fumatul in parcurile pentru copii!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by RamonaD

Dar rahateii de caine care-s la tot pasul nu va te deranjeaza?Pe mine da.Nu sunt fumatoare si n-am fost niciodata,dar sincer,exagerezi!

Ma deranjeaza, dar de aia tot nu vreau sa-i combin si cu fum de tigara.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Ma deranjeaza nesimtirea celor de langa mine in toate formele ei:
- rahati de catei in nisipul din spatiul special amenajat pentru copii
- mucuri de tigara in acelasi nisip si pe langa banci, si pe si sub leagane
- coji de seminte in acelasi nisip si pe toate bancile
- leaganele rupte voit de diverse creaturi care se cred mai respectate de grupurile din care fac parte daca rup ceva.
Si de fiecare data cand ma intalnesc cu cei care imi produc astfel de stresuri existentiale incerc sa-i fac sa inteleaga ca au o problema de atitudine.
Deci, m-am certat cu o "doamna" care isi grabea catzelu sa faca kk in nisipul in care urma sa se joace copilul meu. Finalul discutiei a fost ca asmute cainele pe mine si pe copil, moment in care am realizat ca daca nu vin cu un caine mai mare nu voi obtine nici macar un pic de teama din partea ei, ca pentru respect ii lipseau prea multe, de la educatie pana la neuron. Cred ca va trebui sa ma inscriu la niste cursuri de autoaparare ca am un simt critic prea dezvoltat.
M-am luat de destule fete (mai ales) si le-am pus sa faca curat dupa ce arunca coji de seminte, si uluitor, dar la ele am avut mai mult spor.
Dar cu fumatorii am cel mai mult de suferit. Pentru ca sunt multi si rai. Si am destule discutii, destul de dure cu cei care fumeaza exact langa nisipar de mai au un pic si arunca scrumul pe copii.
Nu ma pot muta la casa, nu pot educa toti nesimtitii cu care intru in contact, dar macar visez la casa si imi exprim punctul de vedere.

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Dar o "mamica" care fumeaza pe banca langa mine cand ii dau copilului sa pape ? Am batut si 3/4 deparc sa gasesc o juma' de bancuta cu nefumatori sa ii pot baga un biberon in gura. Daca am copilul in carucior sa nu ma mai duc deloc in parc? Cea mai buna solutie ar fi amenajarea unor spatii de joaca ptr copii de fumatori....unde, conform legii lui Murphy, vor vrea sa se joace toti copii de nefumatori

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">http://www.helpsonia.com/povestea-sonieiAjutati-o pe Sonia !/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

quote:
Originally posted by saphir

Mie imi place de voi ca va "plangeti" aici, pe forum, dar daca mergeti afara si vedeti ceva ce nu-i in regula, nimeni nu spune nimic. De ce nu va cereti drepturile si nu rugati pe cei din jur sa va respecte drepturile??
Si aici ma refer la tot ce inseamna drepturi ale omului??

....

Ideea este ca degeaba va plangeti pe forum, daca in momentul cand sunteti intr-o situatie care nu va convine nu reactionati.Parerea mea este ca ar trebui ajutat sistemul si "educati" cei din jurul nostru. Atata vreme cat ne complacem in situatia de cacao care este in Romania, nimic nu o sa se schimbe niciodata.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Saphir Si ca sa vedeti ca e asa ...
Azi cand ne-am intors de la magazin ne-am oprit intr-un loc de joaca public ..aflat in spatele unui ploc de apartamente si vis a vis de case de locuit ..nu e cine stie ce cateva leagane , un teren de fotbal ,o banca un cos de gunoi , o masa de ping pong ...totul fiind pe iarba ..dar iarba deasa nu ca la noi , dinte, pauza ,lipsa gaura ..pana sa ajung la banca a ajuns o alta mamica cu 3 pustiulici unul cam de 3.5 ani ,celalant pe la 6-7 ani si un bb de cateva luni in carut ..pana sa venim noi statusera niste adolescenti care aruncasera niste sticle de plastic , 2-3 ambalaje de hartie si stinsesera mucurile de tiga pe jos .
Doamna le-a cerut pustilor ei sa stranga gunoiul , iar la intrebarea celui mare "de ce , da ce eu am facut ?" le-a replicat senina " nu , nu ati facut voi ,dar strangand veti simtii ce simt oamenii care trebuie sa stranga dupa voi cand veti arunca "..copiii au strans ..i-a ajutat si fiul meu cel mare ..apoi femeia a scos servetele umede cu alcool si le-a impartit copiilor sa se stearga pe maini .
Cate dintre voi ar fi facut asta ?? Sincer ,raspundeti ....fac pariu ca 1-2 restul veti veni cu " aoleuu ,sa imi imbolnavesc eu copilul, sa faca primaria ca de aia platesc taxe"
Asa poate ziceam si eu pana astazi,dar daca nu ne respecta altii din n motive de ce sa ii invatam pe copiii nostrii sa faca la fel sau sa fie nepasatori .

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

alessia105, mda...o lectie!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nici nu e nevoie, la noi in parcuri sint pungi speciale pentru adunat excremente de catei. Fiul meu are un hobby, ia pungile astea si face ordine fara sa-l imboldim noi.
Daca ar veni in Romania, acolo e de lucru!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Numai un fumator ar pleda pentru intelegere fata de saracii dependenti care unde mai ramane sa isi aplice doza daca acolo nu, acolo nu, acolo nu? Ma doare fix nicaieri. Fumatul pasiv este la fel de daunator ca cel activ, mult mai daunator decat se credea initial asa ca persoanele care au aceasta problema n-au decat sa si-o rezolve altundeva decat la locul de joaca, sau pe banca langa un nefumator, sau la coada la bilete. Ce le lipseste fumatorilor e bunul simt de a-si trai dependenta in intimitate si a nu-i expune pe altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Hai in parcuri cu spatii mari,nu pot sa exagerez,dar de curand am simtit ca iau foc INTR-UN SPATIU F. FRUMOS AMENAJAT NUMAI PT. JOACA cand langa mine si copil o tanara,nu stiu, mama sau bona,dandu-si in leagan copilul a inceput sa fumeze.
Nu am rezistat si i-am spus ca o fi spatiu liber dar din moment ce eu inhalez fum si copiii inhaleaza la fel,nu mai vorbesc de diferenta de masa corporala.Cred ca aratam cumplit pt. ca si-a stins tigarea.
Si asta este! Din moment ce simti miros de fum il si inhalezi,daca esti in spatiu public nu ai ce face si mergi mai departe, dar intr-un spatiu al copiilor atragi atentia ca este cazul ca persoana sa schimbe locatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Saphir, ai si nu ai dreptate.

Unele dintre noi fac mai mult decat doar sa se planga pe forum. Si eu ma iau in gura mare de cine-mi deterioreaza karma prin parcuri. Da uneori te ia o lehamiteeeee.....

Saptamana trecuta eram in parc cu copilul. Eu pe banca el la nisip. Vine o mamica cu un copil de vreo 2 ani, se asaza langa mine pe banca...trec peste faptul ca il tinea pe bietu copil numai langa ea ca "mie mi-e lene sa alerg dupa tine in nisip, stai aci sa te vad eu" (asta intr-un parc plin de copii si utilaje colorate), dupa care isi pune o tigara in gura si pufaie cu spor. Ghinionul ei ca batea vantu spre mine. Ma uit urat...tusesc...imi fac aer cu mana (realitatea e ca am pb respiratorii si chiar nu-s dispusa sa mi le agraveze altii, daca am chef mi le agravez io)...pana la urma ii zic, frumos, sa isi stinga tigara ca ma deranjeaza fumul. "Ce cucoana, e parcu dumitale?". Iarasi frumos explic ca nu e nici al meu nici al ei, e parc pentru copii si nu e normal sa fumeze acolo. "Da ce, s-a plans vrunu?". Eu, calma inca, ii spun ca al ei nu pare a avea curaju a se plange, daca vrea sa il afume e problema ei, dar eu nu sunt dispusa sa ii respir fumu si nici copilul meu....Maica mea ce a fost la gura ei....ca cine-s io sa fac ordine in parc? ...in fine. Mi-s destul de tupeista dar nu i-am tinut piept, solutia ar fi fost sa ma iau la tranta cu ea...nici pana acolo nu am ajuns (nu inca, probabil).

De regula mi-am educat copilul sa nu arunce gunoaie pe jos, sa nu strice prin parcuri si tot asa. In general a ajuns la varsta la care educatia da roade si imi creste inima cand il vad ca respecta regulile trasate de mine.
Dar facem toti la fel?
Ce invata de la mamica lui un baietel care primeste masa in parc si mami indeasa sub banca pe care sta sacosica cu resturile si ambalajul de iaurt si "o las acolo ca cosu de gunoi e prea departe"? Sau care arunca mucul de tzigara tot asa, in buza gropii de gunoi? Si, ca tot veni vorba, chiar daca off topic, care traverseaza pe rosu sau in fuga pe unde apuca, cu plodu de mana?

Cred ca, dincolo de ce ii invatam, copii invata f mult si din cum ne comportam noi.

A, ce spuneti despre binevoitori care aduc de acasa resturi de alimente sa hraneasca maidanezii si unde fac asta? in parc, ca doar nu pe strada. La protestul meu sa-si ia cateii de acolo si sa ii hraneasca in alta parte au comentat ca "si astia sunt niste suflete". Da copilul meu nu e? Sau orice alt copil? De unde stiu eu ca nu-l musca si nu au cine stie ce microbi...aia sunt suflete...auzi ...

Una peste alta....mentalitate si educatie...cand le-om schimba pe astea se numeste ca se schimba ceva....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Eu mi-am expus parerea aici, pe marginea aceluiasi subiect.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput