*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(10)
Raspunsuri - Pagina 30
chiquitita spune:
miniuta, nici eu nu o scot de cap, ca nu sunt de acord cu asa ceva. Tatal si sotul meu nu au cine stie ce gat, asa ca daca ii mosteneste pe ei pot sa o trag eu de gat oricat ca tot degeaba...
Legat de diversificare am vazut si eu 1000 de pareri si si eu zic ca fiecare mamica stie ce e mai bine pt copiulul ei. Eu eram hotarata sa nu o divesific pana la patru luni, dar am zis ca e suficent de "solida" si laptele asta praf e plin de vitamine si de asta se face fata pufoasa asa. O sa taraganez mult cu marul si morcovul, nu cred sa ii faca rau. Nu neaparat sa slabeasca ca pana ajungem la supite sau sa inlocuim o masa mai e, ci doar asa, ca sa nu o mai imbuib cu lapte praf. Oricum de 4 zile mananca foarte putin comparativ cu ce manca inainte. MAi vedem.
David mananca san sau lapte praf, ca am uitat, nu te superi, tu sigur ai spus dar nu imi amintesc
Chiqui +
Livia (08.06.2007)
chiquitita spune:
Sobi 
Referitor la detergent: eu le spal cu detergent normal, ce avem noi atunci: Ariel, Persil sau Tide, nu le opun balsam si le dau dubla sau tripla clatire. Incerc sa pun si mai putin detergent de la inceput oricum. De calcat, daca nu sunt noi le calc cand imi amintesc. Stiu ca aveam mustrari cand vaszusem o poza cu ella si era masa de calcat acolo cu stiva de rufe si ziceam uite ca ella le calca non stop! Ma apucasem si eu si iar m-am lasat, ca era perioada cu caldurile si afceam camd in casa. Acuma nu stiu ce scuza sa mai gasesc! Ce-i drept calc scutecelele pe care sta cu caputul.
Chiqui +
Livia (08.06.2007)
addinel spune:
duda, sobi bona am gasit printr-o cunostinta. eu am refuzat de la bun inceput ideea de a cauta in ziar/net/etc... am zis ca vreau sa aiba o recomandare strong, asa ca am dat sfoara in tara pe la toate cunostintele mele. si chiar asa am avut parte de "orori"- una vorbea cu grave dezacorduri gramaticale, alta a mintit ca a mai avut grija de un bebel asa mic dupa care s-a dat singura de gol si am aflat ca de fapt "bebelul" era in clasa I si tot asa. poate ca sunt eu prea pretentioasa, cine stie... sobi, ai pm cu cat ne-am inteles (asta daca ies analizele bine). duda, dap te rog mult trimite-mi si mie pm cu analizele recomandate de dr tau.
ancamari te-am vazut sapt trecuta cu piticul prin parc dar mi-a fost rusine sa te abordez asa, pur si simplu. 
cat despre ursi si miere, noi am facut o pauza ft mica, se pare ca ursul nostru e tare pofticios. dupa cele 6 saptaamni regulamentare a si sarit in borcan :).
pupici
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
Monytza spune:
Ma chinui sa va citesc de dimineata si abia acum am reusit sa termin
Sunt putin morcovita din cauza vremii de afara...e tare mohorat si probabil de aici si starea mea aiurita.
Mi`am descretit fruntea citind despre ursul doritor de miere
si din cate am vazut cam multe mamici sunt inca abstinente.
Eu din punctul asta de vedere am fost total pe invers, la un moment dat chiar imi puneam probleme ca nu`i normal ce se intampla la noi.Legat de
, noi am avut parte pana la 2 zile inainte sa ma duc la operatia de cezariana...si chiar foarte frecvent.Dupa nastere, am re`inceput mai timid dupa o luna de zile,dupa ce mi`am pus sterilet, si in prezent inca pastram o medie de 3 pe saptamana![]()
Nici la noi nu au fost probleme...chiar pot sa zic ca a fost la fel ca inainte,poate si mai bine..
Am povestit asta...si ma`ntreb si eu dak mai sunt si alte fete din clubul nostru care sunt tot pe aproape de ce spun eu...sau sunt un fel de ciudatenie?![]()
Nu`sh de ce, dar citind ce ati postat voi ma simt cumva pe langa fata de normal.
Antonia mea are in prezent la 3 luni si jumatate 5700gr si 67 cm...nu`sh cat d putin e..eu sper ca inca sa ne incadram in grafice.Aveam si noi 6000gr dar am slabit din cauza racelii![]()
Andrada
Distractie placuta in Grecia
Carrie
La multe lunisoare!
Cristinamaria
Noi am luat cereale de la nestle pt ca folosim formula NAN, dar am vazut pe cutie ca scrie de la 6 luni, asa ca am mai luat si`o cutie de la HUMANA..Deocamdata nu i`am dat...dar cand am sa`i dau..peste vreo saptamana, am sa`i amestec in formula de lapte seara, pt ca asa mi`a fost recomandat.
Addinel 
Daca tot se face vreme frumoasa de iesit cu piticii afara...vin si eu cu o intrebare..Sta cineva in zona Dristor ?E mai placut sa stai de vorba in timp ce plimbi carutul...si pe aici nu prea am cu cine iesi.
Avem si noi trei lunisoare!!
Maria Antonia de Mone&Ionutz
(31 mai 2007)
Paflo spune:
Addinel, eu am gasit un site american f fain cu informatii despre diversificare: http://www.wholesomebabyfood.com/.
Cristinamaria, noi folosim deja cerealele de la Humana cu mar (nu au lapte caci am vrut sa nu o zapacesc cu alt fel de lapte, noi folosind Nan) si am ajuns la trei masuri de cereale in lapte facut din 5 masuri (nu il bea pe tot intotdeauna) si folosesc tetina de la nuk ptr lichide groase. (initial cand am folosit doar o masura sau doua de cereale nu s-a descurcat cu tetina asta - ii curgea prea repede si s-a cam chinuit cu tetina obsinuita).
Sunteti mortale cu povestile cu ursii...noi ne-am inceput activitatea, dar continuam din an in pasti (Puiu vine tarziu acasa, obosit - caci lucreaza la casa, eu sunt obosita la randul meu si...). nStiu ca nu e bine, dar or veni si timpuri mai bune!
Sofia e in continuare racita - am avut parte de o noapte aproape alba - se ineca cu secretiile si se trezea din jumate in jumate de ora. Sutn cam rupta, dar asta e! Sper ca nu o sa se repette figura si la noapte ca suntem singurele si va fi si amar de mine!
Fug sa beau o cafea sa-mi mai revin si eu putintel!
La mutli ani, sarbatoritilor zilei!
Carrie, felicitari ptr job!
Florina si Sofia (09.05.2007)
ella_74 spune:
chiqui, alea sunt cerealele, dar dr. mi-a zis ca pot sa-i dau inainte de 6 luni; pe cutie scrie "Burtica sanatoasa"; eu ii pun o masura in bibe de 2 -3 ori/zi; fac asta de cand avea boby 3 luni si 3 saptamani.
Da, Boby seamana cu ta'su, asa zice toata lumea; nu mi-am dorit dar ce sa fac, il iubesc si asa mai mops
bine ca e sanatos!
Si stai linistita, ca rufele din poza nu erau calcate de mine, ci de menajera; calc si eu dar rar...
Monytza, nu stiu daca e ciudata frecventa voastra insa eu n-am avut niciodata ritmul asta, nici macar la inceputuri; si inainte sa facem bebe aveam ritm de pensionari, doar in weekend, ca in timpul saptamanii ba ieseam seara si ajungeam tarziu, ba aveam tenis si cand ajungeam acasa nu vedeam decat dusul si patul si da-i cu somn; mai e si stresul serviciului.
Din cauza asta mi s-a parut ciudat ca, atunci cand ne-am hotarat sa avem bebe, dr ne-a zis : " incercati contact in fiecare zi di ziua 9 pana in ziua 15" ; pai m-am luat cu mainile de cap si i-am zis lu' al meu :" mai , dar asta vrea sa ne iubim in cateva zile cat ne iubim noi in juma de an!" ; asa ca am luat test de ovulatie si cand s-a activat am prestat si asa a iesit Boby, dintr-o singura repriza de iubire.
Sobi, spary-ul Durex e prietenul nostru
; mult timp a stat sub perne, pana l-a gasit soacra si al meu sot s-a rusinat si l-a ascuns in sertarul lui cu chiloti unde oricum soacra isi baga nasul de cate ori are ocazia, numa ca el nu stie![]()
gata, plec la masa.
, mamica de David (24.04.2007)
poze David
miniuta spune:
chiqui, sper ca nu te-ai suparat! david mananca de la o saptamana dupa ce s-a nascut numai formula. a mancat intai humana HA 1, si de vreo luna jumate (daca nu chiar doua) mananca HIPP PRE.
eu una abia astept sa incep diversificarea, si sa inceapa si david sa manance cu noi din farfurie. e frumos acum, dar eu abia astept sa mai creasca, sa inceapa sa vorbeasca, sa putem face (mai)multe lucruri impreuna, sa ii citesc povesti, sa ne jucam, sa se mai joace si cu tati cand e el pe acasa si mai ales sa il pot expedia la oma ce sta usa-n usa cu noi si care nu prea are curaj sa il ia acum!!!!! ![]()
mamica lui david (21.05.2007) www.DropShots.com/puparussa
Paflo spune:
Miniuta, eu deja ii citesc povesti Sofiei.E drept ca nu in fiecare seara, ma adaptez si eu programului ei, dar daca dupa papa de seara mai e treaza si nu e mofturoasa ii citesc si e tare incanatata, mai ales ca avem o carte cu poze multe.Noi am inceput deja diversificarea, fiind numai pe formula. Deja papa supica ingrosata cu legume mixate (iti recomand cu caldura cartoful dulce!), dimineata papa piersicuta sau mar (piure mai subtire), iar seara (la ora 20-21)ii adaug in lapte si cereale (fara a raporta insa vreun succes notabil in legatura cu intervalul de nani, din contra in ultima vreme se scoala si pe la 12-1, si la 3-4 si apoi la 6-7).
Florina si Sofia (09.05.2007)
duda35 spune:
Am pus si eu ceva pozici noi.
Mai punem dupa botez.
Sper sa fie vreme buna duminica - are o rochita super.
Va pupam
http://community.webshots.com/album/560236093BVgtQq
mamica fericita de Eric (6.12.03) si Anastasia (9.06.07)