Strumfi de iulie-august 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Jeni multumesc ... asta pt.ca am avut o Adeluta cuminte aseara..... altfel nici daca dadeai cu pusca nu ma gaseai pe aici si "humoristica" pe deasupra

Simo e clar; am inteles de ce e mai bine decat acasa... eu tare cred ca nu e vorba numai de baita lu' matei.... ci treaba aia "secreta" cu sarmalele (auzi? da' ia zi-mi mie la ureche: tu cate sarmale ai mancat? )

Samadhi cu placere; atat stiu, atat spun mai departe... de fapt eu ce stiu, spun tot (asta nu-i bine intotdeauna )

Stefania ti-a raspuns Anto asa de frumos si corect si complet (eu sunt intru totul de acord cu ce ti-a zis) incat astazi e zi de pedeapsa pentru SIMO si coronita cu www.flickr.com/photos/12885744@N04/sets/72157601980071473/" target="_blank">FLORI merge la Anto ... eu mai adaug ca si la mine in primele 6-7 saptamani Adeluta sugea atat ziua cat si noaptea aproximativ la o ora, hai o ora si ceva distanta intre inceputul unei mese si inceputul urmatoarei mese. Deci RABDARE si se va regla programul usor usor... mai intai noaptea, apoi si ziua... Putere si calm si bucura-te vazand-o la sanul tau... e asa frumos cand suge tzitzi si se uita cu ochisorii la ochisorii mamei, doar doar o bagam si noi in seama ca doar face treaba importanta! Creste sub ochii nostri si noi ne intrebam dupa aia: cand a crescut?!

AndreeaC nasol prin ce-ai trecut... chiar asa, garmastanul nu facea nimic chiar daca te-ai dat asa de des? sau deja ranile pe sani erau prea evoluate ca sa apuce sa se mai vindece intre 2 supturi.... iar complimentele Adelutei le primesc cu drag; multumim ; ma pot revansa cumva? da-mi si mie un link unde sa ma uit la Raducul tau... si daca Adeluta va semana la ochi cu mine si mai incolo iti fac o cinste (in rest seamana cu tata-su' asa-i?) caci acum sunt super fermecata si eu de ochii ei albastri.

Valen cam ai dreptate... s-au distrat! ia sa zica drept la ce ora s-au culcat.... si pe unde? pe sub mese, pe sub pat.... acuma, depinde si de ele, ce isi mai aduc aminte ; of, ma oftic, ma oftic...

mey aici e un frig... brrrrrrrrrr
racoare am cautat cand am venit, racoare am gasit, na!

karligutza cea mai fericita mamica
si
www.flickr.com/photos/12885744@N04/sets/" target="_blank">Adela Patricia cea mai frumoasa fetita!

si pe deasupra si cu 'acte'-n regula din 13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Timi07

Bun venit Veroboroda,Otylyca si Robymary!

Karligutza daca-ti place asa de mult vremea urata si ploaia de ce nu te muti in Irlanda? (in Dublin ti-as recomanda )

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)

m-ai prins la cotitura si m-ai executat...
sunt contra emigrarii draga Timi, pentru ca dorul de casa m-ar face praf si pulbere.... zau! de altfel, ti-am inteles gluma, insa la modul serios sotul de mult incearca sa ma convinga sa plecam din Romania, dar eu: nu si nu!

si
www.flickr.com/photos/12885744@N04/sets/" target="_blank">Adela Patricia cea mai frumoasa fetita!

si pe deasupra si cu 'acte'-n regula din 13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Waw, Karli, ce flori frumoase.
Mersi, ma faci sa ma imburjorez.

