Albinute & bondari de martie-aprilie '07(27)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dani7asi spune:

diana jorsdeabia astept si eu sa ne vedem dar zilele astea sunt cam intoarsa!
sper sa ne intalnim sapt viitoare.deabia astept sa imi povestesti cum a fost si sa il vad pe piticul tau!

comorile melesi..eu...Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

dani7asi: bunica a avut multi ani probleme cu pietrele de la rinichi, si s-a pus pe picioare cu grapefruit... 1 buc/zi, vreme de cateva luni (daca vrei sa faci asta o sa o intreb exact). Acuma nu mai are nici cea mai mica problema. Dar trebuie totusi sa stii ce fel de probleme ai exact, cu care substante, ca sunt mai multe feluri, si fiecare are alta indicatie/solutie...

BTW, cand mai iesiti la plimbare? noi am revenit in Bucuresti, si acuma stam aproape de Racovita, spre Sudului.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Dani7iasi - da,te inteleg dar ii poti pune putina miere de albine si ii mai schimba gustul.Eu asa am facut.Stiu ce inseamna durerile cand te gheia o pauzaste pe jos.Dar nu e de gluma,ceva trebuie sa faci ca nu Doamne fereste sa se complice.Tratament faci?

Lumi - nici eu nu-i dau nimik intre,oricum al mananca la 2 ore dar si atunci cand se intampla sa manance la 3-4 ore nu-i dau nimik intre.
Daca e cald,da e bine sa insisti ce aap ca sa se hidrateze.,dar acum ca spuneti ca e frig si acolo nu mai e o problema.

Ioanaradu - am uitat,voiam sa-ti scriu ca m-ai amuzat teribil cand ai zis ca daca cineva iti ia copilul sa-l linisteasca ii spargi capul.Imi imaginam cum sari la lupta in special cu soacra

Am reusit ca de cateva zile sa nu-l mai legan pe Carl cand sa-l culc,il pun in patut ii dau bibe si adoarme instantaneu.Ieri a dormit singurel de la 9.30 pana la 13.00 cu toate ca dormise si noaptea fara sa se trezeasca.

Le-am tot citit pe stelutele de ian/feb si imi plac asa mult,sunt foarte unite.Chiar de au riscat in fata adminilor toate si-au spus parerea ca sa-si sustina colega de net.

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_oana spune:

buna feteleeeeeeeee

revenim si noi dupa 2 zile petrecute la tara( un frig de mureai) nici acuma acasa nu e mai cald.brrrrrrrrrrrrrrrr

ati umplut aproape un capitol, m-am amuzat copios pe seama "soacrelor si a fiilor acestora", pt ca am si eu asemenea "specimene" pe la casa mea!
noi ( adica io si soacra)ne intelegem "bineeee", pt ca ma enerveaza si nu ma mai arat( cum faceam inainte)are obiceiul sa mi le arunce asa cu zambetul pe buze, intr-o discutie oarecare sau sa se planga sotului pt ca a vzut ca nu ii mai merge cu mine( si fi-su pune botu)., la copil se mai baga cu sfaturi , pe care io nu le cer ( pt ca baietii ei 2 la numar nu si i-a crescut ea , ci socrii ei),problema cea mai mare a fost INFOFOLITUL, io decopeream copilu ea il acoperea pana la gat, IL IUBESTE PE EDUARD si asta zic sigur, sta cu el de cate ori ii spun sa se invita singura( mai grav e ca degeaba ii zic sa nu il tina in brate !!!!!) si o gramada de alte discutii si chestii pe care nu le suport, dar am sa revin cu povestitu ca mi se arde supa copilului si ii dau sa pape scrum!

Laura si Eduard Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Gabi, al meu nu mai papa la 2 ore de cand i-am bagat cerealele si supa, iar apa sau orice lichid i-as da ii iese din gura pe langa lingurita cu zambetul pe buze
Stefania multumesc si tie de raspuns.Da intradevar e chiar frig si la noi.Deci sa nu insist cu bautura .Banuiesc ca daca i-ar fi sete ar scanci.
Acum de vreo 2 zile avem alta problema.Dupa ce papa va ziceam ca-i dau si san.Ei de vreo 2 zile incoace suge de 2 ori dupa care ma musca....cu gingiile, dar strange tare.Oare sa fie satul de la mancare si sa nu mai vrea san deloc?
Cineva spunea ca nu stie cum sa faca sa nu mai ceara lapte dupa masa.Ei bine...cred ca al meu asta vrea sa imi transmita :ca nu mai are nevoie de tzitzi decat noaptea

La multi ani albinelor si bondarilor sarbatoriti astazi!!!

