Dar nu mai varsa. E pe regim, ii dau Hydrasec (apropo cica nu se mai gaseste) si loperamid. Am sunat pediatra in seara asta si ne-a zis sa ii dam si Debridat si Ercefuril. Daca nu trece in 2 zile mergem la control.
, mami de printese
Alexia Ioana si
Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.