Unde-s farmacistii de-altadata?
Raspunsuri - Pagina 3
Gabbriela spune:
siminaf... super.. imi place atitudinea ta...
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
XIO spune:
Siminaf , si aici ai nevoie de reteta , poti lua fara medicamentele usoare .
dar e pacat ca nu se duce lumea la doctor din cauza ca multi au parerea ca stiu tot sau ca daca a mers la vecinu e bun tratamentul si pt. altii.
Si nu iti spuneam tie despre fisel pacientilor ci celor care nu sunt in domeniu si care nu stiu cata hartogaraie este.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
miki68 spune:
Ca sa raspund la intrebarea din titlu va spun ca una dintre ele traieste, s-a privatizat si e la fel de antipatica cum era si pe vremea cand stateam la coada la vata (ghinetz, e vb de farmacia din Al.cel Bun-Neptun). Cat despre farmacistele tinere, am intilnit si eu deseori din cele care habar n-aveau pe ce lume sunt. De unde deduc ca a scazut mult calitatea cursurilor Fac.de farmacie de la Iasi
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
cami30 spune:
da, asa.. unde-s farmacistii de altadata de la care luai un pachet de vata numai daca aveai pile...
Se generalizeaza prea mult si exact cum spunea simina...li se cere de multe ori farmacistilor sa-si depaseasca atributiile si sa ofere consultatii si tratamente la ghiseu!
(soacra-mea si cumnata-mea sunt farmaciste)
cami
XIO spune:
Eu am ramas uimita ca sunt atat de tinere si chiar stiu
Pucku spune:
mei io nu stiu despre farmacisti de acasa ca iaca treecu cam multisor, dar iaca ca avui o faza si aici in care gaza face un impetigo de zile mari pe fata, si fiind prima data si habar neavand ce-i aia, sambata pe seara ma prezit cu ea la farmacie- fiind inchise clinicele fara rendez-vous- sa-mi deo o crema sau sa-mi spuna daca trebuie dusa la spital,daca-i contagios, ceo fi oare? la ora aia , la care tantica trecuta bine de vreo 40 de ani cu ecuson mare de marmacista-n piept imi spune ca nu-i nimic grav sa-i dau cu o crema cu antibiotic si gata, nu e nimic contagios, probabil vreo bubutza
duminica, iesim in comunitatea romaneasca, la care ma ia cineva deoparte si-mi spune ca fie-mea-i contagioasa sa-mi duc copilul acasa, ca se i-au bubitele ei.....si iar clinici inchise....numai spital, dar cu pt asta as fi stat 5 ore la spital la urgente o las sa cada
lunea ma duc cu ea la clinica, tantica doctor nu prea incantata ca madame farmacista nu a vazt ca-i contagios si ca aici pt plus de securite se administreaza si antibiotic oral, pe langa crema speciala, si bai pt cruste.....si iaca ia-tzi 2 zile de concediu sa tratez cupilu, ca daca nu ma luam dupa tanti marmacista si ma duceam direct la spital era trecuta perioada de criza si putea duce cupilu la gradi
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
b.nica spune:
acum farmacistii sunt mecanizati:daca intreaba cineva,care nu trece pe la medic(pt. ca este un fel de medic),daca are un coleretic ,colagog bun si farmacistul ii da cel mai scump din dotare si care nu este mai bun ca un ceai de sunatoare sau un anghirol, o sa spuneti ca sunt pricinoasa si de ce nu am cerut ce credeam ca-mi trebuie.
poate incercam sa vad daca nu este ceva mai bun de care eu nu stiam,dar in niciun caz nu vroiam sa-mi golesc buzunarele,in cazul in care stiam sa citesc prospectul si sa apreciez.
ma intreb ce se intampla cu cei care nu stiu sa interpreteze ceeace scrie pe prospect.
farmacistii de altadata iti recomandau ceea ce observau ca are efecte bune deoarece era cerut de multe persoane care erau multumite.
Pucku spune:
e dar iaca ca stiu, si invatai si diferenta dintre cum arata un herpes - asta am crezut eu ca este pana nu a crescut cam mare si rotund si inmultit la buze si un impetigo
trecu, dar pe la tanti marmacista nu mai trec, ma duc la alta
si fiindca incepui tratamentul cam tarziu, ii ramasara urme....
in rest, sistemul fiind cam diferit fata de ala de toronto, teorertic farmacistul at trebui sa stie si sa-mi spuna cam cea a intrebat ghinetz, si uite ca plec in concediu, si tot farmacistul m-a ajutat sa-mi fac trusa de prin ajutor: T, diareea, alergi, costipatie, muscaturi de insecte, antiseptice....tot kitul pt kupil si pt noi, si nu duc la doctor sa-mi spuna sa iau peptobismul ca ma doare odata stomacul, ca farmacistul ma poate indruma, cum stie sa-mi spuna ca atata timp cat nu suntem succeptibili pt allergi respiratori si de insecte ne poate oferi doar benadryl, si pana la proba contrarie syrynga de epyphen tzi-o comanda doctorul
eu inschim am o alta problema cu educatoarele de aici care fac pe doctori si care iau decizi in locul meu, si care imi spune clar ca ea a facut curs de cpr si ca copilul meu are ceva si e musai sa primeasca ceva pt tuse ca ea nu-l primeste la gradi dupa ce vazusem deja vreo 4 doctori si toti ma trimiteau acasa ca nu-i trebe nici pompa nici antibiotic, si pana nu mi-a dar iscris unul nu voia sa-mi ia cupilu la gradi...asta a fost cosmarul cand sun la vreo 2 zile sa vad ce face gaza pe la pranz si cgasesc numai bucaturul cu 25 de copii educatoarele au iesit in pauza, ca vezi domne lucram la universitate si suntem sindicati si noi luam cate 1.30 de pauza ca si voi....eiii...la la pana aici cu prima oportunitate mi-am mutat cupilul de acolo ca ma facea de cap madame educatoarea asta
fgata ca mi-am zis oful
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
karfe spune:
tot stau si ma gandesc daca sa scriu sau nu,dar totusi este vorba despre profesia mea.
Profesia mea care s-a cam degradat in timp,din cauza acestor lanturi.
Am lucrat intr-o farmacie de lant,dupa o luna mi-am dat demisia.Nu mi se parea normal sa recomand ceva ce era impus de la centru,si care poate nu era f. eficient,samd.
Dar sa stiti ca acelasi lucru se intampla si la medici,si de multe ori,am facut recomandari mai bune decat medicii,aveam deja pacienti care mai bine veneau la noi decat la medic,eu nu zic ca este corect,dar nici medicul nu cred ca ar fi fost mai atent la simptomele bolii,ptr ca si ei sunt f. superficiali.
Despre fac farmacie pot sa va spun ca nu-mi foloseste nici 10% ceea ce am invatat.
XIO spune:
Acelasi sistem este in toata lumea , in functie de contracte doctorii recomanda medicamente , nu voit ci oarecum fortat.
ma mir ca spui ca nu iti foloseste ce ai invatat , eu am facut un singur an farmacologie si ma ajuta enorm, de la a alege ce medicamente sa iau si pana la a-mi da seama ce boli au pacientii care iau medicamente dar spun ca sunt sanatosi.
Referitor la pacinetii care mai bine mergeau la farmacie e de lene , nu de altceva . Si eu pot sa recomand un medicament pe baza simptomelor , dar e ceva superficial si prostesc pt. ca tu ca farmacist nu esti capabil sa-i oferi unui pacient examinarea de care are nevoie din mai multe motive printre care faptul ca va desparte un geam