George Catalin

Mergi la inceput

Andraaa, no offence cu 180 de grade. Sa fiu sincera si eu mi-am intrebat sotul mai intai ca sa fiu sigura ca nu a murit si neuronul ramas in viata doar pentru copil
Hai ROBERT!!!Sa dea domnu sa inscrie

George Catalin

Mergi la inceput

Ela sa stii ca am strigat-o si eu pe Aliona dar nu a raspuns.Nu are nimeni adresa ei de mess oare??

George Catalin

Mergi la inceput

revin la poveste

asaaaa, la soacra ramasei, io ii spun sa il lase jos sa nu il mai tina in brate ca o chem noaptea la noi sa il tina daca vrea si ea zice:"lasa ca te tine buni in brate!!!lugu luguuuuu"si radeeee EA.faze din astea care pe mine ma sacaie, pai daca io zic sa faca asa ca e copilu meu pai asa sa faca!!!ea nu si nu.sotu e la fel ca altii , tre sa ii zic sa fca aceva, de ex il intreb zile trecute: "gunoiul de ce nu l-ai luat sa il arunci daca tot ai coboarat pana jos?" la care ii ma raspunsul bine stiut de urechile mele: "pai mi-ai zis sa il arunc???"orice TREBUIE sa faca tre sa ii zic EU!!!!legat de casa, in schimb sa ii daudrumu pe usa sa plece prin oras dupa cumparaturi, orice, e cel mai FERICIT, SIIII ( pt ca este si un SI) CAND VINE SE PLANGE CAT E DE OBOSIT SI CAT DE MULTE FACE EL PT MINE!, la copil nu ii schimba nici macar pampersu sub pretextul ca nu stie, ii incalzeste laptele si ii da sa bea laptele, pt ca la mancarea cu lingurita nu se baga din motive cunoscute, copilu nu mananca cu lingurita decat cu MINE!, BAITA O FAC TOT SINGURA DE CAND MA STIU, pt ca ma incurca mai rau, asa ca am invatat sa ma descurc singura in orice imprejurare dar m-am cam saturat si am OBOSIT mai fetelor sa le fac singura pe toate! si el sa vina dela lucru OBOSIT se culca , vrea mancare, vrea de toate , si cand las copilu cu el sa stea sa ma duc sa ma odihnesc sau sa fac mancare sau curat prin casa atunci ma striga:"lauraaaaa , cred ca afacut kk" sau, "lauraaaa, cred ca ii e foame", sau , sau... sau... MULTEEEE.

cu astea cred ca am zis destul, pt ca lista poate continua........

am o stare de nervi si o durere de cap

laura si eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Hello!

ROXANICI- nu fi suparata. Nici Maria nu mai zicea nimic la un moment dat. Doar radea sau tipa, nu mai gangurea deloc. Si de duminica nu mai tace. Zice multe silabe dar cel mai des Ta-ta foarte clar, La-la, ei, aia, tam-tam.... Acum nu o mai putem opri. S-a trezit sa pape ieri noapte si l-a vazut pe sot langa ea si sa vezi bucurie pe ea. Incepuse cu ta-ta , aaa.... Credeam ca nici nu se mai culca.

Legat de soacra, nu as vrea sa stea pe capul Mariei, dar de fapt eu caut motivul pentru care ea nu sta deloc cu ea (desi asa se lauda inainte sa ajunga la noi). Data asta cand a vazut ca am de lucru pentru serviciu si exista riscul sa o pun sa stea cu Maria a fugit cat a putut de repede. Au venit, si-au cumparat masina (dupa care sotul meu a umblat ca un nebun) si au plecat imediat a doua zi la prima ora desi socrul e pensionar si ea e in concediu pana la sfarsitul lunii.E o contradictie intre ce spune si ce face. Ma suna in fiecare zi sa vada ce facem, sa o auda pe Maria gangurind pe aici, se declara f multumita si cand vine (sau cand am fost noi in concediu) nu stie ce sa faca numai sa nu stea cu ea.Ma asteptam sa-i fie dor de ea ca si asa o vede o data la cateva luni. Oricum stiu ca nu ma voi baza niciodata pe ea. Deci ma apuc din timp cu lucrarea ca sa-mi dau totusi dizertatia in februarie.

KITTY- imi pare rau ca socrii nu te-au ajutat deloc mai ales fiind si asa aproape. Asa ca ma bucur ca socrii mei stau la 350 km departare ca asa mai aru m-as fi enervat. Ea sa zica tot timpul ca vine sa ma ajute si de fapt sa nu vina deloc. Macar sa tatca din gura ca nu am rugat-o nimic.

CARLA-LIa- dr pediatru mi-a spus sa-i dau 30-50 g branza pe zi.
Iar legat de soacra ta ce sa spun... Mai bine nu ma mai plang cu a mea ca macar nu scoate perle de astea. Cu sfturile e toata pe mine dar in principiu sunt mai de actualitate (ca tot lucreaza in sitemul medical)

LORADIN- e bine ca sotul si-a dat seama ca a exagerat. Acum e momentul sa vb cu calm si sa-i prezinti situatia din punctul tau de vedere. La mine chestia cu e-mailul intitulat " ce fac eu acasa cand nu fac mare lucru" a functionat. A trecut o luna de atunci, cred ca mai mult si nu ne-am mai certat deloc. La noi era si ciudat ca inainte sa nasc nu ne certam aproape deloc si dupa....

CARMENEFR- vai de tine ce soacra ai. Dar Teuta e foarte norocoasa cu o mamica asa ca tine. Deci nut-i fa prea mari griji.

ARISSA- api ii fac cunostinta cu a mea poate se vor intelege bine. Ca tot iese si-a mea la pensie acusi si orasul nu-i mare...

IULIANA_2007- bine ei venit in clubul fotomodelelor. Sfaturi? Din pacate nu am sa-ti dau. cand incepe si Maria sa manance mai bine si sa ma bucur si relaxez si eu apare o zi (mai nou mai multe ) proasta cand sare mesele, nu vrea nici apa , nici ceai, se culca nemancata... Fac biberoane intregi d elapte si-l arunc si ma bucur si pentru 80 ml bauti la vreo 5-6 ore de masa precedenta. Bine ca mai apar si zile mai bunute ca altfel as lua-o razna la propriu. Si Maria are 6.350kg la 6 luni si o saptamana (nascuta de 3.350kg), ultima saptamana a luat 40g in situatia in care a mancat mai binisor.
Macar stiu ca Maria nu mananca din cauza refluxului. Daca gasesc o farmacista sa-mi mai prepare niste pliculete a mai primit un tratament. dar cine stie daca va avea succes... Fetita ta vomita? regurgiteaza des? are alte simptome?

ANAALINA- distractie placuta la munte. sa va plimbati mult.

RALUALEXANDREI- bafta Robert. Sa nu vii acasa prea botit.

LEGAT DE INVELIT BEBEII- cu ce-i inveliti de stau asa acoperiti? Ca Maria se foieste tot patul. As pune-o iar in sacul de dormit ca am unul subtire. Dar se mai poate rostogoli? Ca ea doarme pe burta sau pe-o parte. La noi sunt 23 de grade noaptea si maria doarme in body si salopeta subtire de bumbac peste. Nu sta invelita dar nici nu-i e frig. Daca eu nu ma invelesc nu o invelesc nici pe ea. Pana acum a functionat rationamentul asta al meu. Nu a racit niciodata. Sper sa nu o faca nici de-acum ca-mi urc si sotul si soacra in cap ca ei ar imbrobodi-o mult mai bine ca mine.

HELP!HELP! fetele care folositi pompa Avent Issis manuala (Elyanne parca) de unde se cumpara supape de alea mici , albe? Ca toate cele 3 sunt varza. Sar din minut in minut cand vreau sa scot laptele. Am revenit la pompa de la Primii pasi dar e jale. Trebuie sa cumpar urgent supape. Va rog spuneti-mi de unde.

BIANCAM- si Maria tine funduletul mult in spate daca o pun in picioare. Cum a ajuns a ta sa stea dreapta? Ai facut tu ceva sau asa vrea ea acum?

GHIBUADINA- tot cereale ii pun in fructe. Am niste biscuiti speciali pt bebei de 4 luni dar au si gluten si eu nu i-as da pana la 8 luni cu gluten deci ramnaem la cereale. Branzica ii dau numai calcica dar am medicul mi-a zis ca pe la 7 luni pot incerca si branzica de vaci prospata.

IAURT- i-as da Mariei iaurt ca am citit ca i-ar da pofta de mancare. Ce iaurt dati voi la bebei? Si in ce combinatii?

