Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (26)
Raspunsuri - Pagina 25
stefaniya spune:
Loradin - felicitari Anei pt primul dintisor si la cat mai multi
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
elpower spune:
Casa de piatra, Diana! Aveti o familie tare reusita! Ai fost divina in rochia de mireasa. Superb! a fie intr-un ceas bun! Felicitam si Alex mic pentru progrese!
Loradin, o felicitam pe Ana pentru primul dintisor!
Mai vorbiti despre carucioare sport, ca ma intereseaza si pe mine subiectul. Eu inclin spre cel cu trei roti de la Primii Pasi, dar trebuie sa vad cat e de greu. Ma gandesc ca ma plimb mai mult prin gropi, si am inteles ca astea cu trei roti ar fi mai bune pentru teren accidentat, cum exista peste tot in tara, chiar si in parcuri. E un fel de tutorial de alegere a caruciorului, in functie de necesitati, vreme, varta copil pe http://www.primiipasi.ro/categorie.php?c1=1&c2=9&id=9&hash=24a81f0e4e842647a7c73ada207356b8# . Poate va este de ajutor. Vreau sa iau si un scaun de masa, tot de la Primii Pasi. Sper sa il si gasesc la noi. Si sper sa-l conving pe tati sa le luam. Carucior trebuie neaparat, ca asta pe care-l avem s-a ramolit de tot.
Revin, ca cere printesa atentie.
pentru tot 

!
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
tzuna spune:
Buna!
LORADIN- imi pare rau penru dezastrul care ti l-au facut in casa. Sper sa rezolvi cumva. Nu va dati batuti. Dar mai important: felicitari Anei pentru primul dintisor.
KITTY- si eu aveam un carut enorm primit de la cineva, care ne ocupa tot portbagajul plus ca nu-l mai puteam cobora pe scari. Si am luat unul sport de la Primii pasi. am dar 1.500.000 lei din Cora, la promotie. Inainte de promotie era 2 mil. E vernil, cred ca ai mai vazut. Eu sunt f multumita d eel. Se face mic de tot, e usor, rotile din fata se rotesc sau pot fi si blocate sa stea drepte, si ami important, se lasa la 30 de grade ca altele nu se lasau asa mult pe spate ca sa dorma mata bine.
GABi- eu ii pun Mariei ulei de masline presat la rece. Il pun la final cand pregatesc reteta finala (cand mixez piureul de legume cu galbenusul si lapte )
FLORIn-A Supa: initial ii puneam numai 1/2 de morcov si 1/2 de rad de patrunjel fierte in mai multa apa si-i dadeam numai zeama (20-40-60 ml) apoi am inceput sa mixez morcovul. Am adaugat in supa si dovlecel si telina. Treptat am mixat si restul legumelor. O vreme ii faceam legumele la abur, le mixam cu putin lapte (ca nu aveau zeama) si o lingurita ulei de masline. Ii placeau tare mult Mariei. dar in concediu nu a mai vrut asa ca acum ii fac iar supa dar pun de toate - 1 morocv, 1 patrunjel sau pastranac, 1/2 telina, 1/2 rosie, 1/2 ardei gras, 1 ceapa, 1/2 dovlecel fara samburi (si rosia la fel), 1 cartof mic. Pun apa cat sa le cuprinda. Mixez totul dar ardeiul si rosia le curat de coaja, ceapa nu o pun niciodata . Cantitatea o impart in doua, o parte o pun imediat la frigider pentru a doua zi. Cealalta -la mixat pun 1 lingurita de ulei de masline, mai nou si 1/4 galbenus (dar nu in fiecare zi)si lapte de san cat sa treaca prin tetina. Maria mea care-i o sclifosita mananca si 175 ml din supa asta.
STEFANYA- ti-a spus ca-i poti da capsuni cu orez? Sunt asa mari diferente intre tari... Eu inca mai sunt socata de retetele frantuzesti citite ieri. Albus de ou, jambon de la 6 luni? Dar ce sa spun... Probabil unii copii chiar pot manca de toate si nu patesc nimic.
Maria nu a dormit mai mult de o ora neintrerupta azi noapte. Sunt moarta de oboseala dar nu ma pot culca. Ca a facut si febra si trebuie sa o pazesc. Nu mi-a facut niciodatat pana acum. La ora 12 avea 38.5 grade. Nu e chiar mult. I-am pus un supozitor dar a facut kk imediat asa ca i-am dat 3 ml de eferalgan pentur copii, m-am mai jucat cu ea sa nu planga si sa se agite si acum a adormit. Asa ca o pazesc. Azi a mancat f prost. Trebuia sa platesc eu pentru ziua de ieri care a fost minunata: a fost f cuminte, vesela, mancacioasa, s-a si culcat la ora 20 de am avut cateva ore bune(de fapt 3) de stat cu sotul lucru care nu s-a mai intamplat de cand am nascut.
MARTUTZA- ce face Victor? E bine?
Va urez tuturor o zi buna. Aveti grija de voi si de bebei.
Am mai citit din urma despre Kay ,cum ca sotul ei vrea sa divorteze.. Mi se pare asa urat din partea lui...sper ca Dumnezeu sa le ajute pe Kay si Sonia sa treaca cu bine si peste aceasta incercare. El va plati probabil pentru toate lacrimile varsate de Kay in perioada asta. Saraca fata... Nu stiu toata povestea dar sigur de divort nu-i ardea acum.
LORADIN-am citit si povestea cu soacra ta. Imi pare rau ca ti s-a intamplat asa ceva. Poate isi va revizui totusi comportamentul Si cred ca am gasit explicatia pentru comportamentul soacrei mele: nu ar avea rabdare sa stea cu Maria. O fi satula de copii ca tot lucreaza la maternitate. Ea zice ca vine si ne ajuta , si in concediu a zis la fel dar de fapt sta cu Maria numai cand sunt eu cu ea. Deci halal ajutor.
RALUALEXANDREi- ce ai mai reusit cu gradinita? Ce-ti fac copilasii? Va fi greu pentru tine acum la inceput de an scolar.
ELYANNE- cum mai stati cu mancatul cerealelor?
Oare gresesc ca-i dau Mariei supa din sticluta si nu cu lingurita?
Gata pentru azi.
O rugaminte totusi ca nu gasesc nicicum un model de contract de colaborare. Are cineva sau stie un site ceva unde as gasi aceste informatii? Ca tot caut de o ora si nu gasesc nimic. Multumesc.
Maria 28.02.2007
elpower spune:
Stefaniya, cum adica sa se ridice pe manute? Cand sta pe burtica, nu? Sau cand?
pentru tot 

!
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
tzuna spune:
KITTY- Caruciorul care-l am eu d ela Primii pasi e ultimul model, care pe site-ul de mai sus e de culoare portocalie.
elpower spune:
Tzuna, te referi la Carucior sport umbrela sau la altul? Se conduce usor cu o mana? Ca a mea vrea deseori in brate si pe asta de acum nu il pot manevra cu o mana.
pentru tot 

!
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
tzuna spune:
Si Maria mai vrea in brate si sa stii ca se conduce destul de usor cu o mana . Celalalt nu-l puteam impinge nicicum. Si daca blochezi rotile pe fata chiar il poti impinge numai cu o mana. Ce ma enerveaza la el e ca desi are copertina mare daca soarele apune tot ii bate Mariei in fata si ea se supara asa ca tb sa trag carutul cu spatele si pt ca nu mai stau sa blochez rotile din fata sa nu se roteasca in toate partile imi e destul de greu.
Si apropo de carucioare: va veni toamna, poate va ploua mai des... As vrea si eu o husa de ploaie pt carut. Stiti de unde pot lua? Ca mie imi place sa ma plimb prin ploaie daca doar picura si as plimba-o si pe Mariuca. Doar nu vom sta in casa cu zilele.
gabi78 spune:
Da am revenit.
A fost fff bine afara dupa ploaie. Acum dupa ce a mincat supita s-a culcat, da' il deranjez si il iau in pat cu mine, ca si mie imi e asa un somn...
dianasuper frumosi ati fost. Iar pozele multele cu tortul ...da.. au reusit sa ma faca sa salivez. Asta a fost si ideea nu? Ca tot suntem multe cu sunculite pe noi.
loradinintr-adevar merita sa te duci la OPC. De asa nesimtiti... suntem toti satui.
Si felicitari pt dintisor! Mititca! Acum nu trebuie sa te mai simta nervoasa.
radcarmen pe mine nu ma incintat deloc ca a zis mama la suparare. pai ce eu sunt buna la plins si la ris nu? Dar inte timp si-a revenit si ma cheama si in "alte ocazii".
laura_oana cred ca ar trebui sa pasezi pe rind cite o leguma. Eu asa am facut. Rosia fara simburi si fara pilita. Eu nici acum nu i-am pasat ardeiul si nici ceapa. Dovlecelul eu l-am pus crud la congelator, curatat, spalat, numai de pus in cratita. Si il pun cind apa fierbe deja. Altfel se face terci.
stefaniya ce ciudta sa iti zica sa dai faina de griu. Cica tocmai aia contine gluten si se prefera la inceput orezul, porumbul si tapioca. Chiar ca e abrambureala cu diversificarea asta!
Foarte interesant sa te sfatuiasca si cum sa il "amenajezi". Se pare ca acolo chiar le pasa de copii.
Eu cred insa ca nu trebuie sa il fortezi cu ridicatul sau altceva. Tudor nu voia nici chip sa stea in fundulet, nici sprijinit nimic nimic. Ca ma intreba doctora:"cuma nu sta inca in fundulet?" Asta la 5 luni. Si la 5 luni jumate s-a ridicat singur in fund. DE fapt s-a asezat in fund din "4 labe". Deci copii stiu mai bine cind pot sa faca anumite miscari si cind nu.
tzuna eu ii dau lui Tudor numai cu lingurita, chiar si cind i dau suc de fructe. Cu riscul ca se face ca purcelusul din cap pina in picoare si dupa ce termina trebuie imediat sa bag tot ce a fost in jurul lui la Ariel. Nu ii dau in biberon decit lapte si apa.
Va pup pe toate si va multumesc pt sfaturile in privinta uleiului. Azi nu i-am pus oricum.
Ma duc sa imi iau cupilu si sa trag un pui de somn cu el. E smecher ca daca ma duc in pat fara el se trezeste, ca cica el sa stea singur.. sa doarma si el cu ma-sa.
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
stefaniya spune:
Tzuna - da,se fac cereale din grau cu laptic si pe deasupra dai capsuni pe razatoare,sau o alta fructa,schimbate zilnic ca sa nu se plictiseasca si ca sa descopere tot ce e nou.
Si eu ma uimesc uneori,dar ma uit la ei cat sunt de sanatosi,si eu nu am pe nimeni aici care sa ma mai invete,asa ca accept tot ce ma invata ele si cartile.
Si nu e asa mare diferenta,e ca si budinca.O sa-i fac si va zic daca i-a placut ![]()
Ela - da,cand sta pe burtica.Eu nu am insistat sa-l pun pe burtica pt ca plange.Sta 5 min si plange dar ea mi-a zis sa insist,sa-l pun de mai multe ori pe zi,sa-l ajut,sa-i ridic piciorusele,sa-i aranjez manutele ca el sa descopere ca e bine asa.Daca ai vazut bebelul lui Anne cum sta intr-o poza,se ridica sus in manute de zicea cineva ca face flotari.
Azi am facut joaca cu el,l-am ajutat sa se intoarca de pe o parte pe alta,l-am ajutat cu piciorusele...m-am pus pe treaba ![]()
M-a mai sfatuit sa incerc sa evit scaunul unde e legat pt ca aia nu-l ajuta sa se puna in miscare.Adica sa nu-l las ziua prea mult in el,mai mult pe jos ca el sa munceasca mai mult.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya