*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(11)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by addinel

andreea dap, se pare ca eu refuz ofertele bonelor binevoitoare . auzi, da' daca tu vrei 6 ore/zi, 3 zile/sapt si io vreau 9 ore/zi, 5 zile/sapt tu oferi 2.5-3 mil si io 9-10 mil o regula de 3 simpla da' complexa zice ca suntem pe aceeasi lungime de unda. fetele si baiatul
si ca sa te incurajeze cineva, in asteptarea rusilor...

pupici

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Ma, stii ca ai dreptate? La asta ma gandeam si eu cand am scris da mi-a fost lene sa calculez ca io si matematica... Deci bine ca inca nu am discutat. Insa, vorba voastra, mi-e teama ca nu va mai veni pe mai putin ca nu mai este rentabil. Oricum va tin la curent.
Pana una alta cred ca o iau pe urmele lui Ralucami si-mi prelungesc vacanta ca ieri m-am muls si nici acum nu m-am reglat cu laptele desi acum doua zile siroiam. Nu ma vad facand asta zilnic.
Ciclul nu da nici un semn

Pepsi, multumesc pentru ideile pe care mi le-ai dat cu traducerile.

Fetelor, am pozat jucaria aseara dar abia in noaptea asta o sa vars pozele, daca reusesc ca Filip e mucios si azinoapte am avut show cu el toata noaptea, sper sa fie mai bine acum.

Madi, nu l-ai chinuit, stai linistita. Oricum o sa vezi ca tot ce-i dai pentru prima data la prima masa o sa scuipe cam tot. Incercati sa-i dati cu lingurita sub limbuta ca asa nu mai scuipa. Faza asta o stiu de la Filip dar la vremea respectiva nu-mi reusea. Abia tarziu pe la un an am reusit. Dar alte fete puteau, incercati si voi.

Simsonel, lasa copilasa in pace. N-o sa-si deformeze dintii. eu am supt degetul pana la 4-5 ani si nu mi-am deformat decat unghia. Am o dantura stas, exact ca a astuia

Carstea, eu in locul tau nu m-as alarma. Vezi daca maine sau mai tarziu ii apare secretie si suna medicul. Cel mai probabil o sa-ti dea un unguent cu kanamicina si trece in cateva zile.

Numai_eu, nu stiu daca reusesti sa-i faci program. Unii copii renunta singuri la o masa marind cantitatea la celelalte. Dar ca sa-i faci tu habar n-am, alaptatul e la cerere. Poate iti da Pepsi vreo idee.

Ei da, asa sustinere... Multumesc! Sper sa fie si cu folos ca v-am zis nu sunt semne. Mama lui de prezervativ!

Edit: Mica, sa vina!

Pitica, vine femeia daca vrei vorbim pe PM, eu ma cam feresc s-o recomand ca face treaba buna, dar are cateodata niste apucaturi cam ciudate. Eu o stiu de multa vreme si ma infig in ea imediat, dar mi-e rusine uneori ca unde am recomandat-o daca s-a intamplat ceva mie mi s-au plans respectivele prietene.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogalina spune:

salut si eu cu drag capsunelele ,nu am mai intrat de mult,mi-era dor de voi,am avut ceva de citit din urma.Raportam 8,6 kg si 67 cm la 4 luni,am facut si vaccinul,suntem bine poate nesperat de bine.Bebe Teo creste vazand cu ochii,sunt tare multumita,papam numai tzatza iar cu diversificarea nu ne grabim,macar pana la 6 luni .Singura chestie de care pot sa ma plang la voi e ca l-am invatat afara la aer in carucior unde si doarme si nu stiu ce o sa ma fac cu el cand o veni frigul.Au fost vreo 2 zile ploioase la noi si cine credeti ca impingea caruciorul pe ploaie de zor?Alina!va trebui sa-l invat sa doarma singur si ziua caci noaptea nu am probleme .Alex a inceput gradinita ,ce bine,ca mi-era mila de el ca nu prea l-am socializat toata vara,adio plaja,adio plimbari si alte cele.Se comporta f.bine cu Teo,il iubeste iar eu sunt mai mult decat incantata.Tati a inceput si el serviciul,s-a terminat concediul si ne cam obisnuisem impreuna,imi vine greu dar asta e,trebuie sa ne descurcam.
ella74,vezi ca ai reusit sa ajungi la Barcelona?mi-aduc aminte ca erai tare suparata ca nu are cu cine sa stea David.Distractie placuta in continuare si sa nu cheltui toti banii...

ralucami,ma bucur ca ti-a iesit prezentarea si ca Maria se simte bine acum.Am avut si eu cu Alex un episod urat de enteroviroza si era mai maricel,trecusem la diversificare si tot ce-i dadeam vomita,dar in schimb laptele meu il accepta ,mare noroc mai ales ca cei mici se deshidrateaza f.repede

mica0307,eu stiu ca osciloccocinum este pt.raceala nu pt.cresterea imunitatii,si eu agreez produsele homeopate si mai
ales ca nu au efecte secundare si pot fi date cu usurinta la copii ca sunt dulci

moberi,rezerva de fier a bebelusilor se cam termina pe la 6 luni,asa zice la carte dar daca medicul tau a observat semne de anemie trebuie sa-i dai.La ei e cam greu sa le faci hemoleucograma fiind atat de mici dar eu merg pe principiul daca trebuie,ii dau,daca nu,nu ma hazardez pt ca risti sa faci mai mult rau decat bine.Vezi,ma gandesc de ex.si la adm. gresita a calciului care se stie ca excesul se depune unde nu trebuie.Legat de vaccin,in general e bine sa nu se dapaseasca 2 saptamani de la implinirea
termenului.Ah,si nu-ti mai face atatea probleme cu greutatea bebelusului,e valabil si pt.mica si ancamari,e firesc sa ia mai mult in primele luni si apoi mai putin,ia faceti un calcul simplu:daca ar lua in fiecare luna in medie 1,5 kg cu 3,5 kg la nastere ar ajunge la un 1 an de zile cu 21,5 kg care e greutate de copil de 5 ani

Monitza,lasa ca o sa te descurci cu restantele.Auzi,"copila zapacita cu capul in nori",asa te consideri tu sau altii?

carrie,Exlutonul contine o doza f.mica de hormoni deci nu ar trebui sa ingrase dar cred ca depinde si de organismul
fiecareia.Medicul spune ca e posibil la inceput sa pui pe tine dar apoi se normalizeaza greutatea.

Paflo,tin de f.mult timp sa-ti spun ca mi-a trecut imediat dupa nastere parlita aia de dermatita de sarcina
care m-a stresat asta ca n-am fost vrednica sa-ti trimit pozele promise.Legat de fitele domnisoarei inainte de somn,nu cumva e prea obosita?eu am observat la al meu cand intarzii prea mult baita de seara desi i-o fac cam la aceeasi ora (mai exista si exceptii) si atunci oboseste prea tare si incepe si maraie si are un plans specific ca si cum ma implora sa-i fac baita mai repede
ca el nu mai poate.Sper ca v-ati distrat la Budapesta si ca Sofia a primit o multime de cadouri!Ce antihistaminic pot sa iau
daca alaptez?

Androix,toata admiratia mea pt tine,sincera sa fiu nu stiu cum reusesti sa te descurci .Eu am facut facultatea cand eram
insarcinata cu primul ,mergeam si la serviciu,nu mai zic ca eram tare constiincioasa si mergeam in fiecare zi la seminarii si ajungeam franta seara pe la 7-8 si pe urma o luam de coada cu gatit ,spalat si toate cele,brrr si mi se parea greu dar ce sa mai zic de tine si de alte mamici care aveti 2 copii,jos palaria!

petit ange,ca sa-ti dai seama ca are rosu in gat,trebuie sa te uiti in gurita ei,ai neaparata nevoie de ajutor ,e cam greu,iei o lingurita si-i apesi limbuta,si te uiti,se vede mucoasa iritata eventual si amigdalele inflamate si rosii iar cand e infectie se vad mici puncte albe pe amigdale plus ca o doare gatul cand inghite,sper ca m-am facut inteleasa

Liviana,si mie mi s-au umezit ochii cand am citit mesajul tau,ma regasesc si eu in el,plutesc si eu de fericire cand ma uit ce comori am si simt ca sunt binecuvantata de Dumnezeu.Felicitari si pt.casuta,sa fie intr-un ceas bun,aveti grija cum negociati pretul,sa fie fixat de la bun inceput caci s-ar putea sa aveti surprize pe parcurs,astia sunt cam smecheri,ascund unele costuri,stii cum e ,creste euro,se scumpesc materialele etc.

poohy,bine ati venit si sanatate multa va doresc,nasol ca ati ajuns la cortizon,mare atentie asa cum zicea si Pepsi sa observi la ce face alergie ca sa o poti feri,ma rog,in limita posibilului.Cand se face mai mare sa cauti un alergolog bun ca sa-i faca teste si sa vezi clar ce nu-i prieste.

Motannel,supozitorul i l-ai dat tu din proprie initiativa sau medicul ti l-a recomndat?te intreb pt ca subst.activa din novocalmin este f.puternica pt copii si in general e bine de evitat adica sa nu-i dai deloc.Daca esti la munte,nu ai farmacie sau altundeva ii dai ca nu ai incotro dar in rest...iar Calpol +supozitor e prea mult,ori una,ori cealalta.Febra e o metoda de
aparare a organismului nicidecum un dusman desi avem tendinta de a o cataloga astfel si nu trebuie combatuta decat atunci cand atinge
valori mari ,de la 39 in sus.Stiu ca e greu,eu am patit-o cu Alex la 1 anisor ,a facut o amigdalita urata pultacee cu febra 40 ,trei zile care nu ceda la nimic.Il bombardasem cu antitermice si organismul nu mai reactiona la ele ,ne-am dus de urgenta la spital si ne-a internat,i-au facut algocalmin intravenos si intr-un final i-a scazut temperatura ,m-am speriat f.tare si de atunci nu mai fac prostia sa-i dau medicamente aiurea .

addinel,saracuta de tine,te mai tine buzunarul?la cate analize ai facut...of,e tare greu sa gasesti pe cineva
care sa-ti placa din toate punctele de vedere....eu m-am sacrificat la primul,adica am renuntat la un job mai bun si mai bine platit ,ca deh,am facut facultate si master si aveam pretentii de la mine si am stat eu cu el si se pare ca ma voi sacrifica si pt asta micu',eu fiind bugetar acum cu un program de 7 ore pe zi dar cu salariu mic

Sobi,e normal ca s-a trezit mititelul peste noapte pt ca nu cunostea locul,astia mici au un simt fantastic,stiu cand sunt acasa si cand nu,iar legat de ceai nu i-ai facut instructajul de la inceput?

vas,si lui Teo i se umfla ochisorii dar cand il trage curentul,eu stau la curte si nu prea pot sa-l feresc.nu stiu daca poate fi de la saltea,dar cum i se umfla,numai cearcane sau si pleoapele cu totul?

kid,aoleu,in nici un caz sa nu-i pui leucoplast!

numai_eu,si eu tot cu apa ii dau iar de curand de cand e vant,ii dau cu o cremuta de la bubchen pt vant si vreme rea

Vali5,pe unde mai esti?se pare ca ati inceput afacerea de nu mai dai nici un semn de viata.Iata ca a venit si frigul si nu am reusit sa ne intalnim,si noi am avut o perioada tare incarcata .Poate,poate...

mary_lou,tu cum mai esti?tot nazdravan Paty?

Pepsi,era sa te uit tocmai pe tine,am avut si noi puseul de crestere la 3 luni si la tine m-am gandit.Legat de diversificare
in mare si eu am procedat la fel desi am avut destule discutii contradictorii cu cei din jur,am facut cum am crezut ca e mai bine si nu-mi pare rau.Acum mai nou ,la noi nu se mai recomanda banana inante de 1 an,se pare ca are si ea potential alergic desi cred ca nu exista copil din Romania care sa nu fi gustat din fructul magic mai devreme.Felicitari si pt botez,sa va traiasca crestinul.Avem si noi niste prieteni de familie canadieni care lucreaza aici in Constanta ,tare draguti si de treaba,sunt din Georgetown,ontario,cat de departe e de voi?

cred ca o sa ma "bata " ella pt mesajul meu,am scris mai mult ca niciodata,sper ca nu v-am plictisit.

red]am si eu o intrebare:am intrat in Cic din data de 20 august,primesc ceva banuti pt zilele ramase pana la sfarsitul luniisau iau de la 1 septembrie?

pupici si pt alynta27! si ELTEKA

fetelor,sa nu uit,voi v-ati gandit sa puneti ceva banuti deoparte pt puiutii vostri?adica o asigurare ceva de genul asta si cam ce suma?astept raspunsurile voastre....pro si contra...[/red]

Alina,mamica lui Alex(30.07.2002) si a lui Teo(18.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simsonel spune:

androix, vas, multumesc frumos pentru raspuns. Totusi ma streseaza problema pentru ca se umple de saliva si pe obrajori si pe urma se irita. Daca asta e, atunci o sa stau cu rabdare sa-i tot scot manutele din gura atunci cand si le baga. Sper sa se dezobisnuiasca in timp.

Simsonel si Diana (12.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Am mai pus cateva poze.

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia
Poze

Poze intalnire

www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet

Hainutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Bogalina, te salut si eu!
Fetele care ati nascut natural, la cat timp v-a venit menstruatia?! Eu am 2luni si 3 saptamani si nimic... In ultimile zile doar pofta de mancare!

Alina-Mirela cu DAVID 27.06.2007
David
Cum a aparut Printul!

Poze burtica

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

David are 6.5 kg! E un grasunel simpatic: rade, gangureste si creste frumos!
A fost ragusit intr-o zi. L-am dus la medic si mi-a zis sa-i d-au paracetamol pt copii. Nu i-am dat, ca i-a trecut!
Va pup! Noapte buna!

Alina-Mirela cu DAVID 27.06.2007
David
Cum a aparut Printul!

Poze burtica

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

quote:
fetelor,sa nu uit,voi v-ati gandit sa puneti ceva banuti deoparte pt puiutii vostri?adica o asigurare ceva de genul asta si cam ce suma?astept raspunsurile voastre....pro si contra...

dap, noi ne-am gandit. am deschis un cont pentru ea la banca (pe numele nostru, evident), unde vom depune banuti luna de luna, nu o suma fixa ci cat putem. pana acum nu are decat vreo 1500 ron. pana se va face mare se va aduna ceva. asigurare de viata eu am, sotul nu- dar vreau sa-si faca. si as mai vrea si o asigurare pentru ea, o sa ma interesez cand gasesc ceva timp.

am admirat-o pe maya, frumusica foc, ca intotdeauna. mica apropos, am vazut ca statea in bouncer- sau scaun de masina- cu el ridicat destul de mult. de la ce varsta avem voie sa ii tinem asa, pot incepe si eu sa-i ridic mai multutz bouncer-ul?

pupici

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Bogalina, farmacista imi recomandase novocalmin. I-am dat jumatate de supozitor ... avea 38.8. Dar a cedat, iar seara i-am dat calpol! Astazi e ok!

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

madi, eu am vazut intrebarea ta, da am spus sa nu-mi dau cu parerea ptr ca aici iti zic sa fierb totul in afara de banana pina face bebe 1 an. asa ca eu ii dadeam merele coapte sau fierte si le pisam usor cu furculita sau la blender. dar ma bucur ca ai gasit solutia

liviana, si eu m-am regasit in ce ai scris......poate din cauza ca ar fi ultimul bebelus(poate ma incumet si dupa ce uit de greul de inceput mai vreau unul) dar si eu profit mult mai mult acuma fata de cind era dominic mic. eram si noi ff stresti si acuma sintem mult mai relaxati. felicitari din suflet ptr apartament, e f frumos! bravo!vreau si eu reteta de friptura!

sobi, distractie placuta!e normal sa simti asa, dar incearca sa nu-ti strici concediul!multumim de aprecieri, un adevarat gentlemen cu papion!asa e cu dominic isi rodea tot, si balea de numa ca ziceam gata acu ii ies dintii!si a durat de pe la 3-4 luni pina la 7 luni, da i=au iesit incisivii centrali jos si sus odata. eu, ii dadeam lui dominic si putin paracetamol cind era in puseuri seara la culcare, si daca durerea de dinti nu-i dadea pace peste noapte ii mai dadeam o doza in plus de calgel(care dispare repede efectul). cind ii apare dintele in locul respectiv este mai rosu si mai umflat, si cind apesi cu mina simti ceva tare, iar la lumina puternica vezi asa ca o dungulita alba. eu, credeam ca gata ii dau dintii odata in gura ii vezi, si dominic saracu avea deja sparta gingia si nici nu mi-am dat seama cind o prietena cu copil imi zice, vai are dinti!eu! unde unde.....deci poate pina nu-i vezi in gura nu-ti vei da seama la primii. dar miriiala aia e semn, si alt semn e ca ei se trag de urechi, durerea de dinti da durere in urechi!si e indicat sa fie capul mai sus decit corpul ptr a diminua durerea din urechi. si fiindca imi era frica sa-i pun perina(pina la mai bine de 1 an jumate...)am bagat un prosop rulat sub saltea in partea unde era capul, sau mai puteti pune cite 2 conserve peste la piciorul patului unde este capul. distractie placuta

adinel, merci de aprecieri, cu diversificarea cu mare placere raspund la intrebari!si mie imi cade parul de cind am nascut, la fel a fost si la primul, mi-am luat hena sa vad daca merge, ca multivitamine iau si degeaba....daca apari la stiri ca ai batut pe careva sa-mi zici e tare scumpa maria in rochita aia!

am sa pun daca vreti foaia ce o am de la alergolog cu introducerea alimentelor pe mailul comun ca am scanat-o,doar ca e in franceza, dar va traduc ce nu stiti!

piticagogosica, felicitarile mele ptr cele 4 lunisoare, sa va traiasca!

moberi, asa e, ai dreptate ma simt ff implinita, sint atit de fericita ca uneori mi-e frica! lasa ca si de mine unii zic ca-mi iubesc prea mult copii(parca se poate)ca exagerez in a proteja mai ales de cind am pierdut sarcina, dar pe mine incercarea aia m-a schimbat atit de mult in bine zic eu! viata e atit de scurta trebuie traita! ma bucur f mult ca si tu simti asa, inseamna ca sintem normale, chiar asa patetice!

kid, poate medicul tau ar mai putea pune mina pe o carte din cind in cind, e tare trist cind noi mamicile citim mai mult ca unii dintre ei!si andrada spunea ca nu e bine suc portocale inainte de 1 an, acuma fiecare cu ce crede!cred ca medicul tau ar face infarct sa stie ca eu pina la 6 luni nici apa nu i-am dat lui dominic, si bine am facut, avind in vedere alergia!o mama stie exact ce e bine ptr puiul ei! din cauza aceluiasi sindrom m-au durut sinii mai tare ca si nasterea lui dominic si totusi insistam cu alaptatul, medicii imi ziceau ca poate ar trebui s-o las balta ca nu pot alapta din cauza operatiei ce o am, si ca nu am lapte!noroc cu clinica de lapte, atita vreau sa zic, ca eu, in nebunia mea de a alapta, toata lumea ma intreba da de ce ma chinui, eu, ca mama, aveam instinctul acela animalic, ca eu trebuie sa alaptez ca nu vreau lapte vaca, si bine am facut, ca uite am simtit ca ceva nu e in regula cu el!asa ca asculta-ti instinctul de mama.am ris cu leucoplastul, ca mama imi zicea ca si ea mi le=a prins.....hai sa fim seriosi, e cum le are fiecare din nastere!

androix, desi nu ti-ar sta rau cu 3 copilasi, iti fac galerie sa iasa cum vrei tu!

simsonel, la inceput nici al meu nu vroia suzeta, dar i=o ti tu cu mina la inceput asa citeva minute, si tot asa, pina prinde gustul! chiar am aplicat aceeasi metoda la o prietena a carei fete refuza tetina si uite ca o tine si nu mai roade la miini, dar trebuie sa insisti

numai-eu, ma bucur f tare ca poti alapta in continuare, bravo!nu stiu daca poate rezista 4 ore ziua, acuma cum maninca?laptele de mama se digera mai repede, al meu ziua suge la 2 -3 ore, cind e cald si mai des.eu il dau cu o crema ptr persoane cu probleme, e o crema fara miros, dermatoloaga mi-a dat-o nu stiu daca acolo este glaxal ii zice.

ca sa nu mai fie atita par in toata casa il tin prins.

carstea, ii poti pune citeva picaturi de lapte de la sin in ochisor!

al meu pitic s-a smecherit......de numa, abia daca-l mai conving sa stea si el pe undeva, cit sa mai fac treaba!vrea numa in brate! cum nu ma mai vede e jale, asa ca=l iau cu mine in scoica, dar se mai si plictiseste, il pun in bouncer, in leagan nu mai sta deloc!vrea sa-i arat jucarii, una alta! prinde deja jucariile cu mina si se scutura, dominic mult mai tirziu facea!iar de dormit baga asa 2 ore dimineata cind dominic nu e doarme mai mult ca e mai liniste! iar apoi toata ziua mai fura cite 30-40 min, macar doarme noaptea...voi ce faceti cu piticii ziua cind sint treji?

androix, sanatate lui Filip,nici eu nu reusesc sa ma mulg mult, desi stiu ca este acolo, dar cica e o chestie psihologica, poti avea ce pompa vrei....

bogalina, felicitari ptr bebeul grasunel!felicitari ptr inceperea gradinitei!ei, cum era sa ma uiti, repede m-am uitat daca m-ai uitat! si nu m-ai uitat si eu il astept puseul, poate a fost azi noapte si astazi, ca mi s-a trezit tot la 1 ora jumate, si azi a tot supt, de ma dor sinii deja....ma intreba sotul ce are si sa scap repede cu explicatiile am zis "colici" la care el zice da tu nu crezi in colici , la care ii zic are puseu! bine ai facut cum ai simtit cu diversificarea. de banana nu stiam sa nu fie recomandata inainte de 1 an si nici ca ar da alergii, poate cu ce e stropita...nici aici nu e primul fruct introdus, dar oricum inainte de 1 an. multumim de felicitari. georgetown e cam la 600 km de montreal. noi, ne-am facut asigurare de viata, in caz de ceva sa ramina copii cu ceva, in afara de asta nu punem alti bani ptr moment, ca nu avem de unde

alynta27, am nascut inaintea ta si inca nu am ciclu, si e normal ca alaptez! dupa prima sarcina mi-a venit la 5 luni.felicitair ptr grasunel!

mica, e o dulce cu palaria aia verde mai!

hai ca iar m-am intins, noapte buna!

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Neata'

Raportam si noi:aseara am facut vaccinul,din pacate tarziu si bebe s-a perpelit toata noapea,a plans...si eu n-ma dormit
S-a trezit cu 37,6 luata in popou,acum parca nu mai are.Doctora ne-a zis sa incepem dupa 5 luni diversificare(la Iris la 5 luni jumate')cu supica(zeama).La Iris am inceput cu cereale cu lapte.
Nu stiu ce sa mai cred,dar pana atunci mai vedem.
Alina27 eu am nascut natural si nu mi-a venit ciclul pana nu am incetat sa alaptez,adica 1 an.Imi era asa de dor de el!!!Dar am stat linistita fiindca am luat mereu anticonceptionale.Si acum la fel.
Pupici la copilasii frumosi din poze.Poate reusesc si eu sa pun unele noi.

Mergi la inceput