KARRA80- felicitari pentru socara si sot evident.

GABI78- enzimele care i le dai sunt pentru pofta de mancare? cum ti-au fost prescrise ca as intreba-o si eu pe dr ei de familie care nu-mi da nimic daca nu intreb eu.

DANI7IAsi- stefannyia are dreptate cu ceaiul de matase de porumb. Eu am baut cate 6 litri pe zi cand aveam pietre la rinichi (in clasa a 12-a ). L-am baut amestecat cu ceai de codite de cirese. Eram f motivata ca mi-era o frica de operatie plus ca era inainte de vacanta de iarna si trebuia sa ma intalnesc cu viitorul meu sot. De operatie am scapat. Nu mai beau appa de la robinet deloc dar nici ceaiul nu-l sufar. Acum cu alptatul am dat mai multi bani pe galactogil decat sa beau asa mult ceai. Cand bei ceaiul gandeste-te la ceva care sa te impulsioneze : ce se face bebe daca te internezi, cat de rau e in spital- sonde, controale etc... Ca tu iti faci greata singura. Stiu eu cum e.

Acum am vazut si eu cat am scris. profit ca Maria doarme. Mancare si curat am facut ieri... deci leneveala azi.

MARIA- nu face asa mare lucru- nu prea sta in fund, in picioare nici vorba, se rostogoleste f repede, se taraste si icneste ca nu merge asa repede cum ar vrea ea... Dar ce face ea... E f inventiva la facut prostii. Cred ca seamana cu sotul. A primit in martie un martisor cu Maica Domnului din aur si cu o funda alb cu rosu f mare. I-am prins martisorul de patut si a ramas acolo. dar e prins de partea de sus a patului. Ziceam ca-l iau o data cu caruselul cand va creste si se va ridica. Ei, ieri Maria a rupt un canaf d ela martisor pentru ca se intoarce pe-o parte se impinde in mana care-i dedesubt (pana se invineteste) si cu cealalta trege tot ce apuca: adica canafii si calutii de la carusel. asa a rupt un canaf si l-a si molfait pana sa-l gasesc eu. Noroc ca era asa mare si nu-l inghitit. Caruselul l-am mai ridicat putin dar in curand va ajunge si la el.

Asta ar fi tot.

UREZ si eu LA MULTI ANI MARIILOR pentru ziua de maine ca cine stie poate nu reusesc sa intru. Sa fie sanatoase, frumoase, voioase si sa aiba noroc in viata.

Mergi la inceput

am scris mesajul si cand sa il trimit s-a sters.....

asa revin...

intr-o zi eram plina de draci, copilu urla din nustiu ce motiv, sotu se invartea ca un leu in cusca pe langa mine si copil si punea intrebari de genu: 'da de ce plange, da de ce nu doarme, poate io fi foame, poate , car, mar , o fii, o pati, etcio un car de nervi el ma fitilea cu intrebarie lui, ma ridic si ii zic:"AUZIII, tu crezi ca pe mine mama ma nascut invata cum se cresc copii??sau crezi ca aia la maternitate cand mi-au dat copilu mk-au dat si o carte cu intructiuni de folosire ca la masina de spalat??NICI IO NU STIU CE ARE, ASA CUM NICI TU NU STII CE ARE! asa ca nu ma mai pistona cu intrebari de genu: dece pt ce cat si cum! le iau prin eliminate si vad de ce plange, o fi kk, io fi somn, io fi foame, o avea o stare de nervi ca mine, nu stiu pt ca nu vb limba noastra sa imi spuna ce are! ASA CA VALEA DE AICI CA M-AI ENERVAT!s-a uita sotu la mine pret de cateva secunde si imi da un raspuns de am ramas io masca:ceva de genu ca io am vrut copil si stiam CA VA FII GREU( de unde stiam nici acuma nu mi-am dat seama, pt ca eu copii nu am mai avut , nici el)si sa nu ma plang atata ca nu o fi chiar asa de greu .nu e greu deloc si cu casa , sot copil, mancare, curatenie, etc NU-I ASA MAI FETELOR, E CHIAR USOR.E USOR SA STAI SA AUZI CUM URALA DE EXEMPLU ACUMA CA II DAU DINTII!!!si mi se rupe inima in mine cand il aud, dar ce sa fac, asta e natura, tre sa dea dintii!

mai era ceva dar am uitat,

laura si eduard

Mergi la inceput