fumatul in parcurile pentru copii!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Si eu care am crezut ca ati scos subiectul de la naftalina pentru asta:
www.evz.ro/articole/detalii-articol/812221/Italia-roman-amendat-pentru-fumat-in-parc-/" target="_blank">http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/812221/Italia-roman-amendat-pentru-fumat-in-parc-/

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberth spune:

quote:
citat din mesajul lui mina
Ghinionul ei ca batea vantu spre mine.

Ca un drogat de fumator ce ma aflu cu ani grei de experienta... aproape intodeauna vantul bate inspre nefumator.... sincer :) !
Imi pare rau ca fumez, am reusit cativa ani sa ma las... sper din toata inima ca fetita noastra sa nu devina fumatoare niciodata. Cat despre fumatorii care fumeaza langa nefumatori sau in parcurile de joaca pentru copii... eu cred ca problema lor nu li se trage de la fumat ci de la educatie si bun-simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

quote:
citat din mesajul lui roberth

quote:

Ca un drogat de fumator ce ma aflu cu ani grei de experienta... aproape intodeauna vantul bate inspre nefumator.... sincer :) !
Imi pare rau ca fumez, am reusit cativa ani sa ma las... sper din toata inima ca fetita noastra sa nu devina fumatoare niciodata. Cat despre fumatorii care fumeaza langa nefumatori sau in parcurile de joaca pentru copii... eu cred ca problema lor nu li se trage de la fumat ci de la educatie si bun-simt.

We know what we are, not what we can be...

Aici ai dreptate, eu nu am criticat-o ca e fumatoare (fiecare cu viciile lui, la urma urmei...) ci ca fuma langa mine si nu-i pasa ca vine fumul la mine...
Si da, de regula asa bate vantul ca doar Murphy nu doarme nici in parcuri.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcadia spune:

Pe mine ma revolta ingrozitor faptul ca parcul in care merg eu cu Calin e PLIN de chistoace; sunt peste tot, in nisip, langa banci, pe alei, oriunde. Iar pustiul meu a facut un obicei din a culege toate mucurile; nu pot sa-l las o secunda singur ca se apuca si strange toate mucurle din raza lui vizuala si mi le inmaneaza ca sa le arunc la cos. i-am explicat ca nu e voie sa puna mana pe mucuri, dar nu asculta. nu vreau ca de fiecare data cand ies in parc sa fiu strangatorul de mucuri de serviciu, mai ales ca ma innebuneste ca copilul meu pune mana pe mizeriile alea. daca gardienii (inexistenti) si-ar face treaba si ar amenda toate persoanele care arunca mucuri pe jos, cred ca s-ar renunta la obiceiul asta. nu ma deranjeaza sa se fumeze in parc, dar nu la locul de joaca al copiilor si sa nu se arunce mucurile pe jos

Mami de Calinut Gabriel (8 mai 2007)

Poze bebe

fain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu vreau sa va spun ca am o mare problema!
Cred ca f. multe mame si f. multe persoane fumatoare,care se afla in preajma unor copii, NU-SI DAU SEAMA LA CE ISI EXPUN COPIII!
Cine poarta raspunderea?
De aceea cred ca o campanie care sa informeze si care sa atraga atentia asupra implicatiilor ar fi potrivita pt. acest forum.

Pe de alta parte nesimtiti care arunca pe jos mucuri de tigara si coji de seminte POT IMBOLNAVI GRAV persoanele care vin in contact cu ele.
Cum spunea cineva,copiii aduna chistoace,care au saliva si urmele mainilor fumatorului pe ele care astfel pot transmite :virusuri(hepatita A),bacterii(bacil tuberculos),paraziti,etc. ca v-am dat numai cateva exemple si nu vreau sa va stric week-end-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

La noi in fata blocului de curand s-a ridicat un frumos parc, pana acum era un parc ca oricare altul prea putin frecventat de copii. Insa din pacate pe langa putinii copii (la vremea respectiva)care se jucau cu manutele in nisip se mai opreau si dragele animalute de companie (catei) care isi faceau nevoile pe unde apucau nestingheriti de nimeni. Curios este ca nimeni nu atragea atentia stapanilor ca orataniile isi fac nevoile pe unde se joaca copii, in schimb se uitau urat la mine ca fumez. De cand parcul a fost modernizat s-a umplut de copilasi iar eu am rams la vechile obiceiuri, ies cu copilul si evident ma delectez cu o tigare, de obicei pe un loc mai retras iar pentru ca au pus cosuri din metru in metru sting tigarea si o arunc la cos in asa fel incat sa nu provoc un incendiu. Pana la urma daca deranjeaza atat de mult fumul de la o amarata de tigara de ce nu merg in alta parte cu copilasii, la noi se strang acum copii cu varste intre 1 si 3 ani, pana sa se modernizeze parcul unde s-au jucat acesti copii? Eu nu ma jenez de faptul ca fumez atata timp cat nu arunc mucurile pe jos. Cui nu convine .....sa stea in fata blocului lui (asa spuneam noi cand eram mici). Pana la urma suntem o tara libera iar parcul este un domeniu plublic asa ca....sorry

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

quote:
citat din mesajul lui roberth

quote:

We know what we are, not what we can be...

Asta e din cauza ca aerul circula nu sta norisorul de fum doar in jurul tau, si ca nefumator simti imediat cea mai mica urma de miros. Fumatorii deja sunt atat de imbacsiti de miros ca personal cred ca il percep foarte slab si evident, nu este iritant pentru ei. Imagineaza-ti cum e sa iti miroasa a excremente cand mananci o prajitura. Slab, dar miroase a buda. Cam asa si cu fumatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

quote:
citat din mesajul lui cortez
Pana la urma daca deranjeaza atat de mult fumul de la o amarata de tigara de ce nu merg in alta parte cu copilasii, la noi se strang acum copii cu varste intre 1 si 3 ani, pana sa se modernizeze parcul unde s-au jucat acesti copii? Eu nu ma jenez de faptul ca fumez atata timp cat nu arunc mucurile pe jos. Cui nu convine .....sa stea in fata blocului lui (asa spuneam noi cand eram mici). Pana la urma suntem o tara libera iar parcul este un domeniu plublic asa ca....sorry

Daca toti ar gandi asa nu stiu de ce s-ar mai face parcuri. Is convinsa ca se pot juca acesti copii si pe betonul din fata blocului sau pot sta cu ochii-n televizor toata ziua .

Nu am copii, dar totusi ma revolt sa vad ca cei mici sunt pe locul 2, dupa fumatori in categoria "utilizatori ai parcurilor" .

Good things happen to good people.

edit ca am mancat litere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Inca ceva .
Nu ar fi logic sa stea fumatorii in fata blocului sa-si satisfaca placerea asta si copiii sa se joace in parc in aer curat?
Nu inteleg dupa ce logica tinem copiii in fata blocului si fumatorii in parc .

Mie mi s-ar parea ok sa-i tinem pe toti in acelasi parc , dar fumatorii la distanta de copii, in asa fel incat cei mici sa nu fie afectati de fumul de la tigarile lor. Si asa impacam si capra si varza.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Daca treaba cu bunul simt al fumatorului nu functioneaza, ar trebui sa puna cineva un semn "no smoking" la citiva zeci de metri (sau cit o fi potrivit) de locurile de joaca. Eventual sa treaca si valoarea amenzii pentru incalcarea acestei reguli.
Mi-e greu sa inteleg de ce n-ai voie sa calci pe iarba in parcuri, dar fumatorii se pot aduna roata in jurul locurilor de joaca.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput