Albinute & bondari de martie-aprilie '07(27)
Raspunsuri - Pagina 4
cria_bv spune:
Elena
tigrisorul frumusel, ce seamana el cu mami si aveti grija de voi cu cutremurul asta.
Eu ma mir tare cand vad bebei care mananca 240 ml,
nu ma plang Vladut e bine dezvoltat da el
pana acum o saptamana nu manca mai mult de 110 la o
masa, de cateva zile mananca 130-150 si are 8.500 kg.
Eu cred ca fiecare copil asimileaza in felul lui.
loradin spune:
Tot eu,
am sa va explic cum am ajuns la concluziile de mai sus.La fel ca si voi plangeam ca nu manca,sunam doctorii si fierbeam.Dupa ce i-am facut analizele si mi s-a spus ca totul e ok(numai ca nu am fost facuta nebuna)mi-am dat seama ca nu rezolv nimic cu tot zbuciumul asta.Eu nu am zis ca e usor.Doamne fereste! Mi-a fost chiar greu insa nu am avut alte variante(nu o puteam fortza sa manance)Asa ca...m-am calmat...am luat lucrurile ca atare si incet ,incet s-a rezolvat problema de la sine.Adica: mananca de rupe acum.Nu este o regula insa.Are zile si zile dar nu ma mai ingrijorez.Daca azi nu mananca cum trebuie a doua zi recupereaza.Sa nu ma intelegeti gresit acesta e cazul Anei.Banuiesc ca fiecare copil are manifestarile lui.Eu va spuneam cum am reusit sa ma detasez si sa iau totul ca atare.Normal ca nu ma culc linistita cand stiu ca a mancat prost insa incerc sa nu ma agit mai mult decat este cazul.Repet: nu generalizez! E vorba de situatia noastra! Am avut saptamani intregi in care abia manca.Nu a fost usor !
In privinta premergatoarelor va intrebam deoarece dr mi-a zis" din fund direct in picioare" Adica fara premergator.Ideea este insa ca este f greu! Ea nu mai are stare de acum! Asta e! si eu am crescut cu premergator! Dar daca dl dr. zice nu.....
Va las si va doresc o zi usoara!!!
loradin
poze cu albinuta mea
diana69 spune:
Tzuna, ma bag si eu un pic in vorba sper sa nu te superi.
Fetita mea are reflux gastroesofagian si vomita si ea foarte des. Eu am observat ca daca ii dau Debridat cate 1 ml/kgcorp/zi nu mai vomita. Si ii dau in marea majoritatea a meselor sa mamance prin somn si nu prea mai vomita.
Poate reusesti si tu asa.
Acum fata mea mananca destul de bine, cam 170-180 ml la o masa. Uneori ii dau cu lingurita cam jumatate de mancare si pe urma o adorm si ii dau si restul.
Kitty spune:
Laura_oana, da si eu sunt de parere ca unii doctori nu prea stiu ce spun pentru ca nu-si dau prea mult interesul sa mai citeasca, sa se puna la curent cu noile studii, raman in cel mai bun caz cu ceea ce au invatat in facultate. Nu vreau sa generalizez, binenteles ca sunt destui si aceia care pun suflet in ceea ce fac, se documenteaza si trateaza fiecare caz in parte asa cum trebuie. Si pentru ca sa fiu mai sigura, eu incerc sa ma documentez, citesc, mai cer o parere de la o prietena medic pediatru -care e stagiara inca, dar are un nepotel de varsta Giuliei si de aceea se implica f mult in problemele varstei lor. Nu vreau sa spun prin asta ca pot sa stiu eu mai bine decat un medic, dar imi cunosc copilul si documentandu-ma incerc sa fac ce cred ca-i mai bine pentru ea.
Cu privire la displazia de sold si noi am facut radiografia, desi cu inima stransa pentru ca Giulia a mai facut o radiografie acum o luna si jumatate cand a avut fractura de clavicula. si am facut-o mai ales pentru ca am citit ca la fetite e mai frecventa, dar nu stiu explicatia.
Mada_roz, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme ca nu sta in picioare, nu cred ca ar trebui sa stea la 6 luni, ba chiar am citit ca nu ar fi sanatos sa fie sprijiniti sa-si lase greutatea in picioare prea repede.
Laina, poate nu am fost suficient de atenta, de ce trebuie sa-i refaci leucograma? Ma intereseaza subiectul, eu nu i-am facut inca analize Giuliei si cum e alaptata exclusiv, ma gandesc sa nu fie anemica la fel ca mine.
Loradin, sper sa nu te fi suparat. Eu recunosc ca sunt mai panicoasa si daca m-a convins cineva ca e vreun pericol eu nu pot sa trec peste asta. Poate nu ar trebui sa dau sfaturi pentru ca eu sunt superstresata la unele probleme - de ex. mai bine imi crapa capul de durere decat sa iau vre-un medicament, de asemenea am schimbat dr lui Raul pentru ca tot vroia sa-i dea antibiotice si am refuzat de destule ori (si odata nu am avut dreptate si am tras o spaima mare ca era tot mai rau) si sunt convinsa ca alimentatia sanatoasa a copiilor are un rol covarsitor in dezvoltarea lor si in starea sistemului lor imunitar.
Inca odata imi cer scuze daca am parut prea vehementa in ceea ce ti-am raspuns, chiar nu as vrea sa supar pe nimeni cu parerile mele. Simplul fapt ca suntem pe un forum despre copii arata ca incercam sa facem ceea ce e mai bine pentru micutii nostri.
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
Laina spune:
Kitty, noi i-am facut hemoleucograma Antoniei acu ceva timp, acu vreo luna jumate, pentru ca nu prea manca, si cand manca nu avea cine stie ce tragere de inima. A iesit ca era anemica, i-a dat dr, tratament cu ferrum haussman picaturi timp de 6 saptamani, iar acum trebuie sa refacem analiza, sa vedem daca s-a corectat. Nu strica sa faceti si voi, nu e cine stie ce, si acum s epoate corecta usor daca exista anemie.
ne-a trimis si pe noi dr. sa fecam ecografie de sold, si a iesit foarte bine, pana si nucleii de osificare sunt vizibili la ea, ceea ce la multi copii de 3 luni nu se intampla. Ea oricum pare ca are mult calciu, caci aproape i s-a inchis fontanela,iar dr. m-a intrebat daca am luat mult calciu in scarcina. Si...de fapt eu nu am luat decat Elevitul de rigoare...deci ea a asimilat tot calciul pe care-l primea de la mine. Culmea ca mi-a mai ramas si mie \!
Elena si Antonia (3 mai 2007)
Varsta Antoniei
poze cu Antonia
www.helpsonia.com
Kitty spune:
Laina de unde i-a luat sange? ca mi-e mila de ea sa o intep..
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
stefaniya spune:
Kitty - chiar te rog sa vii si tu cu ceea ce stii ca niciodata nu se stie cut de util poate fi ceea ce aduce fiecare.Una zice ceva,alta altceva,vedem si daca mai sunt pareri ca ale nostre,nu poate fi decat bine pt bebeii nostrii daca ne informam.
Da,eu il pun pe burtica si imi pun palmele sub talpa lui si incepe sa impinga si se misca.Asta i-a facut medicul de la 5 saptamani.
La o saptamana can d avenit prima data asistenta i-a desfacut manutele si inchis la loc de 3 ori si apoi il ridica in fundulet.A fost un moment super emotionant,sa-l vezi pe gagalica in fundulet.De atunci tot asa numai ca acum a descoperit statul in picioare si nu se mai ridica in fundulet ci direct in picioruse. ![]()
Loradin - si eu sunt curioasa cu premergatorul.Aici nu am vazut la lume dar nepoata mea si alte prietene cu copii au folosit si au fost ok.Luni cand merg la vaccin cu Carl am sa intreb si eu medicul despre asta.
Mada - ei stau in picioruse ajutati de noi dar pana sa-si gaseasca ei echilibrul vor mai trece luni...
Acum il las pe Carl sa tasteze un pic :) ,øøxcyvh thhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh t bhh ui.nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx7fffffffffffffffxvicxvn vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
asta a tastat el,sa-l pape mami pe el de destept ![]()
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
Laina spune:
ii ia sange din degetel..inteapa putin si trage sangele cu un furtunas special, putin cat le trebuie, doar pentru cateva lame de laborator. Antonia abia daca a scancit la toata procedura...mai nasol e ca tre s-o tii linistita cat ia sangele, si nu-i place sa-i limiteze cineva miscarile ![]()
Elena si Antonia (3 mai 2007)
Varsta Antoniei
poze cu Antonia
www.helpsonia.com
loradin spune:
Draga mea KItty,
cum sa ma superi tu pe mine? Din contra!!! Ai f. multa dreptate!!!!! Eu nu am vrut decat sa ma fac mai inteleasa.Asta nu inseamna ca ceea ce fac eu este cel mai bine.Eu culeg de la voi informatii si le aleg pe cele care consider eu ca le pot aplica.Si pentru asta va multumesc.Eu nu am sa ma pot supara pe cineva pe acest forum.Ar fi o aberatie!! Ne adunam aici sa ne spunem cele bune si rele ,nu sa facem pe suparatele.Daca nu sunt de acord cu ceva ,imi spun parerea si atat.Insa acum nu a fost cazul.Realizez la fel ca si voi ca nu este usor insa incercam si eu sa va incurajez....Se pare ca nu prea mi-a iesit
Va pup si daca pot mai revin.

loradin
poze cu albinuta mea
adelyna spune:
Pup toate mamicile ,albinutele si bondareii.am incercat sa recuperez cu cititul dar eram mult in urma.
Noi suntem bine,nu am inceput diversificarea(papam doar san)si avem 8kg si ceva.Dormim bine si evolutia este cea asteptata.Dar in casa nu este totul asa roz
.Noi avem destule probleme cu cea mare si Doamne Doamne si-a facut mila de noi si ne-a mai dat un copil linistit.De cate ori se schimba vremea cea mare raceste(rau)cu temperaturi mari si convulsii.trebuie sa am mare grija la tratament.Ma doare asa de rau sufletul cand o vad bolnava...
O sa punem si noi o poza de 5 luni pt Noemi Antonia.
Adelyna,Natalia (5ani) si Noemi(5 luni)