Strumfi de iulie-august 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valen spune:

LACHIONE, bine ai revenit pe la noi. desi e greu, e normal ce ti se intampla si vor trece toate. Bafta multa!ALINA.A, daca te ajuta cu ceva, sa stii ca si mie imi cade parul de vreo 2 saptamani.(nu asa mult ca dupa prima nastere insa cade); cel mai rau imi displace ca e casa plina par, ba de la mine, ba de la Ines (ca si ei ii cade) de zici ca avem vreo 3 pisici si 2 catei aici.ANTO, si noi vrem sa scoatem certificat de nastere romanesc pt Ines dar vad ca nu vine nimeni sa faca ceva concret in sensul asta. Tot amanam pe luni, pe saptamana viitoare si uite ca are fata 3 luni si nici macar nu m-am uitat cum trebuie procedat. Asadar, bafta!!jadi, simo, zi v-ati distrat aseara, a?anya, tu? ti-e rusine sa vii la raport? mmmm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

quote:
Originally posted by stefania_97

Buna fetelor,

De mult nu mai reusesc sa va citesc. Avem de raportat un bebe care vrea doar in brate, mancacioasa, sanatoasa dar cu accese de furie de la 9 la 12 in fiecare noapte.
Pana acum toate bune. Am primit vizita asistentei cum, se procedeaza aici si se pare ca a luat frumos in greutate in primele 2 saptamani. In acelasi timp mi-a spus ca ii dau cam des de mancare si poate de aia plange ca o doare burtica. Ii dadeam cam la o ora jumate sa manance uneori chiar mai des si suge aproximativ 20-30 minute.
Mi-a spus sa ii dau la minim 2 ore sa manance. Mi se rupe sufletul cand o vad ca plange si isi baga mainile in gurita.
Alaptez doar fara formula, apa sau ceai bea doar laptic de la mine.
Vi s-a intamplat si voua?
Mi-a spus sa incep sa ii dau suzeta dar nu o vrea de nici o culoare am incercat deja 4 tipuri de suzeta.
Daca aveti timp spuneti-mi si mie daca e normal sa nu ii dau sa manance cand vrea ea.

Pupici multi mari la toti

stefania mamica Catarinei
http://salexandre.blogspot.com/
http://blog.balexandre.com/

Stefania, fetita ta e inca f micuta. Cand alaptezi exclusiv poti sa-i dai sa manance de cate ori cere ea. In mod cert nu bea lapte tot timpul cat sta la san, mai si suzeteste, e mica si simte nevoia. Chiar daca bea prea mult (ceea ce eu nu cred) cum e mai bine, sa planga de foame sau de durere de burtica? Asta se va regla cu timpul, pe masura ce creste.
Crizele de seara se pot datora colicilor. Incalzeste-i burtica, consoleaz-o si fi tare, mai mult nu prea ai ce face. Poti incerca niste picaturi de la farmacie pt asta dar din experienta mea cu doi copii cu colici, nu prea ajuta.
Incearca sa-i distantezi mesele treptat, poate s-o amani cate 5-10 minute la inceput si apoi cate un pic.
Daca nu accepta suzeta nu ai ce-i face, poate o va accepta mai tarziu sau poate deloc.
Sfatul asistentei e un pic "de moda veche" plus ca ei ii e usor sa spuna, nu sta ea langa copil cand plange.
Vei vedea cu timpul ca sfaturile primite sa le filtrezi in functie de ce simti si vezi tu ca e mai bine pt copilul tau.
Eu de exemplu am incredere in pediatra mea dar anumite lucruri pur si simplu nu am putut sa le aplic, desi eram de acord cu ele, la Victor nu s-au potrivit.
Ai grija, bafta,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Antonela, merci. Tot asa cred si eu ori de foame ori de durere o sa planga. Sincer prefer sa ii dau sa manance cel putin stiu ca de foame nu moare. Numai cand o vad plangand instinctul imi spune ca nu e nimic grav dar mintea mea se intreaba oare nu gresesc? Ea o fi bolnava si eu nu imi dau seama.
Sunt inca la inceput are 19 zile de viata, invat pe masura ce trece timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria1111 spune:

quote:
Originally posted by stefania_97

Buna fetelor,

De mult nu mai reusesc sa va citesc. Avem de raportat un bebe care vrea doar in brate, mancacioasa, sanatoasa dar cu accese de furie de la 9 la 12 in fiecare noapte.
Pana acum toate bune. Am primit vizita asistentei cum, se procedeaza aici si se pare ca a luat frumos in greutate in primele 2 saptamani. In acelasi timp mi-a spus ca ii dau cam des de mancare si poate de aia plange ca o doare burtica. Ii dadeam cam la o ora jumate sa manance uneori chiar mai des si suge aproximativ 20-30 minute.
Mi-a spus sa ii dau la minim 2 ore sa manance. Mi se rupe sufletul cand o vad ca plange si isi baga mainile in gurita.
Alaptez doar fara formula, apa sau ceai bea doar laptic de la mine.
Vi s-a intamplat si voua?
Mi-a spus sa incep sa ii dau suzeta dar nu o vrea de nici o culoare am incercat deja 4 tipuri de suzeta.
Daca aveti timp spuneti-mi si mie daca e normal sa nu ii dau sa manance cand vrea ea.

Pupici multi mari la toti

Din ce am tot citit si eu, sunt doua curente opuse printre doctori si moase cu alaptatul: unii recomanda alaptatul la min 2 sau 3 ore ca cica nu se digera laptele mai devreme, iar altii sunt pentru ideea alaptatului la cerere, chiar daca asta inseamna mancat la 20 minute cate 20 de minute o data, ca zic ei ca laptele de san de fapt se digera mult mai repede decat cel de formula, si ca depinde de la copil la copil cat de repede are nevoie de o noua masa. Cred ca pana la urma depinde de mamica ce decide pt puiul ei. Eu am optat pt varianta a doua, ca ma doare sufletul sa-mi vad bebita plangand de foame. Si in primele 4 saptamani alaptam si cate 9 ore din 24, cate o ora la san cateodata si pauze variabile intre 10 si 50 minute, parca un pic mai lungi noaptea. De abia dupa o luna si ceva au mai crescut pauzele la cca o ora-o ora jumate ziua si 2 ore noaptea, desi uneori inca mai o alaptez f des, de ex aproape non-stop intre 9 si 12 seara cand o apuca crampele abdominale. Partea buna cu alegerea asta e ca bebita mea nu mai plange des :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

stefania alaptatul exclusiv la san este la cerere.adica de cate ori vrea ii dai sa manance.anto a scris fff frumos mai sus,ei acum mai mult vor sa motzaie cu sfarcul in gura,e apropierea de mama,se cuibaresc la san si le e bine.plus ca sunt unii bb-lashi care mananca mai incet,altii mai repede.elisa mea in 5 minute a balotat cat ii trebuie dar baga si mult aer,trebuie ragaita bine,deci alte complicatii.plus acum la micutza ta pot incepe colicii care din pacate exista si trebuie sa-i iei ca atare si atat...

alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielabv spune:

SERVUS LA TOATE MAMICILE DE STRUMFI SI STRUMFITE!
VA URMARESC DE MULT, DAR CA SI VOI,NU AM AVUT TIMP DECAT SA CITESC SI ... IN SFARSIT SA SCRIU.
ZIUA NOASTRA CEA IMPORTANTA E PE 21 AUGUST SI PRINTESA SE NUMESTE MEDEEA.
M-AM HOTARAT DESTUL DE GREU SA RAMAN INSARCINATA POATE SI DIN CAUZA VARSTEI, DAR ACUM SUNT ATAT DE INCANTATA IAR MEDEEA E CEL MAI SCUMP COPIL INCAT A MERITAT ORICE EFORT SI NEPLACERE A SARCINII.
LUNA - AM OBSERVAT CA AVEM COPII DE ACEEASI VARSTA SI ASTA MA FACUT SA TE SIMT APROAPE DE MINE DE LA INCEPUT.
KARLIGUTZA-PROBLEMELE TALE CU LACTATIA M-AU IMPRESIONAT FFF MULT. CU PRIMUL COPIL MI S-A SPUS DE LA INCEPUT CA NU AM DESTUL LAPTE SI ASA AM RATAT POSIBILITATEA DE A SIMTI CE MINUNAT E SA-TI ALAPTEZI COPILUL.M-AM MULS 4 LUNI SI STORCEAM FIECARE PICATURA CU DISPERARE SA PRIMEASCA SI EL CEVA ANTICORPI DE LA MINE. ACUM AS FACE ORICE NUMAI SA O POT ALAPTA PE MEDEEA CAT MAI MULT.
LA INCEPUT AM FOST FFF STRESATA CA MI SE V-A INTAMPLA LA FEL SI DE DATA ASTA ,DAR SPER CA DUMNEZEU SA MA AJUTE SA AM LAPTE SUFICIENT. AM OBSERVAT CA MICUTA SE SATURA DE FIECARE DATA CU CAT LAPTE AM, O DATA 60 ML, LA ALTA MASA 90 ML SI UITE ASA IN TREI SAPTAMANI AM PUS 500 G.
AVEM SI NOI O PROBLEMA ,DE CATE ORI INCERC SA O PUN IN PATUT INCEPE SA SE CRISPEZE PANA DA LAPTELE AFARA. DACA O IAU IN BRATE REPEDE NU ARE NIMIC, NU SCOATE AER DECAT F RAR SI APOI ADOARME IMEDIAT. SI DACA IAR INCERC SA O PUN IN PATUT INCEPE DIN NOU SCREMETELE SI REGURGITARILE SAU SUGHITUL. AM AJUNS SA PIERDEM O GRAMADA DE TIMP CU PARTEA ASTA SI EU TREBUIE SA MA MULG, SA MAI FAC SI ALTCEVA. CE POT SA FAC? CUM SCAPAM DE ASTA?
VA PUP SI ABIA ASTEPT SA DEVENIM SI NOI MEMBRII CU VECHIME
GABRIELA - MAMI DE MEDEEA(21 AUG 2007) SI DRAGOS (29 IULIE 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

asaaaa...