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by andreea c

Buna!
Am lipsit cateva zile si vad ca am fost trasa de urechi. Sunt tare dezamagita de chestia asta. Daca nu am venit sa ma plang pe forum de probleme in privinta apaltatului se considera ca a fost totul roz si eu am renuntat pur si simplu. Nu am venit sa ma plang tocmai pt. ca am nascut pe la inceputul lui iulie si nu am vrut sa sperii fetele care se pregateau de nastere si citeau cu sufletul la gura randurile proaspetelor mamici. Se pare ca nu am procedat bine pt. ca problemele mele nu au fost cunoscute in acest mod. Pe mine nu ma mustra constinta ca nu am alaptat mai mult. Am facut tot ce am putut. Nu am renuntat chiar daca am fost sfatuita inca din spital sa renunt pt. ca am sfarcurile ombilicate. Pediatra mi-a spus cam acelasi lucru. Am avut rani pana la trei saptamani desi m-am dat cu garmastan zi si noapte. Copilul meu a supt cu sange o buna perioada sau se chinuia sa suga pt. ca pe sfarcul meu se formase o coaja tare. Cu toate astea nu am renuntat la alaptat ci am perseverat. Probabil din cauza depresiei care a fost foarte puternica si de lunga durata la o luna si o saptamana de la nastere nu am mai avut lapte. Din acel moment nu a mai curs o picatura fara sa urmez tratament.
Sunt intru-totul de acord cu Andicu si imi displace profund ca ne comportam ca doua tabere. As fi vrut si eu sa alaptez cat mai mult. Stiu ca e foarte bine pentru copil, dar nu condamn pe nimeni daca nu o poate face. Nu cred ca este cineva printre noi care sa fi renuntat la alaptat de florile marului. Cel mai bun exemplu este Andutzy care a alaptat primul baietel o perioada lunga de timp, iar acum nu mai e la fel. Sunt cazuri si cazuri...
In privinta diversificarii, dupa cum am scris, nu am de gand sa o incep asa de devreme. Sunt de acord cu voi ca nu i-ar face deloc bine.
Ma doare sa vad ca ma judeca tocmai fetele de a caror parere tin cont totdeauna si in care am mare incredere.
Poate nu mai e chiar de actualitate subiectul, dar am vrut sa-mi spun si eu parerea…
Tin sa precizez ca nu sunt suparata pe nimeni ci pur si simplu imi pare rau ca nu am spus la momentul respectiv ce mi se intampla si astfet s-a ajuns ca tu, Anya sa consideri ca am renuntat usor la alaptat.

Samadhi mi-a placut mult poezia ta.

Karligutza am admirat-o pe Adeluta. E o si mi se pare ca are ochii tai.

Andreea de www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)

nunta noastra 2 iulie 2005

andreea, am sa-ti raspund acum pentru ca pe tine te-am nominalizat. nu am facut-o cu rautate, ci pentru faptul ca imi esti draga si chiar imi pasa. am citit primul tau mesaj postat dupa ce ai nascut. atunci ti-am trimis si un pm, la care n-am primit raspuns. probabil s-a pierdut pe drum. eu il am si acum si pot sa ti-l retrimit, desi nu te mai ajuta la nimic. am sa citez postarea ta aici, pentru ca din ea reiesea ca radu crescuse bine cu san si cea care ti-a recomandat laptele praf a fost pediatra care l-a vazut, desi nu era cazul.

"Bine v-am regasit fetelor. Mi-a fost tare dor de voi si ma bucur sa vad ca toata lumea e bine si se naste pe banda. Felicitari tuturor mamicilor si bafta in acomodarea cu bebe. Eu inca nu m-am obisnuit cu statutul de mamica desi am doua saptamani de cand am nascut. Am avut niste zile tare naspa in care imi venea sa plang non-stop si nici acum nu sunt tocmai ok. Partea prosta e ca stau mai mult singura cu bebe si chestia asta ma deprima. Simt nevoia de afectiune de atentie si nu prea are cine sa mi-o acorde .
Sunt tare debusolata ca am auzit atatea pareri despre cum trebuie sa procedez cu bebe si bineinteles ca se bat cap in cap si eu nu stiu ce stafuri sa urmez. Am mare nevoie de voi...

As vrea sa pun si poze , dar nu ma descurc cu flirk-ul asta. Nu stiu cum sa fac un nou album. Ma ajuta cineva?
Azi am chemat din nou pediatra ca mi se parea ca bebe nu respira bine, dar mi-a zis ca nu are nimic. In schimb mi-a zis ca e prea slab. L-am nascut cu 3.500, a scazut pana la 3.260, iar astazi la doua saptamani si o zi are 3.620. Pediatra spune ca e prea putin, ca e carnea moale pe el. Nici nu stiu ce sa mai cred…eu i-am dat numai la san, dar de vreo doua zile mi se par sanii mai moi si asta zice si doctora ca nu prea e suficient lapte. Mi-a recomandat sa-i dau o masa de lapte praf ca nu se satura si de aceea plange.
Nu i-a trecut inca icterul, iar doctora zice ca poate tine si pana la o luna. Voi ce parere aveti?

Am atatea intrebari sa va pun , dar nu vreau sa va zapacesc cu toate problemele mele asa deodata…"

nu am intentionat sa "te trag de urechi", in nici un caz. chiar tu scriai ca esti debusolata si ai nevoie de sfaturi. imi amintesc atunci ca multe fete au sarit sa te ajute. si tocmai pentru ca ne esti draga te-am sustinut.s-a scris de multe ori ca sanii moi nu sunt un motiv sa crezi ca nu mai ai lapte, mai ales in conditiile in care bb creste bine, cat ar trebui sa creasca un bebelus in primele luni; cu toate astea atunci s-au reluat din nou aceste raspunsuri. este normal ca daca tu i-ai introdus supliment, ai ramas cu timpul fara laptele tau. dar filosofia nu mai face 2 bani acum.

am simtit nevoia sa scriu acest mesaj pentru ca este vorba despre tine si pentru ca te-am nominalizat si mi-ar parea rau sa ma fi inteles gresit.

discutia despre alaptat a degenerat, ca de obicei. acum o inchid, pentru ca am lungit cam mult pelteaua. cine are nevoie de sfaturi si de sustinere, le vor gasi intotdeauna la mine. intotdeauna se vor gasi persoane care se considera lezate, dar asta nu este scopul meu. cum spunea si simo...daca am determinat macar o mamica sa alapteze, eu consider ca este un mare castig.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

[AVEM SI NOI O PROBLEMA ,DE CATE ORI INCERC SA O PUN IN PATUT INCEPE SA SE CRISPEZE PANA DA LAPTELE AFARA. DACA O IAU IN BRATE REPEDE NU ARE NIMIC, NU SCOATE AER DECAT F RAR SI APOI ADOARME IMEDIAT. SI DACA IAR INCERC SA O PUN IN PATUT INCEPE DIN NOU SCREMETELE SI REGURGITARILE SAU SUGHITUL. AM AJUNS SA PIERDEM O GRAMADA DE TIMP CU PARTEA ASTA SI EU TREBUIE SA MA MULG, SA MAI FAC SI ALTCEVA. CE POT SA FAC? CUM SCAPAM DE ASTA?
VA PUP SI ABIA ASTEPT SA DEVENIM SI NOI MEMBRII CU VECHIME
GABRIELA - MAMI DE MEDEEA(21 AUG 2007) SI DRAGOS (29 IULIE 2001)
[/quote]

Gabi, bine ai venit printre mamici de strumfici!
Vroiam sa-ti spun ca si eu ma comfrunt cu aceeasi problema,chiar mai nainte mi-a vomat cred ca toata masa, dupa care l-a luat un sughit de ma cutremura si pe mine, nu alta!
I-am bagat tzitzica un pic in gura, in 5 minute era deja in bratele lui Morpheus!
Insa ma streseaza fantastic situatia, nu mai zic ca dorm cu grija sa nu vomitee, sa nu se innece, sau mai stiu eu ce...
faza e ca nu stiu ce e de facut, nu vad ce ar fi de facut...deocamdata il pazesc...problema la mine e ca bebe mananca si f lacom, cred ca si de aceea inghite mult aer pe care de cele mai multe ori nu-l scoate afara, si de aici si probemele...
poate una din mamicile cu experienta ne lumineaza si pe noi...

Stefania, si eu il alaptez pe Kevin la cerere, adica de cate ori cere, si cum au zis si fetele , si eu am observat ca desi sta mult la san, nu suge in continuu, nuuu...el mai rade la titi, mai adoarme vreo 2 min,se mai se odihneste, iar mai suge...toata operatiunea asta dureaza vreo 45 min-60 min, dar daca in timpul asta am indraznit sa-i scot tzitzi din gurita, deja a dat desteptare la tot blocul ce fel face...asa ca ii dau pace sa-si faca siesta!
ei si dupa aia mai stau o ora la ragait , dar deja asta e alta poveste...

AndreeaC, m-a muiat mesajul tau, imi pare f rau ca te-ai chinuit atat!
Trebuie sa fie groaznice durerile de sani, offffff, eu cu epiziotomia numai, si imi venea sa distrug ceva din casa de nervi si durere ca nu puteam sta in sezut sa alaptez deloc, numai in picioare trebuia sa stau.

Samadhi, superba poezia, ca de altfel mai toate cele scrise de tine...chiar zilele astea ti-am rasfoit primul album...ma chinui de juma de zi sa-ti scriu un e-mail, daca nu mai reusesc in seara asta, te mesagesc maine...pup u !

poze Kevinutz

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Antoanela23
Si Sonia face asa uneori mai ales noaptea [...] da din maini si din picioare si scoate gaze si pe sus si pe jos ...........

Anto, mamica de Sonia (22 iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

sa-mi fie rusine, eu care azi ma bucuram ca a facut Adeluta kk (nu facuse de duminica seara la 6)

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Io ioc sarmale ca erau cu BORC

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput

nu-ti amintesti bine Simo... vezi ca scrii si gresit...
nu se zice BORC, ci PORC... SE SCRIE CUM SE AUDE SIMOOOOOOO
inca esti mahmura, clar!
si second question: daca sarmale ioc... paharele cate?

si ma opresc aici ca sa nu ma de la atata interogatoriu

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Ce pahare mai? Ca Popeasca mi-a dat o cafea cu lapte praf din care a baut si ea

Iar despre borc/porc, da se scrie cum se aude, da depinde de la cine auzi

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Karli blimba ursul ca erau clar de borc Si da, am baut din cafelele fetelor ca sa le scutesc de insomnii!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput