Stelutze de ianuarie-februarie 2007 (51)
Raspunsuri - Pagina 24
conchita spune:
ok, sa va zic ce stiu, poate pe voi o sa va ajute. 
bebe trebuie tinut cat mai aproape de san, cu o mana sustinut gatuletul mai ferm asa, nu sa-l bruscam, dar cat sa simtim atunci cand vrea sa dea drumul la san - caci atunci e momentul cand e riscul mare sa muste. cand musca? cam cand e pe saturatelea sau cand cere sanul si nu-i e foame, doar pentru confort sau sa il "mestece" ca sa ii treaca durerea de dinti sau sa-si maseze gingiile. trebuie schimbata si pozitia de alaptat: cum spuneam, il tinem mai aproape de san si cumva mai sus, in asa fel incat sa nu traga sau sa atarne de tzitzi. si noi trebuie sa stam mai drepte, nu lasate pe spate. plus ca un deget de la mana cu care sustinem sanul trebuie sa fie pozitionata in dreptul coltului guritei de bebe, gata sa ii desfacem gurita cand da sa muste si sa extragem sanul inainte de muscatura. cu nici un pret nu trageti sanul brusc, ca bebe o sa-l prinda cu dintii si nu o sa vrea sa-i dea drumul si o sa simtiti de parca vi l-a prins sub sinele de tanc, asa de mare e durerea. :-)) dintisorii incepatori sunt ca sticla sparta, ouch, cica mai tarziu uita si bebe de muscatura si nici dintii nu mai sunt asa ascutiti.
daca totusi apuca sa muste, am inteles ca trebuie sa ii zicem ferm, serios, dar calm ca NU e voie. cica inteleg. ma rog, Sonia o fi inteles, dar radea in continuare si tot ma musca - are doi dintisori jos. atunci cand ma podidea plansul, se speria de-a binelea si o apuca plansul si pe ea. se pare ca nu m-am priceput, plus ca la mine a intervenit o spaima paralizanta de muscatura peste ranile deja provocate.
mai multe sfaturi gasiti la Alaptatul help-line, linkul e in semnatura mea.
sper ca voi sa aveti mai mult succes si sa va alaptati bebelusii dragalasi cat mai mult timp. 
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
criss68 spune:
Neatza,
Crishtinutza, cu dintii de jos mai rar musca bebe, ca mai e limbutza. cand apar cei de sus musca mai cu spor
Pupam mamicile si bebicii!
criss
de
Ligia (26.01.2007)
Aici ne laudam cu pozuci
Cat de mari am crescut
alinuk spune:
haha
la Stelutze toamna asta se poarta bann ul??????...noul pandantiv de colectie??
apropos...cu Kateryna ce s-a intmaplat? dar cu Aelita???
ar fi fain sa stim si noi ...daca mai avem cu cine vorbi pe aici...
Conchi sar'na de recomandarile cu suptul. Nu ma gandesc serios sa intzarc... eram bucuroasa de primul dintzishor eu ieri... iar pt ca aici atmosfera era 'mushcatoare' mi-a venit faza aia cu Teo mushca... el e un copil blandutz si nu o mushca pe mami.
poop fete cucuiete....daca a mai ramas founa!
Alinuk si
bb Teo 10 /01/2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=56926702" target="_blank">poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
conchita spune:
Alinuk, e vorba de instinct, nu de blandete sau neblandete.:-)
musca pentru ca ii dor dintii si se folosesc se san ca sa-si aline durerea si sa-si masese gingiile. ei musca si rod orice cand le dau dintii. plus ca, imi spunea o prietena, ei nu stiu ce-i mila si nu inteleg durerea ta sau a altora. inteleg doar ca nu vor mai primi san daca musca.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
alinuk spune:
hehe
Conchi cand spuneam blandete ma refeream si la faptul ca durerile de dinti (cel putin pt asta primul) au fost blande la noi... si speram sa ne tzina tot asa!!!
poop
Alinuk si
bb Teo 10 /01/2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=56926702" target="_blank">poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
franturi de viata
Nimic nu-i intamplator!
eli1977 spune:
BUUNA, FETELOR..
intru si eu , de la birou, de pe calc sefului, are merge ff incet..
mi-a fost rau dor de voi
acasa nu am net de 2 zile
citesc primele pagini..vad poze cu miresici superbe, cu nunti frumoase, pozici cu frumuseti de stelute(Emmi, Lucas)..ma bucur, zambesc..poate ne revenim, ma gandeam..
de unde..sunt trista..nu se poate asa ceva..in mod normal sunt o persoana care ma las mai greu afectata, in general incerc sa fiu neutra..
azi, citind ultimele pagini, sunt trista si dezamagita..
aici am cunoscut fete minunate, copii minunati, mi-am facut prietene, am avut un cuvant bun, o incurajare..ma uit cum se destrama totul, e incredibil..
Dinzo, ma intrebai de reteta de ciorbita de perisoare.Am facut supa de legume cu de toate, a de obicei, in care am pus perisoarele facute din carnita tocata numai de vita, cu un pic de orez, un galbenus de ou si marar, le-am fiert impreuna, am acrit cu bors, am pus verdeata la sfarist si gataaa.papa bine Andrei, vad.se vede ca e una din ciorbitele preferate ale lui tati.
Alinuk, felicitationes pentru dintisooor!!!

multumesc mult de complimente fetelor..
Anca,Dianamizzi,Dinzo
Anca, supeerba mireasaaa si super poze!
Dana,, am pus de 2 ori filmuletul cu Lucas!haha , cum facee, il mananc!
si EMMI cu sertarul ei ...cata traba aree!super dragalasaa!
va pup, sper sa rezolv cu netul, pt a imi lipsiti.ne citim oricum
Crishtinutza spune:
Conchita, multumesc frumos de detalii, le-am "notat" in memorie. Mi se par chiar utile!
Criss, ai dreptate, asa este, deocamdata nu am probleme....dar cand ma gandesc ce ma asteaptaaaaaaa..... 
Eu imi doresc sa o alaptez pana la 1 an.
Astazi caut info si comparatii despre steamere. Daca tot fac piureuri, barem sa le pregatesc cat mai sanatos. Am asteptat special sa treaca cateva zile de cand diversific, ca sa ma prind si eu ce si cum am nevoie. Eu nu sunt impotriva borcanelelor, dar pediatra mi-a recomandat totusi sa ma folosesc de legumele de sezon. Hmmm... si inca sper ca morcovii sunt dintr-o zona fara asa multi nitrati.
livia72 spune:
Buna, fetelor,
Multumim pentru aprecieri.
Apropo de subiectul cu muscat de tzitzi - Irina are vagi tendinte dar mai mult e un soi de strans dintii peste tzitzi decat muscat ca atare. Avem 2 dintisori si gingia de sus este f. umflata. La Alex nu am avut mari probleme cu muscatul. Cred si eu in chestia cu uitat la copil si certat cand musca pentru ca deja sunt sensibili la mustrari. Irina plange cand o cert.
Livia, mami de Alex (10.11.2002) si Irina (19.01.2007)
http://www.flickr.com/photos/livia_marin/
anis spune:
Ce mai faceti_??? Ne mai tineti minte??
N-am apucat sa citesc nimik, gabriela pe yahoo ma pune la zi cu ce s-a intamplat pe aici..nu inteleg exac de ce si cum...
Fetele sunt ok..Iarina mea a facut 8 luni ieri..vrea sa se ridice in picioare...sta sa-i sparga 4 dinti...de-a busilea nexam...asa ca seamana c sorasa fara de-a busilea.
eu am o perioada f grea in viata mea din cauza asa mi-am luat un respiro..bine acum 1 sapt m-am intors de la mare..dar am plecat la breaza...am slabit f mult si mi-am mai facut si codite afro in cap...da, tot nu imi revin.
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
alinuk spune:
quote:
Originally posted by anis
Ce mai faceti_??? Ne mai tineti minte??
N-am apucat sa citesc nimik, gabriela pe yahoo ma pune la zi cu ce s-a intamplat pe aici..nu inteleg exac de ce si cum...
Fetele sunt ok..Iarina mea a facut 8 luni ieri..vrea sa se ridice in picioare...sta sa-i sparga 4 dinti...de-a busilea nexam...asa ca seamana c sorasa fara de-a busilea.
eu am o perioada f grea in viata mea din cauza asa mi-am luat un respiro..bine acum 1 sapt m-am intors de la mare..dar am plecat la breaza...am slabit f mult si mi-am mai facut si codite afro in cap...da, tot nu imi revin.![]()
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Anis bine la reveneala
La multi ani Iarinei..
S-ar putea sa te sun pt suport in seara asta... Am o prietena care a nascut duminica (mamica de sept oct 2007) si cred ca are furia laptelui...tu esti mama lor...

poop
Alinuk si
bb Teo 10 /01/2007www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=56926702" target="_blank">poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
franturi de viata
Nimic nu-i intamplator!