Unde-s farmacistii de-altadata?
Raspunsuri - Pagina 4
Clover spune:
quote:
Originally posted by cami30
da, asa.. unde-s farmacistii de altadata de la care luai un pachet de vata numai daca aveai pile...
Se generalizeaza prea mult si exact cum spunea simina...li se cere de multe ori farmacistilor sa-si depaseasca atributiile si sa ofere consultatii si tratamente la ghiseu!
(soacra-mea si cumnata-mea sunt farmaciste)
cami
FARMACÍST, -#258;, farmaci#351;ti, -ste, s.m. #351;i f. Persoan#259; calificat#259; care se ocup#259; cu prepararea, controlul #351;i distribuirea sau vinderea medicamentelor.
Asta e definitia unui farmacist, sa stie despre medicamente. Altfel se cheama agent de vanzari.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
karfe spune:
cred ca ai observat ca geamuri nu mai sunt,si de 2 ori am ajuns la urgenta cu cel mic dupa ce a fost consultat de medicul de familie.
Eu am spus ca nu este corect ceea ce facem,si nu te gandi ca ne bagam la chestii f. complicate,sau la copii.
Eu,cel putin,cand veneau sa-mi spuna ca cel mic are febra,nu le dadeam nimic,ii trimiteam la medic.
medicamente ,sau mai bine zis clase noi de medicamente apar aproape zilnic,deci farmacologia care am invatat-o eu si pe care am auzit ca o invata si azi, este cam depasita,oricum intra in procentul de 10%.
b.nica spune:
quote:
Originally posted by karfe
tot stau si ma gandesc daca sa scriu sau nu,dar totusi este vorba despre profesia mea.
Profesia mea care s-a cam degradat in timp,din cauza acestor lanturi.
Am lucrat intr-o farmacie de lant,dupa o luna mi-am dat demisia.Nu mi se parea normal sa recomand ceva ce era impus de la centru,si care poate nu era f. eficient,samd.
Dar sa stiti ca acelasi lucru se intampla si la medici,si de multe ori,am facut recomandari mai bune decat medicii,aveam deja pacienti care mai bine veneau la noi decat la medic,eu nu zic ca este corect,dar nici medicul nu cred ca ar fi fost mai atent la simptomele bolii,ptr ca si ei sunt f. superficiali.
Despre fac farmacie pot sa va spun ca nu-mi foloseste nici 10% ceea ce am invatat.
eu sunt medic si este drept ca nepracticand pot sa ridic o astfel de problema:continuand ceea ce am spus mai sus,farmacistii pot sa fie mult mai informati decat medicii si de aceea cred ca daca nu te induc in eroare din lacomie(medicamente scumpe),pot sa fie de un real ajutor.
o sa mai dau un ex. de data asta pozitiv:cumparand medicamente pt.2 persoane diferite, farmacistul mi-a atras atentia ca 2 din ele se contrazic;era un tanar si l-am felicitat pt. initiativa, explicandu-i totodata situatia.
asa vad eu un farmacist care isi respecta profesia:recomandand cel mai bun medicament ,indiferent de pret si corectand eventuale greseli facute poate de medici(din diverse motive,nu neaparat din incompetenta).
XIO spune:
Ei , nu spun ca e vina farmacistilor , decat a celor cu prea mult zel , e si vina pacientilor.
Si tocmai pt. ca vin multi care iau medicamente fara sa mearga la doctor e f. bine ca farmacistul a trecut prin Medicina , ca altfel....
La medicamentele usoare , pt. nas infundat , samd e OK sa intrebi farmacistul , dar la altceva...as aege doctorul din simplul motiv ca are practica mai multa , cel putin dupa terminarea facultatii.
Karfe , numai cand ma gandesc ca ai avut si 5 examene de chim , biochim intr-un semestru ma ia cu fiori
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
bird70 spune:
Farmacistul are rolul lui foarte bine stabilit intr-un sistem medical pus la punct. In Australia exista medicamente cu regim special cum este morfina de exemplu si sunt niste proceduri speciale de prescriere si administrare. Apoi sunt medicamente prescription only care pot fi eliberate doar cu prescriptie medicala, cum ar fi antibioticele de exemplu. Mai exista o categorie de medicamente care sunt pharmacist only care pot fi prescrise de farmacist, nu se dau la liber ci doar daca in urma consultatiei un farmacist inregistrat decide sa dea acel medicament clientului. O ultima categorie de medicamente si produse sunt cele care se vand la liber, fara reteta si fara nici un fel de restrictie, gen paracetamol.
Rolul farmacistului in comunitate este sa verifice retetele care vin de la medici, de exemplu doza poate fi nepotrivita sau pot exista medicamente care nu se pot lua impreuna, etc. Apoi sa sfatuiasca clientul in legatura cu modul de administrare al medicamentului, de exemplu cu mancare sau dimineata, seara, etc, sa informeze clientul asupra efectelor secundare care pot apare si sa atentioneze daca exista probleme gen somnolenta sa nu conduca omul dupa ce le ia, etc. Pentru medicamentele care sunt prescrise de farmacist trebuie sa discute problema cu clientul si sa-i ofere produsul cel mai potrivit si sunt responsabili pentru asta.
Farmacistii clinicieni, cei din spitale au rolul de-a controla medicatia bolnavilor internati in spital si de-a corela medicatia cu rezultatele de laborator, de se informa asupra eventualelor efecte secundare pe care pacientii le experimenteaza si de-a sugera doctorilor alte formule de medicatie.
danutz spune:
Mie mi s-a intamplat sa merg la farmacie sa cumpar cereale pt fii-mio, cand el avea aproape 7 luni.
Si cer:
-cereale de la Humana,cu lapte, fara banane si fructe de padure. Raspuns : 'Nu avem'
Zic uitandu-ma la un raft:' pai vad acolo cereale cu mar si cu vanilie si alta cutie cu maracuja'
Raspuns:'pai alea sunt peste 4 luni'
Zic, neintelegand ce era cu peste 4 luni:'pai alea din raft cred ca sunt bune. Dac puteti sa-mi aratati putin cutiile sa vad exact ce scrie pe ele!'
Raspuns:'de ce nu ati cerut ce era in raft?'
Epilog: Nu aveam nici timp nici nervi sa ma cert cu ea...am luat cutia si nici ca am mai calcat pe acolo!
De obicei la farmacie nu ma duc fara reteta, exceptie cand cumpar tampoane sau aspirina!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
Delidana spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Stiu foarte bine cum se scriu retetele, fie compensate sau nu, desi nu am fost doctor de familie (deci nu aveam cum sa le scriu personal). Stiu si cum se scriu protocoalele operatorii. Chiar toata lumea are senzatia ca cine scrie pe forum este complet paralel cu profesia sa?!
Despre farmacisti, numai in Ro se duc oamenii la farmacist si intreaba ce sa ia in caz de... Complet interzis de altfel, sa se dea consultatii medicale peste ghiseu la farmacie. Pentru ca farmacistul stie (sau cel putin ar trebui sa stie) cu ce se maninca medicamentele, dar nu are cum sa stie si toate bolile in care se prescriu sau combinatiile in functie de boala.
Noroc ca in alte tari nu se dau atit de usor o multime de medicamente la farmacie. Multe se dau numai cu prescriptie de la medic. Iar pe farmacist il poti intreba daca poti lua Ibuprofen pe stomacul gol sau cita vreme se ia tratamentul cu Pantoprazol.
Poate nu se dau in State sau poate ca nu e bine in general sa se dea medicamente la farmacie fara o reteta insa stiu sigur ca in Tailanda se dau, inclusiv antibiotice...
www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by Delidanaquote:
Originally posted by Siminaf
Stiu foarte bine cum se scriu retetele, fie compensate sau nu, desi nu am fost doctor de familie (deci nu aveam cum sa le scriu personal). Stiu si cum se scriu protocoalele operatorii. Chiar toata lumea are senzatia ca cine scrie pe forum este complet paralel cu profesia sa?!
Despre farmacisti, numai in Ro se duc oamenii la farmacist si intreaba ce sa ia in caz de... Complet interzis de altfel, sa se dea consultatii medicale peste ghiseu la farmacie. Pentru ca farmacistul stie (sau cel putin ar trebui sa stie) cu ce se maninca medicamentele, dar nu are cum sa stie si toate bolile in care se prescriu sau combinatiile in functie de boala.
Noroc ca in alte tari nu se dau atit de usor o multime de medicamente la farmacie. Multe se dau numai cu prescriptie de la medic. Iar pe farmacist il poti intreba daca poti lua Ibuprofen pe stomacul gol sau cita vreme se ia tratamentul cu Pantoprazol.
Poate nu se dau in State sau poate ca nu e bine in general sa se dea medicamente la farmacie fara o reteta insa stiu sigur ca in Tailanda se dau, inclusiv antibiotice...
Yeah, right, si in Mexic se dau (si in multe alte tari, dar nu dintre cele dezvoltate), inclusiv medicamente scoase din uz din multe tari, dar asta nu inseamna ca este bine asa.
miraklucker spune:
quote:
duminica, iesim in comunitatea romaneasca, la care ma ia cineva deoparte si-mi spune ca fie-mea-i contagioasa sa-mi duc copilul acasa, ca se i-au bubitele ei.....si iar clinici inchise....numai spital, dar cu pt asta as fi stat 5 ore la spital la urgente o las sa cada
lunea ma duc cu ea la clinica, tantica doctor nu prea incantata ca madame farmacista nu a vazt ca-i contagios si ca aici pt plus de securite se administreaza si antibiotic oral, pe langa crema speciala, si bai pt cruste.....si iaca ia-tzi 2 zile de concediu sa tratez cupilu, ca daca nu ma luam dupa tanti marmacista si ma duceam direct la spital era trecuta perioada de criza si putea duce cupilu la gradi
Pucku era de competenta unui medic sa-ti spuna ce are fetita, nu a unui farmacist. Eventual iti putea oferi medicamentele adecvate daca tu-i spuneai diagnosticul.....dar si asa nu avea voie sa-ti dea orice fara reteta......si dupa cate inteleg crema a fost buna!
quote:
ma mir ca spui ca nu iti foloseste ce ai invatat , eu am facut un singur an farmacologie si ma ajuta enorm, de la a alege ce medicamente sa iau si pana la a-mi da seama ce boli au pacientii care iau medicamente dar spun ca sunt sanatosi
Xio si la farmacie se face tot numai un an de farmacologie si ff multa chimie de tot felul, care sincera nu prea are ce sa-ti foloseasca in practica de zi cu zi intr-o farmacie. Doar poate mai mult in industrie.
....eu zic ca si conceptia oamenilor e gresita, vin in farmacie si au pretentia sa fie si consultati si tratati in cateva minute. DE cate ori veneau la mine si-i trimiteam frumos la doctor, oricat le explicam ca nu are nici un rost sa ia 3-4 pastile de antibiotic (pe vremea cand am lucrat eu in Ro inca se eliberau fara reteta), ca nu le foloseste sau chiar mai mult rau le face, tot insistau sa le dau sau daca nu sunt sigura ca se duceau la alta farmacie sau veneau la alta colega mai "amabila"
bird70 perfect de acord cu tine!!
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi