Strumfi de iulie-august 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Hallo!

Nu am mai reusit sa va scriu de 2 zile cred.... dar v-am tot citit cand am putut.Cu e la voi asa de cald???Aici ploua mai tot timpul si e cam frig, a trebuit de cateva ori noaptea sa dau drumul si la caldura...

DDANAGH: am citit poezia ce ai scris-o.E foarte frumoasa si m-a impresionat, chiar daca nu ai scris-o tu, este foarte frumoasa, poti sa-i transmiti surorii tale!

LACHIONE: bine ai revenit! Cred ca e foarte greu pentru tine cu copilasi gemeni, mai ales cand incep ei concertul! Sper sa treci cu brio peste situatie si sa-ti gasesti cumva linistea, poate te ajuta cineva, sa ai si tu putin timp pentru tine... Te pup.

CRISTINA: cum pot am sa pun poze in email-ul comun.Acum stau cu printesa in brate si de-abia mai pot scrie...Dar revin si am sa atasez si foto.

JADI & GHINETZ: foarte frumoase pozele voastre de la botez! Sa va traiasca printisorii!!!! Nu m-am prins ce e cu baita de ce se pun flori, bani etc.... imi spune si mie cineva cum e cu traditia botezului??? Eu am fost botezata la catolici si de aceea nu ma prind cum e la la voi... poate ma lumineaza si pe mine cineva si-mi spune cum se face si de ce?!......

Va pup si revin...

Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Neatza si eu , am baut cafeau de la Simo pacat ca nu am pus si niste lapte praf in ea ca aseara asa s-a baut, cafea cu Nestle Junior .

Aseara am avut musafiri, doamne ce era in casa aici, 2 urlatori Arina si Matei, Tudor al meu socat de atatea plansete. Vlad a parasit-o pe Anya devreme ca mi-a zis ca vrea la culcare si Tudor banganea si el de somn asa ca mi-am culcat copiii si am intretinut musafirii pana aproape de 1. Am mancat de la arabi in cinstea domnului alkaida, sper sa nu ne fi reperat cineva sa creada ca am sarbatorit 11 septembrie Una peste alta ne-am distrat bine si imi pare si mai bine ca am cunoscut-o pe Simo si pe Matei, care e mai mult moldovean in ciuda putzei pe care ne-a tot falfait-o Simo prin fata! Si sa ma cheme la nunta ca i-am facut si baie, asa ca imi ramane dator . Si asa ne-am luat cu vorba ca nu am facut nici o poza!

Oana, am vazut pozele de la botez, super baiat ai, tu arati bine si m-a dat pe spate costumatia tanarului!

Baita de care tot intrebati se face de catre nasa dupa botez si in cadita se pun tot felul de lucruri. orez pentru bogatie, zahar sa fie copilul dulce, bani de argint sa fie copilul avut, flori sa fie copilul parfumat. Si nasa trebuie sa ii spuna toate acestea in timpul baitei ca o ursitoare. Apa se arunca la radacina unor plante (am vazut la karligutza ca a zis la radacina unui copac drept si inalt) si cine vrea sa ramana gravida se poate aseza pe baitza dupa ce se arunca apa. E o traditie populara si nimic mai mult, eu o aseman cu ursitoarele din poveste!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Anculici multumesc! esti o draguta... era solutia la care m-am gandit si eu dupa ce am vazut ca lactatia inca isi face de cap luni... insa acum e bine; nu era bai ca ma costa vreo 60 ron, lapte sa am! acum o sa aman, daca e ok, dar daca se iveste ocazia, il cumpar ca am auzit si eu ca e bun GALACTOGIL asta! Inca o data multumesc de sfat!

Samadhi treaba cu botezul la ortodocsi e simpla... te scalda preotul la biserica si te miruieste si te inchina, etc... insa scaldatul cred ca mai mult tine de traditie si superstitii pentru viitorul pruncului care a venit pe lume. Si anume: flori, bani, aur, pene... ca sa aibe in viata toate astea: lucruri frumoase ca florile, bani ca sa nu duca lipsa lor , aur ca sa aibe bogatie, pene ca sa ii fie viata usoara cum e pana.... etc etc.... la mine la Adeluta au mai pus si un ou in apa... un ou crud spart acolo si linciurit in apa (cred ca pentru a avea pielea fiiiiiiinaaa... (stiti reclama cu MILKA.... "de ce e ciocolata Milka asa de fiiiiiiiinaaa?") .... dar nu sunt precisa de aceasta explicatie!). Daca mai stiu fetele si alte intelesuri ale acestui obicei, go for them!

pup ca ma cheama cratita si datoria! adica si adeluta! papapaa

karligutza cea mai fericita mamica
si
www.flickr.com/photos/12885744@N04/sets/" target="_blank">Adela Patricia cea mai frumoasa fetita!

si pe deasupra si cu 'acte'-n regula din 13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

quote:

Witchy nu poate sa ia trimitere de la ginecolog cum ca are sarcina cu probleme si recomanda medical, iar cu aia sa mearga la medicul de familie?

Este in concediu o luna intreaga doctorul ei, asa ca va dura f mult daca sta dupa ginecoloaga ei. Ea deja nu mai poate rezista, e super nashpa la birou, probabil mai ales ca acuma se stie ca e si gravida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

quote:
Originally posted by jadi

Aseara am avut musafiri, doamne ce era in casa aici, 2 urlatori Arina si Matei, Tudor al meu socat de atatea plansete.

Deni & Vlad & Tudor

Asa reclama ne faci tu dupa ce eu l-am lauidat ca e copil cuminte?

Despre poze, bine ca eram toti inarmati pana in dinti cu aparate, blitzuri, cabluri de date si incarcatoare, sa nu ramanem fara baterie sau loc in memorie

Oricum l-ai vrajit pe Matei cu baitza aia, a dormit pana dimineata la 6!!!

Si sa spun ca toti copiii (si petele si dodolinii) sunt mult mai frumosi in realiate decat in poze, dragalasi foc (Anya si Vladut cum se joaca ei impreuna, se pupa si se tin demana...si cum vorbesc ei mai!!!! muuult si mai ales corect!!! - eu am ramas impresionata)...Am dat si o lacrima de emotie cand mia cantat Anya "ia caramele"

Si sa il laud si pe Dodolino cel mai cumintel baietel cu ochii maaaari si frumosi foc, si pe zambareata de Arina (o fi si dodo la fel de zambaret dar a adormit prea repede sa mai si zambeasca la noi)

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Deni si oana am admirat pozele de la botez. F frumoase... voi de unde ati stiut de obiceiuri/traditii? Tot caut pe net de dimineata dar nu gasesc, si nu stiu nimic despre botezuri... nici nasii nu prea stiu. Obiceiuri, traditii, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

quote:
Originally posted by andutzy

fetele, ce am voie sa iau eu pentru raceala daca alaptez? Lui bebe v-am zis ce ii dau ieri tot pentru raceala, dar eu nu stiu ce sa iau sa nu-i faca rau!

Andra, mami de Horia Andrei siDragos Alexandru

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi

Paracetamol si homeopate (osciloccinum). Sanatate!

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

scriu scurt caci alaptez....
si chiar daca nu alaptam, tot scurt scriam:

Deni!!!!!!! chiar nici o poza?
Simo!!!!!!! chiar nici o poza?
Anya!!!!!!! chiar nici o poza?

uratelor! si secretoaselor!

karligutza cea mai fericita mamica
si
www.flickr.com/photos/12885744@N04/sets/" target="_blank">Adela Patricia cea mai frumoasa fetita!

si pe deasupra si cu 'acte'-n regula din 13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Simo, am zis ca sunt urlatori nu ca nu sunt cuminti .

Witchie, e o vorba populara "daca nu ai batrani, sa iti cumperi". Nici noi nu stiam prea multe de botez, de la biserica ni s-a zis ce trebuie sa aducem adica fasha, ulei pentru sfintit, prosop si sapun pentru preot si certificatul de nastere. Pentru baita a contribuit mult mama care stie si ea de cand a botezat si de la alte persoane mai in varsta, se transmite asa prin viu grai, nu cred ca este scris undeva cum sa procedezi. De altfel traditiile sunt si in functie de zona, spre exemplu la sot la valcea, copilul trebuie sa aiba si o moshi. Moshii aduc copilul la biserica si preotul spune slujba inclusiv crezul catre moshi nu catre nasi. Dupa ce se termina cu crezul, copilul este dat nashilor contra unei sume de bani si apoi continua botezul. Noi am fost moshi la baiatul unui coleg de facultate, bun prieten dar noi nu am tinut traditia asta cu moshii ca la olteni si am facut botezul simplu. Probabil ca in alte zone sunt si alte obiceiuri, uneori este asa de frumos sa mentii aceste traditii.

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

quote:
Originally posted by witchy_witch

quote:

Witchy nu poate sa ia trimitere de la ginecolog cum ca are sarcina cu probleme si recomanda medical, iar cu aia sa mearga la medicul de familie?

Este in concediu o luna intreaga doctorul ei, asa ca va dura f mult daca sta dupa ginecoloaga ei. Ea deja nu mai poate rezista, e super nashpa la birou, probabil mai ales ca acuma se stie ca e si gravida.

Mamica de Alexandru - 22 august 2007
www.flickr.com/gp/12458921@N03/N5vm6A" target="_blank">Poze cu Alexutzu

Nasol cu prietena ta. Sa incerce la alt doctor ginecolog sau generalist. Eu am o verisoara care si-a luat de la psihiatru un concediu medical cand nu a putut din alta parte. Succes si bafta.

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput