Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (26)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna fetelor!

Felicit si eu cu intarziere fetitele care poarta numlele de Teodora. Pe Maria -Teodora nu am sarbatorit-o ca ieri a fost zi de post. Recuperam pe 8 septembrie cand se anunta petrecere mare.

Azi noapte nu stiu ce a avut Maria (am vazut ca si alti bebei)ca a dormit f prost. S-a trezit plangand de multe ori, nu vroia nici apa, nici lapte, nici suzi, nici in brate macar. Cu greu adormea iar si dupa o ora o luam de la capat.

La 9-30 era programata la Vaccin. Nu era ora ei de masa dar a mancat totusi 110 ml lapte lapte cu cereale la ora 9 desi ar fi tb sa pape la 10. M-am declarat f multumita. La vaccin nu a plans deloc. Si e asa cumintica... De la ora 11 la 13 a dormit neintoarsa, eu am facut supita intre timp... La 13.20 a mancat f frumos 100 ml supa amestecata cu 75 ml lapte de san, putin ulei de masline si 1/4 galbenus. saptamana viitoare incepem si cu carnita. Acum se joaca singurica . Isi da drumul la vacuta sa cante, mormaie si ea... E asa draguta...O pup din frunte si pana la degetele mari d ela picioare si rade in hohote. Cred ca o rasfat prea mult. Dar in brate tot nu o tin. Deci zic eu ca nu-i asa grav.

In concluzie i-as face vaccin in fiecare zi daca tot e asa cumintica si papa asa bine. Sa vedem insa cum va fi cu fructele.

SUPA- voi schimbati legumele pentru supa de la o zi la alta? Ca eu ii fac cam la fel dar azi ma gandeam ca poate se satura de acelasi gust. Prin urmare azi am pus f putin morcov, pastarnac, multa telina, dovlecel si 1/2 de ardei gras, si o ceapa dar n-am pasat-o. Am sarit cartoful si rosia pe care le voi pune data viitoare cand scot telina. Nu stiu ce combinatii sa mai fac. I-as pune si eu broccoli dar nu am gasit. Conopida mie nu-mi place si parca nu as incerca inca.

Nu-mi vine sa cred ce diferenta de pret pentru produsele Humana. Mama imi tot spunea ca e la fel si in Italia dar nu am crezut ca-i chiar asa. Nu putem gasi o solutie sa le luam de acolo? Sa comandam mai multe pe net, nu stiu. Ieri am dat 700.000 lei in Auchan pe 1 cutie mare d elapte Humana 2 si doua cutii de cereale.Si cand ma gandesc ca aproape jumatate voi arunca...

CANA- tin minte ca la Centrul de plasament unde ma duceam eu in liceu le dadeam bebeilor exclusiv cu cana de la varsta de 6-7 luni. Erau cani normale, de alea mari de inox. Si papau totul din cana: laptele cu fainos, supa... Nu mai primeau biberon decat la culcare. Si ala numai pana la 9 luni.Dar cum Maria papa asa prost si oricum da pe ea, plus ca nu mai e prietena cu lingurita... Inca nu o trec la canita. Doar sa prin vreo zi cand e binedispusa. Si intai in joaca cu ceai sau suc de fructe.

ANAALINA- mama mea mi-a adus din Italia mai multe produse de la Plasmon. Intr-adevar par bune. Doar biscuitii desi sunt de la 4 luni (biscuiti de biberon cica) au gluten. Chiar par naturale cel putin pe eticheta. Cred ca voi folosi cel mai mult carnita de la borcanel. Un pediatru de acolo i-a spus ca se digera f usor si ca e bio spre deosebire de carnea care o pot cumpara eu din supermarket. Deci voi incepe cu asta la borcanel si apoi cand raman fara provizii trec la ce gasesc in magazin.

KMI- pai si Maria face niste mofturi la mancare desi uneori e facuta la fel ca in ziua precedenta. Sa vezi ce se stramba la fructele cu cereale. Zici ca-i dau ceva amar. Dar in schimb dacac manac eu ceva in fata ei si-i dau sa linciureasca fructul respectiv e asa incatata.. si atunci pun si eu mana pe lingurita si-i mai indes cate ceva. Maria nici apa sau ceai nu vrea. Ii mai dau cate putin cu seringa
aia de la nurofen. Si i se pare interesant si la primele 2 seringi (10 ml ) chiar tine de ea.
Uite broccoli nu am incercat. Pana acum cel mai mult ii place supa dar nu cum ii dadeam inainte piure cu lingurita ci mixez legumele (100 g) impreuna cu lapte de la san(75 ml), o ligurita ulei de masline (sau chiar mai putin) si mai nou 1/4 galbenus. Chestia asta o bea cu biberonul desi nu iese tocamai subtire.In zilele bune ca azi mananca tot, in altele minim 100 ml.

DIANA69- si Maria are reflux. Si nu i-am dat mult timp fructe. Suc niciatat. Nici acum nu-i dau suc inca dar am de gand sa incerc sa-i dau cate putin de mar poate ii mai da si ei pofta de mancare. Fructele i le dau cu cereale humana. Am inceput cu mar, apoi caisa, nectarina si in final cand s-a constipat am trecut si la pere. Acum ii dau combinate cate doua. Nu a varsat mai mult ca inainte doar ca nu prea-i plac. Desi si asta e ciudat ca nectarina intreaga o molfaie dar cu lingurita nu prea vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Asaa, sa o luam pe rand:

Tot in Berceni stam... dani7asi, acum iesim la plimbare pe racovita

Am ajuns la concluzia ca o sa citesc in diagonala si daca e ceva mai scriu pe parcurs... ca e cam mult

Noutati despre noi:

Am trecut si noi de 4 luni, avem 66 cm si 6,450kg.

Ieri a facut Alex vaccinul de 4 luni... ieri a fost totul ok, pana la 4 dimineata cand s-a pus pe urlat brus din toti plamanii... cand l-am verificat, 39,2 rectal!! Am reusit sa i-o scad la normal in 2 ore, acum e ok... numai ca azi nu prea vrea mancare...

Mai e careva bebe pe aici care n-a inceput diversificarea? sau noi suntem codasii?

Nunta a fost frumoasa, poze o sa pun abia saptamana viitoare, ca noi maine plecam iar din bucuresti, sambata o sa fim in Deva, si apoi saptamana viitaore sper sa binevoiasca primaria sa imi dea si mie banii pt nasterea lui bebe, ca m-au amanat pana acuma...

Progrese Alex: prinde jucariile si le baga in gura... ii place sa frece pungi cu manutele (trebuie sa am mare grija sa nu se sufoce, ca le simte imediat!)... se intoarce instant pe burta/spate si in ce directie vrea el... se taraste pe burtica, impingandu-se in coate si talpi (in ritmul asta inca in 2 luni fuge in 4 labe de nu=l prind )... desi ma straduiesc sa nu il las, se ridica in fundulet (ieri s-a ridicat singur in leagan (spatarul era la 45 de grade), si studia atent legaturile si sigurantele pe burtica si piciorusele lui... plimba manutele pe ele si se uita atent)... dupa vreo 30 de secunde l-am luat de acolo, ca imi era teama ca sare in fata si mi-l si imaginam atarnat pe-acolo... Vocabularul nu l-a imbogatit prea mult.... spune si el ma-ma-ma cand se smiorcaie...

Cam atat acuma, revin ca s-a trezit.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Ce am facut eu ieri ca tot era sarbatoare. Suparata pe Maria ca mananca asa cum mananca imi zic eu ca trebuie sa gasesc niste retete f bune ca sigur o dau pe brazda. Asa ca incep sa caut retete pe site-urile frantuzesti. Imi facusem si folder sa le salvez, citesc pareri etc. Pai fetelor care locuiti in Franta ce va zic astia acolo despre diversificare? Ca eu am gasit asa niste ciudatenii... Nu incurajeaza inceperea diversificarii sub 6 luni decat f rar. Lucru bun zic eu dar dupa 6 luni sa te tii ca au niste retete... Una era o omleta (ca ei de la 6 luni dau oul intreg) cu legume si jambon. Nu-mi venea sa cred. Plus multe budinci tot asa cu oua... Pana la urma m-am lasat pagubasa. In schimb ei nu dau produse cu gluten pana la 18 luni. Cel putin asa scria acolo. Acum nu stiu ce sa zic... Sa fie diferente chiar asa mari? Sau o fi ca la noi si sunt site-uri unde sunt trecute retete nepotrivite? Ca si la noi gasesti chestii de genul: suculete la 2.5 luni, cereale cu zahar, supa cu sare etc.

In schimb am gasit discutii despre greutatea copiilor. Raspundea un pediatru. daca bebele avea sub 6 luni si diversificarea nu era inceputa putea sa aiba si 10 kg ca nu era o problema. Cica nu e obez atata timp cat manaca numai lapte (san sau formula). Daca era f slabut- 5 kg la 6 luni dar era vioi si sanatos iar era bine. Ca ala e ritmul sau. Si tb sa fie pe o panta ascendenta atata tot. Deci lejer nene. Nu streseaza oamenii ca la noi. Ca si azi dr mi-a amintit ca Maria e cu 1 kg sub medie si ca am fost eu capoasa si nu i-am dat Nan de la 2 saptamani dar si eu i-am zis ca acum ii dau lapte praf din pacate si nu au fost schimbari spectaculoase ba dimpotriva. Asa ca la mine nu tine. Copilul manaca prea putin asta-i motivul nu ca am vrut eu sa-i dau san. Ca parca formula baga cu doua biberoane odata. In fine...

Gata fug la bucatarie ca ard mancarea nu alta si am facut Cartofi frantuzesti si ar tb sa fie buni.

Maria a evadat de pe sapteluta pe covor si se uita mirata la mine ca o las acolo probabil asa ca tb sa iau masuri.

O zi buna tuturor.

Mergi la inceput

VARSATURI in jet- in primul rand ca vomita fff mult, uneori tot ce a mancat. Daca Maria se pune pe varsat in jet trebuie sa ma pun si eu pe treaba: sa o schimb de haine, sa o spal, sa ma schimb si eu, sa spal pe jos sau lenjeria din pat.... Deci stiu sigur ca nu a regurgitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

GATA stiu de la ce varsa..de la antibiotic,k mi l-a schimbat doc si ar fi fost al treilea flacon...ca a luat 2 flacoane amoxicilina si acu sumetrolin si de ieri de cand ii dau de-asta face asa,asa ca nu mai dam si cu asta basta!!!k deja e prea mult antibiotic si mi se pare ca este mult mai bine,raman doar pe siropul de tuse inca 4 zile si apoi gata....k si asa l-am chinuit cam mult...anaalina,tzuna multumesc pentru raspunsuri!!!!

Poze Razvanelu
Mady cu bb Razvan Stefan 9.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

NU MAI REZISTAM FARA VOI INCA 1 ZI.
Nu sunt buna sa ma pedepsesc.Poate gasesc pe cineva sa ma pedepseasca.Victor e bine.Sper sa nu apara nimic mai tarziu.Ne-a prins bine la amandoi pauza de forum.Nu va suparati.Dar am petrecut mai mult timp cu el si langa el.L-am tinut in brate si am uimit o strada intreaga cum se uita el la oameni si incepe sa strige la ei "eieiei" sau "heihei" si agita manutele iar capul il intoarce cand in stangaacand in dreapta de teama ca nu cumva sa rateze pe cineva.Ar vrea sa vorbeasca cu toata lumea, sa-i atinga, e adorabil.Motiv pt care voi fi mai laconica de acum incolo.

VA MULTUMM LA TOATE PENTRU GANDURILE VOASTRE BUNE SI PENTRU VORBELE DE INCURAJARE.PENTRU ASTA PANA VA ALBIM.

Loradin.M-ai facut sa rad.Pai daca voia la Ana putea sa ceara nu sa se arunce din pat

Am citit tot.Am vazut pozele.Am citit povestile.Jos palaria pentru doamnele care au nascut normal si mai ales pentru Ddana cea ambitioasa.Suferinta ta nu-mi e straina.Acum 2 ani sora mea a trecut prin ceva identic.Din cauza asta sotul meu nu a vrut sa auda de nastere normala.Daca nu eram mioapa gasea el ceva sa-l convinga pe dr.sa ma opereze.

Casnicie fericita Diana.
Petrecere frumoasa Ela.

Retete pt copii de la o pediatra (nu a mea)
-supa de dovlecei: 1 morcov mic+1/2 rad patrunjel+1 felie telina+ 1 dovlecel mic fara samburi(scosi adica)+1 fir zdravan de marar.
Se fierb bine si se blenduie cu 2-3 pic de ulei.
-supa de cartof:1 morcov mic+1/2 pastarnac+1 felie telina+1 cartofior potrivit+1 fira de patrunjel frunza.Se feierb , se blenduie cu ulei.
-supa de rosii:1 morcov mic+1/2 pastarnac+1/2 rad patrunjel+1/2 rosie fara samburi+1 buchetel mititel de brocoli+ 1 felie de ardei gras.Se fierb, se blenduie cu putin ulei.
Toate supele-cremase dau caldute.NU SE PUNE UNT PT CA ARE CONTINUT DE SARE.Cica ar fi un unt danez prin Carefour care e complet nesarat dar e 8 lei 100g si nu se gaseste mereu.
Am discutat cu ea despre Victor si faptul cade 16 zile nu am reusit sa-i inlocuiesc 1 masa complet si a zis :RABDARE SI DIVERSIFICATIE.Adica si eu as refuza mancarea daca as primi mereu aceasi zeama cu acelasi gust.are dreptate.
Asa ca de maine mapun pe bucatarit.
Aaaa...sa nu uit.Cica la copii cu scaune moi se poate pune 1/2 lingurita de orez in supe.
Azi Victor a bagat prima linguritA de suc de mar golden.Ia placut dar la 2 ore a facut kk moale(nu facuse de luni).Semn ca nu-s chiar asa de proasta.Stiam eu de ce nu ma grabeam cu sucurile.O sa continui in paralel cu supele cu orez.Sper sa ne reglam si noi.

INTALNIRE PE 1 SEPTEMBRIE IN CISMIGIU??
VRETI?

LA MULTI ANI SARBATORITILOR ZILEI, CELOR CARE ISI ANIVERSEAZA NISTE ANI SAU NISTE LUNI CAT SI CELOR CARE-SI SERBEAZA ONOMASTICA.SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE, NOROC SI O VIATA FARA GRIJI.

VA PUPAM CU DRAG
MARTA SI VICTOR "ZBURATORUL DIN PAT"

Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai

Asa s-a nascut Victor

Mady lasa-l ca a luat destul.Corpul lucra si singur s aproduca anticorpi de acum.
Tzuna nepoata mea are dermatita atopica.Prima intrebare la dermatolog si la alergolog a fost: "I-ati dat albus de ou sau prajituri cu ou pana la 1 an?".Deci lasa-i pe frantuji cu oualele lor .Stiai ca sunt "campioni" la toxoplasma?Eu nu as urma ex lor. si astept sa ne mai vedem.acu nu o mai invidiem pe Mariuca pt pleata si nici Victor nu va mai fi complexat de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Salutare stup!
Deabia am reusit sa citesc tot ce ati scris fetelor!
Marta deja ne lispsesti.Si eu dau vina pe net ca nu reusesc sa fac aia si ailalta dar tot mai intru din cand in cand, de dependenta!Nu te mai invinovati, sper ca Victor e ok.
M-au impresionat povestile de nastere ale fetelor si am plins cu lacrimi!DDana vreau sa iti spun ca si eu am trait sentimente asemanatoare cu tine., mai ales ca nu mai conteaza ce se va intampla mai departe, deci si eu am fost in punctul asta si cred ca numai datorita lor, personalului medical care nu au facut nimic ca sa ne ajute si sa ne sprijine.Si eu am spus nu mai pot si am fost acuzata ca nu rasfatata si egoista. Nu mai conteaza acum, sa nu invinovatim pentru asta ca suntem fiinte umane si simtim ceea ce traim.Conteaza minunile pentru care am trait asta si asta spune totul.
Si la mine lapticul este din ce in ce mai putin, incerc sa ma mulg in intervalul de timp cand el maninca si altceva ca sa nu pierd lapticul de tot.Sper sa mai am un timp, e destul de greu , dar merita efortul.

Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)Poze Adita

Am 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Ma bucur ca Victor e ok.
Vreau sa va spun ca bondarasul meu a inceput sa strige peste tot:da-da, ba-ba, ai-ai , ei-ei, a-da, chiar si ma-ma sau ta-ta, nu stiu sigur daca si constient.Ii place sa se uite pe afara, sa intorca capul dupa orice si sa stige cat il tin plaminii.Mancal-ar mama si tata pe el!

Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)Poze Adita

Am 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_oana spune:

buna fetele

atat am cautat pana am albit , povestea cu nasterea lui eduard, DAR cine cauta gaseste ....

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97744&whichpage=18

am obs si eu ca de 2 zile cand de cand ii dau SUMETROLIM varsa , masa de lapte in general!!! sa fie de la asta?oricum ii mai dau azi si gata.

acuma se dragaleste cu ta-su in dormitor , poate reuseste sa il adoarma.

a mancat bine azi, pana acuma la piureu de legume cand sufla in lingurita si am facea gargara cu el.nu vrea nu il fortez desi spumez de nervi, nu a mancat nimica de la ora 11 jumate si este ora 16.incer ma tarziu.

cam atat deocamdata.revenim

va pupam laura si eduard darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cheburashka spune:

dragele mele,

am si eu o intrebare la voi: voi cum ati rezolvat problema caderii parului? eu eram tare bucuroasa ca nu cade pe la 3 luni, dar uite ca a inceput si la mine acum cand matza are 4 luni si cade, cade intr-o veselie... stiu ca e normal sa cada, dar poate exista vreo metoda sa-l mai potolesc un pic.

Mergi la inceput