Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (76)
Raspunsuri - Pagina 28
Dia1609 spune:
Alexia,
sa cresti mare si frumoasa si sanatoasa si sa-ti bucuri parintii!
Dia
de
Oana 29.11.06
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
asiza spune:
Dia, am luat orez cu bob lung, l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu morcov razalit si putin patrunjel radacina...separat am fiert piept de pui si cand au fost gata am blenduit orezul cu puiul...gata...Pupici ca plangeeeeeeee
Oana cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by asiza
Dia, am luat orez cu bob lung, l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu morcov razalit si putin patrunjel radacina...separat am fiert piept de pui si cand au fost gata am blenduit orezul cu puiul...gata...Pupici ca plangeeeeeeee
Oana cuDenis Cristian (19 decembrie 2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
oana, merci de reteta
la masa de dupa amiaza si seara ce-i dai sa pape?
Dia
de
Oana 29.11.06 www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
asiza spune:
o sa-i fac mar copt si poate-i mai dau putin din orezul ala cu morcov...daca nu-l vrea, blenduiesc marul cu o banana...seara ii dau lapte ca pare ca e totul ok...
Oana cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Donia spune:
Buna dimineata, ooo, ce-mi vad ochii? Lume noua, lume noua... s-a intors trupa de boieri la resdinta de iarna, bine ati venit acasa, Ruxandra! Vezi, te-ai dezobisnuit de picamere, nu era mai bine sa nu fi plecat deloc?
hi, hi, iar cu recolta de rosii, nici cirese n-am vazut atat de mici! E drept ca soiul asta de rosii se numeste rosii ciresele, dar chiar asa de mici... e din cauza ca am fost plecati si n-a avut cine sa le ude.
Lacul Ontario e unul dintre Marile Lacuri, si da, sunt cat niste mari, doar ca au apa dulce. Se face navigatie seriaosa pe lacurile astea, iar pe la noi prin oras trec niste huidume de vapoare, de ne minunam la nesfarsit ca incap prin minusculele ecluze de pe canal. E un spectacol!
Bine ai revenit si OanaCat, felicitari pentru ridicatul in picioare! Si refacere cat mai rapida dupa urata de diaree. "Aide" mai des pe aici ![]()
Oh, inca un copilas bolnav, multa sanatate pentru Victoras de acs! Si lui denis de asiza!
asiza, sa nu ii dai carne, in primele zile trebuie alimente care solicita cat mai putin intestinul, cum ar fi cerealele si fierturile, nu fructe sau legume crude (cu exceptia bananei, dar eu as astepta macar vreo zi si cu banana). Si daca are multe scaune trebuie si saruri de rehidratare.
La multe lunisoare pentru Alexia de Teutz, sa fii vesela si dragalasa ca mamica ta!
danutz, ceea ce descrii tu se cheama teroare nocturna sau pavor nocturn, copilul plange si nu poti sa-l trezesti, singura solutie e sa il tii langa tine si sa astepti sa ii treaca. Roxana facea asa, era si cam agitata, misca manutele si se smucea din bratele mele, dar de pe la 4,5 ani s-a oprit. In mod obisnuit crizele astea apar la copii mai maricei, dar la Roxana au debutat cam la aceeasi varsta cu Rares. Nu e motiv de sperietura. Spre linistea ta, discuta asta cu pediatrul cand mergi acolo data viitoare, sper sa fie unul care are habar de chestia asta. Daca vrei da o cautare pe google cu termenii de mai sus.
marani, am inteles cu schitul. Ia te uita, e deja zapada in Bucegi? Brrrr... Mai, multe chestii interesante mai face omul tau, mai aflam si noi cate una, alta. Vipere, catarari, scufundari, nervi de otel sa ai!
Hai ca revin.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
ziggy, felicitari pentru nepotele, felicitari si sorei tale! Sa fie toate trei sanatoase!
Smecta nu se recomanda in diareea asta infectioasa (pentru ca e infectioasa, un virus de obicei sau bacterie mai rar), pentru ca scaunul nu trebuie oprit fortat, microbii care sunt responsabili produc niste toxine care trebuie eliminate prin scaun. Altfel toxinele astea continua sa irite colonul si nu il lasa sa se vindece, doi la mana, pot sa dea crampe urate. Deci eu zic un NU categoric Smectei si imi pare rau ca medicii o recomanda, e o solutie doar aparenta.
aelita, felicitari pentru ridicare! Ia uite ce precoce e si Sofiuta ta!
madaluta, chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau cu mucii si tusea. Ce fel de tuse e?
Si legat de gemeni, zilele trecute am vazut o mamica la scoala Roxanei cu burta mai maricica, dar e si putin grasuna, deci nu stiam sigur daca e burta de gravi sau nu. Mai are un baietel si o fetita si am aflat ca intr-adevar gravida si are gemeni... parea cam ingrijorata, probabil nu are nici ea prea mult ajutor.
Dia, sanatate si Oanei... chiar ca e ceva in aer! Vezi ca eu mi-am spus parerea despre Smecta mai sus, nu se da in diareea infectioasa.
dianarus, pupici si pentru Ianis, ce mai trece saracul dintr-una in alta! Eu zic ca e mai degraba vreo infectie digestiva daca varsa dupa orice, sper sa ii gasiti leacul cat mai repede. Da-ti dai sema ca intr-un an-doi o sa aiba o imunitate beton? Macar atat, dragutul.
danutz, mai nou Cristi doarme din ce in ce mai putin ziua, de fapt are zile si zile. Somnul de zi e de 2,5-3 ore, in 2 reprize, una dimineata si una la pranz. Ar trebui sa mai doarma si dupa amiaza ca uneori e obosit de nu se vede, dar nu reuseste nicicum sa adoarma, orice i-as face.
quote:
Originally posted by dianocica
donia mai sa nu te recunosc de cand cu pauza asta
Asteptam contraofensiva! Hai mai des si mai consistent, nu fii shy!
Aliooo! Finger fish inseamna adicatelea bucatele de peste facute pane. Le poti gasi congelate sau ti le poti face singura.
m_monique, bine ati revenit din concediu. Chiar daca n-ati avut vreme de plaja cred ca tot a fost bine, macar v-ati odihnit si relaxat.
roxana_c, bine ai revenit! Felicitari pentru progresele lui Calin si servici usor!
dianocica, bine ca mi-ai reamintit ca niciodata nu e prea devreme (si ai tinut tu minte ce am zis eu atunci?
)Drept pentru care, si datorita lui luly, o sa incerc sa ii citesc si eu lui Cristi, si mi-am facut si planul. Cat mai e vreme buna o sa-i citesc in parc, Cristi sta cuminte in carucior, eu o sa stau e o bancuta langa el si o sa-i citesc din ceva carti de-ale Roxanei.
Ruxandra, stii ce ma distrez eu cand ii citesc Roxanei (tot mai rar, ca de acum isi citeste singurica de obicei)? Bag tot felul de intonatii si de accente, ca ma bufneste pe mine rasul. Sa ma auzi pe post de printesa... wow, mama! Zici ca sunt cea mai mimoza printesa si ca daca ma atingi cu un fir de iarba cad pe jos. Eu ma amuz tare bine.
danita "il pune pe tacsu' la punct cu fotbal fotbal fotbal .."
din pacate, si pe mama cu forum forum forum 
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
vad ca e ceva prin aer cu diareea asta... din pacate a ajuns si la noi, Oana a facut 3 scaune diareice dimineata in decurs de o ora... am trecut la regim, adica: branza cu banana, morcov cu orez si smecta dizolvat in ceai de menta... atat mi-a zis pediatra...aaa, si sa nu-i dau lapte ... pai eu ce-i dau in loc de masa de iaurt de la 6 si in loc de masa de lapte de la 22 ????? morcov cu orez? pfui, nu cred ca mai manca asa ceva... si asa a papat putin si la final a avut o tentativa de a vomita ce a papat... bai, si smecta ala parca e namol... n-am reusit sa-i dau decat cam jumate de pliculet toata ziua, si ala dizolvat in ceai de menta... si acum nu mai vrea deloc... voi cum faceti??? de dimineata nu a mai avut scaun deloc, oare inseamna ca e mai bine? si inca una: cat timp tb sa o mai tin pe regim, daca nu mai are scaun? ruxandraaaa,
, tu sigur stii sa ma ajuti!
precizez ca nu a facut febra, dar s-a trezit de 10 ori azi noapte, lucru care nu-i sta in obicei... si maraia/plangea in somn,... o deranja ceva, asta era clar, nu ne-am dat seama ce... acum zic sigur era burtica saracuta....
Pai si indicatiile pediatrei noastre tot asta zic: cel putin primele 24 de ore exclusiv orez+morcovi. (orez obisnuit; le fierbeam impreauna, apoi le pasam daca era cazul.) Fara nici un strop de lapte, nici macar HN!
Sa te vezi chinuiala..
ca nici Matei nu prea manca. Ciugulea ce ciugulea.. apoi ura si la gara. Lasa ca nu pateste nimic daca nu prea mananca o zi.Cat despre Smecta, Donia ne-a spus parca la un moment dat ca in Canada nu se mai recomanda.. ca cica organismul tb sa elimine ce este de eliminat. Si nici pe Matei nu-l pacaleam si n-o vroia.
Seara, daca vrei sa incerci altceva i-ai putea da mucilagiu de orez?? Eventual blenduit cu putina banana si dat cu biberonul? Sper sa nu ma injure Oana..

Faptul ca n-a mai avut scaun inseamna ca e spre bine, mai bine zis ca nu-i mai rau. Dar nu inseamna inca ca e bine. Si nu e de renuntat la regim. Chiar daca de acum incolo Oana nu va mai avea scaune diareice => tot tb mers ca melcul cu reluarea alimentatiei.
Pt ca stiu de la Matei=> chiar daca pare o.k. problema poare reveni. Mai in forta. A doua, a treia oara, .. Noi am ajuns la o "a 2a oara". Cica a 3a oara e si mai nasol.

Multa sanatate va dorim.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si
Grigore www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
daphna spune:
La multe lunisoare ,sarbatoritilor zilei!!!
offfff,care e faza cu diareea asta,de la ce?????pana una alta pupici l toti bebeii bolnaviori ,sa treaca repede ,repede!
georgiana mami de Elisa(15.12.2006)
doradora spune:
am mers azi la analize si ma laud cu o pisi f cuminte. a dat cateva plansete intr-adevar suparate, dar nu isterice, dar nu i-am zis nimic, e dreptul ei sa protesteze ...
chris +
alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
Dia1609 spune:
ruxandra, asiza, donia, merci 
asa voi face... cu smecta nu insist ca oricum vrea sa vomite dupa prima gura (desi, donia, nu cred ca e infectioasa, eu presupun ca de la iaurt a facut diaree)... nu conteaza, ca oricum nu vrea sa bea smecta (si o inteleg ca si mie mi se face greata de la ea - oare n-au putut sa-i dea un gust mai bun? de fapt un gust??? ) ... si orez cu morcovi scrie pe noi azi .. si banana.... si stiti care e partea cea mai naspa din toata faza? ca nu-i place orezul
... dar ii pun mai mult morcov si se mai face ca nu-si da seama la inceput
.. si maine ii voi da lapte HN.. daca o sa vrea, of course, la cat e de simandicoasa...
gata, fug sa-i fac papa bun
... chiar, mucilagiu e apa aia in care a fiert orezul???
pe toata lumea, si fug ca Oana a scos toate cd-urile din suportul lor... of
Dia
de
Oana 29.11.06
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

, tu sigur stii sa ma ajuti!