sa rezum si eu in 2 vorbe sueta de aseara.

in primul rand multumim gazdelor, foarte amabile, n-am ce zice.
apoi multumesc lui simo care a amenintat ca face public numarul de sarmale pe care l-am ingurgitat, dar n-a facut-o (inca ) (inainte sa ne vina comanda, ne-au servit cu niste sarmalute autohtone).

ei, si am incheiat cu multumirile, ca nu suntem la oscaruri.

copiii s-au simtit excelent. anya repeta intruna de atunci: "mami, s-a culcat bladutz", "mami, unde e bladutz?". a ramas cu nostalgia, deh.

vladutz foarte vorbaret...si nu o zic sa ma pun bine cu mami a lui ca sa ne mai cheme pe la ea. s-a pupat cu anya, s-au iubit, i-a spus o poveste...a vrajit-o, ce sa mai!

dodo m-a fascinat...are niste ochisori mari si frumosi... cred ca fetele vor roi in jurul lui. eu sunt mandra nevoie mare ca e promis arinei, numai sa vrea si ei cand or fi mai mari

simo e o fata super, asa cum ma asteptam, iar matei e un frumos si un scump. e plin de cute si e dulce foc. m-am bucurat sincer ca a sustinut-o pe arina in plansetele ei, caci prin comparatie cu dodo (caruia nu i-am auzit gurita), ar fi parut cel mai plangacios copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Anya tu faci pofta la lume de suete, nu de sarmale! ....... si acum, daca Simo n-o zis... tu fa bine si recunoaste, altfel nu stie omu' la ce sa se astepte de la tine cand i-oi trece in vizita si o fi ceaunul mic cu sarmale ; nu de alta, dar v-as invita aici la mine pe toti, ca e prea frumos in atata verdeata, doar noi: eu, mr.hook si ADELUTA (si fie vorba intre noi doua numa' e clar ca ma oftic ca nu am fost si eu in Bucuresti aseara, dar pt.asta Simo va fi pedepsita )

karligutza cea mai fericita mamica
si
www.flickr.com/photos/12885744@N04/sets/" target="_blank">Adela Patricia cea mai frumoasa fetita!

si pe deasupra si cu 'acte'-n regula din 13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Bun venit Veroboroda,Otylyca si Robymary!

Complimente mamicilor de Printese Anto, Alina.a, Samadhi si de Feti Frumosi Nikole, Jadi, Ghintz. Aveti copii foarte frumosi, sa va traiasca.

Eu ieri m-am intalnit (intamplator) cu una din moasele care m-au asistat. Mi-a facut deosebita placere sa o reantalnesc mai ales dupa broderia nemteasca ce mi-a facut (ea e nemtoaica). Cand povesteati unele dintre voi ce uracisi erau medicii sau moasele cu voi muream de ciuda stiind cat de mult ajuta sa fie draguti.

Karligutza daca-ti place asa de mult vremea urata si ploaia de ce nu te muti in Irlanda? (in Dublin ti-as recomanda )

Sophie e foarte activa, nu prea are chef de dormit ziua de parca ar suge Red Bull nu lapte. Ieri am fost sa ne cantarim si la 5 saptamani si 2 zile avem deja 4,84.

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Multumim de aprecieri Samadhi, Alina, Timi, .

Alina, cred ca Sonia nu va avea aceeasi culoare de ochi cu Victor. Ai ei deja se inchid, eu ma tot uit si ma amagesc ca sunt verde inchis, dar ei se duc inspre caprui. Mi-ar fi placut sa aiba si ea ochii deschisi la culoare dar vorba ta, cum ar fi e frumoasa mea si o iubesc de nu mai pot.

Cu actele, ca la noi la nimenea, ce sa mai zic. Mi s-a parut absurd ca nu am reusit sa aflu sigur de pe net, mail sau telefon daca-i putem face certif de nastere in Rom, zici ca ar fi cine stie ce secret de stat.

Valen, nici noi nu ne grabeam daca nu plecam in Rom.

Timi, felicitari pt greutate, e fff bine.

Gabrielabv, bine ai venit, sa-ti traiasca fetita.
Deoarece esti noua pe forum primele mesaje iti vor apare cu intarziere, fiind moderate. Din cauza asta vei primi raspunsuri cu intarziere de la noi. Deci scrie-ne mai des.
Despre problema ta nu prea stiu ce sa-ti zic, asteapta un pic dupa ce mananca si pune-o dupa aceea.
Si Sonia face asa uneori mai ales noaptea, adoarme la san bine-mersi si cand o pun in pat incepe si se foieste, da din maini si din picioare si scoate gaze si pe sus si pe jos dar din fericire nu regurgiteaza decat f rar. Asa ca o iau iar in brate, o mai plimb pana e suficient de adormita sa nu se mai agite cand o pun in pat.

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput