Stelutze de ianuarie-februarie 2007 (50)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Vai de steaua noastra de tara. Oare oi putea sa emigrez?

CATALINA, asta ma intreb si eu de ani de zile, dar desteptul meu de sotz nu vrea, ca n-o fi aur nici afara. Nu ajunge el in vreun spital, macar trei zile, sa se documenteze pe viu asupra serviciilor de sanatate din Romanica noastra? Nu, nu-i doresc sa se imbolnaveasca, totusi.

Am citit postarea ta, si m-a intristat, asa cum ma intristeaza cand citesc despre mame de bebelusi bolnavi care sunt sfatuite sa-i lase prin spitale... Adica mamaie a ta, daca e mamaie, nu are voie sa tina la dintii ei, ba s-ar putea sa fie si surda si dusa cu pluta, asta in urma consultatiei rapide si plina de presupuneri oferita de duamna doctor.

Din pacate ridicolul nu va muri niciodata la noi, e tara lui de bastina, cred.

Multa sanatate, sa-i treaca la mamaie durerea de dinti.

PS Nu cred ca strica un antibiotic.

Ajutati-i pe micutii www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia, Darius si Edi!

cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Cristiana, bine zici. Dar tot cu tristete am scris si eu, iti dai seama. I-a dat vaca Domnului pan' la urma un antibiotic. Amoxicilina la 6 ore.

Pup ca scot schelalaitoru' afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Cata ca de obicei, citesc socata asemenea chestii incat nu mi-am dat seama ca era vorba de bunicutza ta... niste oameni de nimik! oamenii de nimik din tara asta, aia care ne conduc, aia de care uneori avem nevoie, de cine isi bat ei joc? de pensionari, de bolnavi, de copii, de mame (asta apropo de cozile pe la indemnizatii, cand m-am dus sa iau indemnizatia, stateau mame cu copii mici, ca ai nostri,de cateva luni, langa o ghena de gunoi infecta, de ore intregi. cine sta la sect 4 stie ce zic) da, de astia care nu au cum sa se apere, care nu au prea multa putere, de ei isi bat joc, 'tu-le mama lor de nemernici nenorociti! ahhhhh, ce nervi am!

ma duc la vinetele mele si la maioneza mea ...

Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

ALAPTATUL HELPLINE

cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

Helenutzo, ai baiat mare, ce mai...cel mai mult imi place in ultima poza..are asa un zambet sugubat, de smecher fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

Liuda, mercic de sms-uri, acum am vazut, nu, fata, nu am fost la Galati, daca vin nu scapi nesunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

marybell, cristiana, lilica, miha, alinuk, eli, cata, mercic fetelor de urarile de bine pentru sanatatea si integritatea lui "Bubu roshu" (sau "Biju" , inca nu ne-am decis cum o s-o cheme).

marybell, cand ne vedem iti aduc niste pui de flori

cristiana, eu m-am uitat la filmuletzul lilicai, ca-s mai curioasa ca mitzele mele la un loc. Dar daca inainte ziceam "alta mama nu mai face" acuma zic "alta mama CLAR nu mai face"

alinuk, oi pune shi poaze cu femelionu' in machineta noua, stai numa' sa ma apuc sa fac

cata, eram io independenta si cu matizu'... numa' ca era prea mic si nu intrau neshte chestii prin el decat greu, plus ca asta noua e comodaaaa!!!

eli, nu-i buna aritmetica aia cu inaltimile! Io ar fi trebuit sa am 1.60... si am 1.77! mammaaaaa, da' v-ati plimbat, nu gluma! Mmmm... cred ca saptamana viitoare poate escapadez si eu, numai sa termin naibii ce am de munca! Am pierdut la vreme cu hartii si drumuri saptamanile trecute... sa dea dracii-n ea de birocratie romaneasca!

aventura, lore, cel putin primul an, chiar un an jumate, nu dati coaja copiilor - motivul 1: daca nu se mixeaza/blendaie bine fie si o bucatica, se poate lipi de esofag si bebe se poate ineca; motivul 2 (nu e valabil pentru fructe si legume crescute in gradina bunicilor, fara pesticide etc): coaja este cea care este stropita cu toate rahaturile si unele se incuibeaza acolo si nu ies, chiar daca speli bine fructul sau leguma.

cata, de mare si mega kk intamplarile horror din spitalele/clinicile de stat romanesti... acum 7 ani, cand tata isi traia ultimele doua luni din viata, am sunat la salvare pentru ca sarmanul avusese un AVC si cazuse pe jos si mai era si icteric. Si cam asa a fost dialogul cu ipzda aia de la salvare:
- Da' ce varsta are pacientu'?
- 70 de ani...
- Pai si ce sa-i mai faceti doamna la 70 de ani?
- Nu inteleg...?!
- Pai la ce sa-i mai trimitem salvarea?
La care m-au apucat spumele:
- Asculta madam, ori ajunge aici o salvare in 10 minute, ori ajunge presa in 5 si ajungeti stire, mama voastra de nemernici! Adica, daca are 70 de ani, nu e OM? Sa-l lasam sa moara? Executati o salvare incoace ACUM, ca ma jur ca va pun in cap toate televiziunile!!!
In 10 minute (mi s-au parut 1000 de ani, dar au fost 10 minute) a venit salvarea. Dar fara medic, era numai soferul si o asistenta maruntica... eu eram singura acasa cu tata, om de 100 de kile - nu aveau targa detasabila in masina, asa ca ne-am chinuit eu, cu maruntica si cu soferul (si ala un tzashti-bashti de vreo 19-20 de ani, subtirel) sa-l ducem pe bietul tata in salvare, INTR-O PATURA!!! Eu tineam de doua capete ale paturii, ingrozita sa nu-l scapam pe scari, ei tineau de celelalte doua capete... Go figure! Dupa care am ajuns la Babes, la infectioase, ca era icteric tata, au crezut ca e vreo hepatita; nu era; l-am mutat la municipal sa-i faca tomografie; pe urma a venit fratele meu in tara si l-am mutat la Munposan, pe Witing, clinica privata... Diferenta ca de la cer la pamant. La Babes, la Municipal, jeg, fiinte scarboase in halate bleu, verzi si albe, cateva exceptii (tare imi pare rau de bietii medici, bietele asistente si bietele infirmiere DE TREABA si care ISI STIU MESERIA, ii fac de ras restul de cretini)... la Munposan doua asistente la capul lui tata, una ii dadea cu lingurita prajitura de regim, una ii facea masaj la picioare, avea TV, curat, clopotel sa sune si aparea una din asistente IMEDIAT... eh... altceva. Deci, se poate, dar daca ministrul Nicolalaescu o freaca si in loc sa dea bani calumea angajatilor din sistemul sanitar inventeaza hartii noi si taie fonduri si reduce numarul de paturi si de personal... cum pana mea sa mearga ceva bine? 'le muma'n dos de nemernici!

Gata, fetelor, ca m-am aprins. Ma retrag, ca mai am de lucru (da, stiu, e duminica seara, dar am o groaza de recuperat de saptamanile trecute cand statul roman si hartzogaraia impusa mi-au mancat tot timpul in care as fi putut sa lucrez). La naiba, macar am luat masina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Cata,Lili,am vazut pozele,multumesc mult.Mi-a parut rau ca nu am ajuns la intalnire da o astept pe Alinuk la cotitura,poate vine pe aici si nu mai scapa.

Multumim ca ne-ati vazut pozicile cu barbatelul Lucas!Asa e,nici urma de bb si deja parca mi-e dor de unul iar.Dar la anul bb2 scrie pe mine.

Eli,moama ce ai slabit fata.Esti tare!Eu m-am lasat pe tanjeala ca n-am rezistat la sarmale si prajituri si am pus iar vreo 3-4kg.Dar de luni la sala ca nu mai merge.

Helenutza,frumosi sunteti dupa ploaie.

Cata,te prinde tunsoarea,mai ales daca esti si micuta.Cred ca te confunda lumea cu sora lui Matei.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

aoileeeuuu, stiam io ca mai tre sa sciu ceva, stiam! Messa cu o mica intarziere iti urez sa stapanesti sanatoasa machineta cea frumosa! sa ai parte de drumuri bune, fara incidente neplacute.

revenind la sist sanitar din Romania, cuvantul care il defineste in maaare parte este: horror

Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

ALAPTATUL HELPLINE

cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

Messa ok, sarumanusitzele, astept floricele cand ne vedem dar, nu-mi aduc aminte sa fi vazut la tine, vreun bambus, ca sa-mi dai si mie un puiutz. mie de asta imi pare tare rau fiindca...stii tu ce spune feng shui-ul despre bambus ba mai mult, avea si 8 crengutze, exact asa cum trebuie...
in alta ordine de idei...sper ca nu v-ati razgandit in ceea ce priveste, concertul de sambata, nu?

Catalina vreau sa nu uit sa iti spun si eu: sa-ti fie de bine, ca te-ai tuns, si mai vroiam sa iti spun ca bambusul l-am tinut in pamant. eu am aflat ulterior ca aceasta planta o duce mai bine in apa, ca nu are neaparat nevoie de pamant. daca totusi e plantat in pamant, solul trebuie mentinut cat mai umed. si eu daca nu am fost acasa, sa-l ud mereu...asta este...

Cristiana si mie imi plac florile de gradina, toate fara nici o exceptie. de fapt eu iubesc enorm de mult orice fir de iarba, orice are legatura cu natura, respect orice forma de viata de pe pamant. nu omor niciodata nici macar un tantar, gandac sau paianjen. daca gasesc prin casa, vreun exemplar il capturez cu grija dupa care il scot frumusel pe balcon si il arunc afara in iarba, sa-si continue viata care o are de trait. probabil ca o sa razi si tu de mine, asa cum au facut multi care ma cunosc, dar asa fac de cand eram copil...asa ca, aveam in balcon un liliac alb batut, superb, de inaltimea unui om, si vad ca si asta a murit. o Doamne si cat de frumos mirosea, cand inflorea!
ce zici? sa-i tai tulpina cat mai aproape de radacina, si sa nu-l arunc, poate in primavara o da ceva lastar nou? daca ai prin curte asa ceva, vin pana in Arad dupa un puiutz. cat despre bambus, ma intrebai ce fel este? nu stiu, dintr-ala cu tulpina ondulata si cu frunzele alungite, la fel ca cele de la dracena.

Eli noi nu am hotarat neaparat sa plecam in perioada aceea... asa ni s-a spus si noua, ca ar fi mai bine de vizitat in februarie-martie, din cauza temperaturilor ridicate din restul anului. noi putem pleca si acum dar inca il mai alaptez pe Erik si din cauza asta inca vreo 2 luni, nu prea pot pleca de langa el. da-mi si mie adresa ta de messenger sa putem vorbi mai multe despre egipt. as vrea tare mult sa ajung pe acolo...de fapt, ma chinui de cativa ani sa fac asta, si nu izbutesc. nu din motive financiare ci din alte diverse motive, cum ca nu acum ca mergem in alta parte, nu acum ca nu avem cu cine, si uite asa am tot ocolit locul la care am vizat din copilarie sa-l vizitez, fiindca de mica sunt o fana inraita a civilizatiei egiptene antice. ma atrage tot ceea ce este legat de istoria acestora. urmaresc toate documentarele de pe discovery...ramane sa le vad pe viu

cat despre cetatea de la rupea, am vizitat si noi, candva ruinele cetatii, si am ramas profund impresionata. ne-a placut foarte mult. Alex (sotul) e fascinat de "daci" asa cum eu sunt de "egipteni" si cum cetatea asta, e la origini dacica, nu puteam sa o ratam.

Helenutza multumim tare mult de primire Erik e bine acum, inca mai are urme vizibile de la bubitze, atat de la varicela cat si de la impetigo. dar, sper ca in curand sa ii dispara. macar cele de fata v-am vazut si noi in poze, frumusei amandoi, dar...eu tot am mai dat o raita, pe la tine pe acolo prin albume si l-am vazut pe Horia in diverse ipostaze. cel mai mult imi place cand sta pe burtica si face el acrobatiile alea de sta cu mainile si piciorusele in sus. ti-am mai spus eu si data trecuta... cred ca altii reusesc asta, dupa cateva luni bune de antrenament. eu de atunci ii spun "acrobatul nostru"
mai stii!?! o fi vreun semn...ceva...parca vad, ca peste vreo 15-20 de ani, il vedem pe la vreun campionat mondial de gimnastica, ca urca pe locul cel mai inalt de pe podium, iar noi forumistele, colegele tale de breasla, ne mandrim de acasa din fata televizoarelor cu "stelutza" noastra Horia Constantin

Loredana am votat si eu, pe scumpul de Roni. am voie si maine? si poimaine? am dat link-ul si cunoscutilor din lista mea de mess.

Marybell de Erik (23.12.2006) si Edy (22.06.1994)
www.flickr.com/photos/mamicile_ianfebr2007/713424899/in/set-72157600639165474/" target="_blank">poze bb
varsta lui Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

helenutza, mercic, mercic Inca sunt la stadiul de ales nume, si am aceleasi probleme ca la fi-mea... variante: tomata, tomi (de la ketchup), bila rosie, bubu roshu, fireball, oja-tzigancii (nu-i chiar asa, dar e roscovana rauuu), roshkata-lu'-tata , tzestoasa...

marybell, bambus n-am, s-a ofilit demult, asa ca am sa iau probabil altu' din Metro. Au aia acolo tot soiu'. Dar am altele Iar cu LOT of Rage, cum sa ma razgandesc? Neeee! VENIM! Am si aranjat cu mama lui tati al nostru sa stea babysitter!

Mergi la inceput