* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (41)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

hi hi, daca ne-ai setat albumul pe public trebuie sa avem grija sa nu punem poze cu bucutzele goale , ca ne "vede" fetele...

Happiness is a smile

Andrei are nevoie de voi!
Despre Andrei pe DC: Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

hola, gagice!
Doina, wilkommen back la Ghiocei si pupaturi maxime lui Andrei cel mare si curajos!

fetili, io's tot cu treaba; incercam sa ne adaptam cu bona- se pare ca cel mai greu se adapteaza Dr -, Bia o cam place, dar mai ales cand uita de mine (adica f rar); ieri sara am condus masinoiu prima oara in viata mea singura, la 9 jumate seara eu eram pe camp, spre Jolie Ville sa recuperez bona din urbe..Muama, ce frica mi-a fost, imi dardaiau si lentilele de contact pe mineDar am ajuns cu bine si acum abia astept o noua iesire.

Claudia, tu ti-ai facut curaj? AI reinceput scoala?pupa Vladutul!

v-as pupa pe fiecare in parte, dar nu prea am timp momentan, ca inca sunt pe zapp si se cam chinuiePlus ca Bia de vreo cateva zile nu mai doarme la pranz si noaptea nu vrea decat cu noi; abia astept sa ii termin camera de tot si sa incep sa o culc singurica...

fug ca vine cadoul pentru Dr, ca pe 29 avem 2 ani de mariaj

PUP

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Salutari fetelor...din pacate intru mai rar ca am tot avut niste chestii de rezolvat...

1. am reusit sa gasesc o cresa pt mandra...mi-a palcut cum arata, personalul, cat am intrat in contact cu el e ok (am asistat la discutia dintre o mama care tocmai isi lasase copilul colo si banuiasc ca tipa de la grupa...cum o incuraja si cum o intreba ce ii place copilului ca sa stie cum sa interactioneze cu el)...sper sa fie ok si pt noi...n-as fi vrut sa ajung in situatia sta, dar asta e...prefer asa...si chiar daca aman revenirea la serviciu cred ca va fi ok pentru amandoua...
Dupa ce doua luni de zile am tot batut apropouri, am vorbit deschis cu soacra sa stea cu mandra ca sa ma intorc la munca, n-a dat nici un raspuns clar, mai ales ca ea se duce si zilnic la un tratament (ca sa faca acasa tratamentul ar trebui sa dea vreo 30 de milioane de lei pe aparat respectiv)...a zis sotul la un mom dta ca toti cei 5 copii sa puna mana de la mana sa o ajute sa il...fiecare s-a dat lovit in aripa...mi se pare si corect...nici mie nu mi se pare rezonabil, mai ales ca nu stiu daca nu e vreun moft, nu stiu daca intr-adevar e bun sau nu...parerea mea e ca lucreaza cu psihicul, dar in fine...
Ieri parea afectata cand i-am zis ca ma duc sa caut cresa..."pai n-am putea sa gasim alta solutie, poate reusim ceva"...dar nu s-a oferit pt treaba asta...iar cand m-am intors si i-am zis ca am gasit si ca o sa stea acolo toata ziua, mai sa planga de of-ul asta (da' tot nu s-a oferit voluntara)...asa ca asta e...na ca mi-am varsat si eu oful la voi...

2.am fost cu ea la un psiholog specializat pe copii (a vazut-o si psiholoaga de la noi de la fundatie, care si ea e specializata pe copii, dar tipa la care m-a trimis are un test specializat pentru copii pana in 3 ani...deci care nu pot verbaliza ff bine, dar pot "vorbi" prin joc, desen etc...
Cocluzia a fost ca nu am deocamdata de ce sa imi fac griji...este un copil mai energic, inteligent...dar care, ca orice copil energic care nu e dirijat corespunzator, poate sa dezvolte o forma de adhd (hiperkinetism) din cauza mediului (desi ea crede ca nu va fi cazul nostru)... o sa va scriu la sfarsit ce mi-a recomandat sa lucrez cu ea si cum...si nu e neaparat pt copii energici...
Am intrebat-o daca e indicat s-o duc la cresa si mi-a spus ca ar fi chiar ok pt ea mai ales ca e fff sociabila si interactioneaza fff bine cu alti copii....

3.incerc sa pun cap la cap proiectul cu scoala pentru gravidutze...azi cica ar fi fost dead-line-ul...dar ca lucrul acasa cu micutzul sabotor in preajma e destul de anevoios...plus ca sunt un pic ruginita in ale "proiectarii"...ultimul la care am lucrat pe branci a fost Mariuca

revin cu activitatile...

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Deci:

Mecanismul acestei efervescente de energie este cam asa: multi stimuli in jur, multa energie; sare usor de la o chestie la alta...vede aici o masinutza si in secunda urmatoare vede papusica mai incolo...in alta secunda vede alta jucarie...si se duce intr-una de la una la alta si apare ca o miscare continua...asa ca trebuie educata si antrenata focalizarea atentiei (una dintre bilele noastre albe e legata de faptul ca ea este atenta la tot ce e in jur, lucru pe care cei cu adhd nu il fac)...

Activitatea 1: paturica senzoriala...adica: o patura, cel mai indicat sa fie cat mai simpla la culoare desene, etc, eventual uni, pusa intr-un loc cat mai retras de alti stimuli...deci nu exista aparate care merg, telefoane care suna, persoane care deranjeaza...de jur imprejur cat mai putine jucarii care ii pot distrage atentia (ca de fapt asta se incearca - diminuarea cat mai mult a distragerii atentiei, motivul pentru care de fapt sunt atat de agitati)...pe aceasta paturica ne jucam (avem toata disponibiliatatea fizica, temporala, emotioanala pt copil..deci nu ne zboara mintea la oala de pe foc sau filmul de la tv) un singur joc cu copilul...unul care ii place mult...pt noi doua e super ok Lego...in cazul in care o parte din joc cade dincolo de marginile paturicii, imediat o luam si o aducem inapoi in spatiul de joc, fara a-l lasa pe pitik sa paraseasca spatiul de joc...nu trebuie sa uitam ca mai mult de 10 minute nu pot sa isi pastreze atentia la aceasta varsta...deci e ok daca reusitit sa va jucati cu ei 10 minute...

Activitatea 2:lucrul la masutza...la fel asezata departe de surse de distragere a atentiei, intr-un mediu cat mai neutru...daca s-ar putea aseza copilul cu spatele la camera si fatza spre perete ar fi ideal...suntem si noi prezente langa copil, asezate si disponibile...la fel se lucreaza cu un singur joc pe rand. In timpul asta se poate vorbi cu copilul cat mai simplu si mai clar si exemplificand pentru a invata cuvinte ca: pe, sub, langa, etc...
ideale ar fi: un puzzle special pentru varsta asta...eu am gasit din lemn cu 5 figurine care trebuie potrivite la locul lor...la doctora era unul clasic (din acela cu marginile "franjurate", dar tot din lemn, din patru bucati)...jocuri cu cuburi care sa intre unul in altul, creioane colorate, plastilina dar cu grija sa nu bage in gura, etc...chestii care sa ne ajute si la dezvoltarea limbajului...

Pentru ca (habar n-am de ce pt ca acasa vaneaza orice oglinda) nu a vrut sa se uite in oglinda psiholoaga n-a putut sa spuna daca stie sau nu sa isi recunoasca imaginea in oglinda...asa ca m-a invatat un joc...s-o pun cu fatza in fatza oglinzii si in timpul asta sa ii pun ceva pe ea...daca vede in oglinda obiectul respectiv si va cauta sa il indeparteze sau il cauta pur si simplu acolo unde l-am pus, inseamna ca stie ca ea e in oglinda.

La 2 ani ar trebui sa stie cca 30 de cuvinte si sa faca propozitii gen "mama papa"...si noi stim ca e vorba de faptul ca vrea mancare.
Plus ca cica cu cat va manca mai mult din biberon se va amana formare vorbirii...cica e o chestie de cum se dezvolta muschii gurii si ai limbii...nu stiu ce sa zic...ea de vorbit vorbeste cand are chef ca o moara stricata, doar ca eu nu inteleg...daca o intreb ce a zis, imi repeta aceleasi sunete...deci banui ca se refera la articularea corecta a cuvintelor...

In momnetul asta ne "laudam" ca inteleg: mami, tati, mamaie, tataie, lili(l-ul nu e ff clar), ali (vali), bicea (mircea), chiti (cristi), adei (andrei), arde (arde - tot ce frige sau ii produce discomfort la degetele, inclusiv ardeiul iute pe care l-a degustat), nino (danonino), nina (nina vecina), bebe (tot ce misca la nivelul solului), pisa (pisica pe care o striga si pis-pis), gata, nu mai e, bavo (bravo), papa, apa (pentru cuvantul articulat) si apu pentru varianta nearticulata, pi (peste, pe care adora sa ii mangaie la propriu in acvariu)), cand vede masina face bram-brrram si probabil ca mai sunt dar nu imi amintesc acum...

Daca imi mai amintesc ceva, pentru ca s-au discutat mai multe, va scriu...
Sper sa va fie de folos...

Tocmai am fost socata de ce am vazut la televizor, la stiri...un filmulet in care niste copii omoara cu cruzime o pisica...cum efectiv joaca fotbal si o azvarla intre etajele blocului, pana o omoara...asta e lumea pe care le-o oferim copiilor nostri???!!!

varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Catrinel Oana a iesit de 21 de luni. Bravo! Cu inimioara Mariei nu am nici o noutate, abia in decembrie suntem programate la o noua ecografie. Nu-i afecteaza insa sanatatea in nici un fel, din toate punctele de vedere insa se dezvolta normal si nu se mai aude nici un murmur la stetoscop.

Aalina eu cred ca intrebarile cu bordurile si locurile inalte sunt pentru copii ceva mai marisori, pentru ghiceii nostri ar fi o actiune destul de periculoasa... La dusul de ghidon cred ca caruciorul de papusi e cam aceelasi lucru. De urcat pe scaun daca incearca supravegheaz-o, stai langa ea sa nu cada si vezi daca ii reuseste sau nu. iar intrebarea 46 se refera la un obiect voluminos, nu neaparat greu, poate fi si un balon, o minge mai mare, un urs de plus mai mare.... Mai sunt si alte tipuri de abilitati dar inca nu le-am tradus, ca nu le pot citi pe toate, am nevoie de cineva sa mi le citeasca... si de timp... Cu dansul e normal sa nu poata dansa, important e sa faca legatura cu sunetul si miscarile corporale deci batzaiala se pune...

Imi pare rau ca nu va pot raspunde la toate, am o durere de cap groaznica si sunt tare obosita. Azi nu am avut timp nici macar 10 minute sa-mi trag sufletul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Rocsana, , sa treaca durerea de cap! Hai sa-ti spun rezultatele Anei: 42,43,45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,58,59,60,61,62,65,66
Catrinutza, mama de Duracell care are atatea proiecte, de tot felul...!!!Bafta! Ce fel de cresa ai gasit? De stat sau particulara? E aprope de casa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Noe, poate daca o pui pe bona, de aniversare, sa iasa dintr-un tort...,intelegi tu..o s-o placa si Dr mai mult!Distractie placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Roxana multumesc iata si raspunsurile noastre:
42. 43.44. 45. 46. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 56. 58. 59. 61. 62. 63. 66.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aalina2003

Rocsana, , sa treaca durerea de cap! Hai sa-ti spun rezultatele Anei: 42,43,45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,58,59,60,61,62,65,66
Catrinutza, mama de Duracell care are atatea proiecte, de tot felul...!!!Bafta! Ce fel de cresa ai gasit? De stat sau particulara? E aprope de casa?

E de stat...dar spre surprinderea mea era amenajata super ok...cel putin in hol mobilier nou, frumos, vesel...si macar aici m-au primit...la celelalte (cele din zona berceni care aratau ca acele crese pe care le stim noi dar ceva mai spalate, nu ff mult) m-au pus pe o lista interminabila de asteptare...deci nu imi permit fff multe nazuri...in mom asta nu imi permit o cresa particulara mai ales pana nu stiu cum se finalizeaza negocierea mea...
E in drumul meu spre serviciu, programul am reusit sa mi-l negociez astfel incat sa imi permit s-o duc si aduc de la cresa...si ghici cine o sa beneficieze de masina zilnic???

_

Mergi la inceput

revin cu adaugiri la lista:
peci (merci cand primeste ceva), babu (balon), pupa (papusa), papu (papuc), nani, face iam-iam-iam cantand si plescaie din guritza cand ii place ceva, caca pipi (zice cand face, de fapt dupa, dar doamne fereste sa amintesc de olitza sau wc ca incepe nu-nu-nu-nu dand vehement din maini si tinandu-si bine de tot pantalonii sau dresul), buba (aratand exact unde-i buba), aide (haide), mei-mei (adica mai-mai cand ne mangaiem)...si mai era unul pe care l-a pronuntat acum 5 minute dar l-am si uitat...
dar asa cum ii spuneam si psiholoagei si cum a vazut si ea, limbajul pasiv la ea e fff bien dezvoltat...adica daca ii spun sa duca ceva la gunoi acolo il duce, nu il pune pe masa sau altundeva...asa ca de abia astept sa iasa din pasivitate........si sa barfim ca intre fete...

_

Mergi la inceput