Copiluti de mai-iunie 2005 (46)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

peste 2 sapt ma mai duc la o a 2-a opinie.

, mami de printese
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Iuliana-ma bucur ca si Diana este mai bine cu gradinita. Numai ca eu trebuie sa o trec la program si atunci sa vezi. Ca ea stie clar ca eu o iau acasa cand ii vede pe ceilalti ca se culca de pranz. O tot pregatesc, i-am tot zis ca in curand va dormi acolo, dar cred ca o sa faca urat. Deocamdata aman pana in Octombrie chestia asta, mai mult pentru linistea mea .

Adriana-ma bucur mult ca nepotica ta a scapat de cancer. Doamne ajuta sa poata si merge, ca altfel vai de viata ei, mititica. Multa sanatate ii doresc!

Aurasa-vai ce zi! Nu as vrea sa fiu in locul tau. Asa face si Maya de ma apuca nervii rau de tot cateodata pe ea. Este foarte nehotarata. De ex. am fost zilele trecute cu ea la piata care este langa un parc. Tot drumul m-a tocat la creier ca nu vrea in parc, de imi venea sa o dau jos din masina si sa o las in drum. Cum am coborat din masina cine vroia in parc, Maya!!! Cica asta-i varsta.

onixone-si Maya este fan Nemo. M-a innebunit cu el. Dar sincera sa fiu, imi place si mie, pana nu ma voi satura de el cum m-am saturat de Alba ca Zapada.

simona-

mercedes_maya nu mai bea lapte de mai bine de un an de zile, respectiv din iulie anul trecut cand am intarcat-o. Mananca putin cu cereale, dar cantitate neglijabila. Si nu mi se pare ca are ceva din cauza asta. Insist sa manance alte lactate si asta este.
Cand te vedem tunsa?

monu-nu stiu nimic despre displazie, nu am avut probleme cu asa ceva, din fericire. Dar sunt convinsa ca Antonia va merge foarte bine.

gabitza-care-i chestia cu Scorpionul si bijuteriile? Eu am avut mania bijuteriilor in adolescenta, dar acum nu mai sunt asa. Imi place sa port, port mereu, dar cred ca ma pot stapani foarte usor sa-mi cumpar. Ce nu ma pot eu stapani acum sa cumpar este haine pentru Maya. Am innebunit de tot. Cred ca nu este saptamana sa nu-i iau ceva de imbracat. Si are o gramada! Dar aici sunt asa de ieftine si de frumoase! Nu-i iau nimic care depaseste 10$ si cu toate astea are garderoba full. Mi-a dat si tatal meu niste bani pentru ea cand am plecat din tara si pana nu-i termin pe toti nu ma las .

Gata, va pup. Maya nu merge azi la gradinita, asa ca trebuie sa-i fac program

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Olga, chestia cu Scorpionul nu era legata de bijuterii, ci de faptul ca nu ma pot abtine Era o anecdota/fabula, nu-mi amintesc exact, era cu o broasca, un scorpion, o ruga pe broasca sa-l treaca lacul, dar il ruga sa nu o intepe ca altfel nu mai poate innota si-i da drumul in apa. Ma rog, asta o inteapa pe broasca si zice ca nu s-a putut abtine

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Bea, mi-a venit sa rad cand am vazut ca si Pifosul zice papii la copii.Asa zice si Aidan.Toata ziua imi toaca capul cu papii la nisip, numai asta vrea sa stam la nisip sa ne jucam cu copiii.

Azi am fost foarte mandra de el ca a inceput sa spuna ca vrea sa imparta si ca trebuie sa imparta jucariile.Spune "Share the toys" si apoi a spus "Thank you for the tractor" unui copilas de la nisip.A fost atat de bucuros ca a spus asta de cel putin 50 de ori :)

Eu tot incerc sa imi dau seama despre ce concurs e vorba sa va votez si eu pruncutii dar nu il gasesc....este aici pe DC?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Asa ii este firea... Gabitza, stiu bancul, de fapt cica e o fabula, am uitat de ce origine. Imi place ca se potriveste in multe situatii in viata, era zicala noastra preferata, a mea si a prietenei mele, Angela. Adica atunci cind stii ca nu trebuie sau nu e bine sa faci ceva, dar nu te poti abtine pentru ca asa esti tu construit sau asa ai devenit pe parcurs. Uita-te la mine cu cartile... Cind eram tinara, nelinistita si fara griji, imi dadeam si jumatate de salariu pe carti, aveam o biblioteca proprie impresionanta la 25 de ani (care acum zace in cutii, in boxa parintilor lui Octav, ma rog doar sa nu se deterioreze, ca atunci cind vom avea casa noastra, vreau sa le aduc pe toate). Un timp m-am potolit, pentru ca lucram intr-o editura si citeam acolo, plus ca imi dadeau toate cartile iesite (gratis)... Si acum am reinceput, dar nu pentru mine, ci pentru copii... a trebuit sa le iau biblioteci la amindoua. Libraria este singurul magazin in care nu ma pot duce pentru ca nu ies pina nu las caruta de bani acolo. In rest, nu am probleme de genul acesta. Pur si simplu nu ma pot abtine, controla...

Monu, sa stii ca fetele mele nu au stat niciodata in premargator, pe Agata mi-au interzis doctorii sa o pun din cauza ca s-a nascut cu piciorusele intoarse spre interior (pozitie fetala, nici acum nu stiu de ce) si pina la 6 luni i-am facut masaj de trei ori pe zi (cu mina si cu o periuta cu care o frecam pe interior, o gidila si ea intorcea piciorusul) si pina la un an am stat numai pe la ortopezi... acum e foarte bine, desi cind alearga, mie inca mi se pare ca ma vad problema un pic. Iar la Tudora nu am avut si cum, din experienta Agatei, stiu ca un copil merge cind este pregatit sa mearga si fara ajutorul premargatorului (aici e interzis, pentru ca s-au intimplat multe accidente, pur si simplu nu gasesti in magazine asa ceva) nici nu m-am agitat sa-i fac rost. Si cu toate astea, amindoua fetele au mers la 11-12 luni fara nici o problema. Si inca ceva: ortopedul si pediatrul Agatei m-au sfatuit sa las copilul sa faca singur tot si mai ales atunci cind vrea: nu am pus-o in fundulet decit atunci cind a vrut ea sa stea - 7 luni, nu am pus-o pe picioarele ei decit atunci cind s-a ridicat ea singura in picioare - 9 luni. La 11 luni si o saptamina a facut primii pasi singura... Nu pot sa spun ca nu am fost stresata, ma gindeam ca poate nu va merge niciodata, de aceea te inteleg foarte bine. Mai ales cind vedeam copii de virsta ei care stateau in fundulet de la 5-6 luni sau care mergeau de la 9... dar se pare ca ei au o evolutie proprie indiferent ce facem noi pe linga ei. Cu Tudora am procedat la fel, desi ea nu avea nici o problema, adica nu am grabit-o sa faca absolut nimic, dupa ce a dat ea semne ca vrea sa faca ceva, am ajutat-o si atit. De aceea cred, ca la cele 8 luni ale ei si cu micuta problema cu care o are la picioruse, cred ca e un pic cam devreme sa te gindesti la mers sau sa o pui pe picioarele ei. Mai bine ii faci masaj zilnic la picioruse, incercind sa intorci piciorul spre exterior, ii faci gimnastica cu ea culcata pe spate, daca sta, fara sa o lasi sa tina greutatea intregului corp pe picioruse, lucru care nu cred ca are cum sa o ajute. Si poti sa-i faci gimnastica si masaj si la muschii de picioare, ca sa o ajuti sa si-i dezvolte. Eu sau sotul ii faceam Agatei cam de 3-4 ori pe zi, cite 10-15 minute, mai ales cind sugea (sotul) sau cind dormea (eu). Si stresata cum sint, am continuat sa-i fac, neregulat, si dupa cele 6 luni, pina spre doi ani. Si a doua opinie medicala e mai mult decit binevenita!

Fran, sa stii ca nici Tudora nu exceleaza la vorbit. Face propozitii, spune cuvinte multe si in romaneste si in engleza, dar vorbeste atit de bebeluseste, ca de multe ori doar intuiesc ce vrea. De exemplu, mi-a trebuit citeva zile ca sa aflu ca lache-cici inseamna lapte cu cereale. Dar se pare ca odata cu cresterea numarului de copii, devii mai relaxata, la Agata innebuneam ca nu vorbea la doi ani si nu renuntase complet la pampers, Tudora are inca jumatate de an in plus si nu face nici una, nici alta si cu toate astea sint extrem de relaxata, ba mi se pare ca e mai mult decit normal sa fie asa... Probabil ca la al treilea mi se va parea la fel de normal sa stea lucrurile la 3 ani! Acelasi lucru e valabil in perceptia mea si pentru sticla cu lapte sau titza, paturica preferata, maimutoiul preferat si dependenta de aceste lucruri... Mai putin suzeta, care e periculoasa pentru dentitie si alte chestii si biberonul cu lapte lasat pe post de suzeta. Sanatosi si fericiti sa fie ei, ca vor face de toate si vor scapa de toate cind vor fi pregatiti.

Edit: amindoua fetele mele au spus la copii - popai!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Simona bine fac bubele Deliei,spre trecute,insa spatele meu nici pomeneala...pentru moment am avut senzatia ca-i colica biliara apoi mi-am adus aminte ca de unde asa ceva...
Deci traiesc o romantica si inegalabila colica renala...

Adriana nici nu stiu ce sa-ti urez pentru nepotica... sa o felicit ca a invins lupta cu cancerul sau sa o compatimesc pentru viatza chinuita pe care o va avea intr-un scaun...dar sa fie Dumnezeu milostiv si sa-i inlesneasca recuperarea pentru a se bucura de toata splendoarea copilariei...
Delia spune la copii "pupii"...

Gabitza las ca nici cu Balantele nu mi-e rusine ca nici eu nu ma pot abtine...sa-i porti sanatoasa cerceii si sa fie intr-un ceas bun...

Aurasa mama o sa fim pana la moarte si dupa...e mai greu sa ne recapatam statutul de femeie...si-apoi e vina lor c anu pot da dovada macar de un dram de intelegere pentru ca nu ne-am inseminat singure cu sfantu'...as prefera eu sa lucrez 12 ore pe zi numa sa-i vad eu cum se descurca ei cu 2 copii mici...sa vedem atunci cine pe cine acuza...
Nu poti gasi pe nimeni sa te ajute...macar la piatza si menaj?!

Beatrice sanatate multa domnisorului Pifos...

Fran nici eu nu am renuntat la sticla de lapte...are 3 porti de lapte pe zi si ajunge la mai mult de juma de litru pe zi...cel putin iarna asta nu am nici un gand de renuntare...deci e concurenta pentru ultimul loc...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Salutare la toata lumea!
Iar ati scris o gramada, abia reusesc sa citesc tot...dar e bine, atmosfera relaxata, de familie.
Pe mine ma paste o raceala si e de rau ca eu ma imbolnavesc o data la cativa ani dar si cand o fac e ca la carte. Sper sa nu ma tina mult.

Nici eu nu am reusit sa ghicesc despre ce concurs e vorba. Va votez pe toti daca puneti aici un link...ups, acum am vazut ca nu e voie.

Nelia, si eu am un verisor pe care il cheama Ovidiu. Este filolog. Cunosc senzatia de "am facut-o lata de data asta" dar sa nu-ti para rau, cartile sunt o investitie buna. Si eu ii cumpar Dianei dar ea nu are rabdare deocamdata sa-i citesc povestile cap-coada, ii place mai mult sa-i arat poze si sa-i spun acolo ceva despre ele. Mi-a placut tare povestioara pe care ai postat-o.

Danelutza, vacanta placuta!

Denisa73 sa fie cu noroc in continuare! Poate faci doi odata!

Monu, nu ma pricep la displazii dar vreau sa-ti spun ca Diana a fost cracanata pana pe la 1.5ani fara sa poarte doi pampersi. Cred ca a stat prea devreme in picioare (se agata de barele patutului si se ridica) si probabil piciorusele ei nu au putut sustine greutatea corpului (ca era si grea). Nici noi nu am avut premergator ca aici nu se gasesc dar am avut bouncer si cand o puneam in el avea si Diana tendinta ori sa stea pe varfuri ori sa suceasca picioarele (dar nu mai stiu in ce directie ca nu m-am stresat prea tare). Nu cred ca Antonia o sa ramana cracanata daca poarta doi pampersi. Stiu o fetita care a avut aparat gipsat pe la 6-8luni cu departator intre picioare. Acum are vreo 18 ani si e ok.

OlgaM, ma bucur ca Maya e din ce in ce mai bine la gradi. Mai aveti un pic si nu o sa mai vrea sa vina acasa. Diana a venit de la gradi cu Nemo in sus si nemo in jos si nu m-am prins ce era pana nu mi-a aratat "aratarea" pe un castronel de-al ei. Voi aveti dvd-uri sau ce? Poate incerc sa-i pun si ei, ca cu "Veronica" n-am avut succes.

Iuliana, parca si la voi merge spre bine, nu?

Aurasa, asa sunt toti copiii...sa o vezi pe Diana mea cum se trezeste dimineata la 5.30-6.00 ca vrea domnule la gradi si ce chinuiala pe capul meu sa o fac sa astepte pana se face intr-adevar ora de plecat la gradi, adica 7.15. Crezi ca e in culmea fericirii atunci? Nuuuuu, ca nu vrea pantofii fara arici, vrea altii si nu vrea geaca nu stiu care, o vrea pe aia cu gluga. Afara alt circ, ca nu vrea sa o urc eu in scaunelul ei de masina dar nici nu se urca ea singura, ca ea vrea langa mami mai bine etc. Ma enervez si eu rau cateodata (mai ales daca stau in ploaie sa astept sa-i treaca fitzele si sa ma lase sa-i pun centurile) dar asta e, imi trece pana ajung la munca si apoi uit...pana data viitoare cand o luam iar de la capat.

Cu laptele am mai spus, si noi ca si Loreen, bem lapte din biberon, de trei ori pe zi, cate 200ml portia (pe care am reusit sa o reducem ca Dianei daca-i dai lapte toata ziua nu refuza). Sanatate multa Loreen, colicile astea renale sunt pacatoase tare!

Gabitzam, sa porti sanatoasa cerceii...si daca-i musai pai la treaba!!!

Adriana, sanatate multa pentru nepotica!!!

http://www.dropshots.com/gtexro

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Venit de la dr. Vaccinat copil mic, care acum e ok, nu urla. Copil marisor super intelegator, sotz cu musca pe caciula (nu il mai cred). Revin dupa ce culc motzatul

Aurasa - mami de Catalin si Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Alex al meu zice OPIC la COPII.
Insa are un cuvant GUANII-care habar nu am cu ce sa il asociez desi i-am zis sa imi arate nu vrea...si il zice destul de des.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

GOLANII???? A mai auzit Alex cuvantul asta?

, mami de printese
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput