Strumfi de iulie - august 2007 (1)
Raspunsuri - Pagina 26
oaana spune:
buna tuturor
vreau sa trimit foto cu Aaron pe e-mailul comun,dar bubu meu e tare agitat.
e tot timpul fornait,noaptea abia respira asa ca in fiecare seara avem program de scos mucei,intai dam cu solutie apoi folosim batista bebelusului,cu succes,insa pt. cateva ore,apoi iar se aude in nasucul lui..
nu prea reusesc sa dorm in timpul zilei pt.ca atunci cand doarme Aaron nu doarme Iosua si invers..
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) +bb AARON(21.07.07)
poze Iosua
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
Maria1111 spune:
Buna fetelor,
Ma inscriu su eu la odiseea strumfilor: am o fetita Dora, nascuta pe 23 iulie, cu 3500 g, 51 cm si scor apgar 8 (nastere normala, cu epidurala).
stefania_97 nici la mine nu ragaie fetita dupa fiecare masa, si uneori dureaza si 10-15 minute sa ragaie (tinuta pe umar). Mai da si laptic pe afara, destul de des.
Am si eu o intrebare: cat timp stau bebii vostri la san? A mea imi pare ca mananca non-stop: 10 minute san, 10 minute pauza si tot asa.Noaptea e un pic mai bine, dar nici atunci pauzele nu-s mai mari de o ora, maxim doua ocazional. Se schimba brusc programul asta la un moment dat sau asa dureaza cat alaptez integral?
Miillyy spune:
cristina26, al meu copchil nu mai suge bine de cand avea o luna.Nu stiu nici acum ce s-a intamplat...pur si simplu intr-o buna zi a inceput sa se inece cu tzatza si sa o scuipe si sa tzipe la ea.Am incercat orice ca sa il conving ca tzitzi e buna(m-am plans si pe DC): nu am mai mancat diverse alimente(pe rand),am schimbat pozitia de alaptat,m-am muls inainte sa nu ii vina jetul prea mare,l-am cautat in gura de ciupercutze si afte .... tot degeaba.Acum tot certati suntem cu dansa 
...deci din pacate nu iti pot da nici un sfat...doar te pot anunta ca nu esti singura![]()
M. si
Mihnea Gabriel
claucia spune:
Buna fetelor, Luna, Madabout2003, lorina001, Antoanela23, Valen, Anya, multumesc pentru cuvintele frumoase! Sunteti voi niste dulci.
Luna, tare scumpica Adelise a ta (tare imi place numele)
Alina, esti o frumoasa, nu mai vorbesc de papusica ta! Imi pare ca seamana cu a mea, asa cu falcute scumpice - stii tu ca aveam DPN-ul odata...m-ai lasat si ai fugit inainte, te grabeai sa cunosti frumusete de fetita.
Pupici tuturor
Clau si Alessia Maria
13 iulie 2007
aylin_tarcan spune:
dragele mele fete,
noi am intrat mai rarut in ultima vreme pentru ca pitica mea broscuta ma tine in priza.
am si eu niste intrebari la voi.
1. voi de cand le dati vigantol bebeilor? ca mie pediatra mi-a zis ca de la 1 luna.
2. pompita de nas trebuie sterilizata inainte de fiecare folosire? sau doar prima data?
si precis ca o sa mai am si alte intrebari, dar momentan atatea.
noi azi am fost la control, si ne doare burta pentru ca mancam prea mult. drept urmare trecem pe sab simplex.
ochisorii nu au trecut (am plecat cu infectie din maternitate si am pus ciplox pana acum, acum trecem pe netacin)
si cam astea ar fi vestile de la noi. pe scurt, pentru ca mancaciosul meu acum plange ca din gura de sarpe de foame (nu ca as tine copilul nemancat)
va pup
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
atat de mari suntem
ghinetz spune:
alina.a, pe Elisa ati tinut-o cu voi in sala, la botez? Si unde ai alaptat?
gabi, iti trimit PM cu cele necesare si detalii, dar acum "ma striga" Victor. Sper sa reusesc la noapte.
Nu mkai spun ce copii frumosi am admirat. Am zis eu ca sunt cu torii de top. Si mamicile, desigur. Asa ca, lasati complexele, ba ca sunteti prea grase, ba prea slabe, mai nou cica si prea tinere. Frumose foc! Punct. Toate. Punct.

Oana, Stefan (11 martie, 2003)
si Victor (12 iulie, 2007) 
www.flickr.com/photos/12244302@N04/show/" target="_blank">Poze
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
valen spune:
ah, fetelor, am sufletul vraiste si tre' sa va spun.Dimineata a trebuit s-o duc eu pe sarah la gradinita, ca sotul meu a avut treaba, asa incat am "incarcat" in masina copil mic cu carucior personal, copil mare posesor de alt carucior mic de papusi si du-te la gradinita. cand am intrat pe strada sarah a inceput sa urle ingrozitor de mi-a rupt inima. Ieri a stat acasa cu mine ca au avut liber si dupa atatea zile langa noi nu a mai vrut la gradi azi. Am urcat cu ambele fete in brate dar ea n-a vrut sa ramana si pace; au inceput inca vreo cativa sa planga, ea s-a agatat de piciorul meu si ma striga :"mami, mami", ce sa mai, sunt terminata. Ma duc sa vopsesc in bucatarie (ca sambata mai aveam putin si dadeam foc la bloc pt. niste chiflete amarate) si apoi ma duc sa-mi aduc fata acasa. Cum o suferi ea acum ca am lasat-o acolo si am plecat acasa doar cu Ines...

cristina26 spune:
quote:
Originally posted by Anya20
cristina, tu i-ai mai dat lui ingrid biberon pana acum? sau suzeta? ca ma gandesc ce motiv ar avea sa refuze sanul...
Am auzit de la lacteticin ca daca nu introduci biberoul la 6 saptamani uni copii il refuza. Deci asta am facut, pe la 5 saptamani am inceput sa ii dau o masa pe zi cu biberonul, apoi 2 mese pe zi (lapte de la mine). Dar pana acum nu am avut probleme cu ea, azi noapte a inceput sa urle de parca nu stiu ce ii faceam cand o puneam la san.
Asa ca am sunt la lactetican si i-am spus ca Ingrid refuza sa manance din san. I-am spus ca Sly mi-a zis ca nu ii dezhidratata sau bolnava si ca daca as da laptele cu biberonul ar manca. Asa ca am facut programare la ea la ora 8am. Am ajuns acolo si fetita mea a mancat 119 ml in 8 minute de la san fara probleme. Apoi a adormit asa de satisfacuta. Am ajuns la concluzia ca Ingrid a vrut sa o vada pe Judy
. Draga mami a facut o mincinoasa din mine.Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
cristina26 spune:
Valen, AndraZ, madabout2003, millyy si alina.a va multumesc din suflet pentru incurajarile si raspunsurile pe care mi le-ati dat.
. Sunteti tare minunate!
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
Anya20 spune:
aylin,cu vigantolul nu e mare filosofie. poate fi introdus la 7 zile, altii zic la 10 zile sau chiar la 14. la o luna de la nastere mi se pare cam tarziu.
si am o rezerva in ceea ce priveste durerea de burtica a bebelusei pentru ca mananca prea mult. stii cum e...daca nu creste...mananca prea putin si urla de foame, daca ccc creste bine...urla ca mananca prea mult etc.
cristina...eu de obicei sunt de acord cu americanii in ceea ce priveste alaptatul, cresterea copiilor si altele, dar asta cu biberonul introdus asa devreme, nu-mi suna bine deloc. am vazut o gramada de copii care refuza sanul pentru ca in primele luni primesc biberon. e adevarat ca sunt bebelusi f atasati de san, care sug chiar si dupa zile intregi de biberon. insa nu toti sunt la fel.
eu i-am introdus anyei biberon prima data la 8 luni (pana atunci nici n-am avut asa ceva in casa), pentru ca am facut o pareza faciala de la curent si am intrerupt alaptatul timp de 10 zile.. l-a acceptat greu, dar a mers pana la urma. visul meu era s-o intarc la un an si ceva si atunci sa-i dau lapte direct la canita. dar socoteala de acasa...pana la urma am intarcat-o la un an si o luna, dar i-am dat biberon, pentru ca se obisnuise cu el.