Albinute & bondari de martie-aprilie '07(28)
Raspunsuri - Pagina 13
ioanaradu spune:
neata fetele.
diana_jors
.
iunita matei e constipacios rau. si noua ne-a recomandat o dr. ped. lass baby ca fiind minunea minunilor, insa la noi n-a avut nici un efect. de cand ii dau fructe s-a reglat f bine si face kk in fiecare zi, chiar daca el baga cereale la greu, adica la masa de seara avem 5-6 cupe de cereale + lapte, iaurt sau fructe ... in schimb, eu ii dau lapte cu bifidus. inainte ii dadeam topfer, acum ii dau nan si cereale cu bifidus. se pare ca la noi asta ajuta. in caz ca-l simt ca da partzuri si inca nu a facut kk, il desfac de scutec si ii fac gimnastica din picioruse. ridic cate unul, apoi pe amandoua - flexat genunchii spre burtica (sper ca ai inteles). uneori dureaza si cate 30 min, dar are efect.
iarina constipacioasa.
Mihael@ lasa ca mi-am raspuns singura
, adica i-am dat eferalgan aseara. oricum, dimineata nu mai fornaia.
mofturi la mancare face si matei. ieri a mancat fructele la 11, legumele la 16 ... si dupa asta NIMIC. pe la 20 am facut branzica, para, cereale. in mod normal ar fi ras tot, nici nu s-a uitat la castronel, dadea din maini, canta ... deci am abandonat. la 21 am incercat iar, NIMIC. am incercat si cu lapte ... la fel. deci s-a culcat nemancat. la 23.30 i-am dat prin somn 100 ml de lapte ca ma gandeam ca s-a culcat copilul nemancat. apoi la 4 a mai papat 100 ml, din proprie initiativa, iar la 7.30 75 ml. va place, nu?? 
acum a adormit. cand s-o trezi incerc cu fructele cu cereale. in mod normal vrea ...
(Re)integrare pai eu nu cred ca exista chestia asta, sau nu vreau eu sa bag de seama, ca oricum leorbai pe-aci, pe cine intereseaza, sa citeasca, pe cine nu ... sa treaca peste. 
daca tot s-a culcat individu' ma duc sa-mi beau si eu nesul ca vad ca raisa se lasa asteptata cu cafeaua aia! 
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
arissa spune:
Neata!
Hai mai ca am facut eu cafeaua, ca tot nu prea vrea mata mea sa serveasca micul dejun. Diana o fi ocupata cu despachetatul, ca de-abia a venit.
Mihael@este un oras frumos si mai ales curat, dar destul de monoton. E bun de venit aici in vacanta,cand vrei sa te relaxezi.
Zadi, bine ai venit! Esti in listuta, poate ne dai si data nasterii sa apari in listuta cu mamici. Poate ne spui si mai multe despre tine.
Radu de doina.todor care e tare dragut iar cand zambeste e fermecator.
Mai fac o incercare cu puiul, poate acum vrea sa pape.
arissa - mami de Maya(18.03.2007)
pozici
diana_jors spune:
Neatza,
Zadi bine ai venit!
Eu sunt iar zombie... iar s-a trezit tot la 2 ore noaptea. Nu mai inteleg nimic...
ioanaradu pentru info despre cereale... ma pun sa le caut pe cele cu flori de tei, se pare ca avem nevoie din plin ![]()
Intrebari
1. Va plangeati cateva fete de iritatie la fundulet... dati cumva Zymafluor si/sau Calcium? Alex a mai avut vreo 3 tendinte, dare au trecut in 2-3 zile cu schimbat des si Bepanthen. Acuma e asa de o saptamana si nu se amelioreaza nicicum... ma gandesc ca ceva il mentine asa, si astea sunt singurele lucruri diferite... mai am 3 zile de calciu, si sa vad daca trece dupa...
2. Ati scapat vreuna de trezirile dese nocturne dupa ce ati inceput diversificarea?
ma refer in principiu la cereale la masa de seara... dintii nu par sa dea curand.
Cam atat deocamdata...
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
ditu spune:
Buna dimineata stup,
Revin dupa o saptamana de absenta in care deabia am reusit sa citesc si inca mai am,insa inainte de toate sa ne traiasaca ingerasii care astazi isi serbeaza ziua .
Noi nu suntem bine deloc,imi vine sa plang de nervi si sa bat pe cineva,toata povestea a inceput duminica trecuta am fost chemati de nasi sa le facem o vizita,insa nasul a uitat sa specifice ca este RACIT RAU si ca face tratament,cand am intrat in casa imi vine cu un zambet pe bune si imi zice''te-ar pupa nasu dar este racit'',am crezut ca fac crize insa am reusit numai sa-i spun asa in fata ca de ce nu mi-a zis ca este racit ca nu veneam in vizita,insa replica lui a fost ca nu conteaza ca nu se atinge de fetita si nu pateste nimic.
Luni dimineata m-am trezit cu febra, frisoane ,nu puteam sa stau in picioare,am facut un ceai de tei(2 pliculete la o cana) in care am pus fervex si am mai luat si o pastila de paracetamol,disperata ca ce se face bebe fara mine,sotul m-a pus sa fac o baie ferbinte,am adormit in vana ca nu puteam sa ma misc,in sfarsit cu chin am reusit in 3 ore sa ma pun pe piciore in sensul sa pot sa-i dau de mancare lui bebe,sotul este acasa ,insa nu mananca doar de la mine,a mai stat el cu ea intre mese de am dormit .Am fost bolnava pana joi-vineri si acum mai sunt putin insa fac tratament dar grija mea era sa nu o imbolnavesc pe bebe si tocmai de ce imi era frica nu am scapat,de sambata a inceput sa faca febra .Nu am mers la spital ca fiind sambata stiam ca ma interneaza si cine stie peste ce doctor dau acolo asa ca am tinut-o in panadol si nurofen.
Am citit si pe net si am vazut ca si alti bebelusi sunt bolnavi,niai bine ca am aflat de la cat se considera febra(luata temperatura din fundulet),noi am ajuns sa facem febra 39,2 cel mai mult.
CA SA II SCADA FEBRA i-am mai pus sosetuse inmuiate in apa calduta cu otet(otet de mere cu miere) sau spirt si apoi data peste sosetuta uda alta uscata,mi-a zis mama ca asa ne facea cand eram mici ,la noi a mers reteta,aaaaaaaa si ce am uitat comprese pe burtica(asta am uitat sa fac),poate mai este cineva in situatia mea si prinde bine inca un sfat.
Acum sunt nedormita de 2 nopti si plang pentru inconstienta si prostia altora

(nasi au un copil de 8 ani!!!!!!!!!!!!)mi-a fost rusine sa ies pe usa cand am auzit ca este bolnav,insa daca pana acum se zicea ca sunt exagerata cata grija am de bebe sa vada ei de acum incolo,fara nici o jena o sa fac ce este mai bine pt copilul meu si poata sa se supere pe mine ca nu mai conteaza,tot ei au venit bolnavi la mine cand eram gravida si binenteles a doua zi cine suferea,ce vina am eu ca sunt sensibila !!!!! eu ma feresc cat pot insa mi se pare nesimtire sa stai bolnav in preajma unui bebelus.
Azi dimineata am facut febra 39,2 si am mers la doctor,avem o lista lunga de medicamente,eu nu sunt de acord cu a indopa copilul cu medicamente!!!
MI-A ZIS CA DACA FACE FEBRA 39.5 SA-I DAU ALGOCALMIN SUPOZITOR SI NUROFEL
Sper ca nu v-am plictisit insa simteam nevoia sa ma descarc.Ieri m-am amuzat cand am citit mesajele legate de soacre,intru si eu in top insa o sa va povestesc alta data .
Va pup si sanatate bebelusilor bolnavi.
suzy78 spune:
'Neata fetelor,
Nici nu stiu cu ce sa incep.......nu sunt in tema cu discutile voastre.....am inceput serviciu cu 4 ore in luna sept si din octombrie renunt la maternitate si ma intorc la program normal......si spre surprinderea mea nu sunt stresata ca e nicolas cu buni si nu cu mine,.......merg la 12 sa-i dau titi ca fac un minut de la job adcasa si invers si in 20 min sunt inapoi. M-am reintegrat ff usor la serviciu si sunt f incantata./......fetele sunt ff incantate ca am venit sa le ajut si ma inteleg cu plecat acasa.....
Acum sa felicit si eu sarbatoritii si sarbatoritele lunii septembrie......s CRESTETI MARI SI CUMINITI....
Bun venit noilor mamicute.
TZUNA - eu ii dau supica in biberon si asa accepta ff usor......
Si noi ne incadra in papacit putin lapte......am citit ca dupa 6 luni e necesar minim 5200 ml....deci nu ma stresi.
Papam in felul urmator:
7-8 - 100-150 ml lapte muls d ela mami
9-10 - 50 ml suc de mar cu morcov
11-12 - 2 linguri mari de cereale cu 50 ml lapte d ela titi + completare lapte muls intre 100-150 cat doreste
15-16 - 100-125 ml supica(morcov, patrunjel, pastarnac, telina, dovlecel, ceapa, ardei, carnitad e pui)(in fiecare zi predomina alta leguma sa mai schimbe gustul, ceapa si ardeiul nu le dau inca la blender)+ 100-150 ml lapte muls
18.30- 19 - cam 150-200 ml lapte muls + jumi tablerta calciu lactic
22-22.30 - 100 ml lapte muls
Am incercat d eieri sa introduc mar copt in cuptorul cu microunde cu 2-3 lingurit de orez cereale......dar a refuzat si i-am dat doar orez cu lapte pe care-l adora.
Multumesc fetelor care mai intreaba de mine........si sa stiti ca eu nu v-am uoitat si ma uit a pozele cu micutii nostri care sunt minunati......
Progrese: mergem de-a buselea, incvercam sa mergem in 4 labute si suntem tare incantati, suntem destul de cuminti.....ca inca nu avem dintisori, avem deja 6 luni jumate.....chiar suntem mari......
Despre iritatii la fundulet......ele pot aparea si de la diversificare......fructe legume......in special de la fructe ca sunt mai acide.......eu suculetul il diluez cu putina apa , iar fructele in prima faza o sa le papacim coapte.......1.30-2 in la cuptorul cu microunde si sunt delicioase....
Alimentele le introducem cate unul pe saptamana.....sa se faca trecerea treptat......sa accepte si micutelul usor.
Va las ca am mult de muncit....
Pup tot stupul......
Nicolas are poza de 6 luni in album
Suzy 78 - mami de bebe Nicolas 27-feb-2007
doina.todor spune:
neta! hop si eu la a doua cafea ca tare am nevoie
diana_jors- eu nu am scapat de trezitul noaptea ca sa mai papam un pic
desi incerc sa ii dau ultima masa mai consistent cu cereale se trezeste pe la 2.00-3.00 si papa 180-200 ml de lapte, am auzit la alte mamici (in parc
) ca ele si-au dezvatat copii de mancat noaptea dandu-le ceai, am incercat si eu da nu a mers adica a baut ceai si dupa jumatate de ora s-a trezit urland de foame asa ca i-am dat papa. Cred ca depinde de copil. Eu personal nu pot sa nu-i dau sa manance daca stiu ca ii este foame.
arissa- multumim 
Zadi- bine ai venit !
ioanaradu- multzam de apel, m-am simtit tare bine cand am vazut ca m-ai strigat la apel 
va pup pe toate si sper ca o sa pot sa intru mai des ca tare imi lipsiti cand nu pot sa citesc macar.
Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulet Radu
Varsta lui Radu
suzy78 spune:
Revin,
Sa ne laudam si noi......de la 5 luni dormim de la 10 - 10.30 pan ala 6.45 dimineta zilnic......bem putina apa pe la 5 dimineata si avem nevoie de doamna suzeta.......a devenit prietena lui cea mai buna......
Voi cum pregatiti bebeilor fructle e le accepta......la cereale cum sunt gata casca gurita si e suparat ca nu mai primeste.......iar la fructe nu deschide si gata.....
