Stelutze de ianuarie-februarie 2007 (51)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

dragele mele,

e ultimul mesaj aici si-mi pare tare rau ca trebuie sa scriu asta..
aici am pus suflet un an incheiat, aici v-am cunoscut, aici am asteptat un raspuns, aici am ras, aici am glumitt

e foarte trist unde s-a ajuns din niste orgolii.

importanti sunt copiii nostri si ce vorbim, cum ne sfatuim, sa le fie bine, nu unde scriem.

va pup si NE VEDEM DINCOLO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Teo,Bravo pt . Azi ce surpriza placuta ii mai pregatesti mamicii?
Kitty, si Eva s-a strambat la cereale cand i le-am dat cu lingurita. Si asta la o luna+ de la diversificare numai cu lingurita. Asa ca ieri dimineata i-am pus intr-un bibe 2 masuri cereale+1 lapte praf+90 ml apa si a baut pe nerasuflate. Seara se tot foia, nu adormea si i-am mai facut un bibe la fel si a adormit imediat dupa. Nu l-a baut pe tot. Iti recomand sa incerci si tu cu biberonul desi pe cutie spune ca se dau la lingurita. Eva mananca f. bine cu lingurita inclusiv iaurtul care e mai apos, dar supele, sucurile ii cam curg pe barbita asa ca am renuntat la ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna fetele
avem muciii

nu am citit decat un pic.

Kitty in leg cu greutatea. si al meu a luat in aproape 7 luni, vreo 3700 g. la fel, in ultima luna doar vreo 200g. e nascut cu 3700g, deci marisor. asta e! a, in primele 2 luni a luat 1000g. pe urma pauza, f putin. medicul zice ca-i ok.

Elena + Horia Constantin (18feb2007) =

ALAPTATUL HELPLINE

cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

alinuk cand am trimis mesajul mi-a dar eroare si de aceea am incercat sa-l retrimit. oricum am sters 2 acum.

kitty doctorul ei ce spune despre greutate? oricum daca voi ca parintzi sunteti micuti sa nu te astepti ca ea sa fie mare. eu am un vecin de 10 luni care are 7800 g, iar emmi a mea sigur are peste 8 kg acum la 8 luni. dar mamica lui e migniona si dr i-a spus ca baietelul seamana cu ea, ad si mai slaut si mai micut ca si inaltime. cu linuritza....e normal sa se strambe ca a trecut de la tzitzi la o chestie tare si rece, dar o sa se obisnuieasca ea cand o sa dea de gustul mancarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Kitty, atata vreme cat a luat in greutate, e super bine. as fi inteles sa faci analize daca ar fi scazut, dar asa? da-i timp sa se obisnuiasca ccc cu cerealele, gandeste-te ca totul e nou pentru ea, inclusiv castronelul, lingurita, gustul cerealelor...ai rabdare si ia totul ca pe o joaca, distrati-va impreuna, las-o sa-si bage manutele in castronel si sa experimenteze textura, las-o sa tina lingurita, etc, cantati, radeti impreuna, aveti fun. introducerea hranei solide nu are ca scop ingrasarea copilului - ca si calitate nu poate echivala laptele matern sau formula. deci ar fi bine sa continui sa-i dai lapte la fiecare masa, inclusiv la cea de cereale -la varsta asta are inca nevoie de cel putin 5 portii de lapte pe zi, recomandabil 7. si tot asa pana la un an de zile. scopul diversificarii este sa obisnuiasca bebelusul cu diferite gusturi si texturi de hrana, si mai putin sa il hraneasca propriu zis. abia cand introduci proteinele, mai pe la 8-10-12 luni (depinde cand vrei s-o faci) poti sa spui ca mancarea are rol nutritiv semnificativ. pana atunci, singura ingrijorare pare sa fie legat de aportul de fier (caci dupa 6 luni scad rezervele in laptele matern, dar nu dispar de tot). insa atata vreme cat are lapte matern in continuare sau formula cand intarci si cereale fortificate cu fier, apoi mai tarziu legume, totul e ok. vitamina C e tot in laptele matern, plus restul vitamnilor. atata vreme cat alaptezi, n-ar trebui sa iti faci nici o grija ca incepeti incetisor diversificarea. nu-i nici o graba, da-i timp, o sa prinda gustul.

ce ma intristati cu scrisorile astea de adio...:-((

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Miha, Helenuta, Marinar, Conchita multumesc foarte frumos de raspunsuri! Sunt foarte impresionata ce repede ati sarit sa-mi dati sfaturi, mi-ar parea atat de rau sa nu mai fiti pe aici! In 35 de saptamani am pierdut dopul si am avut contractii si am fost internata, era sa migrez la voi....(desi mi-ar fi fost greu ca mi-s tare dragi si fetele mele). Tare as vrea sa va mai ganditi si sa nu plecati!

Eu incerc foarte tare sa fac totul asa cum trebuie cu diversificarea, tot citesc si incerc sa iau ce-i mai bun din tot ce citesc. Am mustrari de constiinta pentru ca acum 8 ani cand Raul era mic nu stiam nici pe de parte atatea, am inceput diversificarea mult mai devreme, pe la 4 luni, cu sucuri de fructe cum mi s-a spus atunci de catre dr. Am respectat regulile privitoare la gluten, la sare, zahar. L-am alaptat pana la 1 an si 4 luni. Acum stiu mult mai multe si incerc sa fac cum e mai bine, dar sunt putin dezamagita ca parca la el lucrurile au decurs mai bine, a luat mult mai bine in greutate, a acceptat usor totul, n-am prea simtit cand i-au iesit dintii.

E, o sa trec peste toate, multumesc Conchita ca m-ai linistit sa nu o duc la analize. Toata vara asta am avut parte de atata sistem sanitar, ca mi-a iesit pe nas (am avut un accident, bunica a fost operata...) asa ca ma bucur ca nu trebuie sa ma duc iarasi cu ea!

O sa mai vin in vizita pe la voi, haideti si voi, noi va primim cu drag (profitam de cunsotintele voastre de mamici mai "vechi").

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Conchita si pupici Soniei!

Criss68 multumesc de primire. Ei, nu chiar gradinita, m-am exprimat eu gresit este un fel de cresa in mediu familial. Sunt doua persoane care au grija de max 9 copii si in cazul nostru, toti au sub 3 ani. isa este cea mai mica, a inceput la 6.5 luni cu cateva ore pe zi si acum sta pana pana la 15:30. Se joaca, doarme, mananca... asta-i programul zilnic.

Helenutza23 eu la muci ii dau apa sarata de mare (Salinex) si o ajuta. De cand s-a mai racorit si la noi, ama vut si astfel de perioade.

Kitty eu zic sa nu-ti faci probeleme. Atata timp cat nu a slabit, eu zic ca-i ok, bebelusii mai au si perioade de stagnare. Si eu am alaptatat-o pe Isabella exclusiv (fara ceai, apa, etc) pana la 5 luni si jumatate.

Mai puneti meniul vostru zilnic? Noi mancam cam asa:
7:00 alaptat
9:30-10:00 cereale cu fructe
12:00 lapte si carne+legume (cam 1/2 borcanel)
15:30 fructe (1/2 borcanel)
17:00 alaptat
19:30 cereale cu fructe
21:00 alaptat

Ma gandesc sa mai raresc dar nu stiu ce si cum. Astept sfaturi.

Si uite va mai pun si eu cateva poze cu noi.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Roxana si eu tot apa de mare i-am luat si incerc sa ii scot mucishorii cu batista bebelusulu. dar e oftica mare la faza asta, iti dai seama! bine, nici cand ii dau cu spray-ul ala nu e fericit si da din cap, din manutze... in plus a facut si o usoara febra, un 37.7. se pare ca e sezonul mucilor pt ca si Filip are si multi copilasi am auzit ca au probleme. eh, speram sa ne treaca repede.
v-am vazut in poze. f frumosi.

a, mie meniul vostru mi se pare f ok, de ce vrei sa scoti ceva?
la noi, de cateva zile cam asa arata

7-8 lapte (130, rar 150)
11 fructe cu cereale
13:30-14 mancarica (max 110-120)+ desert (iaurt cu cereala-cateva lingurite) + max 50 lapte (pe astia ii vrea ca sa adoarma, asa ca ii dau )
18:30 lapte (100)
21:30 lapte (100)
00-00:30 lapte (max 100)

multa lume se intreaba de ce are mese de lapte asa de dese... asa e, poate ca le are dese dar asa vrea el, papa putin si mai des. am incercat sa ii dau mai mult si nu vrea sub nicio forma. dar oricum eu zic ca e ok, mai ales ca ajungem la 500ml lapte pe zi ceea ce e bine.

eli

alinuk progresati, progresati! bravo voua! ai ceva poze cu el?

Elena + Horia Constantin (18feb2007) =

ALAPTATUL HELPLINE

cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Helenutza referitor la meniu, ma gandeam ca poate este prea aglomerat, dar vad ca si Horia tot asa mananca. M-am mai linistit! Multumim de aprecieri!

Sanatate lui Horia si Filip!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Ce se intampla cu subiectul acum?Cite pagini avem voie?

Pitilache,meniul la noi e asa:1.Lapte,2.Fructe cu cereale sau biscuiti,3.Legume cu carne,4.Lapte,5.Cereale cu lapte sau gris.
Vad ca voi aveti multe fructe in meniu.Parca Anis spunea ca fructele e bine sa se dea dimineata pentru energie si seara trebuie cam evitate ca dau aciditate.
Super ca poti s-o dai la gradi.
Am vazut si poza cu bunicii!

Helenutza,nu crezi ca ar trebui sa-i mai bagi o masa diversificata in loc la vreuna de lapte din ultimele 3?Sa nu te superi,dar imi dau si eu cu parerea.Poate ar fi mai bine.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput