Strumfi de iulie-august 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 12
ghinetz spune:
Simo, multumim de cafea.
valen, eu am citit mesajul ca "sa alptam impreuna", dar nu am priceput f clar. Impreuna adica in acelasi timp sau si in acelasi timp si in acelasi loc?
alina.a, chiar ma intrebam ce am voie sa iau daca simt ca racesc. Inca un pupic
pentru tine azi.
Oana, Stefan (11 martie, 2003)
si Victor (12 iulie, 2007) 
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
jeni71 spune:
quote:
Originally posted by oaana
Simo,vreau eu cafea ca sunt buimaca....
V-am spus ca am pus poze pe e-mailul comun,nu?asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa va uitati
Vorbeati de bubitele de pe fata,Aaron are fata un pic aspra si bubitele sunt mici ,mici,nu au nici o culoare,oare sa il dau cu o crema pt bebei?
Luna,as putea sa-l dau pe fata co Sudocream?
Voiam sa va intreb daca voi spalati bebeii in fiecare seara?
Si inca ceva,pana cand sa-i stergem la ochi cu ser fiziologic?
oana,mami lui Iosua(5 oct. 2005) +bb AARON(21.07.07)
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
Eu il sterg la ochisori cu ser fiziologic de cateva ori pe zi !
andreea c spune:
Neata!
Jeni, Raducu meu nu prea are un program fix. Spre exemplu aseara a mancat la 21.30, s-a trezit la 4, a baut ceai si s-a mai trezit la 7.30. In mare cam asta ar fi programul. Eu continui asa pana la doua luni cand o intreb pe pediatra ce e de facut si vom vedea si daca a luat suficient in greutate.
A inceput cineva diversificarea? Mie mi-a zis pediatra ca de la sase saptamani sa-i dau suc (mere, portocale sau morcovi). Mi s-a parut cam devreme si am tot amanat.
Andreea
de
www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
olguttza spune:
Salut, gagici-mamici (ca la ce kg se vehiculeaza p-aci...
) de strumfi!
noi suntem intr-o pasa mai proasta zilele astea, cu colici si nas infundat rau. ieri am fost la orl sa vedem ce-i cu nasu si cica e de bine...adica, vegetatiile se inmultesc si datorita laptelui regurgitat; mi s-a recomandat s-o tin cat pot de ridicata cand ii dau sa manance, in niciun caz sa nu fie la orizontala. trebuie sa punem cat mai mult ser fiziologic in nasuc, si , pe langa asta, colargol si efedrina (citisem undeva, insa, ca efedrina nu prea ar mai fi recomandata din cauza unor efecte secundare extrem de neplacute...). azi mergem la pediatra pt. vaccin si-i cerem si ei parerea. am trecut si pe la oftalmologie, pt. ca mi se parea ca ii lacrimeaza un ochisor, si ne-a dat niste picaturele, metacin, de 3 ori/zi. ce ma enerveaza rau e ca, atunci cand se zbuciuma (si-n ultima vreme si-a facut un hobby din asta), isi baga deshtele-n ochi si-n nas, isi da cu manutzele-n cap, se trage de par, de-am zis c-o sa ajung s-o infas, numa ca sa-i tin mainile legate! azi s-a trezit la 6, neobisnuit de devreme pt. ea (care se scula dupa 9, culcata fiind la 12 jumate); a adormit pe la 10 si-acu s-au gasit vecinii de jos sa bage bormasina (sau picamar, nu'sh ce naiba e), de se zdruncina dusumeaua!!
asta dupa ce vorbisem cu ei inainte sa plec din bucuresti si-mi spusesera ca, in 2 sapt. cat suntem noi plecate, termina!
eu ma gandesc sa-i schimb laptele si s-o trec pe bebelac, pt. ca tot il iau gratuit de la primarie. cu lactana insa ii merge foarte bine, are aproape 6 kg la 2 luni si 1 zi (azi aflam cu exactitate). nu prea mai vrea ceaiu anticolici, iar bonissanu il scuipa cateodata. si eu astept diversificarea, desi, de la 6 sapt. e mult prea devreme...stiam ca de pe la 3 luni jumate poti baga sucuri si supitza. in fine, sper sa ne lamurim tot azi si cu aspectu asta. ma gandesc cu groaza, insa, ca e foarte rece afara si sufla vantu rau...iar noi musai tre' s-ajungem la vaccin azi! o sa luam taxiu', cred...
nu'sh daca v-am mai zis despre ultimele pozici sau despre www.youtube.com/watch?v=1uq0Gr-I8jA" target="_blank">baitza... ![]()
mami de Olga www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=351e369cee4fa4a1cddf06&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Cristiana
5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
jeni71 spune:
quote:
Originally posted by Irinusha
Jeni, vreau si eu sa-i scot laptele de noapte, dar chiar asa devreme? Eu ma gandeam sa incerc la 9 luni.
Va pupic! Poate revin! O zi faina cu copilasi fara colici si problemute!
Mandra mamica deCristian Mihai (3 Mai 2004) &
Amélie Gabriela (26 Iunie 2007)
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">Albumul lui Cris * * * Albumul lui Amélie
Eu asa am facut si la primul copil, am scos masa de noapte pe la o luna jumate, doua luni. Si ieri mi-a explicat pediatra ca stomacelul lor mai trebuie sa si stea nu tot sa lucreze non stop. Asta in special pt cei alimentati artificial.
Azi noapte de exemplu, a mancat la 12 lapte 100 ml si s-a trezit la 4.30 si i-am dat ceiut. A baut cat a vrut si s-a culcat. A dormit asa linistit. Si am observat de ieri de cand aplic ce mi-a spus pediatra (am scrisa ieri ce-a zis tipa sa fac )doarme f linistit.
X-ray spune:
andreea la 6 saptamani e ffff devreme diversificare!pana la 4 luni si jumatate ei nu au maturat inca tractul digestiv,adiac in afara de lapte nu sunt pregatiti inca.
alina si bulina Elisa
(20 iunie 2007)
ghinetz spune:
andreea, intreb si eu: cine ti-a spus sa incepi diversificarea la 6 saptamani? Un medic? L-ai si platit. Cu riscul sa fiu rea...du-te si ia-ti banii inapoi, ca nu-i merita. Cum spunea si Alina: e mult, mult prea devreme. Si ea ti-a explicat si de ce. Care era justificarea medicului pentru a introduce sucul de mere???
jeni71 spune:
Andreea c e super programul lui Raducu al tau, linmistita poti s-o tii tot asa. Mie mi-a repetat clar tipa azi, stomacelul lor trebuie sa se si odihneasca ca sa aibe timp de refacere si digestie sucurile gastrice. Al meu mananca la 8-8.30 seara apoi si la 12-12.30. Ceai i-am dat pe la 4 si ceva dimineata. Azi cand am fost la pediatra sa-i recolteze secretie din ochisor, nas si gat si am dus coprocultura (ca sa fim linistite a zis doctorita), am intrebat-o de diversificare. As fi inceput-o si eu dupa 17 septembrie cu morcov suc, si rand pe rand sa bag cate 1 aliment. Dar mi-a spus clar pana la 5 luni lapte. Am o prietena aici in oras, are fetita 4 luni si de la 2 luni a inceput diversificarea astfel incat are deja o masa intreaga de suc de fruct. Nu prea stiu ce sa fac ! O sa mai vad !
Ghinetz, asta noapte a mers vrajeala cu ceaiul, sa vedem la noapte ! Spre lungitul asta al orelor de masa tind si eu. Voi vedea cum evolueaza problema. Pana acum e ok. !
brazuca25 spune:
In sfarsit reusesc si eu sa mai intru sa mai vad ce faceti. Am pierdut total contactul cu forumul saptamana asta pt ca Denisa mea a avut niste dureri fffff mari de burtik si nu prea am mai avut timp de altceva. Am fost ieri la pediatra si ne-a dat o multime de siropuri si prafuri poate poate reusim sa scapam de dureri. Mi-e o mila de ea saracuta ca imi vine sa plang langa ea.
mamik de
Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
ghinetz spune:
Ma gandeam la mesajul lui valen. Si imi aminteam ca vazusem ceva asemanator la TV cand il aveam pe Stefan mic. Atunci eram suparata pe cei care tot spuneau cat de bine e sa alaptezi. Mi se parea ca nimeni nu-ti spune si ce greu e. Ca daca ar fi usor - gandeam eu atunci - cine ar fi fraiera sa nu alpateze? Cine s-ar complica cu apa plata/de la robinet, fiarta pe loc/de cu seara, biberoane strilizate, lapte de incalzit in microunde/pe foc. Nu mai zic ca nimeni nu vorbea de ragade, mastita sau imposibilitatea de a alapta. Da. Eram suparata. Nu mai spun cand vedeam pe cutiile de lapte praf: "laptele de mama..."
Acum insa inteleg.
Inteleg ca uneori e greu
Inteleg ca sunt mame care nu au lapte
Inteleg ca sunt bebelusi care nu pot suge
DAR...inteleg si ca uneori se renunta mult prea usor. Si mai ales din motive stupide: lapte prea alb/verde/galben/gri, BB care isi suge degetul, deci lapte insuficient, lapte ne-bun (motivul asta ma termina), BB plangacios, deci repede completare de lapte praf (asta presupunand biberon, deci posibil intaracare)
Asa ca, da, valen vreau sa particip la o campanie pentru a sustine alpatatul.

Cristian Mihai (3 Mai 2004) &
Amélie Gabriela (26 Iunie 2007)