La noi in casa deja e destul de frigut 21 grade.....inca nu am dat drumul la incalzire.....vreau sa-l obisnuiesc la 21-21.5.......asa treptat.....il imbrac intr-un body mai grosut cu maneca lunga si pantaloni cu picior care se prind cu capse pe umar sa-i fie protezat pieptul si spaticul......noapte ii pun in plus sosetute ca e rece la picioruse dimineata.....pana i se regleaza temperatura corpui cu temperaturade afara.....
DITU -
Brianna bonavioara sa se faca bine./....
FIER - noi punem 4-5 picaturi zilnic in suculet.....si nu am observat o scaderea pofei d emancare......ei au nevoie de fier ca le scad rezervele dupa 4 luni de la nastere pana papacesc si ei carnitad e vita sau ficatel.......iar din legume isi i-au doar fier 2, iar din carnarii fier 3........si nu vreau sa faca anemie feripriva.......e foarte nasoala are un verisor si medici spun ca de la laptele de vaca de tara nel\diluat......deci lapte de vaca NU pana la un an.......chiar si mai mult........
BISCUITI voi dati bebeilor/.......eu nu .......din cauza ca cei din comert au tot felul de chimicale......cei d ela NESTLE SUNT ff dulci si se dau dupa 8 luni.....si nu vreau sa se ingrase......poate mai incxolo....are socxrela o reteta ff super cu unt si nu o sa puna zahar.....asa ma simt mai linistita......pana la un an vreau sa nu-i dau N e-uri.....poate gfresesc dar am si eu pasaricile mele
Suzy 78, mami de bebe Nicolas - 27 feb 2007
elpower spune:
Botez
Gata! Ne-am crestinat. A fost frumos, emotionant, obositor... A iesit bine. Revin cu amanunte ca acum sunt la facut supica, pe care de 2 zile o sarim, ca n-am mai avut timp si mijloace sa o facem si sa o caram dupa noi. Dar ne revenim.
Multumim fetelor pt urari si va pupam dulce!
Daca aveti placere si timp, in special, sa va uitati si la pozele noastre de la botez. Nu sunt ele prea reusite, dar sunt facute cu inima.
pentru tot 

!
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
Laina spune:
buna dimineata fetele....vin si eu la o cafea, ca-s terminata. Sambata noaptea am avut nunta, la care am stat doar jumate, dup'aia am venit repede acasa, ca nu rezist sa stau departe de Antonia mea mica...
Si ieri nu stiu ce-a avut...dupa o peioada in care se mai aranjase treaba cu mancarea, in sensul ca lua 120 ml la masa, ieri a fost circ, mai ales dupa ora 8...plans, urlat, fortat, uff...am zis ca e din cauza ca nu i-am facut baie sambata seara. Bun, vine si momentul baii, in apa incepe ea sa cante sa vorbeasca (ii place la nebunie), o scot o imbrac...hai sa pape...Aiurea. 70 ml cu chin. Dupa care lans si chirait...incercam noi sa o lasam singura in camera, sa ne culcam, ca ea de obicei mai face din astea un PIC, apoi adoarme...acu de unde?...da-i si da-i. pana la urma m-am dusla ea, i-am dat drumul la carusel, la acvariu (are un fel de acvariu cu o banda care se roteste...si se misca pestii...)a inceput sa vorbeasca cu pestii...pe la 3 m-am dus si eu sa ma culc ca nu mai puteam sa-mi tin capul. O fi adormit dup'aia, ca n-am mai auzit-o plangand. Am gasit-o dimineata sucita toata in pat, deci cred c s-a mai foit...
nush ce a avut. Dinti clar nu, e prea devreme. Altceva...dar nu cred ca avea vreo problema, de vreme ce toate incetau cand ii fluturam vreo jucarie si vorbeam cu ea...ca atunci incepea si ea sa gangureasca, sa zica una-alta...
Ideea e ca nu mai pot. Azi dorm cat doarme si ea. Nici mancare nu-mi trebe...doua nopti consecutive nedormite imi lipseau..tratament de soc!
Mai intru daca ma mai trezesc.
Pup pe toata lumea, sa va faceti bine cei care sunteti bolnaviori!
diana_jors spune:
elpower: foarte draguta micuta crestina, o felicitam si 
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)