Albinute & bondari de martie-aprilie '07(28)
Raspunsuri - Pagina 16
Cheburashka spune:
draga Cermenefr[/red, referitor la soacra, Doamne, parca r sora cu a mea... aceleasi teorii, mai ales ca noi avem case alaturate si sta si ne urmareste. eu inca nu am inceput diversifiacarea, ca-i dau exclusiv san puiului, chiar daca are 4,5 luni, dar nu vreau sa ma gandesc ce ma asteapta cand voi incepe. mai ales ca eu sunt si mai moale din fire si nu i-am zis niciodata nimic de cand de cunoastem, adica de vreo 5 ani, dar cate o data simt ca nu mai pot. pe noi ne-a zapacit sa nu mancam carne, in cat am facut o anemie f puternica, de trebuia sa mananc pastile de fier cu pumnul. sper sa nu patesc si cu puiul la fel. dar de data asta nu o sa cedez. tie ti-a zis de cartea cu bebe vegetarian, iar mine despre alta carte si mai ciuadata, ceva de genul "bebe indigo", despre niste copii speciali... de m-au apucat nervii.
dar sa lasam socrelele si sa revenim la ale noastre:
- intreba cineva despre iritatii la funduletz, parca [red]Mihael@, eu am incercat cu bepanthen vreo 2 luni si nu observam nici o ameliorare, acum insa, am trecut la crema de galbenele simpla pentru fiaecare zi, iar in cazul in care se irita o dau cu CUTADEN, este destul de uscat in comparatie cu Bepanthen, care-i gras, si chiar ii trece imediat.
- cat despre trezitul noaptea, ma inscriu si eu in randul mamelor cu bebei pofticiosi. bebe al meu are un program foarte instabil, dar cand se trezeste chiar vrea de mancare. am zis ca-l las pana la 6 luni cu mancare noaptea, caci, deh, inca imi este comod sa-i bag sanul in gura si sa taca, dupa care gata, nu-i mai dau, trecem pe ceai. (sa vedem daca o tine)
elpower spune:
Stefanyia. . . ce sa zic, nici eu nu stiu ce e cu moasa si mosul... Asa e la noi. Moasa ii ia hainutele cu care o scoti din spital, moasa o duce la biserica pt botez, tot in hainute de la ea, moasa o "da la grinda" pana la tri ani, in fiecare an de sfantul Vasile, adica pe 1. Iar daca e baiat, mosul il da la grinda. Cam asta stiu eu. Si obiceiurile astea difera de la o biserica la alta din acelasi oras, dar de la o tara la alta. De exemplu, la bisericuta unde am botezat-o pe Thea, au stat si mosii langa nasi in fata. I-a luat pe nepregatite, pt ca nu stiam niciunii chestia asta is ei trebuia sa se ocupe de poze si filmat. Dar a fost ok, pana la urma.
pentru tot 

!
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
karra80 spune:
Elyanne multam de ideea cu mixerul de la Braun...azi am fost si am achizitionat unul,...sper sa ma ajute sa-l folosesc sa nu-mi de-a sotzul cu el in cap
.La noi a fost 189 ron la mediagalaxy
Tot azi am studiat scaunele de masa....si nu ma pot hotara intre Chicco polly si unul de la ABC design....si am mai gasit unul in care sta supr misto...chiar mai ieftin dar nu stiu ca e de rezistent...asa ca maine inca mai testez......era o dulce cand o puneam in ele incepea sa loveasca cu manutzele in tavitza si se uita la mine si radea de numa.....![]()
revin
Carmina
de
MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007
La mare 2007
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Winnie
stefaniya spune:
Am venit si noi de la doctor.A plans asa tare,offf m-a durut sufletul.La inceput radea dar cand l-a asculte la plamani,inima...a dat-o intr-un tipat de greu l-am oprit.Noroc ca a venit Klaus acolo si l-a tinut el pe Carl cand sa-i faca vaccinul.Nu mai are rost sa spun ca si la vaccin a plans tare
Urmatorul vaccin era la 12luni dar cica s-a mai bagat unul contra virozei pulmonare intre 3 si 5 luni deci inca nu se stie daca il va face si Carl ca el a trecut varsta asta.Stiu ca e bine pt el dar nu mai vreau nici un vaccin.
Au angajat o asistenta pt a le face injectiile tocmai ca sa nu se sperie de doctor si mai tarziu sa refuze,atunci cand cresc si pot face diferenta.
Ne-a zis sa-i dam supliment de vitamine dar daca tot am inceput diversificarea cu legume nu mai trebuie,si le ia de acolo.Deci continuam doar cu vitamina D.
L-a cautat de dinti,nimik,deci cam intr-o luna,doua trebuie sa apara.
Am intrebat despre premergator si nu mi l-a recomandat.Nu a zis ceva de rau doar ca nu-l va ajuta sa mearga mai repede si ii poate crea un dezechilibru mai mare.Acum Carl pare vesel,pare ca a uitat de doctor ![]()
Mihael@ - am vazut pozicile cu Stefania,frumoasa!Dupa parerea mea a luat trasaturile de la taticul.
Gata,ma pun putin pe calcat ca am spalat 3 masini si sutn destule...
Pupici revin mai tarziu cu retetele
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
ElenaGiulia spune:
Stefaniya multumesc de griji am trecut cu bine si taifunul asta sper sa nu mai vina vre unul ca nu mai pot a fost super nasol a lovit in plin orasul unde locuies eu a fost o noapte de cosmar am crezut ca zboara apartamentul,calvarul a durat 10 ore sant o gramada de disparuti pagube materiale foarte mari lipseste curentul electric si au murit doua persoane multumesc lui Dumnezeu santem bine, te
.
Ioanaradu vin si eu la apel multumesc ca nu mai uitat dar nu am putut accesa internetul zilele astea din cauza blestematului de taifun.
Nu am citit tot din urma imi cer mi de scuze dar nu am timp,amandoi puiutii mei sant raciti si deabia le fac fata trebuie sa-i alint sa stau cu ei in brate si sa mai fac si ce de facut prin casa si nu am nici un ajutor

.
Am intrat sa va spun ca santem bine va multumim celor care va aduceti aminte de noi revin cand se mai limpezesc apele si isi revin copii.
Va pupam pe toate si va dorim numai bine.
Elena fericita Mamica a Alexandrei(16-8-2000)Giulia(27-2-2004)si Arthur 28-3-2007
http://www.sonia.as.ro/
Ajutati-o pe Sosonica!
Zadi spune:
Multumesc de urari tuturor![]()

Multumesc elyanne pt. descriere.Sper ca si zanu' meu sa fie un tip o.k. cand va fii mare.
Date despre mine:
nascuta pe 18.06.1976
copii: 2 buc.
fetita: Ingrid - 25.12.2004
baietel: Ian - 16.03.2007
Noi am inceput diversificarea sambata 8 set. cu 50 ml. cereale orez cu apa fiarta si racita.Duminica i-am dat 30 ml. suc proaspat de morcovi.Pana acum e foarte bine in sensul ca ii place sa ii dau mancarea cu lingurita.
Eu am inceput diversificarea copilasilor mei in jurul varstei de 6 luni. Pana atunci doar titi lapte fara ceai, apa sau muls si pus in biberon.Ingrid, fetita cea mare are aproape 3 ani, a supt pana la 1 an si 7 luni (am intarcat-o de nevoie pt. ca am ramas isarcinata)nu a fost bolnava niciodata.
Atat ea cat si Ian nu au vrut suzeta, biberon.
Sunt de principu ca, copilul sa fie obisnuit sa manance de prima data din lingurita, sa bea din sticluta cu cioculet. De evitat pe cat posibil biberonul, tetina care dau dependenta (asa cum vad ca au patit-o prietenele mele cu copilasii lor)
Lui Ian i-am inceput diversificarea mai devreme de 6 luni cu o saptamana pt. ca tati si surioara i-au cumparat castronel, lingurita si cereale si am fost curioasa sa fac proba...oricum el e foarte curios in privinta mancarii.
La aproape 6 luni (duminica implineste) are 8.400 si 70,5 cm si repet doar de la titi lapte.
Am vazut ca sunt probleme cu eritemul fesier.
Iata povestea noastra:
Ian in perioada 30 martie- 15 mai a avut probleme foarte mari cu eritemul.De la ce? Cu greu am descoperit cauza: calciu gluconic prescris in maternitate (spitalul municipal)5 ml. la 2 zile.
La unii copii calciul da agitatie si scaune diareice pt. ca nu au nevoie de el. Ingrid l-a tolerat foarte bine si de aceea nu mi-am facut probleme in a il adminstra si lui Ian. Insa la el a fost un dezastru. Am incercat toate pomadele de la medicatie: unguente, solutii facute in farmacie, tincturi,creme minune cu multe zerouri, pana la leacuri babesti: baie cu ceai de galbenele si pelin, ceai de musetel cu bicarbonat de sodiu, ulei fiert si racit.Nimic nu a dat rezulat.Singurul rezultat a fost: o igiena stricta dupa fiecare scaun, aerisirea poponetului si cel mai important eliminarea cauzei care de cele mai multe ori e foarte greu de depistat.
Dupa ce nu i-am mai dat calciu pt. ca dr. mea de fam si-a dat seama care era cauza, totul a revenit la normal.Cu toate chinurile de 15 scaune acide pe zi el saracutul a luat foarte bine in greutate 1.300 in prima luna si 1.100 in cea de-a doua.
Bucurativa de copii vostri pentru ca ei sunt fericirea.
Zadi
diana_jors spune:
Zadi:
pentru povestea eritemului fesier... suspectam si eu calciul, pentru ca aprox de cand i-l dau are problema asta... doar ca in aceleasi zile am inceput si cu zymafluor, si nu eram sigura... eu ii dau calciu 10 zile/luna, si acuma as mai avea sa ii dau ultimele 2. Dupa aceea, daca nu mai are probleme, o sa stiu clar de la ce a fost, si de luna viitoare o sa actionez in concesinta.
Multumesc mult
.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
tzuna spune:
Buna!
Am citit tot ce ati scris, am vazut pozele cu micuta crestina... dar sunt atat de suparata ca nu sunt in stare sa scriu nimic. Poate maine. Va urez tuturor o dupa-amiaza placuta.
Maria 28.02.2007
karra80 spune:
quote:
Originally posted by tzuna
Buna!
Am citit tot ce ati scris, am vazut pozele cu micuta crestina... dar sunt atat de suparata ca nu sunt in stare sa scriu nimic. Poate maine. Va urez tuturor o dupa-amiaza placuta.
Maria 28.02.2007
Sper ca sunteti bine....
si asteptam sa iti revii sa ne pov ce-i cu tine.Carmina
de
MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007
La mare 2007
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Winnie
ditu spune:
quote:
Originally posted by suzy78
m-am intors la 12 de la job.....sa ne laudam....dupa ce ieri nu voia mar copt cu orez....azi s-a lins pe botik si mai voia.....in schimb a dorit doar 50 ml de lapte;
ELPOWER - felicitari pt. micuta crestina.....a fost ff frumoasa....
MIHAEL@ - ii dau FERRUM HAUSSMAN......si e ok.....nu si-a pierdut
pofta de mancare si nici nu e constipat sau diarreic...
KITTY - felicitari pt dintisor ......pe Giulia frumusica
CARMENFR - felicitari pt. coltisor, cat despre soacra....tre s adiscuti cu sotul tau....si sa-i dai peste nas finut cu el de fata....sa nu fie discutii ca o barfesti.....a mea stie care sunt limitele si nu se baga......cand ceva nu-mi convine ii spun de fata cu sotul si atunci nu sunt discutii......pe de alta parte socrela mea este model si pt altele......face exact ce spun eu in ceea ce priveste copilu.....cand plec la serviciu gasesc casa curata, rufele calcate, vasele spalate.....intotdeauna m-a menajat.....ca deh lucrez nu stau acasa.....ce nu-mi place la ea ca gateste zilnic si nu se menajeaza putin si pe ea.....dupa o viata are nevoie si ea putin.....tot respectul pt ea.....cat am stat la ea imi aducea micul dejun si cafeluta la pat.....si dupa 6 ani nu si-a schimbat obiceiurile in weekend.....dar cand mi se pare ca se baga ii dau instant finut peste nas......DECI TRIMITE LA MINE SOCRELA TA SPRE INSTRUCTIE.......TI-O TRIMIT MULT MAI OK......doar ma chema NORA.....am nume predestinat
MADYBULANCEA - ce mari sunteti la 4 luni!
KARRA80 - am vizionat si eu pozele din conceiu ....ati fost minunati.
ELYANNE - de sterilizat eu am trecut la doua zile....si in curand la 3.....desja au 6 luni sunt mari.....iar cu calcatul exact ce sunt materiale proaste le mai calc la bebe si deja nu mai limpezesc de 2 ori hainele.....de la 6 lun
DIANA - noi am inceput diversificarea la 5 luni jumi cu cereale de 4 luni.....dar cerealele NESTLE de 6 luni fara gluten pot si date d ela 4 luni......
oricum cele cu gluten doar d ela 8 luni le introduc;
Eu pun dupa ochi .....la inceput ii puneam in masa de seara 2-3 lingurite la ultima masa......dupa care am trecut la masa d e2-a cu cereale....adica o lingura mare cu varf cu lapte dupa ochi......sa fie mai grosut ca se inmoaie repee.....
Baita de regula facem zilnic......dar daca ne chefuim ......sau suntem obo la 2 zile...
Revenim mai tarziu.....Nicolas s-a trezit si mergem afara.....in brate ca poate vine ploaiatot stupul,
Suzy78, mami de bibe Bicolas - 27 feb 2007
CUM FACI OREZUL,CA V-AM TOT AUZIT DE OREZ CU FRUCTE??
Am tot citit ca se poate pune cereale in supita ,de care cereale,cele care se fac cu lapte??adica nu faceti cerealele asa cum scrie pe cutie cu apa sau lapte ci le adaugati in supa sau fructe??
Noi iar am facut febra,de manacat am mancat numai la ora 9 si 15,acum la 18 nu a mai vrut sa pape,sper la 21 sa pape si sa doarma ca suntem franti!!!!!!!!!
Va pup